5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • IMYke2.0.0.0
    Ezek nálunk a pop-rock-retro traktusban szóltak, valamikor a buli vége felé.
  • IMYke2.0.0.0
    Kötelező anyag volt és most is.
    Mikor belevág még mindig borsódzik a karom, annyira jó!
  • narumon
    "Mondom legtöbbet! Ami nem azt jelenti, hogy trance-et sehol sem játszottak.
    Csak éppen nem az volt a jellemző a 90-es években."

Ööö továbbra sem hiszek ebben. Nem tudom milyen diszkó az ahol Roxettere, Phil Collinsra, Rod Stewartra és Kiss-re kellett táncolni mondjuk 1995-ben de én azt a diszkót messze elkerültem volna. Igaz retro és tematikus diszkótól eltekintve én sehol nem hallottam, láttam, hogy ilyet játszottak volna - ezért is kérdőjelezem meg a legtöbb diszkót, de majd a többiek kijavítanak ha mégis így van. Nekem ez NAGYON furcsa diszkó lenne már ne haragudj.
  • reynaud #2565
    Zephyr ,döbbenetes milyen jók a megérzéseid,a 90s években tényleg nem nagyon jártam már diszkóba,legalább is nem szórakozni jártam,egész más célból!
    Ettől függetlenül elég jól ismerem a 90s évek zenéit,sőt....többet nem árulnék el!
  • Zephyr Retiring
    Közben beugrott pár előadó a 90-es évek Pest és Pest környéki diszkóiból, úgy mint a 90-es évek valódi "mainstream" előadói:
    Roxette, Madonna, Mariah Carey, Phil Collins,
    Billy Idol!!, Jon Bon Jovi!!, Michael Bolton, En Vouge, Maxi Priest,
    Taylor Dayne, Poison!!, New Kids On The Block, Rod Stewart,
    Mc. Hammer, Aerosmith!!, Faith No More!!, Kiss!!, Mötley Crüe!!, Biz Markie...

A felkiáltójelesek rock mainstreamek!!
    Direkt Naru kedvéért

Ezek nem csak az én kedvenceim, hanem a legtöbbet pörgetett zenék az akkori rádiókból, és a akkori diszkóklubbokból idehaza és külföldön is!
    Mondom legtöbbet! Ami nem azt jelenti, hogy trance-et sehol sem játszottak.
    Csak éppen nem az volt a jellemző a 90-es években.
  • reynaud #2563
    NARUMON
    Bár azt írod nincs asztali cd játszód,akkor vegyük a dolgot tárgytalanak!
  • narumon
    És még mindig nem értem mi volt ezzel a hozzászólásommal a baj. Azóta megbeszéltük, hogy igen mainstream zenék voltak (max te nem ismered el). Mi más bajod van még vele?
  • Zephyr Retiring
    Nem. A #2447-esedtől indult. Hiszen mindenki arra reagált. Tehát onnan indult.
    Rénó meg azt mond amit akar.
    Lehet, hogy ő a 90-es években nem is járt diszkóba :)
  • narumon
    Mivaan? Ezzel a hozzászólásommal mi a gondod? Ellenben erre te ilyeneket válaszoltál:

"Be is b@xxna, ha ezek lennének a fősodrásos (mainstream) iránymutató diszkó zenék "

"Csak annyit, hogy ezek nem "mainstream"-ek a diszkó zenék világában...."

aztán reynaud szerint:
    "Sokat lehetne vitatkozni azon milyen zenék számítanak "mainstream" disco zenének! Véleményem szerint a 80s évek italo-euro disco zenéi közt kellene keresgélni!"

És innen indult az egész "vita".
  • Zephyr Retiring
    Természetesen ezen meg sem lepődöm :)
  • Zephyr Retiring
    Olvasd már vissza a #2447-esedet nagyokos :D
    Segítek: azok nagy része nem a 90-es évek mainstream diszkózenéi :D
  • narumon
    Hoppááá pedig USURA-t be sem mertem írni oda mert az már tényleg réteg volt valamennyire. Természetesen nekem van 2-3 USURA maxim :)
  • narumon
    Vazz nem bírok leállni :) Szintén nagy kedvenceim:

• Zephyr Retiring
    Na ezt kivételesen nyomták a u.s.u.r.a. Open yor mind-jával egyetemben :)
  • narumon
    "és ezek minden évben változnak is. Ennyi a történet."

