5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
mrmzsa #1247 Igen, légyszíves nagyon szépen köszönöm! A vaterán úgy sincs eddig még érdeklődő sem a VHS-re, sem a kazettákra. -
#1246 itthon facethemusic és melodycenter, külföldön meg discogs, amazon, néha ebay. -
Rpeee #1245 Újra divatba jönnek a vinilek!
Itt van pár butapesti lemezbolt:
http://recorder.blog.hu/2012/12/18/budapest_records
---------------------------------------------------------------
csekkold a csatornám
http://www.youtube.com/user/softsynthportal?hl=en -
#1244 Honnan szoktál rendelni (honnan érdemes)? -
#1243 Én is azon gondolkodom, hogy előrendeljem-e, vagy hozassam direktbe USA-ból. Csak nem tudom megjelenik-e addigra mire jön haverom. -
#1242 Na ezt lehet, hogy megveszem. Remélem jó lesz, bár a DM nem okozott még csalódást. -
#1241 Hifi forumra kirakjam a kazettáidat esetleg? -
#1240 No ezzel lesokkoltam mindenkit vagy mi van? Hova tüntetek?
-
#1239 Március közepén új Depeche Mode lemez - Delta Machine címmel. Természetesen 2LP formában vinylen is elérhető lesz. 7500Ft és a CD-t is adják mellé.
forrás: www.vinylnirvana.hu -
mrmzsa #1238 Akkor hallgassuk meg:
-
#1237 Már nagyon várjuk! -
#1236 Szevasztok! Sikerült szereznem hosszabb, gyári Thorens csavarokat, úgyhogy a hangszedő a helyére került.
A pontos beállítás és a tesztüzem még vissza van, de legkésőbb a hétvégéig kész leszek mindennel. -
#1235 Nekem meg majdnem mindegyik :)
Az egyik kedvenc együttesem. A Hysteria messze a legjobb albumuk (mondjuk messze az is volt a legsikeresebb).
Ez is megvolt már csak elég viseltes állapotban ez meg NM-nek néz ki (de még nem tettem fel), azért csaptam le rá. -
#1234 Végre valami jót is hallgatsz már
Nekem a Hysteria korong van meg tőlük.. -
#1233 Mai beszerzés:
-
#1232 nájsz -
#1231 Jesz, áj olszó szpík inglis. -
#1230 Miattatok (miattad leginkább) kértem ki Wescone véleményét is.
Miattam nyugodt lehetsz: a kezeim alól egyetlen lemez (sem karcos sem semmilyen) sem fog a neten landolni :)
Tehát kijelenthetjük: számomra ez lényegtelen :) -
#1229 Pontosan ez a lényeg! Karcos vagy sem! Ha karcos akkor nem lehet M- ez a lényeg :)
És fordítva ha nem akarsz karcos lemezt venni akkor nyugodtan nézheted az M- lemezeket :)
[amúgy furcsa, hogy te kérdezel, utána meg a válasznál beírod, hogy nem érdekel...] -
#1228 Jó és?
Engem már amúgy sem izgat.
Eddig is mindent lemezt elsősorban a szememmek vizsgáltam. Karcos, vagy sem. Ennyi a lényeg. És ha igen, akkor hol.
A többi jelölések meg sz@rt sem érnek.
Lásd: nincs jobb és mégjobb süti sem.
Csak jó és jó sz@r létezik :D -
#1227 A Steal sealednek is van értelme csak ugye teljesen más :)
Olyan mint a forumokon sokszor előforduló fan keverése a fun-nal. "Te egy vinyl fun vagy" :) Szintén értelmes ugye de teljesen mást jelent :D -
#1226 Azért a magyarok hibáznak is, de nem a dolog lényegét tekintve: SS az helyesen STILL sealed... -
#1225 Na jó, utoljára: egy másik (magyar) oldalról:
"A hanglemezek és boritók állapotát, minőségi jellemzését nemzetközi jelöléssel adjuk meg melyek a következők:
SS: steal sealed/Gyári bontatlan, fóliázott hanglemez
M: mint/Újszerű, kifogástalan állapotú karcmentes hanglemez
EX: excellent/kevésbé használt, felületi hajszálkarcok lehetségesek, de a hanganyagban lejátszáskor nem hallható sérülés
VG: very good/használt, sokszor lejátszott hanglemez, felületi, vagy mélyebb karc található, zavaró sercegés lehetséges
G :good/ erősen használt hanglemez, folyamatos sercegés lehetséges. A borító esetében nagyobb kopások, rövidebb élszakadás vagy felületi kopás található .
