5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#2328 "Fényezni a fekete cipőimet szoktam" Ez jó volt! -
#2327 Fényezni a fekete cipőimet szoktam,elég gyakran mert a munkám elengedhetetlen hozzá tartozója a jó megjelenés! Az hogy egy fórumozó társamról,írásai alapján pozitív a véleményem,nem feltétlen jelenti azt hogy fényezni akarnám. Én csak néhány hete regisztráltam,és a kezdeti napokban kaptam én is ahogy Te írod (az ívet). Ismerve és olvasva más magyar fórumokat,ahol válogatott trágár szavakkal sértegetik egymást,mert bizonyos embereknek az a napi szórakozásuk,hogy bele lépjenek a többi fórumozó lelki világába,a kezdetekben nem is akartam aktívan részt venni a zene fórumban. Aztán néhány nap elteltével azt tapasztaltam,hogy szerencsére ez a fórum más,kulturáltabb mint a többi,és vannak itt olyan emberek, akikkel szívesen megosztom gondolataimat a zenéről,ill. az Ö írásaikat,zene ajánlóikat is érdeklődéssel olvasom. Egyenlőre ezért látogatom meg napi szinten a zenei fórumot! -
#2326 Ennek a feltételezésnek csak az lehet az oka, hogy
1. nem ismered elég régen vagy csak még nem ismered
2. te vagy a párja és csak eljátszod, hogy most ismerted meg (és ezért fényezed)
Ja és ennek semmi köze a személyeskedéshez, hiszen ez a piszkálódás már megszokott köztünk Zeffel. Bár sosem gondoltam volna, hogy egyszer sikerül eljutnia odáig, hogy meg is sértődjön...
Az egésznek pedig az a története, hogy mikor még épp csak elkezdtem ide írogatni (a '80-as topikba főleg), akkor úgy mutatkozott be, hogy egyből belémkötött és úgy adta az ívet, hogy csak kapkodtam a fejem. Azóta nagyjából így vagyunk. -
#2325 A zseton (amit a lakásfelújításra rakott félre) többi részét meg ellopták a kocsmában! -
#2324 Nem hinném hogy Ö az a típus lenne aki elmegy lemezt vásárolni,de közben meggondolja magát és betér egy viharsarki kocsmába,majd jól leissza magát!LOL Remélem reggel jön és meg írja talált e valamit amit érdemes volt meg vásárolnia. -
#2323 Mivel nincs itt, így gyanítom, hogy Csabán nagyon bebaszott :D -
#2322 Na Zeff jöhet nekem eggyel, hogy ilyen jól lealkudtam neki! Feltéve, ha maradt belőle annyi (ha egy olcsóbb bakelitet vett és nem azt, ami 300e-be kerül... az egy egy példányban kiadott aranylemez-ritkaság lehet). -
#2321 Hát erre mondják felénk, hogy kamionról esett le. :)
Node azt gondolom, hogy ehhez azért kevesen férnek hozzá. 200-ért nekem lenne vevőm a tévére egyébként csak én azt keveslem, de ha hozol nekem 150.ért akkor üsse kavics odaadom 200-ért neki :) -
#2320 Benéztem de nem látom az ellenkezőjét (vagy másról beszélünk). Valaki feltette, hogy ő mit rendelt iventi records akcióból (ezek nem friss megjelenések ám), és alatta meg ezermillió youtube link zenékről, amik ki tudja mikoriak, ki tudja megjelentek-e vinylen, ki tudja kaphatóak-e és ha kaphatóak akkor hol. Szóval szerintem elbeszélünk egymás mellett. -
#2319 Mondjuk úgy, hogy alkalmi vétel volt, de ha leesett volna mondjuk egy kamionról, akkor megsérült volna... Inkább az lehet, hogy az ő ismerőse jó helyen dolgozik. -
#2318 Akkor most nézz be a Kaposi Topic-ba ,éppen ellenkezőjét fogod látni annak amit imént állítottál! -
#2317 Az nem igazán vinyl topic, ott repkednek a vinyilen nagyon meg nem jelenő újdonságok is. Tehát kicsit katyvasz lenne onnan kimazsolázni, mi az ami elérhető vinylen és mi nem. Ráadásul ugye csak egyetlen stílus. -
#2316 Sőt 150-ért vennék én is belőle :) -
#2315 Hmzz az interesting. Sehol nem találtam 300 alatt. :o
Persze teherautóról leesett példányokkal nem tudok versenyezni :) -
#2314 Egy ilyet vett egy közeli ismerősöm 150e-ért, vadonat újan... -
#2313 Ott, ahol kicenzúrázódtál... -
#2312 Hol van ilyen topic? (A miénken kivül persze?)
