5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • IMYke2.0.0.0
    Aishwarya Rai meg szimplán a valaha élt legszebb indiai nő.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, a robotos film :)))
    Vannak benne nagyon jó számok.
  • IMYke2.0.0.0
    Tény, hogy zsigerből rajongok a szép ázsiai nőkért. Próbálok azért objektív is maradni, a lehetőségekhez mérten. :)
    Például, a Sistar19-féle számot előbb hallottam, mint a klipet láttam volna.
  • kaposi1
    Én meghallgattam ill. néztem őket.
    Ami nekem tetszik belőle.
    Billu Barber...Marjaani
    Sistar19...Gone not around any longer

Azért mivel tudom hogy te nagyon kedveled az ázsiai nőket így nálad sokat dob a latba a videón szereplő hölgyek kinézete is.

Tény és való hogy az Indiai filmek tele vannak jobbnál jobb táncos betétekkel amit egyesek gyűlölnek mások meg megvesznek érte.
    Az biztos hogy mint film nagyhatalom értenek a látványos mega táncjelenetek tálalásához.

Zeneileg az említett két dalt szívesen elfogadnám jó minőségben azt a Billu Barben filmet meg meg is nézném.
    Nekem is van egy kedvencem ebből a stílusból ami oltári nagy baromság mint film téma, de mégis a színvilág és a látvány miatt nagy kedvenc lett ez az Indiai film.
    Látványban biztos nehéz felülmúlni, és ez is tele van táncos betétekkel, nem mellesleg egy jó kis indiai nővel.
  • Zephyr Retiring
    A mobilnetem elég k@k@, de majd otthon laptopról és rendesebb netről megsasolom őket...
    Ha lesz közte ami tetszik, nem véleményezem...csak jelzem majd..
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon bízom benne, hogy meg- és végig is hallgatod/játok, ha fogékonyak vagytok - ezekből 20 mp ugyanis semmit sem mond:
    Clazziquai Project...Tell Yourself - dél-koreai
    Lee Jung Hyun (이정현)...You (너) - dél-koreai, 90-es
    Younha (윤하)...Memory (기억) - dél-koreai
    2NE1...Don't Stop The Music - dél-koreai, imádom ezt a számot!
    KK...Tu Hi Meri Shab Hai - indiai filmzene - nagy kedvencem
    Billu Barber...Marjaani - indiai filmzene, mega-isten-brutál jó!
    Dostana...Shut Up & Bounce - indiai filmzene, a nő nekem nagyon bejön, a zenével együtt
    Sistar19...Gone not around any longer - a 2013-as év legjobb ázsiai száma a szememben!

Nem kötelező meghallgatni, sem véleményezni. Csak úgy, hátha meghallgatjátok.
  • Zephyr Retiring
    Valójában a stílus(od) nem új keletű...
    A 70-es évek Glam Rock-ját (glam metal) tartják afféle "bájos" (nem bajos!) metálnak :)
    Ebből a stílusból alakult ki többek közt a new wave és a punk is...
    Te viszonylag széles látókörű vagy. A "saját" stílusukhoz körömszakadtáig ragaszkodó emberekkel (csak disco, csak rap, csak rock) amúgy elég nehéz is megtalálni a hangot..vagy közös nevezőt...vagy érdeklődési kört..

