Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Musachy
Hogy ugrál szegény hangszedõ...

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
Én nem vagyok ilyen pedáns...

johnlennon
Sziasztok!<#integet2>
Idézet Ben Liebrand honlapjáról:
" Transferring from Vinyl

Only when no master can be found at all (including having contacted the original artists in many occasions) I have to revert to Vinyl, and only do so if a mint copy is at hand. So....

Man am I happy I always spun my records using the Stanton 681 EEE's, instead of abusing them with the surface grating 500AL's.

So... Transfer was done using a Denon 304 Moving coil cartridge, amplified by a Studer Phone Pre-amp to +4dB balanced line signal.
The signal was then fed into the AD converters of a Tascam DA30 and recorded directly to 44.1 kHz 16 bit.
Yes, A higher bit rate is better, but only if it stays at that bit rate. Down-sampling to the CD standard introduces more unwanted side effects than simply recording it at the correct sample and bit rate in the first place.

All clicks where removed by hand. instead of editing them out , which removes short spaces of time, they were removed by means of interpolation, thus keeping the correct timing.

Fade-out's were cleaned up, intros where inspected at sample-zoomed view. Distorted section were repaired by interchanging from identical snippets elsewhere in the song and all was done to ensure that you have the best possible audio experience in lack of the preferred analog tape master. "

Zephyr Retiring
Talán nem is fontos. Zolinak olyan ismerettségi köre van, hogy 40 ezer lemeztõl sokkal többhöz is hozzá tud jutni bármikor. (lásd. példaként amit nemrég firkantottam a 80-asba Imrérõl...)

narumon
Kíváncsi lennék ebbõl mennyi a bakelit és mit ölel fel a gyûjtemény.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Akkor amint ígértem, nem helyiek kedvéért..
(A teljes cikk Varga Diána tollából hamarosan elérhetõ lesz itt. 21. szám lesz majd)

Életen át szól a bakelit-rock

Közel 40 ezer bakelitlemez, kazetta és CD büszke tulajdonosát kaptuk cikkvégre<#nevetes1>
Mihály Zoltán az Orosházi Rock és Blues Club alapítóját kérdeztük a zene és a lemezek iránti szenvedélyérõl.

" -Kilenc éves voltam, eltörtem a lábam. Volt otthon egy rádiónk, amit unalmamban tekergettem: egyszer csak megszólalt az angol BBC, azonnal megfertõzött a zene. A rádióból megtanultam angolul, és levelezni kezdtem közel 40 - 50 országba írtam, ami akkoriban szinte szenzáció volt. Így kaptam lemezeket is. A 80-as évek elejére körülbelül ötezres gyûjteményem volt, csak bakelitbõl. Ezt akkor el kellett adnom, abból a pénzbõl vásároltam életem elsõ lakását. Kazettákból is sikerült összeszednem legalább nyolcezret, ezeket a fiam örökölte meg a CD korszak elején. Mára zenei lemezekbõl, kazettákból, CD-bõl és DVD-bõl közel 40 ezer gyûlt össze. Többszobás házunk van, aminek minden szegletében van valami belõlük. Nem vettem sem Audit, sem kacsalábon forgó palotát, de a zene iránti szenvedély egy életen át elkísér. "

Privi ment!<#integet2>

Átkonvertálom a lemezt neked mp3-ba hogy meghallgathasd,ha jó az neked<#wave>

narumon
Oké - hát akkor a labda a te térfeleden pattog - az igazi az lenne ha ebben a hónapban megkapnám a kész (nagyjából végleges, de nem kell, hogy teljesen finomított legyen) számot.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Késõ. Már újra küldtem 😄

IMYke2.0.0.0
Igen, már emlékszem - olvastam a biztató üzeneted (és ezúttal köszönöm is).
A próféta szóljon belõled 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ja, az rémlik.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
04.13.-án küldtem "japán" témában. Elküldöm újra akkor...

Musachy
Biztos másnak küldte, dehát már azt se tudja, hogy hol áll a feje...

IMYke2.0.0.0
Nem kaptam privit manapság.

Zephyr Retiring
Hali Imyke!
Privire nem reagáltál. Megkaptad egyáltalán?...
(kérdés itt válasz ott)

IMYke2.0.0.0
Köszönöm a lehetõséget, és benne vagyok 😊
Igazi kihívás, és ezt szeretem 😊

Zephyr Retiring
Témához (itt is) visszakanyarodva...
A helyi újságban lehoztak egy jó kis cikket ami ide vág (bakelit lemezek) ...
A nem orosháziak kedvéért "átkonvertálom" valamilyen txt fájlba, kicsi átszerkesztem (hogy illjen az sg világába) és majd közlöm itt 😊
Igyekszem holnap lerendezni 😉
Ma ugyebár dolgozni kell, ha nem mondtam volna még...

Zephyr Retiring
Nem is rólam beszéltünk 😊
Sanyi gyerek nem olyan irígy, mint amilyennek én láttatom magam..

narumon
Mhm feleségem is jön velem - bár ez ugye nem jelent semmit 😊

Zephyr Retiring
Amikor meg a privát vidit forgatod róluk (tusoló, öltözõ és ágyjelenetek) akkor meg valami jó kis chill down tempójú zene lenne jó....
(már érzem is a kezemben az Oscar-t, mint a FILM hangmérnöke) 😄

narumon
He? Mondjuk speciel arra gondoltam, hogy kapni lehet nem is túl drágán de fingom sincs róla, egyetlen számot listáz youtube is (discogs alapján). Persze tudom amit te egyszer megvettél azt nehogy már más is hallja mert hogy néz az ki...

