5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Ezek közül egyedül a Vengaboys az ami érdekelne, de mivel tőlük meg meg van a gyári eredeti teljes The Party Album 1998-ból (16 track), így az is tárgytalan.
    Meg is értem, hogy a többin túladnál :D
  • bujcsik555
    Na meg nem úgy akarom én "eladni" hogy most majd ezzel kis sörpénzt összeszedek, hanem ha valakinek tényleg kell valamelyik mert ez húdejó pontkerestem hiányziknagyon satöbbi akkor odaadom, mert amúgy elfér ez a többi mellett csak na, hátha másnak jobban a hasznára lesz :)
  • bujcsik555
    Persze, zsákbamacskát nem is akartam eladni, csak gondoltam előbb rákérdezek hogy van-e egyáltalán érdeklődés ilyesmi iránt, potyára ne pötyögjem be őket. Arról meg hogy miért neked címezte az előző üzimet fogalmam sincs, mostanában érdekes dolgokat produkál az sg :)

Naszóval a lista:
    Jagan ‎– Don't Cry Tamagotchi !
    Traumatic ‎– Higher EP
    740 Boyz Feat. 2 In A Room ‎– Shimmy Shake (Remix)
    Vengaboys ‎– We Like To Party! (The Vengabus)
    DJ Patrick ‎– Back Once Again
    La Bouche ‎– You Won't Forget Me
    Toss & Turn ‎– Bang Bang (Do Da Boogie)
    Mariah Carey ‎– Anytime You Need A Friend (C&C Music Factory / Soul Convention Remixes)
    Sign O' Soul ‎– Don't Play My Song (Remix '98)
    Toni Braxton ‎– You Mean The World To Me
    Jamiroquai ‎– High Times

UI.:Most így hogy átnéztem őket rendesen, van ebbe minden vegyesen ahogy látom. Első blikkre csak annyit láttam hogy promo meg dj meg remix :D
  • narumon
    Igen lista sokat segítene. Főleg azért mert ebből az időből ebből a stílusból nekem elég sok lemezem van már - zsákbamacskát már ritkán veszek :)
  • bujcsik555
    Sziasztok!

Egyik ismerősnél lomtalanítás közbe találtam pár lemezt, 90-es évek német/holland dj-k lemezei, legtöbbjük promo lemez ahogy néztem, meghallgatni még nem tudtam őket. Engem egyáltalán nem érdekel ez a stílus, így akár szívesen meg s válnék tőlük.

Ha van valaki aki érdeklődik ilyesmi iránt, összeírok egy listát pontosan mik vannak, aztán hátha meg tudunk egyezni :)
  • Musachy
    Ki mihez ért, ugye...
  • narumon
    No ahhoz soha nem vagyok lusta :) [Meg állítólag üzlethez is értek valamicskét, nomeg IT-ban is otthon vagyok csak, hogy ellensúlyozzam a kalapácsundoromat :D]
  • Musachy
    Tehát a meg nem jelenő háeszek lényege valami olyasmi, hogy akkor ezért volnék ilyen egészséges!
  • Musachy
    Azért az asszonyt vélhetőleg nem bízod a haverokra...
  • narumon
    Hát gratula! Én antitalentum vagyok az ilyenekhez (és űber lusta). Feleségem már nem is szokott könyörögni, hogy fúrjak be valamit a falba - vagy megoldja vagy hívjuk valamelyik havert és az megoldja :)
  • Musachy
    Jó ez, írok és mégsem... Hajrá S(eg)G!
  • Zephyr Retiring
    Lustaság fél egészség :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem sincs minden nap kedvem csinálni. Van amikor egy jó kis filmre vágyok, van amikor csavarognék valamerre, de megígértem a páromnak, hogy az amerikai konyhás nappali még az idén elkészül. Hát úgy is lesz. Tutira megyek, már elintéztem a téli szabimat is, hogy tényleg állhassam a szavamat. December 2.-ától Január 2.-áig itthon leszek, boldoguljon a cég nélkülem :)
    Én meg nyugodtan befejezhetem a végső simításokat.