Hetente egyszer.....hmmmm....
    Nem hinném, hogy nekem lenne ilyen zene. Én is sokféle (elég sokféle) zenét szeretek és hallgatok, de van mikor csak a rock érdekel, van mikor csak a eurodance, máskor meg kifejezetten magyar előadói napot tartok alternatívtól a punkon, rockon, poppon, diszkón, rappen, technón át mondjuk akár dj. Dali-ig bezárólag...
    Filmzenék? Hát....akad ott is pár. Bár a filmzenék szerintem a képi világhoz íródnak, tehát filmmel nézve válnak teljessé...
    Ha mégis kellene valamilyen döntés félét hoznom, hogy na akkor de mégis melyiket jobban? Valszeg a 70 - 80 -as meg pár (de kevesebb) 90 -es évek beli zenét jelölnék meg.
    Viszont onnan is pop, rock és disco is.
    Nem tudnék és nem is akarok egy stílus mellett leragadni. Ahhoz én túl bonyolult lélek vagyok :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én például minden zokszó nélkül meghallgatok Nightwisht is [miközben a metált és annak alfajait, mint a véres rongyot], s talán nem tévedek, ha azt mondom, ez az együttes a minőségibb "lájt" (nem létezik, én találtam ki) metál.
    De, hallgatok Queent, Phil Collinst, ázsiai popot, indiai filmzenéket - döbbenetes, milyen jók vannak köztük: az ember nem tudja passzívan hallgatni őket, vagy a keze, vagy a lába beindul rájuk -, de belefért már eddig Vivaldi, Mozart is, és Pink Floyd, Duran Duran... meg persze a tonnányi kilencvenes, a giga tonnányi trance, progressive, chill out és film- meg játékzene.

Ezt például hetente legalább egyszer meghallgatom (a teljes albumot, most egy kis ízelítő): Deus Ex: Human Revolution Soundtrack - Main Theme
  • Zephyr Retiring
    Kamu.
    Sok hozzászólást csak amúgyis törölsz.
    Elég, ha nem érinti szorosan a témát...
    De nem kell mindent flémnek tekinteni.
    Néha becsúszhat egy egy jó beszélgetés is lásd pl.

Naru: Dina mit makogsz? A Dinamit az rossz :)
    Zef: A trensznek meg semmi köze mind ehhez. Mert természetesen nem zene ez :D
    Rénó: Hülyék vagytok mindketten. Hát senki sem hallja? Mflex a szpészisten! Neki biza párja nincsen :)
    (amúgy meg is sértődtem. végleg. vagy legalábbis valameddig... :)

Témát csak részben érintenek az ilyesféle dumák. De azért még beleférnek egy zenei totyik imidzsébe.
    Vagy Imydzsébe. Attól függ, ki olvassa éppen :P
  • kaposi1
    "amit annak rendje és módja szerint töröltek is - merthát demokrácia van, olyan igazi Orbáni...)"