A gond az, hogy ezt egészen eddig én mondtam, te valami iránymutatásról meg ilyenekről hadováltál meg, hogy a mainstream az a nyolcvanas évek, stb.
    Örülök, hogy felfogtad amiről eddig beszéltem, csak miért úgy adod elő mintha eddig te ezt mondtad volna?
  • Zephyr Retiring
    De hogy nem: ma baromságokról.
    Nem létező mainsream rock zenékről amik persze léteznek és félremagyarázott 90-es évekbeli mainsream "disco" zenékről...amik meg nem azok, aminek Te hiszed.

Az a baj, hogy nem érted a mainstream fogalmát.
    Minden zenei irányzatnak van mainstreamje. A popnak, a rocknak, a disconak és persze a trance-nek is..és ezek minden évben változnak is. Ennyi a történet.
  • narumon
    Nah még egy utolsó amiből Zephyr sajnos kimaradt, nálunk viszont amikor elkezdték akkor szétrúgták az emberek a diszkót akkora tombolás volt:

• narumon
    Erre csak ennyit tudok mondani:
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy imádom ezt a számot!
    Nem ok nélkül készítettem ezt, ugye :)
    Future Breeze...Why Don't You Dance With Me (i2k'012's Final Revision) 04:25
  • narumon
    Mégegy igazi gyöngyszem:

• narumon
    Kurvára nem érted miről beszélek.... :(
  • Zephyr Retiring
    Tessék. Egy videó a nem létező mainstream rock zenékről :P

És akad még pár ilyen. Szerintem ma kicsit pihizz még :D
  • narumon
    Ez is abban az időben volt, mi bazinagyokat peregtünk erre is:

• narumon
    Nagyzene! Benne is van természetesen a gyűjteményemben!
  • IMYke2.0.0.0
    Akarom mondani "Extended mix".
  • Zephyr Retiring
    Zephyr kolléga a 90-es években Pesten lakott.
    Tehát azon a környéken járt szórakozni is..
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértünk.
    Nálunk például, a megjeelnését követően minden buliban lement ez a verzió: Nomansland...7 Seconds (Club mix)
  • narumon
    Jó nagy és az én időmben (is) sorba kellett állni, hogy bejuss és még tömve is volt. Na ezt add össze.
  • narumon
    Már megbeszéltük a Mainstream stílus és korfüggetlen. Tehát nem lehet Rock mainstream mert olyan nincs csak mainstream van amibe a rockzene is belefér természetesen, de megint olyanokat próbálsz mondatni velem, amik általam nem hangzottak el.
  • Zephyr Retiring
    De. Egy szegedi diszkóklub.
    Be nem mentem, mert csak hétköznap jártam arra.
    Mi van vele? Jó nagy :)
  • gyorgy74
    Pedig Zephfyr kolléga biztos járt ott, nincs is túlságosan messze tőle.
  • narumon
    Én is arra kezdek gondolni, hogy ő járt valami réteghelyre :)
    Amelyik diszkóban ilyen zenék kimaradtak 96-97-ben mint ez a gyöngyszem, olyan helyre nem szívesen jártam volna!

• Zephyr Retiring
    Hát épp ez az!
    A disco mainstreamje ezek és nem azok, amiket visszaidéztem Tőled.
    Pont innen indultunk ki.
    Viszont bármily hihetelen is számodra, a rocknak is van mainstreamje :)
    Nem csak a diszkó zenének wazze.
    Vagy Neked ezt eddig senki sem említette?
  • narumon
    Látom csak kötöd az ebet a karóhoz. Bár azt látom, hogy a sing-sing sem mond neked semmit, szóval tényleg ráhagyhatjuk...
  • reynaud #2534
    Nem akármilyen lemez,majd meglátod!
    ADIOS AMIGOS!
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor az erősen ki is maradt a 90-es évek "mainstream" zenéjéből. Tuti valami retro buli volt.
  • narumon
    Igen igen.
  • narumon
    Még mindig nem vágod. Attól, hogy TE pokolgép koncerten voltál (én is voltam) attól az még nem lesz mainstream értsd már meg! Akkor sem lesz mainstream ha 5000-en voltak a koncerten! (Vagy tízezren). Tudod mi volt akkor a mainstream? A Neoton Família, a Hungária az Edda az RGO, stb stb. Teccikérteni?
  • Zephyr Retiring
    Amint hallottuk, nem csak falun. Szegeden is.
    Biztosan volt egy két klub Pesten is, ami ilyesmi nyikorgást nyomott.
    De mi inkább olyan helyekre jártunk, ahol tömegek voltak, ahol vagy 20 percig biztosan sorban álltál, hogy bejuthass...
    Na ott ilyen zenék igen elvétve szóltak csupán...
  • gyorgy74
    Sing-Sing az Szegeden van ha nem tévedek?