5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1607 Ne karatézgass itt, hanem kukk be a hq-ba oszt véleményezd kolompár winetou vagy kicsoda remekbeszabott szagvéleményét plz. :D -
#1606 Ne keménykedj inkább hallgass valami NÉGER nÉGer zenét :)
Pl. Funkyt (jesszusom) vagy Gospelt (no azt esetleg én is :D) -
#1605 Érdekes pl arrafele én is rizszabáló vagyok - kurvajó a riszük. Az itthonitól meg frászt kapok. Aki kitalálta, hogy legyen száraz "pergős" a rizs, azt is jól tarkón vágnám :) -
#1604 Mingyá kardigán váglak wazze :D -
#1603 Tök 8.
A ferdeszeműek mind rizszabálók :D
Mondják.... -
#1602 dehogy az :) Ez kardinális kérdés :) -
#1601 Ez csak részletkérdés :)
De trash metal akkor sincs :)
Thrash Metal már annál inkább.. -
#1600 Jah kínaiak lehet azt sem tudják mi az a Gangnam style :P (nem sok köze van kínához ugyanis) -
#1599 Ez alapvető tévedés. A bőrszínnek semmi köze nincs a zenei műfajokhoz. Ha egy néger banda Trash Metalt játszik az bizony attól még nem lesz néger zene. Mint ahogy a Karamell (vagy hogy hívják gyerek) sem cigányzenét játszik tudtommal. -
#1598 Ilyet sem mondtam. És a négercsókot is szeretem :) -
#1597 Öreg: a négerek négerzenét, a cigányok cigányzenét, a kínaiak gagnamstyle-t játszanak :D
Kérdezz csak meg egy szkinhedet :)
Ő is így hiszi majd meglásd :D -
#1596 Igaz. Csak nem szereted őket.
Egy árva négert sem? Még egy icipici négercsókot sem? :P -
#1595 "Hogy hirtelen csak párat említsek zeneileg függetlenül:Haddaway, Dr. Alban,"
Ők pl mikor játszottak néger zenét? Abból én kimaradtam. Mindkettőtől van több lemezem is (maxi és LP), azokon konkrétan EUROdance műfajban vitézkednek, nem is rosszul. -
#1594 "de nem találkozott egy jó néger előadóval sem. "
Már megint olyat állítasz amit nem mondtam... -
#1593 Jujj ettől a hideg rázott, nem bírtam végig hallgatni :( -
#1592 Naru egy kicsit egyéni szemellenzővel tekint a zenékre. Rádiózott a szentem (mondom én, hogy kolléga volt :) de nem találkozott egy jó néger előadóval sem.
Hogy hirtelen csak párat említsek zeneileg függetlenül: John Lee Hooker, Haddaway, Dr. Alban, Thin Lizzy...
Elmondanám, hogy még ma is százezrek hallgatják az ő zenéiket is...
Ja, amúgy Jacko is néger volt :) -
#1591 És még mennyi jó "néger" zene van! -
#1590 Nem rossz, de nekem a Rebel Yell vagy az Eyes Without A Face az Billy Idol és pont. -
#1589 Sziasztok!
A "néger zenére" reagálnék,szívesen ajánlom figyelmetekbe az alábbi előadót. Szerintem kiváló zenét játszik. És kapható vinyl és CD formátumban is a MM-ban.
-
#1588 Pedig szerintem a Rebel Yell nem is lett rossz. És legalább tök más mint az eredeti. Feldolgozásként én azokat utálom akik pár év múlva előadják ugyanazt, ugyanúgy - még arra sem veszik a fáradtságot, hogy feldolgozzák... -
#1587 Billy Idol számaiba is belenyúltak, annak nem annyira örültem, legfeljebb annyiban, hogy a zöldfüleknek is mutattak jót. -
#1586 "Más téma: azé valld be nem tudtad, hogy Scooter istencsászárék egy feldolgozást lenyúltak a jó öreg SQ-tól is? :)"
Már hogyne tudtam volna. Zeneileg azért eléggé képben vagyok - már csak azért is mert fiatal koromban rádióban kevertem a zenét. Engem ne keverj össze az elvakult csőlátásúakkal, én nem azért nem szeretem a 70-es éveket mert nem ismerem. Az összes nagy előadót (és sok kisebbet is) ismerek, tudom mik voltak a slágerek, stb. Sőt ugye a Scooterék előszeretettel dolgoznak fel régi nagy slágereket - ezekből szerintem a Logical Song és az Im Raving sikerült a legjobban. Ha már feldolgozás. -
#1585 Van akinek ennyi a társalgás :)
De azokat is bírom, akik: keresem megvan?
