5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Az meg már CDDA b@mmeg :D
  • Zephyr Retiring
    Hú de preckók vagyunk ma :D
    Akkor pontosan analóg kazit csak lejátszik, digitálisat meg rögzít is.
    Akkó most mijez? :D
  • Musachy
    Kompakt cd... persze, hogy nem! Úgy hívjuk, hogy cédé, de abban már benne van a kompakt, tehát mégis úgy nevezzük (C = Compact Disc, avagy compact disc digital audio).
  • dj adrián
    Egy új, hazai kiadvány a minőségi lemezek kedvelőinek.
    http://www.ebay.de/itm/261179698890?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
  • narumon
    Max a DCC player kezeli a hagyományos kazettákat és nem a DCC.. jajj de pontatlan vagy ma :D
  • narumon
    No nálunk a kompakt kazettát bizony audió kazettának nevezik ugyanúgy ahogy a CD-t is.
  • narumon
    No egy ilyet is elfogadnék de nagyon :P
  • narumon
    Hát pont a szín nem stimmel :D
    Mint mondtam ez most fateréknál áll kint a telken a garázsban, jelenleg elég ramaty állapotban. Tegnap elgurultunk vele a kasztnishoz (saját lábán jön megy, pöccre indul csak forgalmija nincs), de sok jóval nem bíztatott elég komoly lakatolás kellene hozzá - majd még megemésztem.
  • narumon
    No ezeket igazán leadhatná az M1
  • Zephyr Retiring
    Biztos?
    Akkor a DCC (Philips fejlesztés) a kakukktojás :)
    DCC = digital compact cassette.
    És amellett kezeli a hagyományos dolbys kompakt kazettákat is.
    Erre varrjál gombot :)
  • Hornando
    Így van. Szerintem éppen ezért maradjunk az analóg és digitális elnevezésnél, ha úgy tetszik halmazoknál, mert így mindenki tudja, hogy mely formátumok tartoznak egyikbe, másikba.
  • Zephyr Retiring
    Igen. Ha így nézzük, maga a cd is kompakt :)
    Másfelől meg kompakt kazettán az analógot értjük...mifelénk legalább is.
    A kompakt cd-t sem hívjuk így, bár ez a neve. Audio cd-nek nevezzük.
    A dat kazettát datnak és az analóg szalagos kazettát kompaktnak.
    Bár igaz, ez nem törvényszerű.
    Hiszen a legtöbben a vinylt is bakelitnek hívják. Bár attól még nem az :P
  • Hornando
    Már miért nem lenne kompakt? A kompakt kifejezés a méretre vonatkozik, nemde?
    A szertartással, mi a hanganyag megszólaltatása előtti szöszölést, rutinokat értjük.
    Ilyen értelemben az általad említett hanghordozókat, de még a kompakt kazettát is csak berakjuk a lejátszóba és már nyomható is a play gomb.
  • Zephyr Retiring
    Ez mindkettő digitális. Tehát nem kompakt.
    Bár azoknak is meg van a maguk varázsa.
  • Hornando
    ...nem tudom, nem, hogy ezeket nem, de már a kompakt kazettát sem feltétlen sorolnám ebbe a táborba....
  • Zephyr Retiring
    ...vagy minidisc, vagy dat magnó...
  • Hornando
    Szívemből szóltál :-) Ezért is beszélek mindenkinek a készülékek kezelésének kapcsán szertartásról. Legyen az lemezjátszó vagy szalagos magnó.
  • Musachy
    És itt a párhuzam a lemezekkel és lemezjátszókkal. Több odafigyelést és törődést igényelnek, sokszor kényelmetlenséggel jár, de több lélek van bennük, mint a mai új dolgokban.
  • Musachy
    Azért ezekkel a régi kocsikkal sok meló van és nem csak a felújítással. Később is nagy a karbantartási igényük, akad bosszúság is bőven. Persze attól még jó móka is ilyenekkel furikázni.
  • Hornando
    Most irigy kutya vagyok! :-) Nagyon bírnék egy kis bőrtetős 500-ast.
  • Musachy
    Nekem csak egy Fiat 500-asom volt, még 20 évvel ezelőtt. Felújítottam, használtam, eladtam. Bulis kis gép volt.
  • Hornando
    OFF
    Nekem egy ilyen volt. De 2003-ban eladtam, mert kevés esélyt láttam a forgalomba helyezésére. Persze gondolhatjátok, hogy mára már mennyire megbántam. A képek nem sajátok, mert akkor még nem volt digit kamerám.
    Akkoriban még egy SLR Nikonnal vitézkedtem :-)))

ON

• Hornando
    Cép óto! A tiétek is M5-ös, vagy csak a fekete szín miatt csatoltad ezt a képet? Mert ez azért nem mindegy...
  • Hornando
    Sziasztok!

