56
 • alexalex
  #56
  és végre Magyarországon a tahógráf, hurrááá: http://hircsarda.hu/gazdasag/2-ingatlan/1536-nyers-fejlesztesek-a-miniszteriumokban/
 • Epikurosz
  #55
  Valami mozog.
 • Alvarez999
  #54
  Köszönöm a linket, utánaolvasok. Eddig csak a ramjet-elképzeléséről olvastam, nem csak a sci-fi irodalomban.
 • kvp
  #53
  "Te magaslégköri EMP-robbantást említettél, ami ugye csak nukleáris lehet. Többször 10 vagy 100 km magasságra nem olyan könnyű feljuttatni egy nukleáris bombát, a beszerzésről nem is beszélve."

  Olvass utanna Bussard otleteinek. A fuzios kutatasai szep eredmenyeket hoztak. Sajnos mar meghalt, de azert meg lathatta mukodni az altala tervezett fuzios reaktort. (mondjuk az rovidtavon leolvasztotta magat, de ha robbantani akar valaki ez nem baj) A vicces az, hogy szinte a 20. szazad elejenek a technikajaval meg lehet csinalni, csak egyelore iranyithatatlan a folyamat.

  "de eredetileg az emberekbe épített chipek tönretételéről volt szó, nem pedig a hatósugárban található összes elektronika elpusztításáról."

  Igazabol en a nagy piros OFF gomb hasznalatarol irtam.

  A tudos akinek a munkajat szerintem erdemes lenne folytatni:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Bussard

  "A bíróságra gondoltam, mégpedig kizárólag köztörvényes bűncselekmények elkövetői esetében."

  Tehat csak a politikai aktivistakrol lenne szo elso korben. A bunozoket nem igazan szoktak elkapni, csak a tuntetoket. Egy bunozo nallunk altalaban csak ket esetben kerul bortonbe: a) feladja magat b) elfogjak kulfoldon.
 • johnsmitheger
  #52
  Sztem jó az alapötlet és nem feltétlen jelent problémát egy kis energia elvonás, viszont a csippes megfigyelés...

  Remélem a chip majd képes lesz kimutatni a szarási szokásaimat (sebesség, átlagos térfogat) és 10-es skálán mér is, hogy mennyire esett jól egy adott szarás :DDD Ehhez az egész megfigyelő rendszerhez kell majd egy jó hacker, aki valamilyen okból majd kicsit belekuszál az adatokba :)
 • Alvarez999
  #51
  Te magaslégköri EMP-robbantást említettél, ami ugye csak nukleáris lehet. Többször 10 vagy 100 km magasságra nem olyan könnyű feljuttatni egy nukleáris bombát, a beszerzésről nem is beszélve.

  A fluxuskompressziós módszer hatásfoka jobb ugyan, ám az energia mégis sokkal kisebb, ezért csak lokális (párszáz méter) kárt okozhat. Jól kiválasztott célpontok ellen bevetve hatásos lenne persze, de eredetileg az emberekbe épített chipek tönretételéről volt szó, nem pedig a hatósugárban található összes elektronika elpusztításáról.
 • Epikurosz
  #50
  Na, én sem úgy képzeltem el, hogy Gyurcsány bá majd eldönti, hogy kinek menjen csip a fülébe, mikor elsőként neki kellene beszerelni, sőt karpereccel társítva.

  A bíróságra gondoltam, mégpedig kizárólag köztörvényes bűncselekmények elkövetői esetében. Ez a csip főleg olyankor lehetne hasznos, amikor az előzetes letartóztatás ideje lejárt, de nem sikerült befejezni a nyomozást, és muszáj elengedni a delikvenst, aki majd önszántából méltóztatik megjelenni a bírósági tárgyaláson. De házi őrizetesek, vagy olyanok esetében is jó lenen a csip, akiket szabadulásuk után eltiltottak a közügyek gyakorlásától, vagy ....a többiről majd máskor.
 • SonicBoom
  #49
  Gáspár András - Kiálts Farkast regényében már 1990-ben leírta a kis reklám pókokat meg legyeket amelyek a test hőjét használva működnek, rádmásznak és ontják a dumát a füledbe...
 • kvp
  #48
  "Szúrjunk ki velük: helyeseljük a csipek beültetését, de csak bűnözőkbe."

