5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Be is b@xxna, ha ezek lennének a fősodrásos (mainstream) iránymutató diszkó zenék :D
    Sem akkor, sem ma.
    Eleve baromság a trance stílust a diszkóhoz csapni..
    A trance sokkal inkább az acid vagy a techno irányzat vonalát követi.
    A Eurodance, az Italodance (vagy italodisco) esetleg még a Space/Synth irányzatok elférnek a diszkó imidzs szárnyai alatt, de ne vegyük már egy kalap alá a Techno-val, a Trance-el és a House-sal...valamint újabb társaikkal..
    Ők már egy teljesen más stílust képviselnek...
  • narumon
    "Szerintem ez alatt is valami különc elektronikus zenékre gondolsz,"

Abszolút nem - ezek leginkább fiatalságom (diszkóidőszak) abszolút menő zenéi, azaz 1993-2000 közötti Dance és Trance zenék (leginkább német és holland kiadók). Pl ilyenek mint amiket ma is pörgettem:
    BG The Prince of Rap, Culture Beat, 2 Borthers on the 4th floor, Marusha, Mark Oh, Westbam, Dj the Crow, Hardsequencer, Dune, Magic Affair, RMB, Charlie Lownoise & Mental Theo, Dj Quicksilver, Alice Deejay, Hypetraxx, Chicane, 666, Dance 2 Trance, Kai Tracid, Faithless, Brooklyn Bounce.... soroljam még? Azt hiszem ezek abszolút mainstream diszkózenék minden különcködés nélkül.
  • narumon
    Killers jöhet természetesen a lemez is megvan.
    AZ EGMA ez nekem új - kimaradt eddig.

Viszont még egy nagy kedvenc, ami sajnos nem tudott ma vinylen pörögni mert még hiányzik a gyűjteményemből:
    2 Brothers on the 4th Floor - Come take my Hand
  • narumon
    Természetesen ez a lemez is pörgött :)
  • reynaud #2444
    Téged idézlek:"elektronikus zenei maxim van több száz"
    Szerintem ez alatt is valami különc elektronikus zenékre gondolsz,de én mutattok Neked egy igazi,ráadásul kizárólag vinylen megjelent,nem túl ismert,elektronikus super zenét,ami valóban electro,de biztosra veszem,Neked nem ez a dal sem jön be!
  • IMYke2.0.0.0
    Én a "This Beat is Hot"-ot szeretem tőle.
  • reynaud #2442
    Végre 1 olyan nóta ismét amire a kezem adom B.G the Prince of Rap-Colour of my dreams'nekem is nagy favorit!
    Kiváncsi vagyok e dalról mi a véleményed katt ide
    Ha már 90s dance akkor az én no.1 zeném e korszakból,soha nem unom meg!EGMA
  • gyorgy74
    Ez is egy jó maxi ám...B.G the Prince of Rap - Can We Get Enough?
  • gyorgy74
    BG The Prince of Rap - Colour of my dreams... Bocs erre gondoltam konkrétan!
  • gyorgy74
    Egyik legnagyobb kedvencem bár most nálam csak a winyón pöröghet a digitális mása mert nem tartózkodom otthon.
  • gyorgy74
    Azért én tudtam volna neked választani I Venti Records-nál még öt lemezt...
  • narumon
    Most ilyenek pörögnek vinylen:
    BG The Prince of Rap - Colour of my dreams

