Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"Az ember dolgozzon meg azért a zenéért, filmért, bármiért. Ez a helyes út."

Egyetértek - de nagyon nem látod át, hogy nem errõl beszélünk.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Olyan lemez nincs.
Minden lemez megszerezhetõ, csak az a kérdés milyen áron.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Ez pedig azt sugallja, hogy tessék, vidd ingyen van.
Tévedés. Az ember dolgozzon meg azért a zenéért, filmért, bármiért.
Ez a helyes út.
És már ne sértõdj meg, de nem érdekel milyen embernek tartasz.
Mint ahogy más véleménye sem érdekel ezzel kapcsolatban.
De beszélgethetünk bakelitekrõl, zenékrõl, vagy bármi egyébrõl...

narumon
(Fõleg amikor ugye olyan lemezrõl beszélünk amit meg sem tud venni ha szeretne sem...)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Megvettem a lemezt, hallgatom a lemezt és ennyi."

Asszem innen indultunk. Csak beleszóltál, hogy nekem bizony nem probléma ha valaki kér belõle egy digitális másolatot...

Zephyr Retiring
Honnét szeded, hogy én bármit is feltöltök valahová?
Ne konspirációskodj ellenem<#nyes>
Te sem érted a lényeget:
Megvettem a lemezt, hallgatom a lemezt és ennyi.
Lehet követni a példámat<#worship>

narumon
Én már írtam GD hátrányát torrenttel szemben. Pl:

"A letöltsénél meg szerintem pont elõny és lényeg (ha valaki nem olyan smucig mint te), hogy ismeretlenek is le tudják tölteni, sõt ha én már nem osztom tovább akkor is ott él akár még évekig és elérhetõ az érdeklõdõknek. "

Mindkettõ jelentõs elõny a szememben, de fõleg a második fele.

narumon
Tudni tudnék de mi értelme van? (zenénél legalábbis semmi ugyebár)

narumon
"Ha valakinek (mondjuk nekem) sok pénze van (vagy inkább több, mint elég) és ez a valaki (mondjuk én) nem ad másoknak a sok pénzébõl egy keveset, akkor az már irigy?"

Rossz a megközelítés. Ha a pénzedbõl adsz másnak akkor az fogy. Ha egy lemezedet bedigitalizálod és mással is megosztod azzal neked semmivel sem lesz kevesebb. Ugyanúgy megmarad az eredeti neked!

"Ha keresek valamit, akkor az elõbb utóbb megtalál engem"

Jó neked...

"Torrentre továbbra is tojok (látom a hegyibeszéd az illegalitásról úgysem jut el a szelektált hallásodig) ezért úgy vélem, tegye mindenki a saját dolgát."

A gond ezzel az (mint már korábban is írtam csak te (is) szelektálsz, hogy nincs különbség. Ha google driveon (vagy bárhol máshol) osztod meg az pont ugyanannyira illegális mint ha torrenten osztod meg. A torrent egy szabvány, pont ugyanannyira lehet legálisan használni (mint ahogy rengeteg helyen használják is) mint illegális megosztásra.

"Amúgy emilcíme még a legutolsó kukabúvárnak is van (ahová a letöltõ link elmehet) míg a gépén torrent kliens már kevesebbeknek."

Hát azért én meglepõdök ha valaki interneten gyûjt hanganyagot (pl) és nincs torrentje, de még nagyobb gáz ha nem tud egyet felinstallálni. Nos mivel ez az itt lévõkre egészen biztosan nem igaz így ezen tovább is léphetünk.

"Nem is beszélve arról, hogy a legtöbb torrent uploadot is kér a download mellé, és sok warez oldal ki is tessékel, ha ezt nem teljesíted lelkesen."

Így van, ez a lényege. (Ettõl függetlenül vannak olyan oldalak ahol nem kell teljesítened ilyenek se lelkesen se lelketlenül).

"Nem tudom (és nem is érdekel) hányan vannak akiknek 5 megabites vagy kisebb netjük van odahaza, de az tuti, hogy õk nem fognak uploadolni senki kedvéért sem, ha nem muszáj."

Megint nem értem, hogy jön ez ide? Hát ne uploadoljon? Miért kell, hogy ez engem érdekeljen? Én felteszem mondjuk torrentre amit meg szeretnék osztani és mindenki eldöntheti, hogy letölti-e vagy sem - csakúgy mint bármilyen más letöltési forma esetén. NINCS KÜLÖNBSÉG! A gond az, hogy neked leginkább VÉLT problémáid vannak a torrent ellen amit én nem értek, de nincs vele gondom. Egyszerûen csak el kell fogadnod a tényt, hogy nekem a már lentebb felsorolt okok miatt sokkal jobban tetszik mint más megosztási forma. Én csak pozitívumot tudok mondani mondjuk a Gdrive ellenében róla, akkor meg miért ne oda töltsem?

