Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Nos az elmúlt napokban sikeresen (asszem legalábbis) átpakoltam a blogot egy "saját" szerverre, így mostantól a friss vinyl hírek és aktualitások a www.vinylnirvana.hu oldalon érhetõek el.

Továbbra is szívesen vennék segítséget az oldal készítésével kapcsolatban.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Musachy
Én sem az irántuk való rajongás miatt szúrtam be a cikk linkjét, hanem a kor és annak érdekességei miatt.

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring
A Minit sosem csíptem.
A Jethro Tull sem volt a szívem csücske.
Nekem túl kommersz mindkettõ.
A Bergendy-éket viszont mindig csipáztam.
Bár azzal nem értek egyet, hogy õk meg bármikor is az ország vezetõ zenekara lettek volna ..
Ez szintén egyéni ízlés kérdés..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
Nagyon jó kis cikk, érdemes végigolvasni.

Zephyr Retiring
+c
Ahová hiányzik 😊

Zephyr Retiring
Hát, legalább megérted az érzéseimet 😊
Persze az "i"-re az tenné sak fel a pontot, ha egy nap születne egy lédi nyanya/ észidészi duett 😄

narumon
Nem az én mûfajom, de azért van néhány jó száma. (vagyis inkább néhány jó szövegû száma 😄), viszont nekem valahogy nagyon ellenszenves, elég nagy pofája van, tehát mint ember nem gyõzõtt meg. Igaz nem is kell neki 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Brian-nek pedig jó hangja van 😊
Na jó: inkább egyedi. De attól még jó.
Egyszer Kondorosra átugrottunk a Hobóra.
Volt elõtte valami kis megasz...r vagy pöcstudja ki "sztár".
Élõben nyomta. Egyszer ki lehetett bírni 😊
Persze a Hobót meg végigüvöltöttem, mert én énekelni meg nem tudok 😄
Másnapra meg be is rekedtem.
Csípitek az öreget? Vagy õt is csak én? 😊

narumon
Így van! 😊
Másik dolog meg mi az, hogy valaki tud énekelni? Én mondjuk ha zenét hallgatok akkor általában zenét hallgatok és nem azt, hogy ki hogy tud énekelni (mármint sarkítva természetesen). Pont ezért nem tudok végignézni egy megasztárt vagy Voice meg X-faktor meg nem tudom mik vannak még most, ahogy jól ismert mások által elõadott nótát énekelnek. Ez semmi más mint Karaoke és mint ilyen a bárban a helye félrészegen és nem egy országos tévén szerintem. Aztán mikor kikerülnek és már zenét kéne csinálni akkor ezeknek a "hírességeknek" 90%-a csõdöt mond, mert a hang csak egy dolog.

És ezért fordul elõ, hogy biztosan nagyon jó hangja van Mariah Carey-nek de zeneileg nálam szinte nulla ezért nem is nagyon hallgatom, mint ahogy nem jut eszembe Celine Diont se hallgatni pedig neki is jó hangja van, de magyarok közül mondhatnám a Rúzsa Magdit akinek szintén jó hangja van de SZERINTEM csak egyetlen hallgatható száma ami nem túl jó arány. Sorolhatnám még de azt hiszem értitek mit akarok mondani.

A másik oldalon viszont bármikor meghallgatok egy nulla énekhanggal rendelkezõ ACDC-t vagy mondhatnék egy csomó gothic vagy szintipop együttest amit szívesen hallgatok anélkül, hogy az énekesnek kiemelkedõ hangja lenne (valószínûleg ezek egy ilyen Xfaktoron az elsõ körökben potyognának ki).