Az érintett kért meg rá hogy töröljek minden hozzá fűződő hozzászólást, kritikát.
    Tőlem aztán maradhatott volna.
  • Zephyr Retiring
    Beszéltünk már párszor erről (igaz nem Veled és nem itt)...
    Nincs értelme ízlésekről ízléskülönbségekről vitázni.
    Dj-ként a diszkó féle stílusokra vagy ráhangolódva. Ennyi.
    Más emberek más közegekben nőttek fel, más zenei kultúrát befogadva. Persze beszélhetünk arról órákat, hogy a diszkó mitől jó egy rockernek, vagy hogy a metál mitől jó egy diszkósnak, csak hát mire lenne jó? :)
    Olyan ez, mikor a skinhead a négert győzködi, hogy Isten fehér :D
    A zene az zene. Legyen disco, trance, pop, rock vagy éppen metál, nem számít.
    Csak az számít, kinek mit jelent és mi tetszik.
    Nem is beszéltünk akkor még a Jazz vagy a komoly zenei stílusokról..
    Ismerek embereket, akik Beethoven-t (jól írtam?) vagy Mozart-ot hallgatnak otthon, a kocsijukban vagy a melóban. Mások meg italodisco-t...megint mások meg rock zenét...
    És akad egy maroknyi emberke is itt a Föld nevű bolygón, aki kicsit nyitottabb ezen a területen. Mert a zene nem film. Az ember gyűlölhet egy filmtípust könnyedén, (pl. én a mostani beteg horrort) de azért ez a zene világában kicsit másként van...
    Ha úgy vagyunk hangolódva, akkor néha ilyen és olyan zenei stílus is beleférhet. Jó, talán nem mindenkinél de nagyon sokunknál.
    Viszont nekem a beteg belezős, pedo és nekrofil filmek sosem fognak bejönni...hamarabb fogok komoly zenét hallgatni, mint sem azokra hangolódni.
    Na további szépet!
    Sajna nekem még ma is meló van. De mivel szeretem a munkámat, így annyira mégsem sajna :)
  • reynaud #2957
    Megkérdeztem magamtól pár perce,mit keressek én itt ezen a fórumon!
  • Musachy
    Hú, de egy beteg világban élünk. Komolyan nekem is kezd elegem lenni a fórumokból meg a netből is. Mindenki mindent személye elleni támadásnak vesz. Ugyanakkor áthat mindent az egoizmus is...
  • narumon
    (Azt meg végképp nem értem, hogy hol ki mire irigy - vagy mit értesz ezalatt?)
  • narumon
    Szóval mivel nem értek egyet veled egy konkrét előadóban (MFlex) ezért már nem is beszélünk zenéről? Érdekes, de én nem húztam fel így magam amikor te írtad, hogy ez meg az nem tetszik. Ez hozzá tartozik ezekhez a beszélgetésekhez! Még fura stílusú Zephyr barátunk sem bujdokolt el miután leszaroztam a Dinamitot - és én sem vonultam száműzetésbe amikor ő szarozott le egy általam kedvelt előadót. Megjegyzem eddig te sem tűntél ilyennek, hogy mi verte ki nálad a biztosítékot azt nem tudom, de ha te így gondolod akkor rendben, de halkan megjegyzem, hogy az életben még sok zene lesz amivel nem fognak veled egyetérteni, ha mindenhol felhúzod ezért az orrod akkor keveset tudsz zenéről beszélgetni majd. (Vagy esetleg MFlex barátod/rokonod/vagy te vagy? ezért esik ilyen rosszul egy ellentétes vélemény? Mert én komolyan mondom nem értem.)
  • narumon
    Csak neked csak most a német slágerlista első tíz helyezettje (és ezek lefedik a játszási listákat is)

1, Robin Thicke - Blurred Lines
    2, Daft Punk - Get Lucky
    3, OneRepublic - Counting Stars
    4, Capital Cities - Safe and Sound
    5, Sportfreunde Stiller - Applaus, Applaus
    6, Imagine Dragons - Radioactive
    7, James Arthur - Impossible
    8, Macklemore, Ryan Lewis & Ray Dalton - Cant Hold Us
    9, Frida Gold - Liebe Ist Meine Rebellion
    10, Madcon & Kelly Rowland - One Life

És megnyugtatlak, hogy a következő 30-ban sincs Mflex.
  • reynaud #2952
    Most nagy örömet szereztél néhány embernek,aki irigykedésből nyilván osztják a véleményed!
    őszintén mondom,azt gondoltam jó zenei ízlésed van,azért is beszélgettem szívesen zenékről Veled,akárkivel ezt nem teszem,véleményem változott!
    Téma zárva,és kértelek hogy privát véleményezz!!!
  • narumon
    Én is lezártam itt a témát, mert egyszer már kifejtettem az álláspontomat (amit annak rendje és módja szerint töröltek is - merthát demokrácia van, olyan igazi Orbáni...). Ne keverjük ide Robert Milest - mert arra sem írtam, hogy olyan hű de különböző zenéi lennének, az eladási példányszámokról meg tényleg kár beszélni mert abszolút nem mérvadó. (Azért kíváncsi lennék ha pénzt kéne adni érte akkor mennyi MFlex lemez fogyna!) Miért kéne ahhoz bármiféle sérelem vagy előítélet, hogy ne értsek egyet veled zenei kérdésben? Egyszerűen én nem ugrálok érte annyira mint te! Mint ahogy te sem ugráltál mondjuk az Apoptygma Berzerk-re (aki ha már itt tartunk pöttyet több lemezt adott el mint MFlex :D), akkor én is mondjam, hogy sérelem vagy előítélet miatt nem tetszett? Egyszerűen nem tetszik és kész. Nyugodtan hallgasd a dalait kétszer egymás után, az én feleségem pl most az előbb, hogy elindítottam rámszólt, hogy kapcsoljam már ki ezt az idegesítő zenét. No ő pl így áll hozzá.