"Azt meg végképp ne mi döntsük már el, hogy ki milyen netre fizessen elõ"

Ezt sem értem hogy jön ide, nem beszéltünk ilyenrõl. Én bedigiztem egy lemezt kérésre most gdriveon osztottam meg - nem esett le a karikagyûrû az ujjamról. Viszont ha már bedigiztem akkor bizony én ezt megosztom torrenten is, hogy más is hozzájusson - és így én már kétszer töltöttem fel. Ezért is van az, hogy én általában torrenten osztok meg (a már lent részletezett okok miatt), de persze ha itt a forumon kéri egy kedves forumtárs akkor elérhetõvé teszem máshogy is - de igazából rajtad kívül még senkinek nem volt gondja torrenttel.

És fordítva, itt más forumban is elõ szokott fordulni mindenféle megosztó portálra feltöltött zene. Ha érdekel ráklikkelek és ha jön rögtön letöltöm. Ha már regisztrálni kell meg ilyenek akkor hagyom a francba (ez nálam a lehetõ legrosszabb pont), vagy mint legutóbb, elindul de nem elõfizetett letöltéssel 80-100k között egy GB-nyi anyag, akkor kilövöm mert nem fogok órákat meg napokat várni egy letöltésre. Ha a nagyon kell akkor megkérdezem forumban, hogy valaki kitenné-e máshova ha kiteszik megköszönöm ha nem akkor nem töltöm le. A fenti probléma meg torrentnél fel sem merül így megint ennek kell adnom a jó pontokat sajnos....

Zephyr Retiring
Tgolyó kölcsönadta egy régi kedvencemet meghallgatásra.
Nem bánom, hallgassátok meg Ti is<#nyes>
<#eljen>

Zephyr Retiring
Konkrétan ilyesmire nem emlékszem. De szerintem mucsa se.<#nevetes1>
Amúgy a rövidtávú memóriám tökéletes....izé....(mirõl is és ki a francnak is írom most ezt?)...õõõõ....veszkón bácsi<#hehe>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sikerült új albérletet találni már? És miért élsz albérletben? Vegyél házat wazze. Ott legalább gyûjtheted nyugodtan és hallgathatod a bakelit lemezeket is<#eljen>

Musachy
Még ha csak azzal volna... <#hehe>

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Baj van a "rövidtávú" memóriáddal? <#hehe>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Áálatok! Amúgy a szemcsék szépek.

Zephyr Retiring

Musachy
LP

Zephyr Retiring
Mesélj. Hogyan is történtek ezek az esetek? 😊

Wescone
LP?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
A GD-rõl nem nyilatkozhatok, nemrég kezdtem használni. Egyébként is, feltöltõ site-okat emlegettem amikor hátrányokról "beszéltem", nem a GD-t.
És, hogy azoknak melyek a hátrányai? Nos, a közelmúltban sokan megtapasztalhatták (adott esetben mi magunk is) a hátrányait. <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
Na. Le vagyok döbbenve, hogy milyen trendi vagy. Régi nagy barátom Trendboy képe villant fel hirtelen emlékeimben 😊
Igaz, õ nevéhez méltatlanul vinylfronton abszolút nem volt trendi.
Viszont kitartóan sok wav-et gyártott...ha jól emlékszem empéjtrébõl...ahogy azt korunk trendje diktálta 😄

Marilliont szeressük. Thx az infót.

Musachy
Szintén májusban Marillion 1985-ös Misplaced Childhood c. albuma kerül újra kiadásra.

Musachy
Továbbá májusban újra kiadják a Speaking In Tongues c. Talking Heads albumot.

Musachy
Van új OMD lemez is.

Musachy
Június 25-én a Fantasy kiadó gondoskodásában jelenik meg Sylvestertõl a Mighty Real: Greatest Dance Hits vinylen (és CD-n).

