5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Hát mondjuk (sajnos vagy nem) azért még mindig ugy többezerszeresét adják el mint az italo disco előadók :)
  • kaposi1
    Hello!

Erre felhívnám a figyelmedet már csak a formátum különlegessége miatt is.
  • reynaud #2926
    Épp akartam már Tőled kérdezni,milyen italo zenéket tervezel mostanság vásárolni?
    Na jahhh ,hard-rock,meg metál az már kiment a divatból haver,lassan már csak Te vásárolgatod!!
  • Musachy
    Csak te, csak te.
  • narumon
    Egyébként rajtam kívül senki nem vesz itt új lemezt? (LP-t?) Meg Hard Rock és metal lemezek is ritkán bukkannak fel, azokat is csak én hallgatom?
  • narumon
    Kicsit átmentünk mostanában italo discos forumba. Nyáron mindenki ezeket pergeti vagy mivan?
  • reynaud #2922
    A 'sorrow' Bobby Orlando 2000s albumainak egyértelműen legjobb 'OUTSIDE THE INSIDE '2005 lemezéről kimásolt maxi, de nem fogsz tőle hátast dobni!
  • Zephyr Retiring
    Ma korán reggel egy régi ismerősöm Oriza Triznyák átsasszézott hozzám Bobby Orlando - Sorrow-jának két hallgathatóbb verziójával :)
    Akkor ma ezeket is meg kell hallgatnom...a fenébe :)
    Pedig mást terveztem mára..
  • reynaud #2920
    Végre valami normális zene !BOBBY ORLANDO muzsika!
  • Musachy
    Inkább ez menjen:

• Zephyr Retiring
  • Tyia
    Meghallgattam....
  • Tyia
    Így van.
  • Musachy
    Semmi gond, ezt is helyre tettük!
  • Tyia
    Tévedtem. Én is utána néztem.
    A "Noteszember" kislemezen énekel a mi Gyurink.
    Az "Amerika" című dallal kevertem.
    Elnézést.
  • Musachy
    Én bírtam az Emeletet és persze megvan az a lemez is.

A B4-es számaz és lent az első sorban Berkesnél az ének is jegyezve van, meg dalszerzőként is az egyik.
  • Tyia
    Akkoriban divat volt hivatalból New Wave-nek, vagy ahhoz közelinek titulálni a '80-as évek elején létrejött alakulatokat, de még a régebbieket is (Edda, Piramis...).
    Csak azért, hogy az underground zenekarok ne kaphassák ezt a jelzőt.
    A So-Ho szerintem az Emelethez hasonlóan, de nem annyira ügyesen, teeny-bopper-pop-ot játszott.
  • Musachy
    Viszont annyiban igaza lehet a kommentelőnek, hogy ez a szám lemezen 1986-ban jelent meg, akkor már régen Kiki volt az Emeletben, de ezt a számot nem ő, hanem a Kisberkes énekli.
    Mindjárt mellékelek fotót.
  • Tyia
    Ahogy tetszik
  • Musachy
    Pontosabban Csergyuri
  • Tyia
    Ez elég ritka korong...

A SO-HO énekese nem más, mint Cser György...
    Bizony Kiki előtt az Emeltben Ő énkelt.

pl:
    Sorsvonat

A video kommentjében egy legény Berkesnek adta a dalt...nem ő volt, hanem Cser
  • Musachy
    Aztán meg ezt:

Ez egy 1984-es kiadású lemez, négy magyar fiatal zenekar 3-3 számával (Clips, Szeptember, Nino, So-ho). A lips énekese az a Kis Gabi, aki a Keménykalap és Krumpliorrban szerepelt Berkes Gabiékkal, nemrég meg a tv2-ős tehetségkutatós műsorban a fiával egyetemben (de külön indulóként).
    A mellékelt Tardos Péter által írt ismertető szerint a SO-HO a New Wave stílushoz kozel álló muzsikát játszik.
  • Musachy
    Ma délelőtt ezt forgatta a gép:

• Musachy
    Most is épp a kedvenc Felli nótámat hallgatom (Shadows Of The Night).

• Tyia
    Ezt a Fellit Brekinél is említetted, fogalmam sincs ki ez...le vagyok maradva?
  • Tyia
    Mosolygós bólogatás rendben.
  • Musachy
    Ez olyasféle mosolygós bólogatás, röhögségnem nem nézném, dehát ki mit lát...
  • Tyia
    Ezen most mi a röhögség?
  • Musachy
    Ja, valszeg!
  • Tyia
    Talán a KFT-vel, pontosabban Laár Andrással kapcsolatban volt róla szó a "valamelyik" New Wave topikban....
  • Musachy
    Őt meg nem igazán csíptem sosem.
  • Zephyr Retiring
    Akkor onnét, hogy: "....vááár a füstös éjszaka blúúúzz....."
    Ahogy azt a király is énekelte..
  • Musachy
    Onnan nem lehet!
  • Zephyr Retiring
    Akkor mester ha kérhetném a Füstös kocsma bluest, onnan, hogy.... :D
  • Zephyr Retiring
    Mert imidzsváltáson esek át: új asszony, új lakás...új személyiség és természetesen új papucs is ;)
  • Musachy
    ...lebuktam...
  • Musachy
    És mostanság miért nem fotózod a papucsodat?
  • reynaud #2891
    Még a végén kiderül Rólad,hogy zenész vagy,és esténként valami lokálban ütögetted a zongora billentyűit!:)
  • Zephyr Retiring
    Ez a zongora billentyűzet lassan a védjegyeddé válik...mint nekem annó a kis kék standpapucs :D
  • Musachy
    Ma ez pörgött:

Asszem egy másik topikban esett már szó erről a formációról.