"Végül még annyit,a Nick-el közös dala hetek óta vezeti a német rádiók összesített listáját!!!t"

Ezt meg ha nem haragszol nem hiszem el - maximum tematikus rádió listát vezet, de hogy nem nagyrádió listát az holt ziher már csak azért sem mert azok publikusak és MFlex nem található rajta. (vagy más néven keressem?). Mellesleg tegnap jöttem haza és bizony a német rádióban sem hallottam. Szóval ennyit erről.

(Bocs, hogy nem magánban válaszoltam de nem hiszem, hogy ez oda tartozik - erre van a forum).
  • reynaud #2950
    Narumon!Kategóriás dj vizsgám van,azt nem osztották annak idején csak úgy a semmiért!
    Apu képzett zenész,van tehát némi zenei érzékem,és nem értek egyet Veled!
    Emlékszel talán nem rég itt, Robert Miles zenéiről beszélgetünk,akkor arra megjegyezted hogy milyen jó zene,szereted!
    Robert Miles első albumát ha végig hallgatod,akkor arra inkább elmondhatnád ezt a zenei jellemzést!
    Robert Miles albuma szerte a világon óriási példányszámban fogyott,emlékszem a lemezboltos barátom a kiadást követő 6-7-ik évben is folyamatosan készleten kellett tartsa mert,egyfolytában elvitték!
    Ez csak egy jó példa volt,arra hogy valahol kilóg a lóláb és valamilyen sérelem vagy előítélet,miatt véleményezed így MFLEX zenéit!
    Ez persze privát dolgod,én helyetted is szeretem,és éppen az elmúlt órában az Ő zenéit hallgattam,némelyik dalát 2x egymás után annyira jók!
    A témát lezárva,mert nem fogsz meggyőzni úgy sem arra kérlek ebben a sorrendben hallgasd meg Mike 3 dalát:1.Not the other guy,2.Invisible Miracles,3.Drenched
    Várom a véleményed ,de mivel itt én lezárnám a témát,privát írj ha kérhetlek!
    Végül még annyit,a Nick-el közös dala hetek óta vezeti a német rádiók összesített listáját!!!tehát szerencsére nem a Te véleményed mérvadó!
  • narumon
    Sőt én is mondom, hogy kezdd el hallgatni egymás után a zenéit (főleg amiben nincs se ének és semmi). Csukd be a szemed és figyelt a ritmusokat. Szerintem te fogsz megdöbbenni. Jónéhány olyan zenét találsz amit egymás után lejátszva, szinte ugyanott lesz a váltás, a dobok ugyanúgy mennek csak a zene ritmusa gyorsabb vagy lasabb, és a téma is teljesen hasonló csak 1-1 emelés került át más helyre. Nálam ezek ugyanannak a számnak a remixei - másnak ezek szerint ezek komplett új zenék. Nincs ezzel baj csak ha lehet én ezt nem eszem meg.
  • narumon
    Amikor vettem még azt hittem kell majd (bevettem a marketing maszlagot ha úgy tetszik). Azonban hirtelen felnőttem és rájöttem, hogy évekig baromságokat csináltam. (különböző tök idétlen formátumok gyűjtése). Tudott youtube-ot is egyébként. (meg ezermást amit szintén nem használtam :D)
    Biztos, hogy nem lesz új szóval nem nagyon lesz mit felrakni :D
  • narumon
    Hát én hallgattam már így is. Nem változik a véleményem sajnálom. 2 italo disco zene sem egyforma ha nem egymást majmolják. Sajnos mivel én is zenélgettem ezért rögtön kihallom ha valahol kilóg a lóláb. 100% biztonsággal állítom neked, hogy MFlex néhány száma úgy keletkezett, hogy az előzőt elkezdte átírni.
  • Musachy
    Diszkós szemszögből a metál zene is csak gitárnyúzás+ordibálás...
  • reynaud #2945
    MFLEX zenéivel kapcsolatban ajánlom Neked!
    Feltételezem van egy jó minőségű hi-fi rendszered, magad körül minden mást kizárva,a legkényelmesebb fotelodba be csücsülve hallgasd elejétől a végéig néhány zenéjét!
    Zárd ki az előítéleteid,miszerint nincs különbség az egyes zenéi közt,és megfogsz lepődni,igenis minden egyes dala más, esetenként a címre utaló kompozíció![left] [left]MFLEX ebben a sajátos zenei világban utazik,ne várd el tőle hogy metál zenét is felrakjon az albumaira,az AC/DC sem játszott soha italo-disco zenét,én is mondhatnám rájuk,minden zenéjük egyforma!
    Tegyél egy próbát,és lehet azt mondod igazam volt!
  • Zephyr Retiring
    1) f@xnak vetted, ha nem is használod :)
    2) talán nem is volt mit nézni rajta blu-rayről...
    3) legközelebb érdemes jutyub kompatibilist venni :)
    4) ne drágát vegyé hanem jót :)
    5) s ha meg van (az új) róla csojszba (csövesed mellé) dobj egy fotót :D
  • narumon
    Háde én nem is veszek másikat - pont azért adtam el mert nem használtuk. Csak porosodott (ahhoz meg drága vót).
  • Zephyr Retiring
    És? Az enyémbe meg bele csapott a villám :)
    Attól még hamarosan fogok venni egy másikat :)
    De ettől függetlenül ez a zene, amit mutattál szódával elmegy.
    Jelezd, ha kidobják vinylen. Elfér(ne) a gyűjteményemben :)
  • narumon
    Jó lesz nekem egyszerű vinylen. BD-vel úgysem tudok mit csinálni 1 hónapja eladtam a lejátszómat!
  • Zephyr Retiring
    Majd meg lesz 3D vinyl BD-n ;)
  • narumon
    Nekem most ez a szám tetszik nagyon. A nagylemez sem rossz, de sajnos vinylen egyelőre nem elérhető:

• Zephyr Retiring
    Nem szívesen írok ilyet, mert megint megvádolnak egyesek, hogy Naru is én vagyok, pedig elhihetitek: nem :D
    Mégis... #2937 ...ezt akár én is írhattam volna :)
  • narumon
    Itt válaszolok mert italo topicból símán törlik a hozzászólást ha nem szimpatikus:

"1.MFLEX & Nick Carter-NOT THE OTHER GUY(disco explosion mix)"

Azt tudom mondani amit már egyszer elmondtam csak törölték. Ha ez lenne az első MFLEX zene amit hallanék akkor azt mondanám, hogy jó (de akkor sem férne be a TOP10-be), viszont a sokadik után - ugyanaz mint a többi semmi különbség - pénzt nem ér.

"2.GAZEBO-QUEEN OF BURLESQUE"

Ez nem rossz, de szerintem nem is jó. Azaz egészen biztosan nem fogom megvenni.

"3.MIKO MISSION-LET IT BE LOVE"

Ez jó és nincs is meg (esélyes volt az 5 lemeznél de más megelőzte) ettől függetlenül ezt még valamikor megveszem valószínűleg valami akcióban.

"4.RYAN PARIS-I WANNA LOVE YOU ONCE AGAIN"

Megvan!

"5.ALBA & FRED VENTURA-WITHOUT YOU"

Meg lenne ha lehetne kapni :(

"6.KEN LASZLO-DANCING TOGETHER"

Ez semmit nem mozgat meg - szerintem tucat.

"7.JOY PETERS-PASSION OF LOVE"

A zene jó lenne de az "ének" tönkrevágja az egészet. Talán egyszer...

"8.MAGIC SYSTEM DJ-INSIDE"

Ez kifejezetten rossz zene. Végig sem tudom hallgatni.

