5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1327 Bingó! Én is ilyesmire gondoltam.
Mivel nekem nincs sok lemezem, ezért abban bízom, hogy kapok kölcsön lemezeket, amiket kiváló minőségben vehetek át magamnak szalagra.
-
#1326 Archíválja a felvételt, amikor még nem kopott a lemez... -
#1325 Hát nekem csak annyi bajom van vele, hogy nem tudnám mire használni. Szobadísznek, mert tényleg gyönyörű - de szalag beszerzés gyári macerás meg nem is nekem való, felvenni meg mit vennék fel rá? Vinylt? Ami amúgy is itt van meghallgatni? -
#1324 Nekem orsósból a legkomolyabb csak egy Akai GX 4000-es volt..bár mindig vágytam egy Revoxra..és még kismillió egyéb műszaki ketyerére is :) -
#1323 Ugyanilyenem van, csak ezüstben :P -
#1322 Megkérdezhetem, hogy miért? A válasz akár jöhet privátban is.
Azt hozzá kell tennem, hogy nekem régi vágyam válna valóra egy ilyen magnó szaurusz érkezésével.
-
#1321 Naugye ;) -
#1320 Ezek a paraméterek azért magukért beszélnek :)
Csak a megszólaltatással lehetnek gondok..
Mivel a legtöbb sztereó erőlködő csak a megszokott 20 - 20 ig kompatibilis.
Nem is beszélve sok hi-fi hangfalról.
Persze tisztelet a kivételnek.
Pont emiatt is kellett beszereznem egy kompatibilis Dual ercsit.
Ja, mondtam már? Lassan elkészül a generál: új trafó, kondik, és új végfokok :)
Az árát nem árulhatom el. Néha az asszony is bekukkant ide :P -
#1319 Íme itt egy Dual lemezjátszó, ugyanilyen hangszedővel.
-
#1318 Pardon, tévedtem: 10Hz
-
#1317 Megnyugtatlak, hogy a 25 kHz sem túl jellemző sok tűre.. -
#1316 Ez van a Dualomban. Mellesleg 15-25kHz a frekvenciaátvitele, ebben a kategóriában nem sokat láttam effélét, főleg, ami a 15Hz-et illeti. -
#1315 Tulajdonképpen így is fogalmazhatunk :)
Dual márkanévvel van Ortofon tűm.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a tű egyik oldalán piros Ortofon felirat, a másik oldalán meg fehér keretben Dual felirat látható..
(igény esetén dobhatok róla egy közeli fotót)
Van ebből is meg van a gyári utángyártottból is :)
Leteszteltem: minőségre megegyezik.
róla van szó :) -
#1314 Nekem is elég "leharcolt" állapotú az Electromantic lemezem sajnos, amúgy ezt nagyon kedvelem én is. -
#1313 Igen, nálam is onnan datálható a "szerelem" :-)
A filmben Mia Wallace egy TEAC X-2000R magnót kezelt, aztán túlszívta magát.... -
#1312 Ez szól most:
Sajnos szintén nagyon karcos (és ez miatt zajos) lemez :( -
#1311 Mindig a Ponyvaregény jut eszembe, amikor Uma Thurman bekapcsolja a magnót... -
#1310 Ez korrekt. -
#1309 Ez nálam már minden kétséget kizáróan túlzás lenne, de hogy gyönyörű az biztos :) -
#1308 Volt már néhány nálam is, Akai meg Technics, Pioneer... Persze én nem a párszázezres masinákat birtoklók táborába tartozom, mint tudod. Megelégszem szerényebb árfekvésű gépekkel, mondjuk pont neked nem kell ezügyben magyarázkodnom, hiszen ezt már vázoltad korábban, nem biztos, hogy az a lényeg. Inkább az, hogy te illetve én meg legyek elégedve. O.k., sosem leszek teljesen elégedett, de vannak határok, amiket nem vagyok hajlandó átlépni, akkor sem, ha módomban állna. Hülyeség talán, de nem baj. Előszedtem egy Telefunkent, ami még talán jobb is, mint a Dual, azt akarom kicsit kipofozgatni. -
#1307 Sziasztok!