Zene nélkül nem menne. A rádió ilyenkor is hangulatot csinál...
  • Musachy
    Kár, hogy én ilyen lusta vagyok. Pedig ez egész jól hangzik.
  • narumon
    Hát sajnos nincs meg a mesterszalag :)
    Egyébként sajnos ezek a lemezek (ha minőségileg jól is sikerül a vágás - bár az is ritka), iszonyat sérülékenyek. A felhasznált anyag miatt messze nem olyan tartósak mint a nyomott lemezek.
  • Zephyr Retiring
    Csak egyet :)
    De azt profin.
    A felújítás 90%-át egymagam csinálom. Nem azért, mert nincs pénzem szakemberekre (kőműves, szobafestő, hideg és meleg-burkoló, asztalos...) hanem mert szeretem is csinálni, no meg értek is hozzá. Pár barátom néha besegít ott, ahol egyedül nem boldogulnék, de a többit egyedül szeretném. Aki már csinált teljes lakás felújítást egymaga (munka mellett!) az tudja, mekkora meló is ez. Időigényileg is. Folyamatosan dokumentálom is a projectet az "ilyen volt, ilyen lett" képsorozattal. Ez egy jó kis hobbi szerintem :)
  • narumon
    Egyetértek. Hangszedőért ennyi pénzt nem tudom csak milyen esetben adnék. Ha nálam lenne a lottó főnyeremény 3Mrd talán még akkor sem. Akkor csak szimplán vennék egy kurvajó lemezjátszót (de beérném valahol egy Kuzma Reference-el vagy hasonlóval - esetleg vennék egy ELP lézeres lemezjátszót), és hangszedőből is megállnék a párszázas ajánlatnál... :)
  • Zephyr Retiring
    Ennyiért már legyártathattad volna magadnak is :D
    Csak ajánlani tudom őket :)
    Később alkudni is lehet az árból..
  • narumon
    "bár ha mindezzel egyet értek, akkor ez az Ortofon ezek szeint jobb, mint a "legendás" AT 440mla....és persze van, vagy lesz "jobb" hangszedő is, "

Egészen biztosan jobb. Sőt nagyon sok hangszedőt hallottam már ami jobb. Nem is értem miért írod ezt - hiszen soha senki nem mondta, hogy az AT440-nél nincs jobb hangszedő. Az AT440Mla azon dolgok miatt "legendás", mert ár/teljesítményben nagyon jó a hangja. Azaz nehéz mellérakni másik gyártótól 50-60e forintért olyan hangszedőt ami úgy szól. Aztán azért "legendás" mert iszonyat jó a sávkövetése, gyakorlatilag a barázda torzítások nagy része teljesen "eliminálódik". A microline tűprofil miatt (ami nagyon hasonlít a vágógépéhez) egészen a barázdák aljából szedi az "infot" így erősen megviselt lemezek is hibátlanul szólhatnak vele (amelyeknél a barázdák tetejét már teljesen szétverték a régi pl Tesla hangszedőkkel). Pont ez miatt a felületi karcos lemezek amelyek esetenként egy másik hangszedővel erőteljesen pattognak, azoknál előfordul, hogy a pattogás nem, vagy csak kis mértékben hallatszódik.

Egy szó mint száz, az AT440Mla hangszedő nem véletlen szerepel minden tesztben az elsők között, nem véletlen abszolút ajánlott kategória és nem véletlenül szeretik nagyon sokan. [Ennek megfelelően sajnos szépen kúszik is felfelé az ára :(]
  • Musachy
    Te egész OH lakásait felújítod?
  • Zephyr Retiring
    Jaj tényleg. Fejből idéztem csak a címét és úgy emlékszem, mindig így énekeltük:
    "lájf íz lájf, nánnánánánáná levelet kaptam lájf! nánnánánánáná..."
    Bocsi. Amúgy meg van. Valahol ott vigyorog a többi közt, de továbbra is nyakig vagyok a lakásfelújításban, tehát most mégsem fogom keresgélni :D
    Majd legközelebb meghallgatom :)
  • narumon
    Nekem nagy kedvencem, és az áttörés is megtörtént, ma reggel írt a srác, hogy elfogadja 10e forintos ajánlatomat! Ennyit meg NEKEM nagyon megér. Amúgy is igazi ritkaság
  • Musachy
    Az a poén, hogy én meg megvehetném, de nem vagyok olyan marha! Persze, ha ez az összeg annyira jelentéktelen lenne számomra, mintha most egy üveg kólát vennék, akkor esetleg... Nézőpont kérdése, de pont ez a baj a világgal. Tovább nem is folytatom, nincs értelme.
  • IMYke2.0.0.0
    Ennyi pénzből szépen ki tudnék mászni a kulimászból, amiben vagyok.
  • Musachy
    Ha megvan, akkor tudnod kéne: "Live is Life" a címe a dalnak.
  • Zephyr Retiring
    Maradjunk annyiban, hogy OPUS csak egy van, s az a "Life Is Life" :D
    Na látod, (bár tudom, nem erről volt szó) ez az Opus már nem is rossz :P
    Fel is teszem a pörgetőmre a nagylemezüket :)
  • Zephyr Retiring
    Mondhatnám, de nem fogom.
    A Te elméletedből kiindulva van hangszedőkből a ... (forintban)
    Legalja: 1000 - kb. 5000 -ig,
    Alsószint: 5000 - kb. 10000 -ig,
    Belépő szintű osztály: 10000 - kb. 30000 -ig,
    Közép kategória: 30000 - kb. 50000 -ig,
    Minőségi széria: 50000 - kb. 500000 -ig,
    Luxus prémium modellek: félmillától végtelenig..