Dance 2 Trance - Power of American Natives 98

és társaik.... tiszta diszkó hangulat van itthon :)
    Ezek azt hiszem nekem örök kedvencek maradnak!
  • narumon
    Hát egen más és más. Azok amiket rendeltem szerintem is nagyon jó nóták - hozzáteszem azonban, hogy másik 5 lemezt már nehezen választottam volna ki a rendelésből (ezért nem is tettem), mert a többiek között sok olyan van ami nekem már zanza. (A new italo topicban is ezért szólok ritkán hozzá, mert az ott linkelt zenék 80% szerintem értéktelen és rossz. Persze mindig benézek mert akadnak gyöngyszemek is!). A többiek már tudják, hogy több mint 1000 lemezem van, ez nem lenne lehetséges ha csak egy műfajnál - stílusnál leragadnék. (Vagy lenne egy csomó lemezem amit nem szívesen hallgatok :))
  • Zephyr Retiring
    Nálam más a szitu..
    Számomra roppant szórakoztató megtekinteni ifjúságom kedvenc zenéit akár klip, akár koncert formában. Tök jó olyan képi világgal szembesülni a zenék mellé, aminek döntő részét csak rádióból, szalagos magnókról vagy bakelit lemezekről hallgattam :)
    Olyan muris, mikor egy egy több százszor általam meghallgatott régi slágert végre jó 30 évvel később vizuálisan is élvezhetek.
  • reynaud #2434
    Örülök hogy kulturált módon megbeszéltük ezt a dolgot,és nem sértődékenyen reagáltál!
    Az most már végképp bizonyos hogy kettőnk zenei világa,mérföldkövekre van egymástól!
    Pedig néhány hete amikor azt láttam itt a topikban,hogy rendeltél 5 lemezt,köztűk:Juno Gang,Ryan Paris,Albert One,Antilles,csettintettem és azt mondtam,ez igen,erre a srácra érdemes oda figyelni ,mert ezek a nóták nagyon jók!
    Azóta számomra!!!egyre rémesebb nótákat említesz,de sebaj,ez privát dolgod mit kedvelsz hallgatni!
    Jó éjt4
  • narumon
    Egyetértek! Nálam hasonló a képlet ! Amikor úgy tartja kedvem akkor italo disco megy egész nap, másnap meg lehet hogy egész nap Diana Krall vagy Kari Bremnes szól. Harmadnap meg Kiss, Def Leppard (megakedvencek!!) Accept szól. Kedv kérdése és szerencsére van választék :)
  • narumon
    És pár hete pl örültem mint majom a farkának amikor egészen jó áron sikerült egy RMB - Mission Horizon nagylemezt szereznem! Szintén nagy kedvenceim! Ha valakinek van eladó Marusha vagy Mark Oh vinylje az se tartsa magában! :)
  • narumon
    Hát ezért jó hogy nem vagyunk egyformák :)
    Nálam az Apoptygma lemezek nagy becsben vannak, én pl a másik forumba linkekt exeption (vagy kicsoda) fly számát nem bírtam meghallgatni :) én korábban is említettem, hogy pl magyar rádiót nem hallgatok mert az ottani mainstream nekem nem jön be, a legnagyobb kedvenceim rádióban nemigen játszott előadók. Pl elektronikus zenei maxim van több száz de az általad linkelt funkys clubzenéből nincs egy sem - azokat szintén ki nem állhatom (ezt zephyr már tudja)! Nálam kis túlzással a modern ckub zene az német és holland - az angol stílus nem jön be (persze onnan is tudok egykettőt mondani, de nálam száz ilyen maxiból 98 holland vagy leginkább német)!
  • Musachy
    Ezek után úgy tűnik, hogy a "zenei ízlésem" leginkább a tiédhez hasonlítható.
  • reynaud #2429
    Scotch-minden egyes daluk remekmű volt!
    ÜDV Zephyr!
  • IMYke2.0.0.0
    Na, ezért nem szabad megnézni sosem a kedvenc, vagy tetsző számok videoklipeit...
  • Zephyr Retiring
    Ha már külön tetted..
    Mindkettő bejön. Igen.
    Nem tagadom, szeretem a rockot is. De ez nálam hangulatfüggő.
    Vannak napok, hogy pl. csak Kraftwerk, Laserdance vagy Koto szól nálam egész nap. Máskor meg Eddára vagyok hangolva. De volt olyan is, hogy Scotch napot tartottam. Ha ismered őket .
    Tehát nem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy jobban szeretném a rockot, mint a diszkót :)

Aki még nem ismerné, nagy kedvenc ez is:

• Zephyr Retiring
    Na nézzük gyerekek...
    Először is mindenkinek egy nagy dícséret, mert a belinkelt zenék egytől egyig mind tetszenek nekem :)
    Ennyi az előnye, ha zeneileg "fortunás" az ember :)
    Fortunásoknak hívtuk magunkat annó kissrácként pesten, mert mi az akkori haweri körben az úgynevezett independent azaz mindenevő stílust képviseltük. A Fortuna mellesleg egy diszkóklub neve volt huszon-harminc egynéhány éve pesten. A klub az AC/DC-től az Alphaville-en át a Zodiac Mindwarp és a Za Za Zabadak-ig a Saragossa Band-os stílusig bezárólag minden zenei műfajt tolt.
    Én is ilyen zenéken edződtem mint itt Ti mindannyian, csak én toleránsabb vagyok az egyéb stílusokkal is (pop, rock,disco, italo, synth, electro....stb.)
  • reynaud #2425
    Na nem mondom fura hogy 'Antilles' után vagy mellett hogy fér oda ez az Apoptygma Berzerk nevű szőrnyűség!.
    Bele hallgattam és 5mp után a fülem el kezdett tiltakozni ez ellen a borzalmas,zenének alig nevezhető valami ellen,akkor inkább ezerszer MT!
    .
    Sorry,de neked aztán van egy valamilyen alternatív ízlésed,persze a Te dolgod mit hallgatsz,nem sértésnek szánom,csak azt gondoltam korábban ,hogy közelebb áll egymáshoz a zenei izlésünk,de tévedtem!
  • gyorgy74
    Dave Gahan énekelne?
  • narumon
    Hát tegnap én is szándékosan kihagytam olyan szintipop klasszikusokat mint a Camouflage remélve, hogy azt már amúgy is ismeri mindenki (hiszen szoktuk forgatni a vinylt is). Persze ebben a témában megkerülhetetlenek!

