Bakelit lemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Idézet Ben Liebrand honlapjáról:
" Transferring from Vinyl
Only when no master can be found at all (including having contacted the original artists in many occasions) I have to revert to Vinyl, and only do so if a mint copy is at hand. So....
Man am I happy I always spun my records using the Stanton 681 EEE's, instead of abusing them with the surface grating 500AL's.
So... Transfer was done using a Denon 304 Moving coil cartridge, amplified by a Studer Phone Pre-amp to +4dB balanced line signal.
The signal was then fed into the AD converters of a Tascam DA30 and recorded directly to 44.1 kHz 16 bit.
Yes, A higher bit rate is better, but only if it stays at that bit rate. Down-sampling to the CD standard introduces more unwanted side effects than simply recording it at the correct sample and bit rate in the first place.
All clicks where removed by hand. instead of editing them out , which removes short spaces of time, they were removed by means of interpolation, thus keeping the correct timing.
Fade-out's were cleaned up, intros where inspected at sample-zoomed view. Distorted section were repaired by interchanging from identical snippets elsewhere in the song and all was done to ensure that you have the best possible audio experience in lack of the preferred analog tape master. "
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
(A teljes cikk Varga Diána tollából hamarosan elérhetõ lesz itt. 21. szám lesz majd)
Életen át szól a bakelit-rock
Közel 40 ezer bakelitlemez, kazetta és CD büszke tulajdonosát kaptuk cikkvégre<#nevetes1>#nevetes1>
Mihály Zoltán az Orosházi Rock és Blues Club alapítóját kérdeztük a zene és a lemezek iránti szenvedélyérõl.
" -Kilenc éves voltam, eltörtem a lábam. Volt otthon egy rádiónk, amit unalmamban tekergettem: egyszer csak megszólalt az angol BBC, azonnal megfertõzött a zene. A rádióból megtanultam angolul, és levelezni kezdtem közel 40 - 50 országba írtam, ami akkoriban szinte szenzáció volt. Így kaptam lemezeket is. A 80-as évek elejére körülbelül ötezres gyûjteményem volt, csak bakelitbõl. Ezt akkor el kellett adnom, abból a pénzbõl vásároltam életem elsõ lakását. Kazettákból is sikerült összeszednem legalább nyolcezret, ezeket a fiam örökölte meg a CD korszak elején. Mára zenei lemezekbõl, kazettákból, CD-bõl és DVD-bõl közel 40 ezer gyûlt össze. Többszobás házunk van, aminek minden szegletében van valami belõlük. Nem vettem sem Audit, sem kacsalábon forgó palotát, de a zene iránti szenvedély egy életen át elkísér. "
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A próféta szóljon belõled 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
imo :) science fiction is science fact
Privire nem reagáltál. Megkaptad egyáltalán?...
(kérdés itt válasz ott)
Igazi kihívás, és ezt szeretem 😊
A helyi újságban lehoztak egy jó kis cikket ami ide vág (bakelit lemezek) ...
A nem orosháziak kedvéért "átkonvertálom" valamilyen txt fájlba, kicsi átszerkesztem (hogy illjen az sg világába) és majd közlöm itt 😊
Igyekszem holnap lerendezni 😉
Ma ugyebár dolgozni kell, ha nem mondtam volna még...
Sanyi gyerek nem olyan irígy, mint amilyennek én láttatom magam..
(már érzem is a kezemben az Oscar-t, mint a FILM hangmérnöke) 😄
Sanyi megveszi, Te meg már hozzá is férhetsz 😊
Világos, mint a nap. Vagy nem? 😊
Nyáron Horvátországba megyek a Miss Brilliance Hungary szépségverseny királynõjét és udvarhölgyét fotózni / videózni. Azon gondolkodom - nekem érdekes kihívás lenne, téged meg hátha érdekel - , hogy ha lenne valami summer feelinges zenéd (abszolút saját szerzemény, lehetõleg radio edit 3-4 perces változat) akkor csinálnék rá egy egyszerû kis videoklippet a hölgyekkel. Mit szólsz?
Lám 4 embernek azonnal nem tetszett a Youtube-on 😊
i2k'013...Cool Breeze in Hot Summer (Afternoon Sunshine mix) 07:40
//Beígért projekt is alakulgat.
Ezt a mûfajt kár mûvészetnek tekinteni, mert nem az. Csak egy rossz követendõ példa a mai generációnak, akik ha rászoktak az igazi emberi párkapcsolatokkal csak gondjaik lesznek késõbb..
evvel ismerkedek most,egy német barátom ajánlgatta,nem tûnik rossznak<#eljen>#eljen>
de hallgatni nem volt most úgy hangulatom,,csendre vágytam.
A Skorpiótól is van két lemezem, de megszereztem a többit digizve és azokat hallgattam.
Én csak azért nem szedtem le, mert nekem (természetesen) ezer éve meg van az a bizonyos Skorpió dal...és természetesen bakeliton 😊
Lejött. Ez tetszik<#eljen>#eljen>
Ilyen az, ha az ember csak a borítót nézi<#nevetes1>#nevetes1>
Természetesen nem erre tomboltunk, hanem erre 😊
Bocs.