Azoknak, akik kedvelik a prog. muzsikát májusban érdemes lesz két alkalommal is ellátogatni az A38 hajóra.
    Májusi hajópartyk: 12-én Spock's Beard, 23-án Riverside !!!
    Szerintem én mindkettőre megyek.
  • Zephyr Retiring
    A gramofontól a hdd-ig.
    Avagy hangfelvételeink története.
  • Zephyr Retiring
    Az én feltöltésemet az kapja akinek adom.
    Te meg csinálsz amit jól esik :P
  • narumon
    Használom is, de pont nem arra való mint a torrent.
    1, Egyrészt véges a tárterület (vagy végtelen ha sok pénzed van)
    2, Csak azzal tudod megosztani akivel meg akarod osztani. (azaz arra jó, hogy veled megosszak valamit, de ha már megosztok akkor ÉN szeretem ezt több emberrel ismeretlenekkel is megtenni
    3, Az első rész miatt - csak addig elérhető amig én megosztom (a torrent ugye képes évekkel az első megosztás után is tovább élni)
    4, A torrentnél a sebesség akár végtelen is lehet, mert mindenki hozzáadja a saját sebességét (bár a google drive elég gyors - de sokszor én azért nem töltök le valamit amit ilyen forumon megosztanak, mert regisztrálj meg állj sorba meg várd meg amíg 100k-val lecsorog, stb - ezeknél bármikor mindenben jobb a torrent).

Egyébként neked mi bajod a torrentel? Ezt nem igazán értem. Többnyire csak előnye van, hátránya nem nagyon. Mi nem tetszik benne? Szerintem a leggyorsabb, legegyszerűbb megosztási mód - akinek meg csak letölteni kell annak meg főleg - download és már jön is anélkül, hogy szerverrel vagy bármivel korlátozva lennél.
  • Zephyr Retiring
    Mire?
  • Musachy
    Jó a torrent.
  • Zephyr Retiring
    Google drive.
    Hogy csak egyet említsek hirtelen...
  • narumon
    Mi a frász karika bajod van a torrenttel, legjobb találmány. Gyors egyszerű, rohadt sokáig elérhető. Nem tudok jobbat :)
  • Zephyr Retiring
    Hagyd már azt a kibeb..szott torrentet b+ :)
    Használj végre normális szervert :P
  • Zephyr Retiring
    Ne mondd.
    Szerintem meg a tudatlanság nem mentség.
    Meg amúgy ő akarta eladni a rádiót.
    Én csak lealkudtam az árát :)
    A parasztság nálam ott kezdődik, hogy elveszed a gyengébbtől ami kell, és odasózol, ha szóvá teszi.
  • narumon
    Eladtam ma egy Madonna Maxit, de előtte bedigiztem. Ha érdekel valakit feltorrentezem valahova :)

• narumon
    Ez azért parasztság :)
  • narumon
    Ez veterán autót ami még nem veterán mert még csak 30 éves. (1982)

Egész pontosan ilyen, csak mélykék színben (meg még nincs ilyen jó állapotban)
  • narumon
    Jajj akkor beszerzek valami mellényt. Mondjuk kötöttet :D
  • Zephyr Retiring
    Ígéret szép szó.
    képek itt keresendők :)
    Szép napot bakelitosok
  • Zephyr Retiring
    Szép. Ha már fotózkodom holnap én is dobok egyet az én DN 165E-m ről is...
    Helyre közre ugyanilyen :)
  • Zephyr Retiring
    Nem ez inkább féligazság. Hiszen tényleg lesz digitális átállás...illetve már van is :P