5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3491 Jó lemezek mind! -
#3490 Ehhez viszont rohadt jó hőszigetelés kell nem?
Mert - naivan és laikusan - úgy gondolom, a bakelit lemezeknek nem tesz jót a tető miatti hőség [tetőterekbeli 30++ fokok].
-
#3489 Egy jópofa tetőtér kihasználás.
-
#3488 Szerintem jól látod. -
#3487 Hát ha nem is über de ránézésre az egy Vestax PDX sorozatú valami. (Persze innen nem látszik jól) -
#3486 Gagyi? -
#3485 Na de azok a gagyi lemezjátszók amire ráborult a polc. -
#3484 Azért ha megnézed itt már a tartó vízszintes polcok vastagsága is elég vékonyka volt. Csak a lemez fakkok túl passzentos mérete miatt nem volt hová meghajolnia. De a súlyt attól függetlenül megkapta rendesen. -
#3483 Aztakurva... Remélem az én polcom stabilabb :) -
#3482 Juj ez kellemetlen.
-
#3481 Szerintem nem is előny de nem is hátrány. Nagyon jó muzsikákat vettem fel és izgultam nehogy belebeszéljenek :) Aztán 92 körül már én is diszkóban ugráltam. Nekem ezért is valószínűleg ez a "zenei csúcs" (nem igényességre értem) - a 92-96 közötti full albumokat vadászom nagyon de pont ez az időszak amikor alig alig adtak ki vinylt (maxi az van annyi mint a szemét). Ezért is örültem nagyon a Scooter albumnak meg elvileg sikerült lecsapnom egy 2 Unlimited albumra is de az még nem jött meg. -
#3480 Nézőpont kérdése, hogy ez előny-e, vagy pediglen hátrány?!
Mindenesetre annak azért örülök, hogy én még a klubokban ilyen zenékre ismerkedhettem a lányokkal, mivel akkoriban, horribile dictu, még őket is vittük táncolni, nem egyedül buliztunk a placcon.
-
#3479 Akkor én még otthon ültem a kazettás magnó előtt :D -
#3478 Ezek a 80-as évek közepén/végén sokat forgó zenék voltak a honi diszkóklubokban is . -
#3477 Ezt elb*sztam, nem is kicsit. Elfelejtettem már, hogyan műxik a menet errefelé. De itt most megoldottam ..
-
#3476 A Brost ismerem a többi nekem kínai -
#3475 Tegnap Ausztriába vitt a "rosszsorsom", organizáltam is néhány lemezt, ha már ott jártam.
http://i43.tinypic.com/s30lxv.jpg
http://i40.tinypic.com/34dpez5.jpg
http://i39.tinypic.com/1zdu2br.jpg
http://i43.tinypic.com/1ob1mx.jpg
-
#3474 Köszi, eddig csak angolul láttam! -
Biatomi #3473 köszönöm Laci az ismertetést -
#3472 Nem nagyon van ehhez mit hozzáfűzni.
Ittam minden szavát a narrátornak.
Hogyan készül: a vinyl lemez
-
#3471 Én még soha nem figyeltem de előfordulhat. Gondolom más vágás és ott nem figyeltek oda! Hogy melyik a helyes azt lehet, hogy soha nem fogod megtudni. Discogson nem írnak róla? -
#3470 Szasztok lenne egy kérdésem? Találkoztatok már olyannal, hogy ugyan azon kiadó jelen esetben az Logic Records kiadásában két vinyl maxi-in a sávok fel vannak cserélve. Annyi a különbség, hogy az egyik egy DJ Promo lemez viszont a dal tök ugyanaz és a verzió is. Felettébb érdekes mert a két lemezt nem régen csináltam és azóta nem lett a rendszerhez hozzányúlva. Tehát az a hiba sem állhat fent, hogy felcseréltem a RCA kábeleket. -
#3469 Én fel tudnám pörgetni, de az off lenne - ezért csak olvasni járok ide... már amikor nem technikai zsargonra nem váltotok, mert akkor sikítva lépek innen. -
#3468 Egyszer pörög a topic egyszer meg teljesen kihalt. Ki érti ezt? :) -
#3467 Nah megtörtént a csere!
Majd mondd, hogy nálad mit mutat a lemez! -
#3466 Bocs,csak közben máshová is figyelnem kellett,így tényleg félreértelmeztem!
Az említett sorozat vol.01-08-ig van nekem meg!
A 12-es részen van jó néhány olyan dal aminek nem sok köze van az italo-disco stílushoz!
