5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#2368 Tudod: költői szabadság.
Az ízlésed meg...hmmm...hát.... :)
Olyan, amilyennek szeretnéd.
Van, amikor magam is meglepődöm hogy Neked is tetszik ez és amaz.
Máskor meg ledöbbenek, hogy miket szarozol le..
De hát Istenem: nem vagyunk egyformák. Hála a Magasságosnak :D -
#2367 "Sajna sosem volt egy jó ízlése"
Ezt nem mindig így gondoltad...
"Te meg foggal körömmel védted az új DM lemezt, ami meg megnyugtatlak: másoknak sz@r...
És ha azt szidták, az meg Neked esett rosszul." Ugyan kérem, ilyeneken már rég túl vagyok, hogy felzaklassanak - ettől (is) nyugodtan tudok aludni.
"S most azzal teszek jót a népnek
Ha befejezem versikémet :)"
EZ a lényeg, jó a befejezés! -
#2366 Mucsácsónak:
Én meg úgy emlékszem, Te meg foggal körömmel védted az új DM lemezt, ami meg megnyugtatlak: másoknak sz@r...
És ha azt szidták, az meg Neked esett rosszul.
Szerencsére jómagam mindkét stílussal és együttessel jól elvagyok.
Én nem is akarok egyik tábor pártjára sem állni. Ugyanis mindkettőt meghallgatom ha akarom.. -
#2365 Meló meló hátán Mucsácsó ma házisárkány..
Morog itten jobbra balra,
Nem rossz gyerek ő, bár nagyon akarja..
(gondolatban egy mokka már a szemét takarja..)
Ritkán járok már ide be benézve
Ráuntam én is, mint medve a mézre
A sok negatív hullámra amit látok
Mint Tennenbaum a háziátok.
Eljött a nyár a kánikula
Mucsa szerint az osszián kuka
Sajna sosem volt egy jó ízlése
Ezért haragszik a jó népre..
Sok a dolog s meg sem állok
Egyik melóból a másikba szállok
Még van 3 hét a nyaralásig
Csobbanásig, fagyinyalásig.
Itthon meg lassan készül a konyha
Szép lesz egyszer mindenki mondja
S most azzal teszek jót a népnek
Ha befejezem versikémet :) -
#2364 Pedig megtehetem: ugyanis amit kijelentek az a magánvéleményem, de nem mondhatom mindenhez hozzá, hogy "szerintem" szar vagy jó... ott a hsz-eim alján a rövidítés. Igaz ez van akinek csak azt jelenit, hogy "ímhó'"...
Nekem már az nagy megkönnyebbülés volt, hogy megszabadultam attól a lemeztől. Akinek ez sokat ért, az sem járt rosszul, hiszen ALIG használt volt, komolyan! -
#2363 Nana, zenét nem szarozunk ám le! Max van akinek tetszik, van akinek nem :)
Egyébként Ossian művei közt biztos vagyok benne találnál olyan nótát ami tetszik. Vannak igazi rock and roll dalaik 0 mondandóval, tempósabb metal himnuszaik, no meg az én kedvenceim a lassú érzelmes balladáik. :)
Nekem az egyik kedvencem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#2362 Nyaralni voltál,vagy dolgoztál? A Csabai kiruccanásod után,eltűntél pár napra!Nem volt kit fényezzek!! -
#2361 Már megint nem fogtad fel: a baklövés a megvétele volt!
Pár ezer ember nem tétel, nem jelenti, hogy a szar az jó.
"Sörivóóu uagyok, igyonn vizett moaááááásssss!" -
#2360 CIAO ZEPHYR! -
#2359 Nos még szerencse, hogy nem Neked kell hallgatnod őket :)
Az Ossian-os kirohanásodat is elnézzük. Honnét is tudhattad volna előre, hogy életed legnagyobb baklövését követted el aznap, mikor eladtad őket? :D
Mondjuk annyira nem is olyan szarok...és biztosan így gondolja az a pár ezres tömeg is, akik a koncertjeikre a mai napig eljárnak... :) -
#2358 Ezek egy része, beleértve a hitet is már megvan rég nekem is, de hál' Istennek egyik fiatalkori botlásomtól (Ossian) lemez formában sikerült kb. két éve megszabadulnom. Egész jó pízér', pedig mekkora egy szar! -
#2357 -
#2356 dehogy vagyok--- elég sokat játszok :)
bakelitozni meg a bakelit jó :) -
#2355 Akkor "köz"kívánatra
szívfájdító retro rock külföld.. (katt)
és persze.. akkor már belföld is.. (katt)
Egyet pedig Tyia felvidítására..(bár ez már régebbi szerzeményem)
ez a Tyia HIT (katt)
de csak ezzel lesz OKÉ! (katt)
Maradnék még gyerekek, de ha már kéznél vannak bele is hallgatok egy kettőbe... -
#2354 Kitűnő volt! -
#2353 Én sem zárkózom el a rocktól, de most még mindig lekötnek az I Venti-s lemezek, mind az öt jó választás volt. Fellit meg nem lehet elégszer meghallgatni. Ez az igazi italo!