Zephyr Retiring
Rossz hozzáállás.
Volt idõ beismerem, mikor megundorodtam egy egy zenésztõl (pl.: P.A. aki saját rockbandája koncertje után öltönyt húzott és cigánynótákat kezdett énekelni ..)
De igazából nem is kell azzal foglalkozni ki mit tesz, vagy énekel.
Én hallgatóként kiválasztom azokat a zenéket amiket szeretek és azokat hallgatom 😊
Az összes dalát nem hallottam lédi nyanyának még, tehát lehet hogy tud énekelni is ... a színház mellett amit produkál és amit mûvészetnek hisz.
Ne akarjunk mindenben jók lenni már 😊

gyorgy74
Én sem szeretem <#shakehead> kifejezetten utálom szegényt!<#ravasz1>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Zephyr Retiring
Zsír 😊
Mármint a lemez..
Lédi nyanyát már kevésbé komázom 😊

narumon
Egészen pontosan errõl van szó:
Gaga PD

Mondjuk aki így kezeli a lemezt mint a videóban a srác azt pofán is basznám ha itt lenne mellettem. GRRRRRR

Zephyr Retiring
Mike Mareen maxim volt valaha hasonló.
A szabadság ügynöke 😊
Hagytam magam rábeszélni, hogy nekem arra a korongra nincs szükségem..
Jó lecke volt. Azóta jobban megbecsülöm a lemezeimet (is) ..

Musachy
Gondolom ilyesmirõl van szó.

Zephyr Retiring
Fotót kérünk 😊
Ilyet én még nem láttam 😊

narumon
Hogy idevágó is legyek, nem tudom mondtam-e már, hogy USA haver karácsonyra (de csak most jött meg 😄), küldött nekem egy Lady Gaga picture disk LP-t. Forog a feje a lejátszón. Egyébként egészen hallgatható számok vannak rajta.

Zephyr Retiring
Gondolat mindig akad. Még témába vágó is 😊
Csak hát ez egy fórum lenne (vagy mi) aminek az információcserérõl és az újdonságokról kellene szólnia. (vagy nem?)
Hiába törjük itt magunkat, ha nincsenek újdonságok bakelitfronton..
De míg lesznek, addig mesélek valamit..

A minap végre rászántam magam, hogy a jó öreg CV 1200-asomat szakavatott kezekbe helyezzem 😊
A jó hír, hogy nem csak a végfok(ok) lesz(nek) kicserélve benne, hanem minden egyéb elöregedett alkatrész.
Bele fog telni egy kis idõbe (és még több pénzbe), de tudom, hogy mire képes a kicsike, ezért nem sajnálom rá 😊
Amíg készül, a 704-es pörgetõmet is (végre) ugyanott újrakábelezik, és kerítek rá aranyozott Din csatlakozó dugót is!
A barázdabillegetõ és az erõsítõje is idén betölti a 35. életévét, rájuk is fér már egy nagy generál.
A szerelõm duplán megnyugtatott:
Újabb 30 évig nem lesz velük gond (a tûcseréket leszámítva, de abból még idén betárazok egy rakattal 😊 és az anyagiakkal sem kell sokat foglalkozzak: ingem, gatyám rá fog menni 😄
Szerencsére a többi mûszerem jól muzsikál (még eddig) ..

Musachy
Sokadnapos... Nincs témába vágó gondolat.

narumon
Nah mivan még mindig mindenki másnapos? 😊
Tessék már felébredni emberek! 😄

Zephyr Retiring
Szerencsés ürge Vagy 😊
Elõbb utóbb beszerzem én is vinylen 😊

Musachy
Nem, nem. Csakis Z.E.

gyorgy74
Ilyen is van tõle Ricky Mash ‎LP album<#kerdes><#finom>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Musachy
Nekem csak digitalizált formában van Z. Erika.

Wescone
...Nekem van egy ilyenem:

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
Nem egészen úgy alakult a mai nap ahogy elterveztem...
Vinyl-eket kaptam, Zoltán Erikát nem 😊
Arról csak azt hitte, hogy megvan neki még. De kiderült, hogy annó a Neoton lemezzel együtt kölcsön kérte valaki a múltban, akinek már a nevére sem emléxik..olyan rég történt...
A maradék három vinylt viszont megkaptam, de ezek sem három elõadó, hanem csak kettõ: két Delhusa és egy Kovács Kati...ezeket elhoztam, mert ezek eddig nem voltak meg 😊
Kaptam viszont egy gyári kiadású Dolly Roll mûsoros magnókazit eredeti borítóban 😊
(Megy a magnókazi gyûjteménybe 😊
Ami (számomra) a lényeg: a lemezborítók ramatyok, de a lemezek sértetlenek.
Alkalomadtán kerítek nekik (vagy nyomtatok) új borítókat...
Hulla vagyok és pont olyan fáradt, mintha disznóvágáson lettem volna 😄