  A gond ott van, hogy pl. a jelenlegi magyar kormany szamara az ellenzek tamogatoi a bunozok. Mutatja ezt az is, hogy mig a politikai tuntetokkel szemben mindg fellepnek, addig egy bunozoi csoport erodemonstraciojat megturik. Ez azert van, mert egy atlagos rablogyilkos nem jelent akkora veszelyt a jelenlegi hatalmukra mint egy atlagos magyar valasztopolgar. A bunozo egy relativ fogalom, mint ahogy a terrorista is az. Velemenyem szerint a nacik bunozok voltak (az orult vezetoiket nem vizsgalva), viszont mivel ok kepviseltek a hatalmat, ezert az artatlan allampolgaraikat neveztek ki bunozoknek. Ma magyarorszagon sem sokkal jobb a helyzet, legalabbis a vezetes hasonlo tuneteket mutat...

  A chipekrol meg annyit, hogy ha valaki azt hiszi nem tud barki emp bombakat epiteni, az nezze meg a kaliforniai diakok demostraciojat szemettelepi alkatreszekbol. Ez olyan mint az internet stabilitasa, aki meg tudna donteni az egesz jelenlegi halozatot az eleg ertelmes ahhoz, hogy ne tegye. Ez nem jelenti azt, hogy szukseg eseten nem kerulhet ra sor.
 • Epikurosz
  #47
  Szúrjunk ki velük: helyeseljük a csipek beültetését, de csak bűnözőkbe.
 • Alvarez999
  #46
  A tested által leadott hőenergiának egy kisebb része (mert hát kicsi a hatásfok) átalakul elektromos energiává és nem jut ki a környezetbe. Persze ennek a nagyobb része is előbb-utóbb hővé alakul.

  A Higgs-bozonnak feltehetőleg nem kis szerepe van, mert a nevetőizmok, pl. a rekeszizom ismétlődő összehúzódása többlethőt termel, ami által több hőenergia alakulhat át elektromos energiává.
 • Tetsuo
  #45
  ez ugyanugy hokiegyenlites, csak elektromos kozvetitessel. Ugyan ugy elvonja a melegebb helyrol a hot.. kulonben mi lenne a forras? Vegyi? V a kvazi fiktiv Higgs-bozon :) ?
 • papabear
  #44
  "Amennyiben az emberi test és a környező szoba hőmérséklete között már 2 Celsius-fokos eltérés van"
  A lényeg ebben a mondatban van, ezek szerint ez is a termoelektormosságra épít, ez semmilyen energiát nem von el a testből. Felhasználja azt, de nem von el belőle.
  érthetőbben: http://origo.hu/tudomany/20070309hobol.html
 • drucski
  #43
  Zeitgeist,na ez kezd megvalósulni!
 • Frayer
  #42
  Nagyon jól beszélsz TESTVÉR.

  A magyaroknak, és úgy általában a föld népességének, van egy nagyon nagy ellensége, amely teljes kontroll alatt akarja tartani, modern rabszolga sorsban az emberiségben.