The Great Commandment
  • narumon
    Ez már a rockosabb korszakukból való. Az újabb (rockos) időkből nekem ez a kedvenc:

Apoptygma Berzerk - Shine On
  • shirak
    Az Apoptygma dalok tetszettek, orok kedvenc toluk az In this together

Ezeket valoszinuleg mindenki ismeri, de olyan dalok amiket nem csak en hallgatok szivesen

Real Life - Send me an angel

Industry - State of the nation

remelem muxik a link.
  • reynaud #2420
    Még 2 dal mind2-ben a egyik legjobb angol férfi énekes Kenny Thomas nyomja a vokált!
    Aztán lépnem kell meló van,e dalok tulajdonképpen club zenék,de csak bizonyos réteg hallgatja clubon kívül!
    Te aki eléggé rocker beütéssel bírsz,hiába is tagadod biztos nem fogsz a karosszéked alá esni e daloktól,de a véleményedre kíváncsi vagyok Zef!
  • reynaud #2419
    Zephyr Retiring-1 erős példa arra mit hallgattam az elmúlt években!
    Nagyjából ez a dal és stílusa az amire az én fülem ki volt hegyezve
    A nóta még a topik témájához is illik,mert csak vinylen adták ki.
  • Zephyr Retiring
    Az a baj, hogy Te abból indulsz ki, hogy aki MT-t hallgat pasi létére, az homár..
    Csak szólok: nem ettől lesz valaki meleg.
    Amúgy meg nem melegeztelek le semmikor.
    Konkrétan azt állítottam, hogy csaj vagy :D
    S mivel tudjuk: a hallgatás beleegyezés... :)
  • Zephyr Retiring
    Bánomisén. Akkónem :)
  • reynaud #2416
    Ismerem Gazebo 80s zenéit,albumait és bevallom,egyetlen nótáját szerettem abból a korszakából,az a 'LUNATIC' volt,de azt nagyon csíptem!
  • reynaud #2415
    Félre értetted,nem a Modern Talking-ot nézzem le,bár sosem állt közel hozzám a zenéjük,mert ez már tényleg nagyon szirupos!
    Narumon barátunk hasonlítása ellen tiltakoztam,mert véleményem szerint az EXCITING VALENCE' nem sorolandó az MT-vel azonos zenei világba!
    .
    Még valami,az én zenei világom,nem merül ki csupán az italo disco zenékkel,évek óta alig-alig hallgattam italo-t,ezért hatnak számomra újdonságként olyan new-italo zenék,amiket mások már meguntak!
    Most olyan hangulatom van hogy,e zenei stílust kaptam újra magamra,de egyébként meglepődnél ha felsorolnék néhányat azon zenékből melyek meghatározták azt a zenei stílust amely sűrűn megfordult a cd lejátszómban mondjuk az elmúlt 10 évben.
  • narumon
    Egyik mostani kedvencem! Vigyázat egy már a keményebb szintipop abszolút Gothic beütéssel!
    UnterArt - Now or Never
  • narumon
    Ööö és még te melegeztél le pár hónapja :D
  • Musachy
    Még nem. Mármint azzal, ami kiváltotta ezt a kérdést. Ami Gazebot illeti nagy kedvencem volt a '80-as években és azok a zenéi ma is a kedvelt zenéim közé tartoznak.
  • IMYke2.0.0.0
    "Akkor csak tud zenélni a kiskocsog"

Azt se.
  • Zephyr Retiring
    Jó, igaz: én sem csípem ezt a Bieber gyereket.
    De milliók meg igen. Akkor csak tud zenélni a kiskocsog :D
    Most haggyá. MT-t hallgatok. Önszántamból :P
  • narumon
    Most meg volt időszak amikor Justin Bieber állított fel eladási rekordokat. Attól még nem lett jobb zene. Egyébként Modern Talkingot én sem bántom, tipikus nők által kedvelt zene, feleségem is szereti, így néha forog is - mondjuk olyan férfit aki magától hallgatná olyat még nem láttam de lehet, hogy létezik :D