Zephyr Retiring
Persze hogy...
Sanyi megveszi, Te meg már hozzá is férhetsz 😊
Világos, mint a nap. Vagy nem? 😊

narumon
Imike! Ajánlanék neked valamit ha érdekel.
Nyáron Horvátországba megyek a Miss Brilliance Hungary szépségverseny királynõjét és udvarhölgyét fotózni / videózni. Azon gondolkodom - nekem érdekes kihívás lenne, téged meg hátha érdekel - , hogy ha lenne valami summer feelinges zenéd (abszolút saját szerzemény, lehetõleg radio edit 3-4 perces változat) akkor csinálnék rá egy egyszerû kis videoklippet a hölgyekkel. Mit szólsz?

narumon
Nem ismerem. Hozzáférhetõ valamilyen módon?

narumon
Jah, hogy õszinte legyek én tök átsiklottam felette. 😞

Musachy
Azok hülyék. Én ezt:<#eljen> nyomnám, ha bejelentkeznék. Majd fogom is.

IMYke2.0.0.0
Én se tudok.
Lám 4 embernek azonnal nem tetszett a Youtube-on 😊

Musachy
<#eljen> Ilyeneket én is csinálhatnék... ha tudnék... <#zavart1>

IMYke2.0.0.0
Ez a motívum már régóta ott ismétlõdött a fülemben, persze, nem sikerült tökéletesen átvinni a gyakorlatba , hiszen botcsinálta zenefarigcsáló vagyok, de:
i2k'013...Cool Breeze in Hot Summer (Afternoon Sunshine mix) 07:40

//Beígért projekt is alakulgat.

Zephyr Retiring
Ez a "mûvész" nagyon zárójeles 😊
Ezt a mûfajt kár mûvészetnek tekinteni, mert nem az. Csak egy rossz követendõ példa a mai generációnak, akik ha rászoktak az igazi emberi párkapcsolatokkal csak gondjaik lesznek késõbb..

87-ben másodikos ipari tanuló voltam,és az egyik osztálytársam bátyja (aki Svédországba disszidált)valamilyen rejtélyes úton küldött a mûvésznõrõl videót.Az volt az elsõ mozgó film amit láttam<#nevetes1>már ebben a témában

Musachy
Így is mondhatjuk. <#kuss>

Remekbe szabott "mûvész" filmekkel rendelkezik a hölgy<#szeret>

Musachy
Hmmm... de jó a borító. Asszem '87-ben nagyon szerelmes lettem volna a képen látható hölgyeménybe. <#nevetes1>

http://www.discogs.com/Songs-For-Teresa-The-Fire-Inside/release/2602978
evvel ismerkedek most,egy német barátom ajánlgatta,nem tûnik rossznak<#eljen>

Skorpiót nem igen hallgatok,meg hát sok minden mást se de ez egyéni problémám<#vigyor2>

Edda nem is tudom mennyi van nekem<#nemtudom> még mindig több helyen lapulnak a régi lemezeim,,ma mondjuk egy adagot haza szállítottam,
de hallgatni nem volt most úgy hangulatom,,csendre vágytam.

Az kellemetlen, sõt, nagyon,,,

Musachy
Ma Eddát és Skorpiót hallgattam. Elõbbit lemezrõl, a 3-ast. Kettõ példány van belõle, az egyik szinte új állapotban, ezt megtartom.
A Skorpiótól is van két lemezem, de megszereztem a többit digizve és azokat hallgattam.

Musachy
Lelki, mert rég voltam már ennyire dühös. Megszívtam egy dolgot, aminek keletkezésérõl pont én nem tehetek, mégis én viselem a kárt.

Testi vagy lelki??

Musachy
Elmúlik. Igazából az elmúlt napon ért egy komoly csapás, lehet, hogy rányomja a bélyegét most mindenre.

Mi van veled??Rossz a kedved?<#nemtudom>Igen a szívedre veszel mindent...

Musachy
Világos, mások meg nem szeretik.

Zephyr Retiring
Terjed errefelé is az érdektelenség..
Én csak azért nem szedtem le, mert nekem (természetesen) ezer éve meg van az a bizonyos Skorpió dal...és természetesen bakeliton 😊

Musachy
Konkrétan itt arra utaltam, hogy kicsivel visszább is feltettem egy "mintát", egy kedvenc régi számomat jóban, de egy valaki vette a fáradságot, hogy meg is nézze mi a fene lehet az... Nem érdekes, legalább tudom, hogy felesleges erõlködni ilyesmivel, sokkal kényelmesebb mindenkinek az ismert videomegosztó linkjeit másolni. Csak a topikhoz tartottam kicsit méltatlannak, de már nem. <#vigyor0>

Zephyr Retiring
Nocsak nocsak...én megkuksizom mindjárt<#whatever>
Lejött. Ez tetszik<#eljen>

Zephyr Retiring
Basszus<#hehe>
Ilyen az, ha az ember csak a borítót nézi<#nevetes1>
Természetesen nem erre tomboltunk, hanem erre 😊
Bocs.