  Akit érdekelnek a módszereik és hogy miről van szó, az jöjjön át a New World Order topikba, ott mindent megbeszélhetünk, és kitalálhatjuk hogyan védekezzünk ellenük, esetleg ha támadni kell, hol érdemes támadni őket.
 • szily3
  #41
  Lassan általános téma lesz ez itt az SG-n meg még nem egy fórumon... És ez JÓ. Sokkal kevesebb az esély rá, hogy ilyesmit a társadalom háta mögött kialakítsanak, majd egy nap csak ugy észbe kapjunk, hogy mi van... Ha egyre több ember odafigyel erre, nem tudnak majd olyan könnyen átejteni...
 • Alvarez999
  #40
  kvp: Vedd észre, hogy a szóban forgó és a totális állami diktatúra megvalósítására irányuló intézkedéseket olyan kormányok vezetik be, amelyeket a nép demokratikus úton választott meg. Amíg pedig a Győzikét, Mónikát meg társaikat bámuló, a televíziók műsoraiban emelt díjas SMS-ben szavazó ember szavazata a parlamenti választásokon pontosan annyit ér, mint az enyém vagy a tiéd, addig bármit meg lehet csinálni, mégpedig "demokratikus" úton.

  "Mindezek melett az usa, anglia, nemetorszag es franciaorszag lassan elvesziti a hagyomanyos feher tobbseget."

  És a fehérek épp a muzulmánoktól, latinóktól, feketéktől, bevándorlóktól stb. való félelmükben fogják megszavazni a totális megfigyelést, amíg ez még lehetséges. Bár az elektronikus választások esetén minden eddiginél tágabb tere lesz a manipulációnak, azaz a választási csalásnak, és még kék cédulák sem kellenek majd. • Tsol
  #39
 • kvp
  #38
  "Ha másként nem megy, megint lesz egy esemény, ami után kötelező lesz a rendszer, és aki ki akarja vonni alóla magát, az hivatalosan terrorista lesz, és szabad préda, megy a munkás táborokba. Biztos sokan lesznek."

  Egyelore ugy nez ki, hogy tobben mint a lakossag fele. Van par muzulman aki ezt eleve nem fogadja el. Van par kereszteny es egyeb vallasu aki ugyancsak nem. Mindezek melett az usa, anglia, nemetorszag es franciaorszag lassan elvesziti a hagyomanyos feher tobbseget. Innentol nem sok lehetoseget latok ilyen technikak bevezetesere, mert a lakossag nagyobbik resze egyszeruen nem fogadja el, kiirtani meg nem lehet mindenkit, de nem is erne meg. Vannak dolgok, amiket nem lehet eroltetni mert nincs ertelmuk es nem valnak be, altalaban ilyen dolgok a nepirtas es a diktatura is.
 • Pluskast
  #37
  Hm a végén meg majd úgy járunk mint a matrixban. Mi leszünk a gépek számára az elemek...
 • kvp
  #36
  " Viszont lehet hogy lesz a jövőben ismét egy olyan mesterségesen gerjeszetett esemény (9/11), hogy az embereke tömegesen fogják követelni az ilyen csippek beültetését."

  Jelenleg kozelebb allunk ahhoz, hogy a legtobb ember 'terroristakent' kezd el gondolkodni/viselkedni ha az allamrol van szo. Ebbol hamarabb lenne anarchia mint diktatura. A nagytokesek mostanaban kezdenek rajonni, hogy csak addig orizhetik meg a penzuket, amig van aki tamogatja oket. Ez a tamogatas meg valamiert kezd eltunni.
 • Pares
  #35
  "Nem ismered te még a média, és az oktatás agymosó szervek hatékonyságát.
  Én mondom neked, hamarosan, az emberek MAGUKTÓL fogják KÖVETELNI, hogy ültessék be nekik ezeket a csippeket, mert "biztonságban akarnak élni", " menő új dolog lesz mint annak idején a mobil telefon". "Egyszerűen kezelhetik a pénzüket" "Nem tudják elveszíteni az okmányukat" stb stb stb."