Kösz jó lesz :) Oszt ennyi :D
Nincs is ezzel semmi baj. A Teremtő egy vicces valaki volt, aki nem egyforma arányban osztotta az észt szét köztünk :)
Bár sokan fejlődőképesek :P
Más téma: azé valld be nem tudtad, hogy Scooter istencsászárék egy feldolgozást lenyúltak a jó öreg SQ-tól is? :)
Na jó. Mivel a 70-es években sem készültek jó slágerek, akkor most nem fogom meghallgatni a Ring Ring-et 1973-ból a svéd ABBA előadásában :(
Dehogynem :D
playing only mobile :)
Többieknek meg esetleg itt :) -
#1584 Én szeretek zenéről is, de eddig még senki nem tett kísérletet rá. Az meg nem zenéről társalgás, hogy ezt hallgatom me jó... :) -
#1583 Pontosabban: a zenén kívül minden másról szeretsz társalogni :D
Csak legyen kivel..
Mellesleg a vinyl totyiknak is a zenéről kellene alapjában szólni :)
Csak mi elkanyargunk az orsós magnóktól a hangminőségen át a Scooter feldolgozásokig (ami mondjuk kivételesen zene) de egyébként magukról a zenékről alig társalgunk.
Holott mindannyian egy zenei alfórumban vagyunk :)
Fölmérgeltem magam. Elő is kapok valami jó kis Doors korongot :)
(Már csak azért is. Aztakutyamegamacska :)
Már úgy értem később, amikor hazaértem.. -
#1582 nem nagyon érdekel ilyen téren. vinyl topic jobb, nem nagyon szoktam önmagában csak zenékről társalogni. Ráadásul finnyás vagyok ám elektronikus zenében is, a mai trance-techno zenék nem nagyon jönnek be. (persze most is akad 1-2 jó...) -
#1581 Ó és még hány és hány ilyen szám van...
A legrosszabb fajta az mikor jön valami néger és nagyjából változtatás nélkül "elénekli" a korábbi slágert... No ezért nem is szeretem a néger zenét. (tényleg azt nem is írtam, hogy na abból nagyon kevés van amit szívesen hallgatok meg. -
#1580 Van egy House, techno klasszikusok totyik is tudsz róla? Néha oda is benézhetnél :)
Aztán majd gyere vissza és kitárgyalhatjuk hogyan érezted ott magad :)
Ezen a területen én nem mozgok otthonosan. Számomra a techno zene annyiban nyilvánul meg, hogy vagy kikapcsolom, vagy elhagyom a helységet ahol szól :D
Van is erről egy régi vicc:
Honnan tudod, hogy a szobában technó szól?
Hogy Zephyr nincs ott :D -
#1579 Gurfunkelt írtam? Bocsi :)
Scooternek is akad pár jó zenéje elismerem.
Ők meg azt ismerik el, hogy a Status Quo is tud zenélni :)
Itt van például az egyik legjobb hard trance kislemezük a "Jump That Rock"..
Ez is egy feldolgozás, ami az instrumentális Whatever You Want című Status Quo nótát vette alapul :D
Persze ezzel sokan nincsenek is tisztában, mert csak lájfízlálf oszt hali azt hiszik :) -
#1578 Egyébként ebayen néztem egy jó kis Italo Disco összerakást (Best of 1-10-ig), de már nagyon elszálltak az árral... :( -
#1577 Én veled értek egyet :)
Mármint, hogy ízlésben nincs igazság, gyakorlatilag ráadásul én "mindenevő" vagyok ami legalábbis a stílusokat jelenti. Mert a Jazz lemezektől elkezdve a techno/trance vonalon át, a rock sőt Hard Rock, Synthpop és Gothic lemezek nekem ugyanúgy megférnek egymás mellett és ugyanolyan örömmel hallgatom. Csak nekem mondjuk a kedvenc rock együttesem a Def Leppard meg a Birthday Massacre és nem a Who meg a Doors vagy a Rolling Stones. Ennyi.
Az alsó sorral is egyetértek - a Scooter lemezem kis túlzással ugyanúgy szól az olcsó omnitronic lejátszón a numark tűvel mint a nagy tekán az AT120-al. Csak mint a fenti példa mutatja sok sok (nagyon sok) más stílusú lemezem is van, és a fenti megállapítás már nem mondható el Diana Krall-ról vagy Kari Bremnesről pl. -
#1576 Én nem foglalok állást ezen a téren, mert igazságot nem lehet tenni, hiszen nem csak egy igazság van, hanem több.
Én hallgatok ezt is, azt is, szerintem Simon & Garfunkel (és nem Gurfunkel ) ugyanúgy jó zenét csinált és a Scooternek is vannak egész jó számai.
