Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Na, ezért nem szabad megnézni sosem a kedvenc, vagy tetszõ számok videoklipeit...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Ha már külön tetted..
Mindkettõ bejön. Igen.
Nem tagadom, szeretem a rockot is. De ez nálam hangulatfüggõ.
Vannak napok, hogy pl. csak Kraftwerk, Laserdance vagy Koto szól nálam egész nap. Máskor meg Eddára vagyok hangolva. De volt olyan is, hogy Scotch napot tartottam. Ha ismered õket .
Tehát nem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy jobban szeretném a rockot, mint a diszkót 😊

Aki még nem ismerné, nagy kedvenc ez is:

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Na nézzük gyerekek...
Elõször is mindenkinek egy nagy dícséret, mert a belinkelt zenék egytõl egyig mind tetszenek nekem 😊
Ennyi az elõnye, ha zeneileg "fortunás" az ember 😊
Fortunásoknak hívtuk magunkat annó kissrácként pesten, mert mi az akkori haweri körben az úgynevezett independent azaz mindenevõ stílust képviseltük. A Fortuna mellesleg egy diszkóklub neve volt huszon-harminc egynéhány éve pesten. A klub az AC/DC-tõl az Alphaville-en át a Zodiac Mindwarp és a Za Za Zabadak-ig a Saragossa Band-os stílusig bezárólag minden zenei mûfajt tolt.
Én is ilyen zenéken edzõdtem mint itt Ti mindannyian, csak én toleránsabb vagyok az egyéb stílusokkal is (pop, rock,disco, italo, synth, electro....stb.)

reynaud
Na nem mondom fura hogy 'Antilles' után vagy mellett hogy fér oda ez az Apoptygma Berzerk nevû szõrnyûség!<#vigyor>. Bele hallgattam és 5mp után a fülem el kezdett tiltakozni ez ellen a borzalmas,zenének alig nevezhetõ valami ellen,akkor inkább ezerszer MT!. Sorry,de neked aztán van egy valamilyen alternatív ízlésed,persze a Te dolgod mit hallgatsz,nem sértésnek szánom,csak azt gondoltam korábban ,hogy közelebb áll egymáshoz a zenei izlésünk,de tévedtem!

ItaloDisco4Ever !

gyorgy74
Dave Gahan énekelne?<#fejvakaras>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

narumon
Hát tegnap én is szándékosan kihagytam olyan szintipop klasszikusokat mint a Camouflage remélve, hogy azt már amúgy is ismeri mindenki (hiszen szoktuk forgatni a vinylt is). Persze ebben a témában megkerülhetetlenek!

The Great Commandment

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Ez már a rockosabb korszakukból való. Az újabb (rockos) idõkbõl nekem ez a kedvenc:

Apoptygma Berzerk - Shine On

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

shirak
Az Apoptygma dalok tetszettek, orok kedvenc toluk az In this together

Ezeket valoszinuleg mindenki ismeri, de olyan dalok amiket nem csak en hallgatok szivesen

Real Life - Send me an angel

Industry - State of the nation

remelem muxik a link.<#wave>

Play it loud!!

reynaud
Még 2 dal mind2-ben a egyik legjobb angol férfi énekes Kenny Thomas nyomja a vokált! Aztán lépnem kell meló van,e dalok tulajdonképpen club zenék,de csak bizonyos réteg hallgatja clubon kívül! Te aki eléggé rocker beütéssel bírsz,hiába is tagadod <#felkialtas> biztos nem fogsz a karosszéked alá esni e daloktól,de a véleményedre kíváncsi vagyok Zef!
Natural High-Live for One Day
Stonebridge-You don't know

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Zephyr Retiring-1 erõs példa arra mit hallgattam az elmúlt években!
Nagyjából ez a dal és stílusa az amire az én fülem ki volt hegyezve A nóta még a topik témájához is illik,mert csak vinylen adták ki.
Timmy Vegas & Seamus Haji-Devotion

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Az a baj, hogy Te abból indulsz ki, hogy aki MT-t hallgat pasi létére, az homár..
Csak szólok: nem ettõl lesz valaki meleg.
Amúgy meg nem melegeztelek le semmikor.
Konkrétan azt állítottam, hogy csaj vagy 😄
S mivel tudjuk: a hallgatás beleegyezés... 😊