  Sajnos nagyon is jól ismerem! A fentieket irtam le én is...
 • Frayer
  #34
  Nem ismered te még a média, és az oktatás agymosó szervek hatékonyságát.
  Én mondom neked, hamarosan, az emberek MAGUKTÓL fogják KÖVETELNI, hogy ültessék be nekik ezeket a csippeket, mert "biztonságban akarnak élni", " menő új dolog lesz mint annak idején a mobil telefon". "Egyszerűen kezelhetik a pénzüket" "Nem tudják elveszíteni az okmányukat" stb stb stb.
  Isten tudja csak,hogy a világ szerte működő THINK TANK, gondolati műhelyek milyen terveket eszelnek ki, a rendszernek a társadalommal való elfogadtatására.

  Ha másként nem megy, megint lesz egy esemény, ami után kötelező lesz a rendszer, és aki ki akarja vonni alóla magát, az hivatalosan terrorista lesz, és szabad préda, megy a munkás táborokba. Biztos sokan lesznek.
 • Pares
  #33
  Komolyan mondom, kezd aggasztó lenni a helyzet. A technika már teljes mértékben meg van rá, már csak az emberekt kell rávenni az ilyen csippek beültetésére. Mondjuk az én környezetemben mindenki elutasitja eddig az ilyen ötleteket. Remélem ez többnyire mindenhol igy van. Viszont lehet hogy lesz a jövőben ismét egy olyan mesterségesen gerjeszetett esemény (9/11), hogy az embereke tömegesen fogják követelni az ilyen csippek beültetését. Már most is minden háborút meg eseményt a "terror elleni harcnak" titulálnak, magyarul bárkire ráfoghatják, hogy terrorista, és meg se áll Guantanamóig...
 • Pares
  #32
  Bekamerázott lakások, emberekbe ültetett Rfid chippek... rózsás jövőnek nézönk elébe. Egyébként nem tudom, milyen bűnözés megelőzésől beszéltek. Ezeket a csippeket pont hogy a bűnözők akarják bevezetni.
 • Sanyix
  #31
  Agyonlövöm őket.
 • Narxis
  #30
  Kivezénylik ellened a rohamrendőröket, agyba-főbe vernek és aztán 2-szer is meggondolod, hogy mit teszel.
 • Frayer
  #29
 • VoneOut
  #28
  Már csak [URL=http://mobilarena.hu/hir/bio_akkumulator_a_sonytol.html]bio akkumulátorral[/URL kell kombinálni és máris közelebb kerültünk a Cyborg-ok megvalósíthatóságához. • Sanyix
  #27
  járulékos veszteség... más nincs
 • Alvarez999
  #26
  Már negyven éve voltak olyan AM rádióvevő kapcsolások, amelyek az egyenirányított és szűrt rádiófrekvenciás jellel táplálták az erősítő tranzisztort. (Igaz, elvileg tilos volt a használatuk.)

  "Eleg ha par ertelmesebb (tudos, mernok) embernek nem tetszene a dolog. Ekkor valoszinuleg a kovetkezo dolog amit a vezetok megfigyelhetnenek, az egy magaslegkori emp toltet robbanasa lenne..."

  Az ehhez szükséges eszközök hozzáférhetősége már ma is erősen korlátozott, beszerzésük visszakövethető. Talán a tudós bácsik sem mernék vállalni, hogy ezzel együtt tízezrek halnának meg a lezuhanó repülőgépekben, a kórházak műtőiben, a leálló pacemakerek és egyebek miatt.
 • Sir Ny
  #25
  "Igaz, nagyon vissza szorúlna a bűnözés, ezen indokból fogják természetesen elfogadtatni az emberekkel."
  visszaszorulna a bűnözés, ha mindenkiben lenne chip? hallottál már te az alkoholtilalomról? ha lenne mindenkiben chip, akkor pont, hogy az átlagember lenne irányítható, követhető, a bűnöző meg nem...
 • PetiX87
  #24
  rakjanak ilyeneket a procikra, azok folyton termelik a hőt és igénylik a hűtést, ezáltal a termelt energiát újra használhatná =)
 • jhetedikj
  #23
  Emberrezervátumok lesznek mint a Szép új világban.:)
 • kvp
  #22
  "A szerkezet lehet a chip is, mely alacsony intenzitású rádió jelet bocsát ki, de amit egy erre szenzitív vevővel fel lehet dolgozni. A chip tárolhatja, személyazonosságunkat, társadalombiztosításunkat, a pénzünket, a létezésünket teheti lehetővé a társadalomban. Bárki követhető lehetne, bárki megfigyelhető lehetne."