Ha jól értelmeztem.
    S ne legyen már hülye, aki ebben hisz...
    Ha ezen a ponton véleményt formálok, abból sértődés lesz.
    Részemről annyit mondok: döntse el mindenki maga, mire is van szüksége.

..bár ha mindezzel egyet értek, akkor ez az Ortofon ezek szeint jobb, mint a "legendás" AT 440mla....és persze van, vagy lesz "jobb" hangszedő is, mint az egy millás Ortofon...akár egész életünk végéig a játék eljátszható :)
  • Musachy
    Scooter jó, jó, de... azért mégse adnék érte sokat.
  • Musachy
    Ezeket a Cullinan szilánkjaiból vett gyémánttűvel csinálják, azért kerül ennyibe... Az anyjuk valagát!
  • narumon
    Alkudozok egy Scooter LP-re de nem tudunk zöld ágra vergődni. Hajlandó lennék sokat fizetni érte, de nem annyira mint amire a gazdája gondol.
  • narumon
    Hát ez az, de Zef mindjárt megmondja, hogy ez PARASZTVAKÍTÁS :D
  • narumon
    Értem. Hosszútávon unalmas Enya de szerintem minden lemezén van 1-2 fantasztikus jó szám. Orinoco Flow (Sail Away) tényleg nagyon jó, de későbbi lemezeken May it Be (Lord of the Rings filmzene ugye), valami istenkirály. Sajnos most nézem, hogy a későbbi lemezei nem is kaphatóak bakeliten - ha jól nézem LP-ből talán 4 jelent meg vinylen. Kéne tőle egy új lemez az most már biztos kijönne! :)
    Én Kravitz bácsit nem bírom, tőle egyetlen lemezem sincs. (Tippre nem is lesz :D)
  • narumon
    Én tegnap rendeltem meg az Opust - természetesen vinylen.
    Ráadásul szentségtörő is vagyok mert napi szinten használom (hallgatom) a vinyleket... pfú mit is képzelek én :D
  • Musachy
    Visszatérve a hangszedőárakhoz: ehhez az Ortofonhoz képest az 50-60 ezres MLa tényleg bolhafingnyi...

• Musachy
    "Enyailag" én is megálltam a Zef által említettnél. Kifejezetten idegesít a stílusa, a másik, akitől még a falra mászok, az Tanita Tikaram...
  • johnlennon
    Igen tudom, nekem is van néhány tucat ilyen kiadvány magyar és külföldi.
  • Zephyr Retiring
    Igazából nem minden bakelit serceg és pattog..
    És nem csak gyűjtésre valók. Hallgatni is lehet ám őket. Nem is beszélve arról, hogy nem minden zene jön ki cédén. Van jópár, ami csak bakeliton jött ki..
  • Zephyr Retiring
    Nem hinném, hogy nekem lenne. Nem igazán csípem. Számomra volt az Orinoco Flow (jól írtam?) oszt hali.
    Sade audio dvd-m az van, de tőle is csak a Smooth Operator (jól írtam?) jön be.
    Bakeliton itthon mostanában Lenny Kravitz szólt...
  • johnlennon
    Sziasztok!
    Van asszem 5 db CD még az első kiadások. Nekem jók, mert sterilen és kiválóan szólnak nem serceg, pattog a lejátszásnál...

És megjött már 1 hete a SCHILLER "OPUS" dupla CD-je is. Még csak belehallgattam, nem rossz, nekem bejön.

Számomra praktikusabbak a CD-k, egyszerűbb kezelni. A bakelitek gyűjtésre, a CD-k használatra vannak.
  • narumon
    Enya lemezekkel hogy álltok? Én most vettem észre, hogy meglehetősen hiányos az Enya kollekcióm, mindössze két LP-ből áll....
  • Zephyr Retiring
    A film is, meg az album is nagy kedvencem.
    Nyugodjon békében.
    Egyszer mindannyian oda jutunk, ahol most ő jár...