Zephyr Retiring
Akkor halljuk a GD. hátrányait...
Talán mind okosodhatunk picit.
Én ugyanis hátrányról nem nagyon tudok..
A hét fõbûnben nem szállok vitába senkivel.
Egy másik fórumban már így is Prédikátornak neveznek a hátam mögött 😄

Wescone
A fösvénység a nagylelkû adakozás ellentéte, nem az irigység.
Nekem amúgy tök mindegy, hogy feltöltõ oldal vagy torrent, mindkettõt kedvelem, mindkettõnek vannak elõnyei-, no meg hátrányai is. Torrentre soha nem töltöttem mert túlságosan nyilvános - "szem elõtt" van minden.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Tud.

gyorgy74
És csomagolt fájlt is tudsz torrentre tölteni<#kerdes>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
Ez megint egy kicsit félreérthetõ gondolkodás..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha valakinek (mondjuk nekem) sok pénze van (vagy inkább több, mint elég) és ez a valaki (mondjuk én) nem ad másoknak a sok pénzébõl egy keveset, akkor az már irigy?
Vagy ha valakinek sok (még annál is több) hanganyaga, hanghordozója, cédéje, dévédéje vagy bakelit lemeze van, és ebbõl nem ad másoknak, akkor az már irigy?
Hol a határ irigység és nagylelkûség között?
És ha valaki nem nagylelkû és bõkezû, akkor az már irigy is?
Már miért lenne az?

A keresésrõl is más a véleményem.
Ha keresek valamit, akkor az elõbb utóbb megtalál engem<#vigyor>
Torrentre továbbra is tojok (látom a hegyibeszéd az illegalitásról úgysem jut el a szelektált hallásodig) ezért úgy vélem, tegye mindenki a saját dolgát.
Amúgy emilcíme még a legutolsó kukabúvárnak is van (ahová a letöltõ link elmehet) míg a gépén torrent kliens már kevesebbeknek.
Nem is beszélve arról, hogy a legtöbb torrent uploadot is kér a download mellé, és sok warez oldal ki is tessékel, ha ezt nem teljesíted lelkesen.
Nem tudom (és nem is érdekel) hányan vannak akiknek 5 megabites vagy kisebb netjük van odahaza, de az tuti, hogy õk nem fognak uploadolni senki kedvéért sem, ha nem muszáj.
Azt meg végképp ne mi döntsük már el, hogy ki milyen netre fizessen elõ<#nevetes1>

Zephyr Retiring

narumon
"többszörös veszélyforráshely. Illegálisan feltötikézett linkek, fájlok és megannyi vírus kedvenc lelõhelye."

Ez max pistike szerint van így. Vírusos FLAC-ot még az életben nem láttam (nem kizárva, hogy létezik de meglepõdnék), ettõl függetlenül amit én töltök fel torrentre az bizony ugyanaz lesz a végén mintha gdrive-ról töltenéd le (vagy bárhonnan máshonnan) plusz adat ugyanis nem tud belemászni.

A letöltsénél meg szerintem pont elõny és lényeg (ha valaki nem olyan smucig mint te), hogy ismeretlenek is le tudják tölteni, sõt ha én már nem osztom tovább akkor is ott él akár még évekig és elérhetõ az érdeklõdõknek. Én is szeretem ha keresek valamit és megtalálom, visszafele is így járok tehát el.

Musachy
Mit irígykedsz?

Zephyr Retiring
Utólag is: happy nameday George 😊

Zephyr Retiring
Bárhogy is ragozzuk, a torrent egy többszörös veszélyforráshely. Illegálisan feltötikézett linkek, fájlok és megannyi vírus kedvenc lelõhelye.
A GD. okés. Gyors, és megbízható.
No meg az szedi le, akinek meg van a letöltõ link. Nem kispistamariskarozáli 😄

Musachy
Én igen. <#hehe>

gyorgy74
Ezzel nem értek egyet...<#ejnye1>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Musachy

Wescone
Köszöntem! <#worship>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
...Mint például?

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Igen, a torrent 😄

Musachy
Csodálkoztam is, hogy nem torrentre tetted. Ez a guglidrájv egy hülyeség. Sokkal jobb és gyorsabb megoldás is van.

narumon
Eddig is használtam, de igazából én nem ugrálok érte. Semmiféle elõnye nincs a torrenttel szemben.

Musachy
Az, de a '82-es Hûség is megvan (szintén az említett énekessel). A Takács Tamásos East is nagyon nagy.

Zephyr Retiring
Na látod, az tényleg jó 😊
Hétvégén elõhalászom az enyémet is..
A Tiéd a Játékok Zareczkyvel.
Nekem (mintha) valamelyik Takácsos lenne meg..vagy a '88-as, vagy pedig a '94-es albummal. Ezer éve nem hallgattam..

Musachy kolléga ,nagyon jó LP<#eljen><#wave>
Musachy
Ma egy '81-es East LP forgott. <#finom>

Zephyr Retiring
Ne vigyorex itt koma 😊
Inkább mutasd mi lesz a következõ bakelit amit felteszel meghallgatni...

Zephyr Retiring
Hát ez nem pont az én világom..
Megvárom inkább a DM "újdonságot" 😊

Musachy
Hehe...még jó. <#vigyor>