By the way, nem volna kedved a blogomra néha napján egy összefoglalót írni new italo vinyl megjelenésekből? -
#2311 Hát az Antillest én már párszor meghallgattam. :P
Most éppen egy nyaralásos videónkat vágom alá :) (vagy fölé :D) -
#2310 A fene a beretvát :)
No mit szólnál egy jó tévéhez? Van egy bontatlan origi, garis meg minden, Samsung 46F6650 Smart, 3D, 600Hz, Wifi meg minden kutyámfüle tévém eladó. Neked 240.000-ért odaadom! :) (bótban 300+) -
#2309 Hát szerintem normális hifim van, de minél normálisabb az mp3 annál rosszabbul szól szerintem. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Egy kiherélt digitális valamiért meg soha nem fogok pénzt adni. Ha még CD lenne azt mondom okés, az előfordul nálam (igaz kismértékben...)
Egyébkén amikor időm engedi akkor írom ezt: www.vinylnirvana.hu
Itt szoktam lemezeket is ajánlgatni, de amikor eszembe jut akkor itt is megteszem. Zenei stílus alatt engem nehéz lesz skatulyázni mert mindenevő vagyok.... (igaz leginkább 80-tól felfele :D) -
#2308 Igaz jól működik a topik így is, de valaki pártfogásába vehetné, nem? -
#2307 Az egyikből már volt a másikon sokat gondolkoztam remélem még belefértem a szórásba. -
#2306 Aha, téged az asszony kitart... akkor kitartás komám, amíg lehet.
De az a lemez jó drága lesz, ha mind rá költöd... -
#2305 Nekem még jutott az egyikből, a másikon meg gondolkodtam, de aztán elvetettem. -
#2304 Vagy kevés volt ebből a kettő remek lemezből,vagy más is tudja mi a jó. -
#2303 Helló Zephyr! Irigykedve hallom mára milyen jó elfoglaltságod van,s remélem el mondod majd nekünk,milyen jó kis bakelit lemezeket sikerült vásárolnod! Bírom nagyon az intelligens hangvételű hozzászólásaidat,melyek egy-egy témát érintve számomra irányadóak,így mindig szívesen olvasom az írásaid! Legyen Neked is szép napod! -
#2302 ..."Lehet hogy tudnál valami számunkra is újat mutatni,a mostanság bakeliten megjelenő zenék világából!"
Hát arra szerintem van egy kimondott erre kitalált topik.
Ha címeket akarsz szerintem ott feltankolhatsz bőven infóval.
Persze ott csak egy irányzatot keress jó esetben. -
#2301 Jaj Kolléga ez olyan izé hogy is mondjam... !
Utoljára ilyet a Hotdog "Pózólj pénzzel"rovatban láttam. -
#2300 Gyerekek gyönyörű idő van!
Az asszony hozzám vágott egy kis zsebpénzt. Talán futja valamire..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Irány Békéscsaba. Veszek valami jó kis bakelit lemezt
Szép napot avagy:
Have A Nice Day Guys -
#2299 Szega Rénó :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kollégának a letöltési link megosztása sem jelent gondot :) Ismered a mondást: "az úttörő ott segít, ahol tud."
Meglep ez a nagyfokú zeneszereteted. Jó ilyesmit is látni manapság, hogy valaki magukról a zenékről (vagy műfajokról) is próbál társalogni s nem csupán az "addideénisadomjóleszköszi" féle hozzászólásokat lehet olvasni.
Azért nagyon remélem, hogy csak a zenéhez viszonyulsz így s a filmekhez nem :)
(A filmes fórumon már már lincshangulat uralkodik, ha véleményt formálok egy egy mostanában látott filmről. Ha tehetnék, engem ott már rég legyilkoltak volna.) :)
Komolyra fordítva a szót: (itt is és máshol is) lehetnek majd "ellenségeid" a véleményed megfogalmazása után, de itt sokkal normálisabban viszonyulnak már hozzá mint "odaát". Kitartás és jó zenéket mindannyiunk füleinek! :) -
#2298 Egyetértek a vinyl hangzásával,valóban nem vetekedhet a cd minőség,pláne nem az mp3,ám az Antilles album esetében 320kbps tömörítésről van szó,ami azért egészen szépen szól,és ha vinyl mániádat félre rakva belehallgatnál egy komoly hi-fi berendezéssel,a 320kbps-os Antilles albumba,lehet meglepődnél milyen szépen szól!Egyébként meg érdekel az a zenei világ amit gyűjtesz,és ezekből az újdonságokból,néha villanthatnál ,ajánlhatnál néhányat,nem letöltési linkekre gondolok.Lehet hogy tudnál valami számunkra is újat mutatni,a mostanság bakeliten megjelenő zenék világából! -
#2297 Hát egyszer ennek is el kellett, hogy jöjjön az ideje... :) -
#2296 Üdv. a meg nem értettek táborában :D -
#2295 Hát mp3-ért leshetik mikor adok pénzt. (Soha). -
#2294 Majd kereslek privát! -
#2293 Nyugi nem arra gondoltam,hogy itt most megoszd velem! -
#2292 Szerintem én annyit szerepelek a neten hogy fél perc alatt kideríti aki akarja még a címem is sajnos. Ezt annó jól el szúrtam. -
#2291 Nincs! -
#2290 Laci,neked van publikus e-mail címed? -
#2289 Nem jelent meg vinyl-n de létezik wav-ban.