F: fair/Nagymértékű minõségromlás érzékelhető, minden hiba lehetséges
Hanglemezeinket vizuállisan minősítjük!
A (plussz, mínusz) + - jelölés egyfajta köztes állapotminősítésként szolgál." -
#1224 Dehogynem! A jelölések egyértelműen "jelölik"! Melyik része nem volt világos? Egészen pontosan meghatározza. -
#1223 A baj nem ezzel van.
Miként jelölik hivatalosan a karcos lemezeket?
Ezt ugyanis még nem sikerült tisztázni.
Te tudod? -
#1222 Olyan vagy :)
Mindig lelépsz, ahelyett hogy valami okosat is mondanál.. -
#1221 A "fair" szócska több jelentéssel bír - ez esetben "elfogadható"-, "tűrhető". -
#1220 Na miután ezt is jól kiveséztük [# rolleyes], léptem is, üdv. és további jó szórakozást! [# nyes] -
#1219 Majdnem jól látod, csak épp..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!...mint ahogy most eljött a zenehallgatás ideje is..mégsem ugyanis (megint) kifelejtetted a kalkulációból a postaköltséget..és akkor már mindjárt nem is 1 font az az 1 font Komolyra fordítva a szót: szeretem a nótát (bár most kivételesen a ==radio version ==katt== jobban bejön a maxinál). Ismerem magamat, ezidáig sikerült (az AC/DC-t leszámítva) mindent beszereznem fekete korongon amit szerettem volna :) Tudom, hogy - bármily furcsán hangozzon is - rám fog majd találni az a "19" maxi, amit nekem szánt az ég. Tehát percig se aggódj :) Mindennek eljön majd a maga ideje...
Fel is teszem a pörgetőre a Trio - Da Da Da című slágerét.
Valamelyik nap téma volt egy másik fórumon.. -
#1218 Ez leginkább csak mutatja, hogy bizony a fontos helyeken a nemzetközi jelöléseket használják :)
Meg nagyon nagy rajongó lehetsz ha 1 fontot nem ér meg egy lemez :) -
#1217 Nekem ennyit nem ér :)
De azért kösz, hogy gondoltál rám.. -
#1216 Semmi bajom ezzel :) -
#1215 By the way, csak neked csak most
Paul Hardcastle - 19 (NM or M-)
Kemény 1 font sincs, és mivel NM vagy M- (ami nem karcosat jelent :D), ezért ez egy hibátlan példány.
Itt meg ugyanaz csak Good jelöléssel némileg olcsóbban:
Paul Hardcastle - 19 (G)
És lám még oda is írják (pedig mínusz jel sehol nem szerepel), hogy "Disc has lots of surface marks. Cover has creasing and a some ringmarking."
Pont ahogy illik :) -
#1214 Elég ha felmész egyébként a discogs-ra, ott mindenki az általunk vázolt nemzetközi jelöléssel dolgozik. Fair lemezeket is találsz általában a 0 és 10cent körüli kategóriákban :)
Az SS meg kvázi ugyanaz a szabvány csak van, hogy kiírják (Still Sealed) azaz origi bontatlan. Nem is értem mi ezzel a bajod, hogy jelölöd, hogy a lemez még soha nem volt kibontva ha nem úgy hogy bontatlan? :) -
Ha megvagy a rögzítéssel és a beállítással utána várom az infokat. Szerintem nagyon elégedett leszel vele! (Vagy nem :D) -
#1212 Hát mert csak nem írhatják, hogy szar. Szart nem illik eladni. Viszont a Fair az kb azt jelenti, hogy megvan, hogy meg tudd mutatni más értelme nem nagyon van. -
#1211 Köszi! :)
-
#1210 Ezt VG++ -osra minősítem :D -
#1209 Az "F" avagy fair minősítést mondjuk még életemben nem hallottam mint karcos lemez, de mindegy. Mint megtudtuk ez szabálytalan is :D Nálam a mínusz jelzi ezt. Az "SS" sem hivatalos nemzetközi szabvány, bár szlengként még akár elfogadható is lehetne talán.. -
#1208 Elnézést a képek minősége miatt, sajnos pillanatnyilag nem tudok jobbat produkálni. Viszont ebből az is következik, hogy ezek saját képek, úgyhogy hamarosan ismét tudok lemezt hallgatni. Talán a héten sikerül elhárítanom azt a pindurka rögzítési problémát, ami ebben jelenleg még gátol.
Na de nézzük a képeket: Audio Technica AT-120E
Köszönöm a tippet Narumon!
Egyébként ahogy nézem nektek is elég jól megy a topic pörgetése.