Zephyr Retiring
Bánomisén. Akkónem 😊

reynaud
Ismerem Gazebo 80s zenéit,albumait és bevallom,egyetlen nótáját szerettem abból a korszakából,az a 'LUNATIC' volt,de azt nagyon csíptem!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Félre értetted,nem a Modern Talking-ot nézzem le,bár sosem állt közel hozzám a zenéjük,mert ez már tényleg nagyon szirupos! Narumon barátunk hasonlítása ellen tiltakoztam,mert véleményem szerint az EXCITING VALENCE' nem sorolandó az MT-vel azonos zenei világba!. Még valami,az én zenei világom,nem merül ki csupán az italo disco zenékkel,évek óta alig-alig hallgattam italo-t,ezért hatnak számomra újdonságként olyan new-italo zenék,amiket mások már meguntak! Most olyan hangulatom van hogy,e zenei stílust kaptam újra magamra,de egyébként meglepõdnél ha felsorolnék néhányat azon zenékbõl melyek meghatározták azt a zenei stílust amely sûrûn megfordult a cd lejátszómban mondjuk az elmúlt 10 évben.

ItaloDisco4Ever !

narumon
Egyik mostani kedvencem! Vigyázat egy már a keményebb szintipop abszolút Gothic beütéssel!
UnterArt - Now or Never

narumon
Ööö és még te melegeztél le pár hónapja 😄

Musachy
Még nem. Mármint azzal, ami kiváltotta ezt a kérdést. Ami Gazebot illeti nagy kedvencem volt a '80-as években és azok a zenéi ma is a kedvelt zenéim közé tartoznak.

imo :) science fiction is science fact

IMYke2.0.0.0
"Akkor csak tud zenélni a kiskocsog"

Azt se.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Jó, igaz: én sem csípem ezt a Bieber gyereket.
De milliók meg igen. Akkor csak tud zenélni a kiskocsog 😄
Most haggyá. MT-t hallgatok. Önszántamból 😛

narumon
Most meg volt idõszak amikor Justin Bieber állított fel eladási rekordokat. Attól még nem lett jobb zene. Egyébként Modern Talkingot én sem bántom, tipikus nõk által kedvelt zene, feleségem is szereti, így néha forog is - mondjuk olyan férfit aki magától hallgatná olyat még nem láttam de lehet, hogy létezik 😄

Zephyr Retiring
Volt idõszak, mikor a MT. lemezeladási rekordokat állított fel.
Ez kicsit lenézõ duma volt a részedrõl.
Maradjunk annyiban, hogy nekik sokat köszönhet az italo stílus..
Mármint a Bohlen - Anders párosnak...
Egy Porsche sem jobb egy Ferrarinál, csak más.

reynaud
Na belelapozgatok majd az ajánlataidba! Aztán majd a véleményezés sem marad el Ne sértsd meg az Exciting Valence-t azzal hogy az MT-hoz hasonlítod,ez nagyságrendekkel jobb zene annál<#felkialtas>

ItaloDisco4Ever !

narumon
Szerintem ez az igazi szintipop (egy pár a legnagyobb elõadók közül, ha nem ismeritek õket akkor melegen ajánlom rájuk keresni sok-sok jó számuk van)

Mesh - You Didn't want me (kicsit lassan indul de a refrénje nagyon jó)

Distain! - World of Stone (nekik nagyon sok jó számuk van pl)

És ebben a mûfajban az egyik igazi nagyágyúk sok-sok lemezzel amik vinylen is beszerezhetõek és slágerlistás zenékkel ami ugye manapság ritka ebben a mûfajban:
Apoptygma Berzerk- Kathys Song (2:40-tõl a legjobb)

Mondjuk ez a szám jobban jellemzõ rájuk:
Apoptygma Berzerk - Untin the end of the World

Aztán itt van a németek nagy kedvence az And One akik németben iszonyatosa nagy sztárnak számítanak (van pár német nyelvû albumuk a kezdetekbõl pl).
Ez a számuk viszont angol és behugyozós jó! Minden benne van ami egy igazi szintipopba kell és a videoklipp is nagyon rendben van. (Én csak azért nem ugrálok általánosságba értük mert albumonként csak 1-2 jó számot tudnak szerintem produkálni:
And One - Sometimes

