Világgazdasági krízis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
miért?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nagy bajba kerültem. Harmadszorra elaptak az APEH nyugtaadási kötelezettség miatt. Mire számítsak? Helyszínen közölték, hogy 1 milló forint lesz. 10 év alatt ez a harmadszor nemtom számít-e vmi? Lehet kérelmezni akármilyen formában? A bírságot úgysem úszom meg, de enyhítés, részletfizetés vagy akármi, ami javamra szólhatna?
Kérem mindenkitõl, hogy tartsa magába elítélõ véleményét és elítélését. Minden vállalkozásnak meg van a maga egyéni szociális próblémája, becsúzhatnak hibák. De leszögezem, hogy az én havi 200-300 ezres megforgatási tõkém, pontosabban ruhákat árulok szabadég alatt a piacon. Rendszresen adok nyugtát, fizetem az adót (SZJA, TB, stb...), dehát ilyen az élet. Esõs volt a tegnapi nap. A sátramban árultam, rossz volt. Elvitte a szél a sátrat, rögzíteni kellett, takargatni az árut és közben fûzni párbeszédet a párszem vevõvel stb... fejveszve kellett ezt azt csinálnom. Pénztárgépem nincs, nyugtatömböm van, amely félig megázott az esõ következtében, szal fej tetejére állt a világ számomra akkor. És hát innentõl ismeritek, vásároltak, elköszöntek. Utána visszajöttek... igazoltak magukat, vállalkozásom eredetiségét vizsgálták, ezután jegyzõkönyvelés, nyilatkozatok. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy rendes legális vállalkozót, aki alig tud fenntartani magát és nem azon szemlélettel akar a nyugtákon spórolni. Az adóm úgysem lesz ettõl több vagy kevesebb tõle. És most jönnek ezzel az 1 milliós büntetéssel a 300ezres vállakozásommal :((( ez vicc. Az elsõ kettõ alkalom még úgy nehezen kibírtam, innen onnan kölcsön kértem egy picit, mert 90ezer és utána 250ezer volt a bünti.
Fákjúal!
Csupán ennyi az oka.
A forint sem a magyar gazdaság miatt kezdett gyengülésbe, hanem a lengyel miatt. a Zloty sokkal jobban megszenvedte az elmúlt 2 hónapot mint a forint.
Érdemes szemeteket ezen grafikonra vetni.
A Zloty 10 forintott bukott az értékébõl (74-rõl 63-ra)
Valamint itten látható, hogy A zloty szenvedte a legnagyobb gyengülést az euroval szemben
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Kifejtened..?Nem teljesen vagyok jaratos...
Seven-Four-Seven--Heavy
Igaz nalunk nalunk eddig is boven fordultak elo tortenesek a felsoroltbol..(a krizis elott)..eleg pl.a kozlekedeskulturara gondolni (ahol egy joindulatu jelzo dudalasert is pofan vagjak az embert)
Az is valoszinusitheto hogy egy esetleges allamcsod mindennapi eltunkre gyakorolt hatasa a spekulacio szintere..(barmi lehet)
Seven-Four-Seven--Heavy
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
És mindezt pártpreferencia nélkül mondom. Inkább házon belül kellene megegyezni a fontos dolgokban és utána 2010-ben úgyis itt a választás...
Azt mondják azért kell, hogy enyhítsék a válság okozta károkat. Elmagyarázná ezt valaki?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
A Roosvelt féle szemlélet szerint az alacsony árak voltak a felelõsek a gazdasági összeomlásért, ezért államilag meghatározott kartell lépett életbe, amely megszabta, hogy mennyi árút (kevesebbet) és milyen áron (magasabb) lehet termelni több iparágban és a mezõgazdaságban. A kartellek lényege gyakorlatilag a versenyhelyzet korlátozása volt, hogy ne csökkenthesse senki az árait annyira, hogy azzal a konkurenseit csõdbe kergethesse. Az államilag felsrófolt élelmiszerárak, és a termeléskiesést kompenzáló állami támogatás (az állam fizetett azért, hogy a farmerek a földterületük egy részét parlagon hagyják) miatt sok támadás érte a mezõgazdasági kartellprogramot, amit 3 év után törvényességi okokból le is állítottak, és egy hasonló célú program váltotta fel.
Az elemzések legtöbbje kitér arra, hogy ez a szemlélet alapvetõen hibás volt, hiszen a kevesebb termelési ráta egyben kevesebb munkást is igényel, tehát csak növeli a munkanélküliséget, ami sztrájkokhoz vezetett. Erre jött válaszul a minimálbér és a munkaidõ megszabása. Ezzel együtt is a New Deal egyik legtöbbet támadott része.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Valamint a privát és a Public cartel is 2 teljesen különbözõ dolog.
A Private kartell illegális és a 1890-ben hozott kartell ellenes törvény tiltja. A Public kartelleket pedig egy adott cél elérésére hozzák létre mesterségesen majd a cél elérésekor feloszlatják a célból származó összes elõnybõl részesülnek a volt kartell tagok.