Musachy
<#unalmas>

Hornando
Én reggel komolyan disznóvágásra megyek. :-)

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

narumon
Egen egen 😊

narumon
Pár óra múlvaaaa??? Mivan disznóvágásra mész? 😊

Zephyr Retiring
Igen valóban nem lenne ellene kifogásom...ha meg lenne vinylen nekem is 😊

Zephyr Retiring
Természetesen azt okíthatom csupán, amit magam is tudok..de konkrét dolgot nem említhetek. A meló tabu. Legyen annyi elég, hogy nekem is vannak fõnökeim, akik elvárják tõlem, hogy a munkámban a maximumot nyújtsam. Nyújtom is. Ezért is küldtek a fél éves szolgálati útra Kanadába.
Bár többet mondhatnék 😊
Zoltán Erika vinylre én is kiwi vagyok.
Az valamiért még nincs.
De mondok jobbat is: felsorolt még három másik vinylt ami szintén nincs a birtokomban (most nem fog az agyam kik is) de arra emléxem: mindhárom elõadót kedvelem. Pár óra múlva indulunk, úgyhogy elteszem magam én is holnapra. Az asszony már szundizik egy ideje 😊

Hornando
Mekkora muzsika! :-) Bár szerintem sokan csak így ismerik.

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

narumon
És mit okítasz ha nem titok?
Egy hibátlan Mint vagy Near Mint állapotú Zoltán Erikát még én is elfogadnék. Sajnos magyar lemezbõl ami érdekel abból nagyon leharcoltakat lehet kapni 😞

Zephyr Retiring
Zsír 😊
Látod, tudsz Te ha akarsz 😊
Én okítom ma az ifjúságot. Megkezdõdött a meló ..
De holnap kicsit vonatozok, mert az egyik kolléga nekem ígért egy Zoltán Erika nagylemezt 😊
Nem bírtam nemet mondani. Ebédre vár.
Viszem majd az asszonyt is. Jó lesz egy kis vidéki levegõt szívni 😊

narumon
Én meg most ezt pörgetem:
Tangerine Dream

Ez még régi is úgyhogy talán neked sincs ellene kifogásod 😊

Zephyr Retiring
Nekem a 3.35-ös verzió van meg egy '89-es hamburgi nyomású dupla válogatáslemezen..
(nem rossz..nem rossz .. 😊

Zephyr Retiring
Jól van, nagyon eltértünk a témától<#nevetes1>
Várom a szokásos vinyl ajánlatodat..hátha azóta...
És addig is míg várok felteszem a barázdabillegetõre
Osibisa - Sunshine Day 1989-es remixét .. hátha hoz egy kis napfényt januárra is<#eljen>

narumon
Elkortyolgatom egye fene, csak ne egyedül tegyem. Azaz igyál te is valamit az nem zavar ha az a valami nem whiskey csak alkoholos legyen.
15 éves lemez az még nem gáz az kilencvenes évek vége. Én meg nagyjából 80-tól vagyok hitelesítve 😊
Én soha nem cigiztem a szivar is csak úri huncutság mikor jó társaság jön össze kb évente egyszer akkor egy pár slukk elmegy csak a móka kedvéért 😊
Csajok jöhetnek, bár a feleségem igen-igen dekoratív így ritkán látok olyat amitõl elcsöppenne a nyálam. (konkrétan ilyen még nem volt - max mikor asszony extrán kiöltözik 😄)

Zephyr Retiring
Bár már ott tarthatnék, hogy jöhetnek a vendégek!
Amúgy a Whiskey-t egyedül kell elkortyolgatnod, esetleg a faterommal, mert neki numero uno, én meg a szagát sem bírom 😊
Persze már csak a majdani vendégek miatt is tartani kell majd, de inni nem iszom.
Piában kevés ilyen válogatóst ismerhetsz, mint jómagam 😊
A lemezekkel is lesznek gondok, már csak azért is, mert a legújabb példányom is minimum 15 éves 😄
A mai zenéket elhallgatva egyelõre nemigen érzek késztetést a megvásárlásukra..
Tehát, ha jól szeretnéd magad érezni nálam, a zenékrõl Magadnak kell majd gondoskodnod 😊
A szivarfüst is okozhat némi galibát tekintve, hogy 2001 óta már nem eregetem a füstöt.
Viszont társaságnak tudok hívni olyan csajszikat, hogy szépségük láttán szemed kikerekedik, tátott szád szélérõl meg észrevétlen csurran le a nyálad 😛