No kezdetnek ennyit a szintipopról (vagyis annak a most futó bandáiról)

narumon
Melyik mûfajból és korszakból? Összességében nyilván nekem is (mint általában mindenkinek) a fiatalságom zenéi állnak legközelebb. Az otthon magnó elõtt kuksolós rádióból (jajjcsaknebeszéljenekbele) felvevõs korszak - azaz a nyolcvanas évek közepe. A másik a diszkózós, csajozós bulizós korszak azaz a kilencvenes évek és annak is leginkább az elektronikus irányzatai (Kozmix, Culture Beat, Ice MC, stb stb)

narumon
Nem ismertem, nem rossz, de nekem kicsit Modern Talkingos is - ami nem feltétlenül jelent jót 😊 Azt viszont nem tudom miért írták elé, hogy Synthpop - ahhoz szerintem semmi köze. Ha pl érdekel akkor nekem a Synthpop az egyik kedvenc mûfajom csak mára kibaszott rétegzene lett belõle sajnos... 😞

Zephyr Retiring
Halljunk párat! 😊

narumon
Én mondtam! Persze tudok mondani nagy kedvenceket! 😊

reynaud
<#eplus2>Tudom hát,megfigyelés alatt állsz!<#alien2>. Meg barátkoztál már a Gazebo király akarom mondani 'királynõs' zenéjével?

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Úgy ahogy... tudod is te! <#hehe>

reynaud
[#eplus2 Hallgasd a Gazebo-t is! Neked úgy ahogy,még viszonylag tûrhetõ a zenei ízlésed!<#nevetes1>!.

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Ha csak ez kell, akkor írj olyat, amivel egyet tudok érteni! <#crazya><#vigyor>

reynaud
<#felkialtas>Igy igaz!<#eljen><#wave>. Végre valamiben Te is egyetértesz velem.

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Szuper zene!

reynaud
EXCITING VALENCE-Expedition in Stereo. Ismered ezt a zenét? Tegnap mutatta valaki,falhoz vágott rendesen!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Valóban zenében mindenevõ vagy<#csodalk><#felkialtas>.

ItaloDisco4Ever !

narumon

Zephyr Retiring
Hanem? 😄

Musachy
Hát eddig sem a vaddisznók párzásáról volt szó! <#vigyor>

narumon
Hogy zenérõl is legyen szó. Jelenleg ez pörög:

Musachy
Nekem meg a két páros közül pont egy-egy, ami a legjobb volt tõlük: a Ring Ring Ring és a Me Myself and I. <#nyes>

Zephyr Retiring
Az elsõt egy ismerõs kiscsilliószor meghallgatta a közelemben, éppen ezért (vagy ennek ellenére) mégsem sikerült megkedvelnem. A második elmegy 😊

IMYke2.0.0.0
Számomra pont ez a két szám értékelhetetlen.
Jobban szeretek tõlük ezeket:
* De La Soul...Ring Ring Ring (Ha Ha Hey)
* De La Soul...Keepin' The Faith

narumon
Én eleve csak ezeket ismerem tõlük, de nem szeretem.

Zephyr Retiring
Annyi a történet róluk, hogy az elsõ bemutatkozó lemezüket a megjelenése évében a hip-hop irányzat mestermûvének kiáltották ki. Az album mind szakmailag, mind eladási statisztikailag etalon lett.
Késõbb egy albumuk sem ért a nyomába.
Nyilván ez a bizonyos album szerepel az "1001 lemez amit hallanod kell, mielõtt meghalsz" címû Robert Dimery könyvben is..

Asszem 2006 környékén egy közös Gorillaz produkcióért (talán a Feel Good Inc. ) valamilyen díjat is kaptak..
Akit érdekel majd utána néz 😊

Saját kedvencek tõlük:
The Magic Number, Me Myself and I..

Musachy
Én bírtam annak idején a számaikat, de azért valszeg vinylen ennyiért nem venném meg.

narumon
De La Soult soha nem szeressem 😞

Egyébként igen, mert a megjelenés ideje legtöbbször kint az amikor a bolt polcáról leemelheted, azaz igazából 1-2 nappal elõtte már kiszállítják.

narumon
Ennyire szerintem nem drámai a helyzet. Néha elszabadul egy kis indulat, de gyorsan lenyugszik és visszatérünk a lemezekhez 😊

Musachy
Asszem kiment a divatból.

Zephyr Retiring
Kit érdekel mikó kapod. Aszongyad inkább mikó osztod meg? 😄
Vagy most nem ez a divat? 😊

Musachy
Elõször is: ez jó lemez.

Másodszor: érdekes, hogy a megjelenés dátuma elõtt egy nappal megérkezik az USÁból...