Inkább eurodance ill. italodance.
Érthető hogy ez nem nyerte el a tetszésed!
-
#3465 Zephyr! A Vengaboys album, hogy van neked meg vinylen. Nyomát sem találom, hogy létezik ilyesmi :o -
#3464 Majd legfeljebb beírod ami érdekes!
Más; meghallgattam a Pyramidot, hááááát, rosszabb mint ránézésre. Az A oldal első száma elég sokszor pattan, és az egész lemez olyan "mászkos" mintha rossz tűvel hallgatták volna. De nem vagyok biztos a dolgomban mert a Microline tűk nagyon mélyre mennek és lehet hogy csak folyamatosan szedi onnan össze a cuccot, pedig megtakarítottam amennyire tudtam.
Gondolom neked nem Microline hangszedőd van - ezért azt mondanám, hogy elviszem hallgasd meg ha problémás nálad is vagy nem tetszik akkor majd keresünk valami mást. A B oldal hibátlannak tűnik. -
#3463 Húha, nem lesz egyszerű, eddig kb 40 lemezt néztem meg, de a 1/3 része kb nincs fent discogson. Pedig nagyon szépnek tűnő kiadványok is vannak köztük, főleg a nagylemezek közt. -
#3462 Én kíváncsi vagyok. -
#3461 Megérkezett a zsákbamacska csomagom. Még nem néztem át, épp hogy hazaértem vele, de kb ~90db kislemez a ~140db-ból. Pár darabot kivettem találomra, úgy tűnik a lemezek viszonylag jó állapotban vannak, egy-két hajszálnyi karcot láttam.
Ha találok valami érdekeset majd berakom, de ha érdekel valakit a teljes lista majd adok discogs-on linket a listához.
-
#3460 Kicsit félreértettél.
Én itt most kizárólag azokról az ocsmány semmi keresnivaló zenékről beszéltem amit a 12-es részen elhelyezett a ZYX.
A minőség az egy más kérdés. -
#3459 A new-italo topikodban írtam pár hete mi a véleményem a Zyx cd lemezek minőségéről,nem dicsértem!
Vannak köztük egészen rossz minőségűek is sajnos!
Nem csak válogatásokra, soralbumokra is jellemző egy-egy olyan széria amit én ki sem engednék kiskereskedelmi (retail) forgalmazásra!
Azért szerencsére jelentősebb részük egy viszonylag jó cd minőség!
A Koola News dalhoz még annyit,egy DJ haverom sokat játszotta ezt a nótát akkoriban amikor aktuális siker volt,talán meg is van még neki!
-
#3458 VA - I Love ZYX Italo Disco Collection 01-15
Gondolom te mint nagy CD gyűjtő beszerezted őket.
Viszont ha a 12-es számú míves darabot is megvetted akkor csak gratulálni tudok neked.Mert gyűjtemény ide vagy oda az úgy vágtam ki a könyvtáramból meghallgatás után mint azt a bizonyos macskát szokták.
Egy ideig nagyon jó úton haladt ez a collection de én mint New Italo rajongó azt mondom neked maradjon meg a színtiszta 80-as évek italo zenéinél és semmi keresnivalója azon a sorozaton olyan zenéknek mint Elen Cora vagy a Retronic Voice. Azoknak nagyon helyesen indult egy új sorozat ami remélhetőleg 10-én újabb remek darabbal bővül.
De a zyx maradjon a kaptafájánál és az eddig CD-n soha meg nem jelent nótákra koncentráljon inkább.
Van belőle bőven . -
#3457 Nagyon sajnálom de úgy látszik egyelőre nem tudok leszokni róla. -
#3456 Mer' van füle... -
#3455 Köszi!
Én csak azt nem értem,egy ilyen zene miért nem kelt érdeklődést olyan az italo-disco zenéket felkaroló személynél mint Bernhard Mikulski (ZYX)!
Helye lenne e nótának mondjuk egy zyx italo disco collection cd-n!
Azt gondolom ebben egyetértünk!
-
#3454 Anyit még, hogy van mit begyűjteni ami nem jelent meg Cé-dén. -
#3453 ismét -
#3452 Szia!
Én se ismertem de lemez borítója azért megtalálható a szokott helyen.
És durván 12Euroért Minta értéküt is kaphatsz belőle.
Amúgy sajnos tele lehetne írni az oldalt hogy mik nem jelentek meg az igazi nagy zenék közül egyenlőre még soha CD válogatásokon.