Az a baj hogy csak homályosan emlékszem a történetre, úgyhogy nem bánnám ha valaki kijavítana ha tévednék valamiben. Lehet hogy azzal kapcsolatban tévedek hogy mindez mikor történt meg. De úgy rémlik hogy a 30-as években.
Egy dolog biztos: az egyetlen kartell melyet hasonló módon hoztak létre, de sosem támadtak meg, az a FED nevu" banki kartell.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Amúgy meglett az amerikai ösztönzõcsomag, de természetesen egybõl ment is a jelzés, hogy lesz ez még rosszabb is. Érdekes, hogy mindenhol újabban az 1930-as évekbeli 'New Deal'-hez hasonlítják azt, pedig alapvetõen eltérõ a csomag tartalma, legalábbis ahogy én látom. A New Deal ugyebár alapvetõ bank és gazdasági reform volt, ahol az állam igyekezett munkáltatóként szerepelni, lefaragni a költségeket (állami alkalmazottak fizetésének csökkentése, stb.), stb. A mostani ösztönzõcsomag adókedvezményeket, állami támogatást és munkanélküli támogatást takar elsõ sorban ezzel szemben...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"A végén, úgyis a bank visz."
Ez esetben nálam: "a végén úgyis az APEh visz" :( Kibírhatatlannok, akámennyit rakok be a Bétém számlájára leszippantják, hanem meg elég, akkor leinkasszózzák. Pár évvel ezelõtt olyan helyzteben voltam, hogy jut is és marad is (nem sokat). Mostanra alig jut :(
Látszik, hogy az APEH is meg van szorulva, csak nem értem miért kell ilyen sokat kérniük? Hallani állandóan a hírekben minden év elején: "a tavalyinál sokkal többet szednek be."
Aham...
Fákjúal!
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Egyrészt a mostani 6 %-os kamat helyett emelkedne a rátevõdõ kamat ráadásul az új tartozás már az elõzõtartozás+kamatai+az átütemezés új kamatszintje szerint lenne megállapítva... (nem beszélve arról, hogyha az IMF-et is átvágjuk megint akkor csak jó 30-40%-os kamaton lesz refinanszírozható az államadósság ráadásul csak 3-6 hónapos kötvényekkel.)
Szar biznisz... Az ország egyetlen esélye, ha a politika elkezd végre vágni. És Onnan ahol kell. 1-2 hónapig még próbálhatják húzni, de ahogy mélyül a recesszió európában muszáj lesz levágni a kiadásokból. (nézzétek majd meg a 2009 elsõ negyedéves jelentéseket. nem lesz kecmec sem a tõzsde sem az állampapírpiacon. ráadásul az USA most kb 1400 milliárd dollárt keres a piacon az elkövetkezõ 3 évre...)
Viszont akkor meg én basztam el, hogy nem segélybõl meg semmittevésbõl élek...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
szánalmasak vagyunk, tény.
nincs mit tenni, 2010-11ig ki kell húzni aztán lábra lehet kapni
ehhez nem ártana 2010 nyarán egy bizonyos esemény, de ez így már off..
különben bedõlne az egész térség.
A diszkusszió a témáról meglesz nem?
Te egy nagy szaktekintélynek számítsz itt az sg-n már csak a haditechnikai topicod miatt is és a neved garancia lesz erre a topicra is szép lassan kicsinálod majd az enyémet!Amit ráadásul pár éve nyitottam és akkor még senki nem beszélt róla csak én lettem lehülyézve hogy:"ez meg mirõl beszél".
Miért nem tudsz te megférkõzni az NWO-sokkal?
Mondjuk lehet, hogy tényleg nem hagyják a csõdöt, csak közlik, hogy a következõ adag pénzt csak akkor kapjuk meg, ha kormányt váltunk. Az még jó is lenne. De ez inkább csak remény, mint realitás szerintem.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Magyar Nemzeti Bank tulajdonosa a Magyar Köztársaság! És részvénytársaság formájában mûködik (zárt részvénytársaság amelynek egyetlen tulajdonosa van).
Tõkés tulajdonosok pedig nincsennek.
A topik alcímére felhívnám a figyelmed: "A globális pénzügyi válságról realista szemszögbõl, összeesküvés elméletek nélkül"
De látom nektek nem elég 2 topic.
Én már mióta errõl papolok, csak valahogy az én számból nem nagyon akarják elhinni. A magyar nemzeti bankrendszerünk, se nem magyar, se nem nemzeti. Ez kérem szépen egy részvénytársaság, melynek névleges tulajdonosa a magyar állam, a tõkés tulajdonosok listája meg zárt, titkosított. Minden összeesküvés nélkül.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
megkérdezhetem, hogy kivel foglalkozol?
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
nem nem értek hozzá, csak mint átlag ember aki a híreket böngészi.
majd figyelem írásaid ezentúl
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/