-
#2352 Nem vagy Te már egy kicsit nagy a konzolozáshoz? :)
Én meg filmezni használom. Arra meg a plazma jobb.
És bakelitozni mi a jó? :) -
#2351 Hehhe, nem aktuális már a kérdés nincs meg már a tévé, mondjuk én LCD párti vagyok, konzolozni azon sokkal jobb mint plazmán :) -
#2350 Kösz az ajánlatot, de...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nálam a tv 50"-tól kezdődik és csak plazma. Ha veszek is később valamilyet, akkor csak is 60" felettit és vagy plazmát, vagy kivetítőt, de semmiképpen nem ledeset! Én ugyanis kitűnő képminőségre, nem pedig kompromisszumok általi spórolós villanyszámlára törekszem :) Smart nem érdekel max a jutyub támogatás, de azt meg tudja a bluray-em.. 3D-vel semmi bajom, de az is csak 50" felett nyújt megfelelő élményt. Talán emiatt is vettem annó az 50"-os 3D plazmámat ;) -
#2349 Délután. Bár azok a lemezek nem pont a Te ízlésedet tükrözik, amiket utoljára beújítottam.. -
#2348 Jaj kolléga, akkor legalább kicsit nosztalgiázgatsz ha már ilyen pénzmutogatós oldalakat nézegettél annó :)
Amúgy ilyesmit látni (szerintem) még mindig jobb, mint egyesek MAGIC SYSTEM D.J. vinyljét 20.-adjára, mintha az lenne a világ legjobb lemeze :) -
#2347 Sajnos arra nem tudtam kimenni. Jó volt? -
#2346 Részemről Alphaville. -
#2345 No de mielőtt elfelejtem, itten felénk volt a Deja Vu fesztivál névre hallgató kis zenei fesztivál. Szerencsém volt kimenni. Nagyot tomboltunk Kozmixra, Culture Beatre és Gigi D'Agostinora - ha mondanak ezek a nevek valakinek valamit :) -
#2344 "egy legtöbbetek által kevésbé kedvelt zenei műfajból vásároltam be. "
Nekem pl nagy kedvelt műfajom a rock és hard-rock pl :)
"Pl..: Judas Priest, Whitesnake, Iron Maiden, Mötley Crüe, Alice Cooper, Cinderella, Saxon, Uriah Heep ...és pár hazai "társukat"..úgymint.."
Finom, finom. Nagyon helyesen tetted. -
#2343 Akkor nézz be majd holnap.
Tolok majd a kedvedért egy szívfájdító lemezdömping retró rock nosztalgia fotót és egyet meg Tyia barátunk kedvenc fekete korongjáról ;)
Ma este már csak egy jó mozira vágyok. Találtam is egy pont nekem való tavalyi magyar filmet, amit sokan dícsérnek és én még nem láttam..
Akkor majd holnap.. -
#2342 Káromkodás? Inkább Szentek, ezek a zenekarok a bálványaim közé tartoznak, gitáros karrierem inspirációi :)
Felőlem jöhet a kép, hagy fájduljon a szívem -
#2341 Hm, köszi, majd kipróbálom, először valami kevésbé nagyszerű lemezen :) Ahogy terjed a hír hogy beleszerettem a lemezekbe, kapom a felajánlásokat az ismerősöktől hogy ittis-ottis van pár darab valahova elsuvasztva, elvihetem ha akarom. Ha befejeztem a vizsgáim össze is szedem őket, lesz köztük Korda gyuri lemez is, azt nem sajnálnám ha elrontanék valamit vele :D -
#2340 Na azt pont hogy nem, de az igazsághoz Te jártál a legközelebb :)
Hit - Oké! bakelitet csak azért nem, mert az már (természetesen) egy ideje meg van..
Mivel italo és "sima" disco korongokból jól el vagyok látva (kapcsolatok) ezért most egy legtöbbetek által kevésbé kedvelt zenei műfajból vásároltam be. Sorolhatok ugyan pár előadót közülük, de legtöbben majd csak azt hiszitek káromkodok... ;)
Pl..: Judas Priest, Whitesnake, Iron Maiden, Mötley Crüe, Alice Cooper, Cinderella, Saxon, Uriah Heep ...és pár hazai "társukat"..úgymint..
