Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Mi a frász karika bajod van a torrenttel, legjobb találmány. Gyors egyszerû, rohadt sokáig elérhetõ. Nem tudok jobbat 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Hagyd már azt a kibeb..szott torrentet b+ 😊
Használj végre normális szervert 😛

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Ne mondd.
Szerintem meg a tudatlanság nem mentség.
Meg amúgy õ akarta eladni a rádiót.
Én csak lealkudtam az árát 😊
A parasztság nálam ott kezdõdik, hogy elveszed a gyengébbtõl ami kell, és odasózol, ha szóvá teszi.

narumon
Eladtam ma egy Madonna Maxit, de elõtte bedigiztem. Ha érdekel valakit feltorrentezem valahova 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Ez azért parasztság 😊

narumon
Ez veterán autót ami még nem veterán mert még csak 30 éves. (1982)

Egész pontosan ilyen, csak mélykék színben (meg még nincs ilyen jó állapotban)

narumon
Jajj akkor beszerzek valami mellényt. Mondjuk kötöttet 😄

Zephyr Retiring
Ígéret szép szó.
képek itt keresendõk 😊
Szép napot bakelitosok<#nyes>

Zephyr Retiring
Szép. Ha már fotózkodom holnap én is dobok egyet az én DN 165E-m rõl is...
Helyre közre ugyanilyen 😊

Zephyr Retiring
Nem ez inkább féligazság. Hiszen tényleg lesz digitális átállás...illetve már van is 😛

Musachy
Apropó fotó... Itt az én DN165-öm:

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Ez nevezhetõ félrevezetésnek is...

Zephyr Retiring
Holnap délelõtt tolok róla fotót.
Most melóznék. Ha nem tûnt volna fel 😄
Amúgy nem is hiszed mennyi mûszaki szaki van. A Dual digitális rádiómat úgy alkudtam le, hogy a csákót meggyõztem, hogy a digitális átállás után dobhatja a kukába az analóg frekvenciás tunerjét...vagy...eladhatja nekem most féláron. Eladta 😛

Musachy
Nem sok tényleg, bár fogalmam sincs, hogy milyen az a gép...
"erõsítõ is kell hozzá?" <#hehe> Ez jó duma, de ki veszi be?

Zephyr Retiring
Maga a tû már nem probléma 😊
Meg amúgy is: tartaléknak is jó lesz, ha mégis fejcserés lenne 😊

Zephyr Retiring
5 perc alku után letornáztam 3 rongyra.
Tudod az ilyenkor szokásos szöveg: itt kopott, ott amolyan, meg erõsítõ is kell hozzá? Ne b@ssz. Akkor csak ennyit adhatok érte.
Adod, vagy hazacipeled?
Elõzõ életemben kufár lehettem. Az alku a véremben van 😛

Musachy
Hát az tényleg nagyon alap lehetett, én sem foglalkoznék vele. És mi az a nagyon olcsó?

Zephyr Retiring
A Telefunken (ez a típus) egy full alap széria volt. Se antiskating, se átépíthetõ fej, se állítható tûnyomóerõ. Komolyabb megkuksizás felesleges is lett volna.
Az Uher amit elhoztam, egy PS 922-es.
Vannak nála jobbak is, de mert AT fejjel szerelt, elhoztam 😊
Annyit tudok csupán, hogy a motor jó, a tányér forog és a kar mechanika mûxik.
Többet, majd ha megjött az új tû.
Ha szerencsém van, a fej is hibátlan.
Olyan olcsón vettem, hogy szemen köptem volna magam, ha otthagyom annyiért 😄

Musachy
Telefunken. Apropó: te milyen Telefunkent néztél és milyen Uhert vettél?

Zephyr Retiring
Na. Ez tényleg jó 😊
Apropó: melyik pörgetõdön pörög?

Musachy
Az összes dalt ajánlom. <#vigyor2>

Musachy
Ördögöd van! Épp most megy a lejátszón a Bronski Beat The Age Of Consent.