  Eleg ha par ertelmesebb (tudos, mernok) embernek nem tetszene a dolog. Ekkor valoszinuleg a kovetkezo dolog amit a vezetok megfigyelhetnenek, az egy magaslegkori emp toltet robbanasa lenne...

  A bunozok ellen meg nem sokat er. A legtobb bunozo vagy politikus/vezeto szemely vagy a tarsadalmon kivuli. Az elso ket kategoria latszolag nem tesz semmi olyat ami bunelkovetesre utalna, tehat oket nem lehet hagyomanyos modon eszrevenni. A masodik kategoria meg a klanjaval egyutt agyonverne a rendoroket ha szolni mernek. A magyar hadsereg meg hiaba gyakorolja egy forradalom levereset ha adott esetben osszesen nincs annyi loszeruk, ahany tunteto ellenuk megy...

  A cikkben leirt technologiarol inkabb a kis szenzorok es egyeb kutatasi celu felhasznalas jut inkabb eszembe. A vicces az, hogy jo ideje ilyen elven mukodnek a hazilag barkacsolt photovore robotok. Viszont a leirt feszultsegsokszorozot ember eseten fel lehet hasznalni a termeszetes elektromos jelek erositesere is, tehat egy idegrendszerhez csatolt aramkor meghajtasara. (az emberi idegrendszer alapbol 1V korul dolgozik, de ezt 100%-ban nem szabad felhasznalni)

  20mV mar siman van a levegoben is (eletroszmog formajaban). Egy megfeleloen nagy antenna es egy feszultsegsokszorozo segitsegevel eddig is meg lehetett hajtani egy led-et vagy egy kis radiovevot, de egy megfeleloen erzekeny aramkor sokkal kisebb antennaval is ugyanolyan hatasos lenne. Igy pl. keszithetnek olyan elektronikat, ami az emberek megsuteset eredmenyezo energiaszint alatt is kepes ellatni magat energiaval a radiohullamokbol.
 • Molnibalage
  #21
  Csak épp a ruhán a lényeg. Úgy naná. Ja, és nem semmi gönc mennyiség vagy minőség kell ahhoz.


  Ruha nélkül -10 fok és 40-50km/h-s szél setén a szabadon hagyott testfelület 5-10 perc után elkezd lefagyni a karodon...
 • toto66
  #20
  Nos milliwattokról lehet szó, de ha a nagyobb teljesítmény nagyobb testhömérséklet csökkenést okozna, az bizony nem lenne egészséges...
  Egyébként csak az a kérdés, mennyivel környezetbarátabb, olcsóbb, és tartósabb az aksinál, azonos teljesítményre számolva.
 • Alvarez999
  #19
  A 85 wattnyi elvonás még el is megy, mert annyit mindenképp le kell adnod még télen is, ha nem akarsz hőgutát kapni. A gond ott kezdődik, hogy ehhez az egész testfelületet igénybe kellene venni az erős lokális lehűlést megelőzendő.

  "képes 4 milliwatt áramot termelni"

  Nem inkább teljesítményről van szó?
 • Sanyix
  #18
  akkor bizony lázadás, gyilkolás, felelősök halálra kínzása. (most is ez kéne)
  Az erőszak megoldás! (mert máshogy nem mindig megy)
 • MEdievil
  #17
  Már is törvényen kívüli vagy nincs személyazonosságod se pénzed. Élhetsz kint a dzsungelben.. ja hogy addigra azokat kiirtották?