"9.MIRKO HIRSCH-LOVE ON THE RUN"

Ez nagyon 80-as években maradt. Nem venném meg.

"10.ALDEN TYRELL & FRED VENTURA-DON'T STOP"

Megvan.

"11.RYAN PARIS-PARISIENNE GIRL"

Megvan.

"12.SAVAGE-TWOTHOUSANDMINE"

Ez egész jó. Sajnos a refrén gyengére sikerült, pedig ahogy kezdődik az nagyon jó.

"13.SQUASH GANG-HEY YOU!"
    "14.MIRKO HIRSCH-SWEET SURRENDER"

Megintcsak - nem rossz, de pénzt nem adnék érte. Nem idegesít ha szól, de magamtól biztosan nem raknám be.

"15.LENROY-DO YOU"

Ez talán. Egyszer. Talán.

"16.MENTION-NO CHANGES"

Ez jó ez tetszik!

"17.MFLEX-INVISIBLE MIRACLES"

Lásd 1.

"18.WOL VO-FOREVER (italoconnection rmx)"

Ez biztosan nem. Sőt elkerülöm ha lehet.

"19.MFLEX & DARIO-ALL THE NIGHT"

Lásd 1.

"FELLI - EVERYTHING IS PERFECT"

Ez nagyon jó lenne ha más énekelné. Sajnos ez a hang nagyon elrontja :(

Ettől függetlenül igazad van, te nem a lakodalmas féléket listáztad, de az is látszik, hogy ebből a jobbak azok nekem megvannak.
  • reynaud #2936
    Te tudod már,elég sokféle zenei stílust kedvelek,és hallgatok,a metal zene mondtam már,talán az egyetlen zenei stílus,amit soha nem szerettem!
    Most "MFLEX" zenéire vagyok hangolva,imádom Mike zenéit,hagyjatok a metál zenével!
    HELLÓ.
  • Zephyr Retiring
    Rendben legyen 1:1...
    Ne fogd vissza magad: szerinted mi a metal zene?
    Őszinte (vérbeli diszkós) véleményt várok...
  • reynaud #2934
    Tudom tolerancia,de ezt viszont elvárom,és most nagyon mérges vagyok a Narcsikára,mert azért ezek a dalok nem "elcseszett lakodalmas ökörködések",igen magas színvonalú disco zenék!
  • Zephyr Retiring
    Rénó.
    Ismered a kifejezést? Kinek a pap, kinek a papné.
    Neked a metal zene mondjuk ki : foscsi.
    Másoknak meg a mai dizsi az. Fogadd el és lépj tovább :)
    Kár ilyesmin vitázni. Sosem lesz vége sem, meg értelme sem...
  • reynaud #2932
    Nézd meg a new-italo topikban a TOP20 listámat,ha e dalokra azt mondod hogy 'lakodalmas ökörködés' akkor vizsgáltasd meg a zenei érzékszerveid mert valami gond lesz ott!
  • Zephyr Retiring
    Válasz erre, ott :)
  • narumon
    Ez érdekesnek tűnik. Hogy fog ez kinézni? (Sajnos a zenét meghallgatva azért ez nem az amiért pénzt adnék - tényleg max gyűjtési céllal de gyanítom elkérnek érte majd 4-5 LP árát mert csak...)
  • narumon
    "Épp akartam már Tőled kérdezni,milyen italo zenéket tervezel mostanság vásárolni?"

Hogy őszinte legyek nem nagyon tervezek mert nincs mit :(
    Mint korábban írtam az italo disco zenék nagyrésze sajnos szerintem valami elcseszett lakodalmas ökörködés (vagy ugyanaz a zene 15-jére.) Most, hogy megvettem akcióban ezt az ötöt, nem tudom mit vehetnék még. Mondjuk LP-t szívesen vennék de azt meg nem látni sehol. (Azt is kérdeztem már - de nem jött válasz, hogy ezek az előadók miért nem adnak ki albumokat?)