5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Én azoknak a táborát erősítem akiknek az első lemez még túl prüttyögős - nekem nagyon üres. A photographic mindazonáltal telitalálat. Nincs abból egy normális mix amit lehetne bulikon nyomni? Mert sajnos egy baja van, hogy kicsit vékonyan szól és a jó bulizenék mellett kicsit elveszik amikor berakjuk. Kéne valami olyan mix ami nagyjából azonos csak a dobok kissé fel vannak turbózva...
  • Zephyr Retiring
    Az én kedvencem azért az első album, mert akkor még kis zöldfülűekként az imázsuk nem alakult ki, de a Photographic-kal letettek már valamit az asztalra: "hé figyuzzatok. azért tudunk ám mi is zenélni."
    Számomra az egész album pont úgy jó, ahogy van. Semmit sem változtatnék rajta.
    Kedvenc dalom a Personal Jesus, de nem tudom kifejteni hogy miért. Egyszer egy diszkóban egy ügyes dj élőben kikevert egy Personal Jesus mixet amikor ott voltam. Eszméletlen egy zene lett, nem tudom készült e róla akkor bármilyen felvétel is. (egy olyan korszakról beszélünk mikor még a mobilok nem voltak divatban, a kazettás riportermagnó meg nem fért a farmerzsebbe :)
  • narumon
    Kedvenc DM albumom. Violator abszolút. Kedvenc zeném DM-től? Hm ez már nehezebb - hangulatfüggő: Photographic, Black Celebration, Behind the Wheel, Waiting for the Night.... áh sorolhatnám még sokáig :)
  • Zephyr Retiring
    Ássunk le mélyre
    Kedvenc DM albumod/zenéd?
  • narumon
    Hmz. Rápróbálok megint de nem tom... Igaz nekem már az előző sem tetszett igazán. :(
  • Biatomi
    helyes
    a zenekarhoz való hozzá állásod nagyon pozitív,és dicséretes!
    még a végén elkérem a vinyl digitális mását
  • Zephyr Retiring
    Erről jut eszembe: posta útnak indítva ;)
  • Musachy
    Basszuskúcs! Ma délben arra eszméltem, hogy az új depes jár a fejemben és fel kell tegyem a lemezt megint! Jó ez!
  • narumon
    Én ezekről most le sem tudok szakadni :)
  • Musachy
    Meg lehet hallgatni.
  • narumon
    Ez már megint nagyon nagy zene.: (Zephyr te nézz más felé :D)

• Zephyr Retiring
    Álehándró áleálehándró...
    Ájáje kokkódzsambó ájáje... :)
  • Musachy
  • narumon
    Megjegyzem az Alejandro című száma elég jól sikerült!
  • narumon
    Hogy témánál is maradjunk - haver kérésére éppen Lady Gagát digitalizálok :) Megy is majd a megosztókra :D
  • narumon
    "Végül is ez is igaz, de azok az amerikaiak a saját államaikat sem tudják felsorolni..."

Hát az megint a kisebbség, végül is ez általános iskolai tananyag ott is. Ezek kiragadott sarkosítások. Mint ahogy nálunk is van ugye olyan, hogy "nemcsak Magyarországon hanem a dunántúlt is"
  • Musachy
    Végül is ez is igaz, de azok az amerikaiak a saját államaikat sem tudják felsorolni... Én talán összehoznám azokat is. Gyerekkoromban szinte az összes országot és azok fővárosait fejből tudtam, sokat játszottunk apámmal olyat, hogy "mi a fővárosa..." vagy "minek a fővárosa..." és térképen meg kellett mutatni. Ma már nagyobb bajban lennék.
  • narumon
    Mondjuk ez miatt csak az nézheti hülyének őket aki felsorolja az amerikai államokat. Mert hajlamos a magyar ember ilyenek miatt fikázni az amerikaiakat, de amikor a felháborodott emberkétől megkérdezik, hogy nos akkor sorold fel az 50 államot akkor ugyanolyan kuka csend van ezen az oldalon is. Sokan még azt sem tudják, hogy Washington nem Washington államban van. Szóval azért az ilyen emberek ne magyarázzanak arról, hogy hülye amerikaiak... (ez most nem rólad szól mielőtt magadra vennéd csak sokszor belefutok ebbe).
  • Musachy
    Ezen nem csodálkozom, Amerika amúgy is legendás arról, hogy maximum magukat meg Mexikót ismerik valamennyire, az, hogy Európában van egy Magyarország... na ezt nem sokan tudják.
  • Zephyr Retiring
    Látod, tudsz Te sztorizni ha akarsz..
    Amúgy egy vietnámi sráccal összehaverkodtam kint. Próbált csórikám kommunikálni, de a magyart végképp nem, és az angolt is csak fél szavakból értette..
    Tudom én, hogy nekik meg mi európaiak (ők eurázsiainak tartanak minket) vagyunk egyformák. Kínai csajszikkal is melóztam (egy helyen, de nem egy munkakörben) ők szerint meg mi magyarok a testvéreik vagyunk nekik. (egy vérvonal)
    Miközben meg más kínaiak nem hogy a magyarokról (hungarian) hanem még Magyarországról (Hungary) sem hallottak :D
    Az indiaiaknak meg simán "hángri menek" voltunk..(egy gyorskaját is így hívnak kint)
  • Musachy
    Erről jut eszembe pár éve Egyiptomban busszal mentünk Kairóba, akkor még voltak rendőri ellenőrző pontok az autópályán, ahol meg kell állni. Ott ültem a sofőr mögött. Az ellenőrző pontoknál (nem tudok arabul, de lejött a szitu) megkérdezték, hogy kik az utasok. Sofőr az első egy-két alkalommal mondja romani vagy valami ilyen, tehát ROMÁNOK. A rendőr szó nélkül felírja és mehetünk. A harmadiknák ugyanez, akkor már odaszólt a kísérőnk (ott élő magyar csaj), hogy nem románok, hanem magyarok. Mondja a sofőr a rendőrnek: magari. Néz rá értetlenül a zsaru: HÖ? Sofőr: magari. Zsaru: HŐŐ? Sofőr (már idegesen): MAGARI, MAGARI! Zsaru legyint, valamit ír és elint. További alkalmakkor hasonló értetlenség... Hajrá magyarok!

