5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1287 Én annyit szűrtem le a cikkből, hogy Kertész Gabcsi nem tagja és nem is olvasója...
..az SG 90-es évek fórumának... sem :D -
#1286 Furcsa cikk, mert Shygys meg Manhattenről beszél, hogy arra megy a buli, de utána elsimeri, hogy a Hegyekben fönt (Hip Hop boyz) szól. A kettőt egy lapra sem lehet tenni. Az első kettő nem tudom milyen bulit ne ölne meg kapásból, de a HHB vagy a Happy Gang ez eddig is rendszeres előkerült meg ezután is előfog. Szóval egy kicsit keveri a szezont a fazonnal... -
#1285 ..vagy ahogy a régi sláger mondja:
".. rossz vagyok, de használható.." :)
3 éves cikk, de .. -
#1284 Aha! Rossz pénz nem vész el. -
#1283 Ez mindig attól függ, mi vele később a célod.
Ha audio cd a cél, elég a kisebb.
Ha "csak" a zene élvezete, akkor meg a nagyobb.
Komoly erősítővel és komoly hangfallal észlelhető csupán jelentősebb különbség...
...vinyl vagy jobb forrásanyag esetén... -
#1282 Roppant fontos és elfoglalt ember vagyok.
Bocsi :)
Látom, ez ügyben még tennem kell.
Lesz nagy meglepődés... mégis csak ;) -
#1281 Egy érdekes kickstarter project (ismét). Jim Hagerman méltán híres a phonoiról, az új Bugle2-höz keres támogatókat. Mivel 100USD-ért az eszközt is megkapjátok (plusz valami szállítási költség), ezért szerintem megéri rá benevezni. Hagermant ismerve messze többet tud majd mint amennyiért most be lehet szerezni:
Bugle2 Kickstarter -
#1280 "kanadába" ment... Francokat, itt van, csak a háttérben figyel. De gondolom valami nagy elfoglaltságra fog hivatkozni. -
#1279 Zephyr vajon hova tűnt? -
#1278 Á francokat :-) Csak a típus miatt szúrtam be ezt a linket. -
#1277 Csináltál rá pongot? :) -
#1276 Ez még nekem is fájt :-(
-
#1275 Jó napot!
Jó pofa, bár némileg értelmetlen találmány. Mert noha a készülék kompakt méretű és hordozhatónak tűnik, a vinylek nem annyira. Na de ha már Sony, nekem egy ilyenem van. -
#1274 Hordozható retro Sony vinly lejátszó:
-
#1273 Lehet, hogy csak pillanatnyi zavara volt :) Elektromos eszközöknél ilyen előfordul :D -
Iggy #1272 Hello! Tegnap meghallgattam 3 maxit, kb. 7 számot egymás után és nem kapcsolt át. Franc tudja mi van!? -
#1271 Én nem tudok olyan vinylről amin 17 szám lenne. Szerintem ott valamit elkevertek. Eddig én USA, Angol és német kiadást láttam, mindegyik 2x180g 13 számos lemez. Ezen kívül mással nem találkoztam még, de az is igaz, hogy furcsán csepegnek a morzsák. -
#1270 Ez valami tévedés lehet, hogy a musiclandnél azt írja a DM új dupla LP-re, hogy 17 számot tartalmaz és 5790Ft? Míg amott a Deluxe Edition 13 szám és 7490Ft. Nem is épp az árkülönbség miatt, hanem a tracklist eltérése miatt mondom inkább... Az a 17 szám inkább a 2CD-s kiadás lenne. Ekkor felmerül a kérdés, hogy a 3 lemezes (2LP+bónusz CD) kiadás bónusz CD-je az a síma CD kiadás (13 számmal, ua., mint ami a vinyleken van) vagy a 2CD-s verzió bónusz CD-je, ami 4 számot tartalmaz?.. -
#1269 Na kiderült valami a lemezről? ( #1248 ) -
#1268 No kiderült valami a lemezjátszóról? -
#1267 Tipp: Elromlott :)
Komolyabbat nem tudok sajnos, mivel full elektronikus. -
#1266 Hm... azt a gépet csak képről ismerem. -
Iggy #1265 Reloop RP-2000 MK3 -
#1264 Milyen lejátszód van? -
Iggy #1263 Hali! Volna egy nagy kérdésem, most jelentkezett a bibi, szol egy 45rpm-es lemez pár percig(változó) és átkapcsol 33-ra a lejátszó magától ez mitől lehet? -
#1262 Uhh az a lemez olyan, mintha szállítás előtt direkt végig húztak volna rajta egy szöget:( -
Iggy #1261 Köszönöm az ötleteket!
Ja igen azt láttam, 25khz látszik! -
#1260 Annyit azért meg lehet még említeni bár nem sok köze van a hanghoz viszont 96 Khz-ben a 0 dB feletti részek spektrumai megmaradnak 44-nél viszont nem. -
#1259 Valami van. A magam részéről a 96kHz-et feleslegesnek tartom, de a 44 kevés, 48kHz-en szoktam dolgozni. Persze tőlem 192-ben is csinálhatja bárki, engem nem érdekel. -
Iggy #1258 ok! Szerintem van különbség igaz nem sok de van! -
#1257 Én mindig 96khz-en digizek, de ez függ az eszközeidtől is. Megmondom őszintén ennél a konkrét nótánál én nemigen hallok különbséget így első blikkre. Ez lehet a lemez miatt is, de hangkártya, lemezjátszó, hangszedő, stb függvénye is. -
Iggy #1256 Hello! Szeretném kérdezni véleményeteket, h milyen formában digitalizáljam a lemezeimet?
Proba 1:44
Proba 2:96 -
#1255 Csak sikerült :) -
#1254 -
#1253 -
#1252 Hogy lehűtsem magam ez pereg. Meg kell említenem, hogy még mindig ez a legjobb Madonna lemez ráadásul nagyon jól is szól.
-
#1251 "Szép" nagy karc! -
#1250 Ide is beteszem mert olyan pipa vagyok. (mondjuk én vagyok a hülye, hogy megint adtam egy esélyt a vaterának és magyar eladóknak. Nem kellett volna). Ezt jó állapotként hírdették. Döntsétek el ti, hogy szerintetek illik-e rá:
-
#1249 Én úgy gondolom, hogy igen, de megpróbálok majd utána járni. -
#1248 Ezek jó boltok. A DM lemezek esetében lesz egy dupla cd, ami pár bónusz zenével többet tartalmaz, mint az alap kiadás (vinyl és cd). A vinyl kiadáshoz járó bónusz cd az egyenértékű a síma cd kiadással?