Természetesen a digitális technika haladásra gondoltam, mert az valóban nem érdekel annyira. De még az úgynevezett okos telefonokkal szemben is vannak fenntartásaim. A zenét illetően egyértelműen analóg párti vagyok.
Ennek bizonyítéka, hogy egy ilyen masina van érkezőben.
OFF
ON -
#1306 Én úgy tudtam a Dual nem gyárt hangszedőket, az ortofontól veszi őket nem? Legalábbis régen így volt az tuti. -
#1305 Hát nem :( -
#1304 Ne a technikai haladásnak állj ellent..
csak a digitálisnak :)
Azért kapni még manapság is mondjuk zsír új Marantz pörgetőket is. Természetesen német Dual fejjel :P
Aki nem hiszi, járjon utána :D -
#1303 Mert? Mid van még az öreg Dual mellett? -
#1302 Dancing :)
Akkor most az az OST nem VG+ :P -
#1301 El is felejtettem már, hogy a Dirty Danceing soundtrack milyen kellemes hallgatmány - sajnos a most tesztelt példány ugrik itt-ott... :( -
#1300 Ma csak belehallgattam néhány lemezbe, mert az egyik lemezjátszómat tesztelgettem, cserélgettem a tűket. De holnap talán nekiülök valamit végighallgatni. -
#1299 Igen, majd teszek fel fotókat. Nagyon elégedett vagyok a portékával.
Hanem most egy újabb projektet próbálok megvalósítani, rendületlenül ellenállva a technikai haladásnak. -
#1298 Csak egyet érteni tudok.
Bár a mai program idehaza udvari rádiós zenehallgatás mellett egy teljes bicajgenerál. Lánccserétől a hátsó defektjavításig :)
Csak reménykedhetem, hogy ilyen, vagy hasonlóan jó zenék is felcsendülnek ma délután..
Mindenkinek jó zenékkel teli kellemes hétvégét kíván: Zephyr R. Békés megyéből! :) -
#1297 Bezony, de még milyen jó. Azt hiszem le is cserélem majd a saját példányomat egy Fidelity kiadványra.
-
#1296 Mi több, ezek is mind Zephyr-ek.
-
#1295 Összelőtted már az Audio Technikát? -
#1294 Mai menü: Mrmzsa lemezeinek meghallgatása - minőség ellenőrzés céljából :)
Most éppen Pink Floyd - Dark Side of The Moon forog. Hihetetlen jó ez a lemez még mindig. -
#1293 -
#1292 Egy kicsit ma elnosztalgiázgattam..
idén lesz 4. éve már.. -
#1291 Riverside-ot szeressük az új lemez is fel van írva beszerzendőnek (szigorúan vinylen persze). -
#1290 Igen, lehet mondani.
Sok jó zenekart ismerek és szeretek, akik már az új generációból valók.
IQ, Spock's Beard, Arena, Flower Kings, The Tangent, Hamadryad, Karmakanic, Porcupine Tree, Opeth, Magic Pie, stb. stb. és ez még csak a progresszív vonal, de nem szeretem magam műfaji korlátok közé szorítani.
Számomra inkább a tetszik, vagy nem tetszik zene létezik...
-
#1289 Látom, Téged is megérintett az "Új Generáció" szele :)
Én inkább úgy fogalmaznék: visszatérés a gyökerekhez...
Hiszen ez inkább a rock műfajhoz sorolható, mint máshoz, ami pedig jól tudjuk, hogy alap sok minden egyéb zenei műfajnak is..
..pl.: disco :)
Mert..."a Rock örök és elpusztíthatatlan!" ;) -
#1288 Eléggé ígéretes az új Riverside . Minden szempontból...