Zephyr Retiring
Olyan komolytalan vagy 😊
De most komolyan: ajánlj valami jó kis zenét bakelitrõl..
Ööö...ö..komolyzene kivételével bármit..
Söt a legjobb az lenne, lekapnál a lemezpolcról valami jó kis fekete lemezt, és arról egy dalt ajánlanál 😊
De komolyan ám 😄

Musachy
Dehogy! Amúgy nem kell ám komolyan venni mindent. <#nyes>

Zephyr Retiring
Én a magam szerény módján azért kedvellek 😊
De nem félreérteni ám! 😛

Musachy
Én meg mindig is az voltam, magamat is utálom! <#ravasz1>

Zephyr Retiring
Öreg. Hallgass rám: többszörös exmilliomosként mondom Neked..
A pénz nem boldogít.
Válásom után szinte csóróként talált meg az új szerelem.
Igaz, azóta megint anyagilag is minden oksa 😉

Zephyr Retiring
Telefunkenrõl jut eszembe: láttam ma egyet ócsó pénzér 😊
Majdnem el is hoztam, de végül mégis inkább egy Uher mellett döntöttem 😊
Jó kis masina. Gyárilag AT 95E kompatibilis.
Szal akkor most én is rendelhetem hozzá az új tût wazze 😄

Musachy
Az "Oldsmobil" az ez esetben veterán autót akar jelenteni vagy Oldsmobile-t, mint amcsi autómárkát?

Musachy
Kifejezetten vadászok rájuk! <#eplus2><#nyes>

Zephyr Retiring
Ezt inkább ne hangoztasd.
Mucha kolléga nehezen viseli a tehetõsebbeket 😛

narumon
Ez a telefonról lejátszás nekem nagyon bevállt, az úgyis mindig nálam van, bármit lejátszik és egy jó telefon még jól is szól.

narumon
Jézusom 😄
Én kocsiban mondjuk konzervatív vagyok. Enyimé fekete. Asszonyé fekete. Meg van egy ami fateréknál áll a garázsban mert gyönyörû de felújításra vár mert Oldsmobil. No az sötétkék 😊
És mindhárom ugyanaz a márka 😄

Zephyr Retiring
Közben utána néztem. Az imént említett magyar fejegység hivatalos honlapján csak az mp3/mp4 formátumokat jelzik 😞
Persze attól még kezelhet aac, m4a, wma (10. szint) és wav formátumokat is...akár.
Csak ezt az infót a vásárlókon kívül ezek szerint mindenki lesz....ja. Szomorú.
A lényeg, hogy empéjtrét játszik.
Már akinek csak az empéjtré a lényeg..

Zephyr Retiring
Nem akarok reklámozni, de magyar gyártmányú mechanika nélküli fejegységet (usb/sd card) újonnan már 10 rongy alatt is találni. Szebb is, jobb is mint az õseik 😊
Nem esküdnék meg rá, de mintha wavot is enne 😛
Mivel (sajnos) privát gyûjteményem nagyobbik része vm-es wavban található, így nekem is érdemes megfontolni 😊
De egy másodpercig sem fogok gondolkodni rajta, mihelyst rábukkanok a hozzá passzoló roadsterre is 😛
A jelenlegi legnagyobb esélyes egy 131 pacis kétszemélyes citromsárga kabrió természetesen fekete bõrtetõvel 😊
Tehát jó lenne egy citromsárga árnyalatú hi-fi fejegységet találnom hozzá 😄

narumon
Kocsiban nekem még õslejátszó van. Elöl a gyári fejetség, hátul a CD tár 😄 Szerencsére van benne iphone csati így a zene általában arról megy.

Zephyr Retiring
Mp3-as kütyürõl jut eszembe..
ezek szerintem zötykölõdõs utakon jobbak, mint az õseik...
Kétségtelen, hogy ezek is lejátszák a "sufni" bakelit rippeket 😊

...már amelyik ... 😊

Musachy
Az biztos, hogy ezek a dolgok (magnó, lemezjátszó) a zenehallgatáson felül egyfajta szertartást is jelentenek. Egy hál' Istennek nem teljesen letûnt korszak életérzését, élményeit adja. <#eljen> Aki kényelmes, az meg hallgassa az mp3-as kütyüket.

Hornando
:-))) Ne ha egy egész napot áldozunk rá, akkor akár 4-5 szalagot is telemásolhatunk... :-)))

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

narumon
Oké legfeljebb egy másolós szeánszra én is beugrom... 😛

Hornando
Nos, a kölcsön lemezeket egyfajta zenehallgatási szeánsz alkalmával másolnám át, míg vendégül látom a gazdáját, addig iszogatunk, beszélgetünk.
Nekem sincsenek illúzióim, mert vinylt én sem adnék kölcsön, viszont egy ilyen relációba magam is belemennék, miközben vendégül látnak.

Egy nagy orsós, 35/180-as szalagra azért több lemez is ráfér, továbbá szeretem azt a szertartást, amit a mûfaj megkíván.
Persze a meglévõ 1/4 sávos felvételeim miatt maradok ennél a szabványnál.
Továbbá nem elhanyagolható szempont a design.
Ahogy te is említetted, minõségi zenehallgatás mellet lehet a nappali dísze és egy letûnt korszak mûszaki csemegéje, emlékmûve.
Szalagot pedig ragasztani is lehet, mondjuk két kis orsósból (500m) készülhet egy nagy.

Aminek viszont tényleg nincs semmi értelme, az a CD-k szalagra másolása.

narumon
Tehát ha azt nézem, hogy egy normális orsós szalag 1000-10000 Ft, akkor nem gondolom, hogy a szépségen kívül bármi más elõnye lenne... persze ez szigorúan az én véleményem, ha használni akarod tedd nyugodtan, de azt vedd figyelembe, hogy 1-2-3e forintért már nem lutri használt vinylt adnak. Azt 200-500Ft-ért adják 😊

narumon
Hát nem nagyon értek egyet. Általad kedvelt zene vinylen beszerezhetetlen de valaki kölcsönadja? 😊 Ez nekem misztikum 😄

Egyébként egy másik hifi forumból egy tanács:

A Revoxokat félsávosban már 40-70e Ftért megkapod. A felvétel minõsége olyan mint amilyen a forrás. Nálam amig volt az A77 MkIII gyakorlatilag a CD-vel, LP-vel megegyezõ minõségban adta vissza a zenét. Feltétel a jó minõségû szalag. Sajnos egy fémtárcsás Maxell használt szalaggal 5-8e Ft. Nem olcsó mulatság de másképp belefuthatsz ragadós szalagokba ami után megéred pucolni a fejeket.

Természetesen jók mai zenehallgatásra. Meglepõdsz, ha elõször hallasz egy jó felvételt félsávos magnón, 19-es sebességgel.

A jelerõsséggel nem kifelé, hanem befelé lehet kis gond.Kifelé általában van hangerõszabályozás. Befelé viszont 0,5V környékére tervezték õket. A CD 1,5-2 V-ja lehet sok nekik, de ritkán van olyan probléma. Nekem a phono korrektornál jelentkezett torzítás. Ellenállást cseréltettem benne, amivel csökkent a bemenõ jelszint és elmaradt a torzítás. Általában nem lesz probléma. A Revoxoknál az RCA aljzatok sajnos kellemetlenül közel vannak egymáshoz, de be lehet a dugókat erõltetni úgy, hogy nem gond a lejátszás.

A Revox félsávos magnói nagyon jók,ha zenehallgatásra vennéd. Kevesebbért is mennek mert sokat nem szeretik, pedig szebben szólnak, nincs áthallás. A hátránya a félsávosnak az, hogy többnyire negyedsávos mûsoros szalagok vannak és ezek nem szólnak jól rajta. Emellett persze a szalagidõ is csak fele, csak "oda" játssza.

Az AkaiGX4000 amivel tele van a vatera meg a hirdetések,az felejtõs. Zajos, nyávog és nem kíméli a szalagot.

Ha van rá pénzed egy kalandot megér. Én két évig élvezkedtem vele, a nyáron adtam el. Nagy helyet foglalt el.

Hornando
De, ebben van némi igazság. Viszont az általam kedvelt zenék nem mindegyikét tudnám megszerezni, pláne nem jó minõségben.
Egy használt szalagra bármikor tudok jó minõségben felvenni és az kitart 20-30 évig, mig a használt lemez vásárlása eléggé lutri.

narumon
Jah azt lehet. Egyébként a régi házunkba (ahol egy baszottnagy nappali volt), oda símán vettem volna egyet csak nézegetni 😄

Musachy
Próbálkoztam valami hasznosban gondolkodni a gyönyörködésen felül... <#nyes>

narumon
Node ezt írtam, nem egyszerûbb megvenni magát a lemezt? Tudtommal olcsóbb mint egy minõségi orsós szalag.

narumon
Ugyanmár mostani tûkkel mikorra kopna el a lemez? Hamarabb kopik el a szalag szerintem.... (ráadásul ahogy nézem a szalag árakat, egyszerûbb, olcsóbb és gyorsabb ha beszerzem megint az adott lemezt)

Hornando
Írtam egy privátot. Akkor ne vegyem komolyan a dolgot? :-)

Zephyr Retiring
Valamikor még tavaly belebotlottam bontatlan gyári csomagolású orsós szalagokba. 1000 froncsi/db.
Ha még meglenne az Akaim, vettem is volna párat..
Miért? Mert qrva jó hallgatni õket😊
Mellesleg kölcsön vinylekhez tökéletesek 😊