Mondják, hogy az ilyen zenékhez, mint az italo disco nem nagyon kell a többszázezres netán milliós hangberendezés, ha ez igaz, akkor azért a technora még inkább igaz. -
#1575 Mint ahogy nekem sem állt szándékomban a te zenei ízlésedet sértegetni.
Az, hogy mit mennyien szeretnek engem nagyon hidegen hagy - Justin Biebert is kurvasokan szeretik mégsem venném meg a lemezét. (Sőt a Barátok köztet is sokan nézik mégis a legigénytelenebb sorozat).
A jó zene az az mit te annak érzel. Ami tetszik, ami megmozgat, ami felpezsdít vagy elszomorít, de mindenképpen érzést közvetít. Én egy Dire Straits lemez hallgatásánál libabőrös tudok lenni (meg Schillernél is), viszont mint említettem a Status Quo nem vált ki semmilyen érzelmet. Szólhat a háttérben, de az ominózus számukon kivül nem tudom megjegyezni, nincs késztetés, hogy meghallgassam mégegyszer, nincs késztetés, hogy a polcomon akarjam tudni. Mint mondtam; SZÁMOMRA sótlanok - nem tudok rá jobb szót.
A cigánynóta meg a mulatós zene meg maradjon meg a lakodalmon ott marha jó, de a mi lakásunkba ilyenek bizony nem jöhetnek be :) -
#1574 Nem sértegetem az ízlésedet.
Nem is vagy egyedül vele.
De ha a nagyvilágba kell széttekingetni, azért többen szeretnék a 60-as és 70-es évek zenéit mint a technót..
Szerintem ezzel mindent el is mondtam.
Tudod vannak páran, akik a cigánynótákat és a lakodalmas rockot (mulatóz zenét) is kedvelik. Sőt állandóan csak azt hallgatják.
De ettől az még nem lesz jó zene.
Legfeljebb csak nekik :)
Természetesen nekem van Status Quo vinylen :P
Van, mert ők is tudnak zenélni.. -
#1573 Jah valamikor innen datálódik a Status Quo is - barátom nagy kedvence, nekem egyetlen lemezük sincs az 1000+ gyűjteményembe. Nekem teljesen sótlanok. A You're in the Army now az valami hatalmas zene - ezt lehet, hogy be is szerzem, de a többi....
Csak hogy tovább stresszeljelek - ellenben egy aláírt Scooter maxiért most csengettem ki majd 20 jurót. Megy szépen a falra bekeretezve ! :P -
#1572 Látod ezért nem értünk egyet :)
Ebből Pink Floydom van, ők valóban jók. The Rolling Stones - az pl nálam totál kizárva, sem én sem az asszony nem bírjuk meghallgatni. Beatles-nek legalább volt 1-2 jó száma (több semmiképpen sem) ezért beatles lemezem van is - igaz csomagban adták valami mellé, külön nem adnék azért sem pénzt. The Who?? Ha kergetnének sem. Doors - 2 jó száma volt valóban.
Látod, ízlésekről vitatkozni felesleges. Én azokért amiket felsoroltál (a Floydon kívül) nemigen adnék pénzt és még biztosabb, hogy nem is hallgatnám. Sem a stílust sem a minőséget (vagyis annak hiányát) nem tudom tolerálni sajnos :( -
#1571 Ami azt illeti a 60-as években..
Beatles, The Who, Bob Dylan, The Beach Boys, Frank Zappa, The Yardbirds, Pink Floyd, The Doors, Jimmi Hendrix, Simon And Gurfunkel, Led Zeppelin, The Rolling Stones.....
és még megannyi sztár már világslágereket gyártott :)
A 70-es évekből meg még többet sorolhatnék, akik ZENÉT csináltak.. -
#1570 Így van. :)
Mint ahogy szerintem a 60-as 70-es években nemigen csináltak jó zenét :)
Szóval nem veszünk össze :D -
#1569 Miért voltak valaha is nagy techno előadók?
Már bocs, de abban semmi emberi nincs.
A Kraftwerk mint gép/computer zene még okés, de a techno..
Kezdem megérteni a Schiller imádatodat.
Persze ha Neked ez jön be, hallgasd.
Engem nem zavarsz vele :D -
#1568 Mással nekem szerencsére még nem volt gondom. Lemezekkel is annyi igazából, hogy Magyarországon az az elterjedt, hogy a lemez kicsit karcos, kicsit pattog, kicsit sistereg és ezt felrakják tökéletesként mert sajnos nem tudja, hogy ez így messze van attól.
Több éve lemezeket áruló emberke nézett rám furcsán amikor megemlítettem, hogy az újszerűnek árult lemeze bizony serceg, pattog - hogy szerinte ez ilyen mert ez vinyl. Hát nagy tévedésben vannak sajnos :(