Az általad egyforma ázsiaiak pont így nem értik, mi bajod, hiszen szerintük az európai népeket nem lehet megkülönböztetni. Igazából ők nagyon is nem egyformák és a különböző népek sem egyformák.
  • Zephyr Retiring
    Lesz...rom :D
  • Zephyr Retiring
    Kiviszed sétálni az enyémeket is? :D
    Ha már úgyis mész...
  • narumon
    Nah most elhúzok kutyázni majd benézek mit hoztatok még össze :D
  • narumon
    Hát arrafele nemigen szarják le. :)
    Japán - Korea ugyebár nem feltétlenül puszipajtások :)
  • narumon
    Hehhe :) Szerintem amúgy is lekésett már az első riportról.
  • narumon
    Hát pont, nem de erre most mit mondjak, hogy izlések és pofonok? Pont erről beszéltünk pár hozzászólással lentebb. Ezért is említettem meg, hogy nem szeretem a "néger zenét" - ez most is bebizonyosodott. Az ilyen Wah wah effektes gitártól meg eleve futkos a hátamon a hideg :)
  • Musachy
    Kooooreai!

Amúgy akadt egy kis dolgom.
  • Zephyr Retiring
    Na végre. Hon a f...szban tekeregtél eddig?
    Mindenki itt van aki számít :)
    Ülj le: egyes :D

utópia: ki nem sz...rja le, hogy egy sárga muki (akinek a szeme sem áll jól) kínai vagy japán? főleg mert vagy 8 ezer kilóméterre van innen :D
  • Musachy
    Ja, rádióban hallottam: egy csajtól megkérdezték, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve és azt mondta, hogy Angliában (hol másutt) szeretne majd élni és kínaiul akar megtanulni még.
    -És miért? - kérdezték tőle.
    -Azért, mert én szeretném majd az első riportot csinálni Pszájjal, ha Angliában lesz.
    -Dehát ő koreai...
    -??
  • Zephyr Retiring
    Ha Neked ennyi a beszélgetés..
    Tetszett? Ja. Tetszett? Nem.
    Köszönjük Emese :P
  • narumon
    Hát pont erről beszéltünk :)
  • Zephyr Retiring
    Nekem tetszett. Bár én ismerem...
  • johnlennon
    Sorry. "Ízlések és pofonok..."

• Zephyr Retiring
    Ilyet mikor és hol mondtam?
    Részleteket akarok :D
  • narumon
    Nem úgy volt a múltkor már, hogy nem is dolgozol már?
  • Zephyr Retiring
    Ha megmondanám, el kéne hogy hallgattassalak :D
    Legyen annyi elég, hogy a főnökeim halottak nélkülem és busásan honorálják a szolgálataimat :)
    Cserébe egy kis szabadidőmet feláldozom..
  • narumon
    Nem kell nekem ehhez ihlet - kedvenc stílusom a synthpop (meg a gothic is).
    Te mi a francot melózol egyébként, hogy mindig melózol?
  • Zephyr Retiring
    Végre valami normális zenét is hallgatsz :)
    Csak nem Tyia bácsi totyikjába is benéztél ihletért? :)
    Most csak irígyelni tudlak. Ma (is) meló van ezerrel. Éjfél előtt esek csak haza majd...
  • narumon
    Én meg inkább felrakom ezt: