5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Megint meg kell állapítanom, hogy a Holland nyomású lemezek kurvajól szólnak. Ez t hallgatom. (Ma egyedül itthon és idővel :D)

• narumon
    Most az egyik Formel Eins lemezem került fel. Jó kis válogatások voltak ezek régen, kár, hogy már abbahagyták. :(
  • Musachy
    Nálam ez szól épp:

• Musachy
    A legjobb!
  • narumon
    Szerintem már vagy húsz éve nem hallottam - ezért ezt tettem fel:
  • Musachy
    VAZZephyr! Most nézem, hogy ez is megvan:

Ideje lenne már neked is villantani valami yt linkelés helyett!
  • bigivan
    Az a baj, hogy mióta ez az ország fenn áll, pedig ez már jó régóta tart, csak a széthúzás, csak a másik basztatása, az árulás zajlik benne. A történelmünk jórészt erről szól. Mondom ezt úgy, hogy meglehetősen jól ismerem a történelmúnket. Nyilván, a lakói miatt, pontosabban azok mentalitása miatt olyan amilyen. Az előbb értem haza, pont erről beszélgettünk néhányan régi, jóbarátok. Arról, hogy az usztasák meg a csetnyikek ezelőtt tizenpárévvel még felnyársalták egymást a közlekedésitáblák fémoszlopára, most meg az euróvízion egymásra szavazgatnak. Nálunk meg akurva politika teljesen kettévágja az országot, sztem legalább még 50 -100 évig biztosan. Erre mondtam, amit mondtam ...
  • Wescone
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van egy óriási különbség köztünk, Big - Veled (és sokakkal) ellentétben, "kívülálló" létemre én inkább harapnám le a nyelvem, minthogy "kurva ország"-nak nevezzem Magyarországot.
    ...Ha mégis az, csakis a lakóközösség által lett azzá, melynek Te magad is tagja vagy.

Zártam a témát!
  • narumon
    Akkor enyhitésként megint megkérdezem.
    USA-ból esetleg valakinek 440Mla? Június vége a céldátum :)
  • Musachy
    Látom azért a züllesztés működik. Mindenkinek tele van a töke és persze egymásnak is esnek az emberek.

Mondom: zene, amíg lehet. Addig, amíg nem mások húzzák el a nótánkat!
  • bigivan
    Ahogyan haladunk, sztem roppant közeljárunk hozzá !
  • Musachy
    Deeehogyis mondtam én ilyet! Ne adjon a számba senki szavakat, mert amúgy is mindig olyat vágnak a fejünkhöz, amit nem tettünk. Még eljöhet megint a fekete autó kora...
  • Musachy
    Aztat!
  • narumon
  • Wescone
    Talán igazad van, Musachy mester, talán tényleg rabló ez a kormány... de akkor már inkább hülye szerintem.
    Ahelyett, hogy példás alázattal teljesítené mindazt amit az unió követel (közben csendben tömhetné a zsebeit), inkább állandóan széllel szemben pisál, mikroszkóp alá téve ezzel minden tevékenységét.
    ...Dobbal, verebet - én mondom, inkább hülye ez a kormány.
  • bigivan
    A kurva anyját mindnek !!!
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Én már régen írtam ide, most azonban szükségét érzem, hosszú idő után először!
    Narumon kolléga anyósával kapcsolatban: Ő, kérem szépen fizette a terheket a piszkos szocializmusban, pontosan annyit, amennyit kellett! A Tb-t, a szakszervezeti adót, a nyugdíj levonásokat is, természetszerűen. Utána fizette az rásózott adókat a rablókapitalizmusban is, őtőle aztán mindent levontak, gátlástalan, szemét módon. Feltéve, hogy nem volt vállalatigazgató, vagy pártfunkcionárius valahol. Ő az a rétege ennek a kurva országnak aki végig szopta az egész életét olyan célok mentén, amikre sosem vágyott. Majd megtudta, hogy az eddigi befizetései nem érnek lófaszt sem, minden eltünt, sok millió honfitársáéval együtt. Most pedig. egy böcsületesen végig dolgozott élet után odajutott, hogy a nehezen felnevelt gyermeke és a vője segítsége nélkül valószínűleg éhen veszne. Hát hova jutott ez a kurva ország 24 év alatt?! Mindenki bátran béget és vadul asszisztál a zsidesz és a maszop, nomeg a libsik mocskos rablásához, elégedetten bólogatunk a semmihez, hogy de kurva jó nekünk.
    Remélem, ezért még ki is tiltanak innen .....
    "Márcsak csendesen nézik a tv-t, ahol ragyog egy másik világ,
    és ŐK NEM KÉRIK SENKIN SE SZÁMON AZ ELRABOLT ÉVEK SORÁT !!!!
    Pedig SEMMIÉRT vesztek el álmok ......."
    A világ talán legszebb dala, pontosan a mondandómhoz passzol. Csak a szövegére koncentráljatok, ebben benne van az elmúlt majd 50 esztendő

• Musachy
    Ez itt a reklám... politika... ZENE helye!
  • Wescone
    Arra csak a "Sok mindennel egyetértek amit eddig elmondtál, ezt azonban nem írom alá." volt a válasz. Láthatod, hogy a további szöveg új bekezdést kapott, ezen kívül a rokkantak egyik általam felsorolt kategóriába sem illeszkednek, egyértelmű, hogy a továbbiakban már nem róluk "beszéltem", hanem épkézláb munkaképes egyénekről.
    Elnézést, ha félreérthető voltam!
  • narumon
    Ne haragudj de erre válaszoltál:
    "rokkantaké, fogyatékosoké (akiket most készül MEGÖLNI a jelenlegi kormány)!"

Ezek után azt állítani, hogy nem esik az általam említett kategóriába, kicsit furcsa.
  • Musachy
    "megörökölt adósság..." Hagyjuk ezt, ettől is hányingerem van. Ez az örökös egymásra mutogatás. Közben meg egyik párt nagyobb rabló, mint a másik és egyre kevésbé szégyellik. Inkább próbálnak fogást találni a másikon és ezzel elterelni a saját disznóságaikról a figyelmet. Egyik 19 a másik egy híján 20. Nincs jó alternatíva, nyilván ezt érdemeljük, ez a "mi elitünk". Nem is annyira érdekelne az egész, ha legalább a kisembereket is hagynák élni.
  • Wescone
    És, szerinted ez az eset beleillik valamelyik általam felsorolt kategóriába? Tragédiák történnek, de az már egy teljesen más kategória, ilyen esetekben csupán remélni és hitből erőt meríteni lehet. Többek között éppen ilyen esetekre való a család intézménye egyébként, amely szétbarmolásán éppen a szoc-libek mesterkednek, sajnos nem minden siker híján - lásd; Franciaország. Igen, adhatna többet a kormány, de miből?
    ...Talán a megörökölt adósságból?
  • Musachy
    Amúgy az általad beidézett Dolly Roll szám eredetije is (No Milk Today) is rajta van az egyiken.
  • Musachy
    Akkor kellemes hétvégét és lemez hallgatást. Ami engem illet, folyamatosan pörgetem a lemezeket, igaz nem a nagybátyám Technicsén. Most a hetvenes évek diszkóslágerei vannak soron, digizgetek.

Ui.: Neked is ilyesmivel kéne inkább foglalkozni, mint bringatologatással, meg az okosságok (pofánkba) tologatásával.
  • Zephyr Retiring
    Kifordítottad a szavaimat.
    Én nem a mozgássérültekről, hanem (természetesen) az egészséges és normál munkára teljesen alkalmas munkahelykereső munkanélküliekről beszéltem. Úgy gondoltam, ez evidens, de belátom tévedtem. Csak nekem volt az.
    A mozgássérültek csökkent munkaképességéhez nem is tudok és nem is akarok hozzászólni.
    (Amúgy ha rögtön az elején közlöd ezt az igen fontos információt, természetesen már hamarabb közöltem volna, hogy ebben semmit sem tudok javasolni Neked.)
    Mégegyszer elismétlem a további viták elkerülése végett kicsit módosítva:
    Átlagos, normál egészségi állapotú, ép kezű és ép lábú normál munkavégzésre alkalmas emberek esetében, aki akar, az talál is munkát!
    Fontos kiegészítés: igen, sajnos a buszok sehová sem visznek ingyen.
    Zárszóként: szerencsére nekem egészségesek a lábaim. Ma munkába jövet defektet kaptam a biciklimmel, így a fentmaradó 4 kilómétert gyalog tettem meg. Természetesen a műszak végén a bicajomat hazáig tolva fogok gyalogolni, és kb. éjfél után fogok hazaérni. Jó kis mozgás lesz a holnap hajnali pesti start előtt...
    Látjátok? Mindenkinek meg van a saját problémája, amit segítség híjján önmaga is megoldhat. Tudom én, ez a semmiség eltörpül a mások problémái mellett, hiszen abból mindenkinek a sajátja a legégetőbb.
    Én nem is akarok ebben senkivel sem versenyezni. Csak egy dologra vágyok, hogy holnap pesten a nagybátyám Technics pörgetőjét bekapcsolhassam és meghallgathassak egy jó kis lemezt.
    Mostanság ezt még megtehetem.
    De ki tudja, lehet, hogy egy nap majd elvesztem teljesen a hallásomat, és akkor majd más hobby után kell nézzek.
    Mivel ma 23:59 után 1 perccel nekem már hétvége lesz, hagy kívánjak mindannyiunknak kellemes hétvégét, jó zenéket, jó egészséget és erőt a vágyaink eléréséhez! Szevasztok!
  • narumon
    Azt a legkönnyebb osztani :)
  • narumon
    Akkor egy utolsó hozzászólás, hogy én mire gondoltam utána befejezem az offolást:

"viszont fosnak nekimenni az akadályoknak, nem képesek megoldást keresni és találni helyzetük jobbá tételéhez. Sajnálom, de nem tudok szimpatizálni velük."

Anyósomnak egy fertőzés megtámadta a lábát, 3 hónapig volt korházban nyitott lábfejjel. Végül nem tudták megmenteni ezért amputálták. (Még 1 hónap a korházban). Mire kijött lejárt a munkaszerződése (mert ugye manapság az divik hogy 1 évre írják alá mindenütt a munkaszerződéseket), tehát albérletet esélytelen, hogy fizessen - hozzánk költözött. Gógyszerek, műláb, tolószék stb, támogatásokkal együtt sem olcsó mulatság - mi fizetjük. Rokkantásgi ügyintézést Decemberben elindítottuk - még nem történt semmi, papír tologatás folyik - de az ügyintéző szerint a rokkantnyugdíja 30e forint alatt lesz köszönhetően az új szabályoknak - lakhatási támogatást kaphatna HAVI 8 azaz nyolcezer forintot. Ő "szerencsés" abból a szempontból, hogy lánya és veje befogadta gondoskodik róla. Ahol ez nincs? Ott hogyan éli túl azt a jópár hónapot amíg egyáltalán megítélnek neki bármilyen összeget? Ha megítélnek neki 30-40 de esetleg 60e forintot mihez kezd belőle? Éhenhaláshoz sok az élethez meg kevés. (albérlet + rezsi + kaja ki sem futja). Várom a tippeket rá mi a megoldás. Igazad van sajnálni nem kell hiszen ő tehet róla, annyi végig dolgozott évtized után egy hülye vírus elintézi a lábát - a kormány meg (bár az évek alatt befizetett adójából bőven futná), egyszerűen megvonja a vállát. Nem is kell szimpatizálni - a kérdés költői volt, hogy ha mi nem vagyunk ki tartaná el - Zephyr szerint mennie kellene ugye Győrig busszal hátha ott van rokkantakat foglalkoztató állás - szerinted meg ő tehet mindenről.... nincs kétségem afelöl miért tart itt az ország, érzelmek nélkül csak acsarkodással...
  • Musachy
    Ugyanaz a kettő...
  • Zephyr Retiring
    Nem kell, hogy azt jelentse.
    Csak gondoltam megtöröm a "csöndet" egy kis zenével..hamár úgyis egy zenei altotyikban vagyunk :)
    Vannak egyébként jó példák is a jutyubra:
    Mint pl. ez.
    Igaz: ez nem zene :)
    Ez viszont már az :)
  • Musachy
    Azt nem értem, hogy a "Bakelit lemezek" topikban a zenéljünk miért a youtube-ot jelenti?
  • Zephyr Retiring
  • Wescone
    (akiket most készül MEGÖLNI a jelenlegi kormány)

Sok mindennel egyetértek amit eddig elmondtál, ezt azonban nem írom alá.
    Emberi sorsok - vannak akik természetből adódóan könnyen veszik az akadályokat, vannak akik kevésbé- és vannak akik szerint mindenki más hibás (első sorban az aktuális kormány - a megtestesült ördög) csupán ők nem, viszont fosnak nekimenni az akadályoknak, nem képesek megoldást keresni és találni helyzetük jobbá tételéhez. Sajnálom, de nem tudok szimpatizálni velük.
  • Musachy
    Szerintem fejez(d)zük be az okoskodást!
  • Zephyr Retiring
    Voltam már ilyen helyzetben.
    Pont ezért mondtam, amit.
    Befejezhetnétek már a sok okoskodást,
    és esetleg maradhatnánk a főtémánál is.
    Vagy ennyi volt?
  • Musachy
    Tz TZ... Okoskodsz, játszod az eszed, hogy mekkora ász vagy, de ha oda kerülnél és csak magadra számíthatnál, akkor nem lenne ekkora arcod! Megáll az ész ettől a faszitól.
  • Zephyr Retiring
    Zenéljünk kicsit:
    sg-s barátomnak Narunak.
  • Zephyr Retiring
    Nem ismersz. Semmit sem tudsz rólam, mégis ítélkezel.
    Nem az én feladatom mások életének jobbá tétele. Ha Neked ez az életcélod, az meg a Te dolgod. A saját életemet jobbá tudtam tenni. Lehet követni ezt a példámat.
    Túl sokat képzelsz rólam, vagy a világról is.
    Arról sem nyitok vitát, hogy mit támogat a munkaügyi központ és mit nem. Járjon utána személyesen akinek ez fontos.
    Minden tiszteletem a Tiéd amiért másokon próbálsz segíteni.
    Nem tudsz mindenkin.
    Én pedig azon segítek, akiken én tudok.
    Én sem tudok mindenkin.
    Csak kitartást és sok szerencsét kívánhatok Neked.
    Többet ne várj tőlem se, mert mi is fizetésből élünk, gyereket nevelünk és hitelt fizetünk.
    Bár többet tehetnék. De nem egyelőre nem lehet sajnos. T.Z.
  • narumon
    "Halkan is válaszolok.Próbaidő után általában a cég."

Még jó, hogy arról beszélünk, hogy még odáig sem jut el.

"De egy személyes elbeszélgetésen ezt is elmondják."

Még jó, hogy arról beszélünk, hogy még odáig sem jut el.

"Messzire utazások költségét a munkaügyi központok is (utólag) támogatják."

Ahogy Móriczka elképzeli! (Rossz információid vannak)

"Tessék érdeklődni. Szája mindenkinek van."

Természetesen. Így szoktak elküldeni a pi.csába!

"Nálam sokkal jobb segítségeket is találni sokfelé... megsúgom..."

Igen pl itt vagyok én. Csak ez az egyik vesszőparipám - mint írtam is. Sajnos a Magyar emberek akik megfelelő körülmények között élnek azt hiszik, hogy nálunk jól működik a szociális háló - pedig sokszor egyáltalán nem működik. Erre próbáltam felhívni a figyelmet. És a jövőben is megragadok minden forumot ahol ez felmerül, hogy megpróbáljam felnyitni emberek szemét. Persze a mai világban ez szinte lehetetlen - szeretik egy kézlegyintéssel elintézni a dolgot (mint most te), egészen addig amíg ők nem kerülnek ilyen helyzetbe és csak pislognak, hogy most akkor mi miért.
    Egyébként ez tényleg a bakelitek foruma és nem a munkanélkülieké, rokkantaké, fogyatékosoké (akiket most készül MEGÖLNI a jelenlegi kormány)!
  • Zephyr Retiring
    Halkan is válaszolok.
    Próbaidő után általában a cég.
    De egy személyes elbeszélgetésen ezt is elmondják.
    Messzire utazások költségét a munkaügyi központok is (utólag) támogatják.

Tessék érdeklődni. Szája mindenkinek van.

Miért itt kell ezt megvitatni?
    Nálam sokkal jobb segítségeket is találni sokfelé... megsúgom...
  • Zephyr Retiring
    T.Z. (témát zártam.)
    Minden kérdésedre a válasz: #1800.

Kitartás.