Edda, P.Box, Telegram, Bergendy, Omega, Ossian lemezeket szedtem össze. Ezek mind olyan albumok és zenék, amit a fater szívesen hallgatott még annó...
Jövő hónap második felében átruccan 2 hétre hozzánk segíteni befejezni az amerikai konyhás nappali utolsó simításait, ezért gondoltam meglepem az öreget :)
Esténként majd kicsit sörözgetünk, hallgatjuk a régi korongokat, és felidézzük a majd 30 évvel ezelőtti időket...
Az öcskös is el tud szabadulni 1 - 2 napra :)
Tavaly engem leptek meg a szülinapomra, idén mi fogjuk a fatert ;)
A lemezeket természetesen megtartom magamnak (nem kérnek azok enni) de remélhetőleg majd máskor is előkerülnek a többi közül még..
A családi banzájról ha nem is, de a beszerzett korongokról érdeklődés esetén egy fotót esetleg dobhatok..
Ja, a köteg suska természetesen javarészt megmaradt (konkrétan csak egyhez kellett nyúljak) de mindig szoktam számomra érdekes fekete korongokra itt ott bukkanni, tehát ami késik.... :) -
#2339 Az én módszerem otthon; kissé koszos lemezeknél 20:80 arányban etilalkohol és desztillált víz, ez van beletöltve egy kis spray-be, pár fújás a lemezre, aztán a lidlben kapható "vattapamaccsal" letörlöm (ez nem szöszölődik), ez lehozza a nagyobb koszokat, egy-egy beszerzett lemeznél van, hogy fekete lesz ez a vattaszerűség. Ha maradnak hallható zajok, pattanások de a lemez ránézésre egyébként jó, akkor pattex faragasztó. Ezt szépen elkenem és hagyom megszáradni, majd ha megszáradt akkor lehúzom. Ez a barázdák mélyéről is kirántja a koszt. Ha ezután is marad valami az már a lemez hibája valószínűleg. -
#2338 Végülis a bolti sem annyira rossz, vitt lemez 199, de az profi lesz. -
#2337 Köszi! Na akkor utánanézek árban mi hogy áll, aztán majd a tárcámhoz igazítva döntök :) -
#2336 Vannak olyan helyek, ahol géppel tisztítanak lemezeket, ez a legjobb megoldás, de nem olcsó. Tisztítás után persze érdemes a belső borítót is cserélni. Itt például foglalkoznak ilyesmivel.
A netes fórumokban olvasható sok minden a témában, vannak különféle házi praktikák, gépek és tisztító folyadékok ( a különféle anyagokból összekevert kotyvalékoktól a faragasztóig ), jómagam egy egyszerű gépezetbe ruháztam be. Ez egy kézi működtetésű tisztító szerkentyű, amit a németek találtak ki még a '80-as években és azóta eladtak belőle pár milliót. Adnak hozzá és rendelhető is pluszban spéci folyadék is.
-
#2335 Sziasztok!
A lemezek tisztításáról mit tudtok mondani, otthon házilag megoldható? vagy jobb ha beviszem a lemezeket egy üzletbe ahol van direkt erre valami tisztító?
Egyik ismerősöm fülébe jutott hogy elkezdtem a vinyl lemezeket gyűjteni, és eszébe jutott hogy ő örökölt párat valamikor de nem használja, nekem adja szívesen. Csak hát ugye egy dobozban voltak a padlásán, elég porosak meg ilyen-olyan szennyeződések vannak rajtuk az elmondása szerint. Jó lenne minél jobb állapotba hozni őket ha megérkeznek hozzám :)
Ha minden igaz ez a remekmű is köztük van :)
-
#2334 -
#2333 Ilyenek vannak nekem is. -
#2332 Lehet, hogy vett egy HIT lemezt. A címe? OKÉ! -
#2331 Egy barátom hozott archiválásért cserébe pár lemezt! Neki lemezjátszója nincs és nem tudja hallgatni őket. Mondtam neki, hogy időm nagyon kevés, várjon türelmesem, mert nem tudom, mikkor kerül rá sor. Lemezek állapota nagyon jó megbecsülte őket.
-
#2330 tetszett. -
#2329 Régi de...
Mi a különbség a nő szeme és a lakkcipő között?
Semmi. Mindkettő fénylik ha kefélik.... :)