narumon
Oké rendben 😊
A whiskeyt én viszem a lemezeket és a szivart te állod 😊

Zephyr Retiring
Ez a terv sem rossz, bár személyenként más-más apróságok változhatnak..pl...
Maradna a könyvtárszoba (régebbi kecómban valamennyire félig-meddig lett is egy) de bõrfotelek helyett én egy nagyobb és jobban nyáriviselet barát anyagú sarokülõ garnitúrát tennék.
A kandalló (szigorúan beépített és üvegajtós lenne) és a Whiskey pár jobbfajta piával karöltve a sarokban egy minibárpult mögött a falipolcon szintén maradhatna 😊
Alapzenének rejtett hangfalakból halkan egy-egy régi vinyl szólna halkan, de valahová elhelyeznék egy szép és mûködõ gramofont is pár lemezzel..
Nálam van még egy plusz vendégszoba is, ahol mindez meg is valósulhatna egyszer...
Jut eszembe: ha valaha tényleg megvalósulna ez is, jelzd, hogy vendégem vagy egy két pohár drágább Whiskey-re nálam, mint fõ ötletadó 😊

narumon
Király!
Én egy könyvtárszobát szeretnék majd egyszer, bõrfotelekkel, kandallóval, jóféle whiskey-vel. Lehet, hogy egy alap zenét is raknék be, de a könyv volna a lényeg. Sajnos most elég messze van, pedig tavaly elõtt még karnyújtásnyira volt :/

Zephyr Retiring
A klubszoba ötlete már akkor felmerült, mikor a mostani kéglit vettük.
Belátom én is (és mindenki más is a családban) hogy kellett egy külön szoba, ami csak a gyûjteményeimnek lesz szentelve. Oda kell kerülnie a hi-fiktõl a bakelitlemezeken át a magnókazettáimnak, a cédéknek, dvdknek, autómodelleknek, sörös és energiaüdcsis dobozoknak , hi-fi és egyéb mûszaki magazinoknak, katalógusoknak, könyveknek...és mindenféle más egyéb gyûjteményemnek, amit az elmúlt több évtized alatt összegyûjtöttem.
A klubszobát még korántsem mondhatnám késznek (sõt még félkésznek sem igazán) de már affelé haladok 😊
Hátravannak még a polcrendszerek megépítése, az egyedi biliárd asztal és bárpult megépítése és berendezése..
Amolyan igazi "pasis" szoba lesz, ha végre teljesen elkészül majd, ahogy a párom mondaná most...
A megtaláltam a számításomat, annyit jelent: elégedett vagyok a munkámmal, az új otthonommal és a mostani (talán végleges) párkapcsolatommal.

narumon
Klubszoba?
Az említett lemez megvan de nekem annyira nem jön be ellentétben a késõbbi Bikinikkel.
És milyen számítást találtál meg ha nem titok?

narumon
Dehogyis. Én is inkább félig tele vagyok 😄 😄
Pont ezért is mondom, hogy jó ár egy ezressel több a vinylért 😊

narumon
Áááh ez még nekem sem sikerült. Még nekem is 8EUR-t kellett adnom érte 😊

Zephyr Retiring
Közben hazaértem és a klubszobában már feltettem az 1984-es Bikinitõl a XX. századi híradót...
Jelenleg a Matematikus dala (megtalálta a számítását pörög..
Ez nagyon betalált most 😊
Én is megtaláltam a számításomat mostanra 😊

Zephyr Retiring
Szóval akkor Te afféle félig üres a pohár típus lennél...
Ez roppant érdekes, mert én meg amolyan félig teli a pohár típus vagyok 😄

Zephyr Retiring
Természetesen a 80 EUR-osra gondoltam..
..aminek darabjáért természetesen nem adok többet, mint 2 EUR-o 😄
Hiszen üzletember lennék, vagy miféle 😊