Bakelit lemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudod mint az erõsítõnél, te technikai számokat hallasz én meg hangzást. Ezért te tranyózól én meg csövezek 😄
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Emlékszel még mit mondtam annó?
Hallgassa mindenki azt amit szeret 😊
A mai hangtechnika alapjai lehetõvé teszik
a vinyl-tõl jobb hangminõséget is.
De mivel (szerintem) már maga a vinyl is tökéletesen szól, dönthet bárki.
Nekem ugyanúgy van technikám analóg sztereó lemezjátszóval, mint akár a DTS kompatibilis SACD /BD lejátszóval.
Õszintén: egy hibátlan kiváló hangminõségû alapanyag lejátszásakor ki tud objektív maradni?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Pl nagyon szép példa a DAC-ok. Anno 10 évvel ezelõtt egy normális DAC több száz ezer forintba került. Most annál komolyabb hangot tol ki magából egy 50e forintos. Egyszerûen ennyit fejlõdött a technika.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Melyik JMLab? Én nemrég adtam el a Focal 918SE-ket. Annak kurvajó hangja volt.
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
Ez is csak a hangfal és a kábelek viszonylagos kiskamasz korának köszönhetõen ennyi.
Én inkább arra számítottam, hogy majd amiatt kapok visszajelzést, hogy nem ismerem(fel) a hangszedõmet. Biztos voltam benne, hogy majd emiatt tartotok komolytalannak. :-)))
Hangszedõ: Fogalmam sincs, de MM rendszerû.
Erõsítõ, Tuner, CD játszó: ROTEL
Magnó: Nakamichi
Szalagos: Akai
Hangfal: JM Lab
Kábelek: VdH
Eltudnék képzelni magamnak jobb rendszert is, de pillanatnyilag ennyire fussa.
Viszont nekem valószínûleg közel sincs annyi lemezem, mint nektek.
Pontos számot nem tudok mondani, de legfeljebb 150-200 körülire taksálom a gyûjteményt.
Nem is mondtad még, hogy Neked mid van?
Vagy mondtad már?
A Vadászat dupla az nekem vinylen, az Esztád az semmin 😞
Szintén vinylen a Még élünk! amire emlékszem...és még legalább 2 amire meg nem 😊
Alkalomadtán majd megnézem melyikek..
Csak azért nem szeretek kutakodni a lemezeim közt, mert mindig elõbukkan valami kincs, amit szívesen megint meghallgatnék 😊
És miközben felteszem a pörgetõre, azt meg folyton elfelejtem, hogy mit is kerestem eredetileg 😄
Egy szép DENON
Sõt, azt a NAB-os AKAI GX... szalagos magnót is irigylem picit. :-)
Nem is, inkább nagyon :-)))))))

imo :) science fiction is science fact
Ma már nincs neki.
De még idõben kimentettem párat magamnak<#vigyor>#vigyor>
Sajna nem mindet..
Neked is van tõlük fekete korong?
Jazz-ben én sem vagyok otthon.
De blues bakelit akad egy-két itthon 😊
Jazz+az (banda) bejön 😄
Blues.
Jópár évvel ezelõtt beültünk pár ismerõssel egy blueskocsmába vásárhelyen.
Dumálgattunk sörözgettünk.
Egyszercsak elbicegett mellettünk Gyula bátyánk :p
Mondom a többieknek, hogy ki az, mire lehurrogtak, hogy hülye vagyok. Mit keresne õ itt?
Aztán Gyula bátyánk felcammogott a kisszinpadra és eljátszott pár blues nótát. Csak úgy. Mintha egy kihalt bárban lépett volna fel egy füstös éjszakán valahol..
Na aznap este szerettem meg a bluest.
Másnap elõkotortam a fater régi Hobó lemezgyûjteményét ...
Tessék ajánlok bár szerintem sokért adja:
Rocky M - Disco Lady
Tudod mit? Ajánlj inkább valami jó kis vinylt.
Mert sok beszédnek sok az alja 😊
Zephyr kollegának jelezném, hogy azért nem válaszoltam mert nem tudok hozzászólni 😄
Na, mindegy. Egy biztos: február 15. - Budapest- LGT. Erre már jegyem is van !<#taps>#taps><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
De majd máskor ..
Benne az URH és Európa Kiadó zenekarok történetével.
vagy netán vinylen van meg?<#ravasz1>#ravasz1>
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
Na de komolyabbra fordítva a szót, én sohasem szerettem magam beskatulyázni zenei kategóriákba.
Nem vagyok rocker, nem vagyok alter, nem vagyok jazzer
Viszont azt megtudom ítélni, hogy milyen zene tetszik a különbözõ mûfajokból.
Szerintem így színesebb és vidámabb is a világ.
Amire viszont én is kényes vagyok, az a hangminõség.
Nagyon fontos, hogyan szól egy koncert.
Persze ez otthon is az, úgyhogy erre még visszatérnék késõbb...
Valójában 3x tán 4x ennyi jegyet is kollázsba tehetnék, de manapság már egyre ritkábbak az igényes, nyomdai úton elõállított jegyek.
Sok helyen csak kinyomtatják, aztán jó szórakozást.
Persze azért vannak még szépek, csak valahogy lusta voltam foglalkozni velük.
Ráadásul vannak olyan zenekarok, akiknek már több koncertjét is láttam.
Így jegybõl is több van.
Na de manapság azért lelassultam picit, lévén, hogy nem fõvárosi vagyok és a járulékos költségek is drágultak, már ritkán van az, hogy csak úgy felugrunk egy szerda délután mondjuk az A38-ra vagy a Pecsába.
Idén például még egy koncerten sem voltam :-))))
Mindkét megemlített koncerten ott voltam.
A két legmeghatározóbb jazz élményem egy bécsi Béla Fleck koncert a Porgy & Bess klubban és egy debreceni Marcus Miller koncert, ami azért csúszott több mint egy órát, mert Ferihegyen elkeverték a Fender Jazz Bass gitárját. Õ pedig nem volt hajlandó cserehangszeren játszani. Szerintem azóta kézipoggyászként cipeli magával. :-)
Látom, csak összezavar 😊
Maradjuk az imprónál 😊
Annyit már ennyibõl leszûrtem, hogy ugyanazt a koncertet ugyanakkor kétféleképpen élnénk át 😄
Meg asszem (tévednék?) nagy jazz rajongó is lehetsz ezek szerint ..
Érdekes amit írsz. Én ezt másképpen gondolom, mint Te. Azért járok már 38 éve rock és blueskoncertre, mivel ott teljesen másképpen, nekem sokkal jobban tetszõen szólnak a zenék, mint a lemezen. A lemez egy steril ügyezés, lejátszották, felvették stb. De a koncerten benne van a zenész habitusa, lelke is. Amikor 1992 május 22.-én a Slash majdnem hat percig virgázott a Paradise cityben, vagy mikor 2002 junius 15.-én a Roger Waters koncerten a két szólógitáros majd negyed órán át párbajozott egymással a Comfortably numb-ban akkor hittem azt, hogy ez a
zenei orgazmus!<#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
Imádom az improvizációt, ezek adják a koncert savát-borsát.
Amúgy nem bántódtam meg, ilyenrõl szó nincsen, másképp látod oszt kész.
Csak a kommersz kifejezést nem találtam odavalónak .
Szoktátok hallgatni a Kossuth Rádión A Metró Klubtól a Szigetig címû mûsort, Gellért András szerkesztésében?
Príma mûsor, ajánlom figyelmetekbe.
A magyar beat és rock zenés története
Én a rap zenével voltam mindig így.
A break-et (breakbeat) csíptem, a rap-et lenéztem.
Aztán észre vettem, hogy szól valamirõl.
Nem csak zene.
Nem lettem rap-per. De ma már tetszik..
Különös, de fiatalon nem szerettem a 70-es és régebbi zenéket, magyarokat meg egyáltalán, bevallom Koncz Zsuzsától, Szörényitõl vagy Kovács Katitól a hideg kirázott, mára megváltozott a véleményem. A rockereket, akik Pokolgépet, Beatricét, P.Mobilt és ilyeneket hallgattak én és haverjaim lenéztük. Az afféle zene általában a szakmunkástanulók kedvence volt és büszke rockerek voltak, akik sokszor összetûzésbe kerültek a "disco" zenét kedvelõkkel. Én azért titokban vettem egy Pokolgép kazettát és megvettem az Ossian elsõ LP-jét is (amit azóta el is adtam, mert szerintem béna volt).
Valójában a disco és italodisco egy kommersz mûfaj és az is volt. Attól függetlenül mégis szeretem. De ma már nagy rajongója vagyok a fõleg régebbi magyar zenéknek, az akkoriban lenézett rocknak is. Ma már szívesen hallgatok ilyeneket: LGT, Generál, Omega, Illés, Koncz Zsuzsa, Katona Klári, Hobo (õt régen is bírtam!), P.Box, P.Mobil, Syrius, Dinamit, stb., stb...
Csináltam egy fotót odabent, de csak mobil van nálam így nem tudom feltölteni..
Elöljáróban: a témához valamennyire kapcsolódik.
Majd elmesélem, hogy mit kerestem ott, de most mindjárt itt a busz ...
A kommersz tényleg nem helyes. Sõt..
Mindenképpn dícséretes, hogy egyedi hangzással jöttek elõ.
Sajnálom, ha megbántottalak ne haragudj.
Ha szakmai szemmel nézem, jól és hibátlanul zenéltek.
Egyszerûen csak zenerajongói múltamban valami miatt nem szerepeltek.
A zenéjük lelkivilágát (bár tudom stílusilag nem az) a jazz kategóriába helyezném.
Zenékben fõleg koncerteken nekem mindig nagy csalódás, ha nem pontosan ugyanazt a megszokott zenét kapom vissza, mint amit megszoktam a stúdióalbumokon. Ilyen a Mini is és a jazz stílus is. No meg a Jethro Tull is. A kommersz kifejezést az improvizációra értettem. A koncerteken azok akik improvizálnak, megpróbálnak valami egyedit, valami mûvészit nyújtani.
Ez sokaknak bejön. Nekem nem.
Sráckoromban egy metálkarácsonyon voltam a Pokolgép zenekar társaságában.
Nekem akkora csalódás volt, mikor meghallottam a szokásos rockhimnuszaimat más hangszerelésben megszólalni!
Nem ezt vártam. Az akkori bandámmal himnuszokként tekintettünk minden Gép és Ossian nótára. Ha egy gitár a koncerten nem ugyanúgy szólalt meg, vagy a dob egy ütemet késett a stúdiólemezhez képest, azonnal észre vettük, és cseppet sem díjjaztuk.
Voltál már Blues Company vagy Tankcsapda koncerten? Ott eddig azt kaptuk, amit vártunk ...
Egyébként én is csípom a progresszív muzsikát, köztük a mûfaj magyar képviselõit. Nálam nagy kedvenc a COLOR, SOLARIS, (korai) EAST, SYRIUS.
Ezt meg egyszerûen imádom: