Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
http://www.youtube.com/v/mQFXhqwIy-0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Zephyr Retiring
Én az egyszerûbb dolgok híve vagyok. Rengeteg kar beállítható az általam felvázolt módszerrel. Ahol pedig ez nem elég, ott meg indulthat a VTA vita...
De a lényeg az utolsó bekezdésben szerepel!
Ennyi.

Wind 67
Ez teljesen korrekt, csak mivel a "T" gondolom S karos így számolnia kell a Offset angle szöggel is, tehát a belsõ nullpont más lesz mint a HB sablonodon.
Mivel itt javarészt mindenkinek más típusú eszterga figyel a polcán, nehezebb lekövetni a Te általad felvetetteket (bár én egyenlõre közösködöm Zeffel). Javaslom a külfödiül íródott speckó fórumok felkeresését, ott mindég írnak valami tutit. Jómagam egy fél napig állítgattam.

Csak a WAV peregjen

Zephyr Retiring
Mindenkinek más a kiskirály. Van aki a Revoxra esküszik.
Én Dual fan vagyok. Van aki Philips mániás és sorolhatnám még...
És most night :)
Bye.

Zephyr Retiring
Mit értesz ordító különbség alatt?
Na figyu Naru: akkor elõrõl kezdem..
Tehát mindenféle sablon körzõ vízmérték és egyéb nyalánkság nélkül...adva van a csupasz kar maga végén a kigyensúlyzóval.
Fogod szépen a hangszedõvel felvértezett shell-t, felrögzíted a helyére.
Utána szépen fogod a kart (fenthagyva a tûvédõt a helyén, hogy ne sérüljön) és következik a kiegyensúlyozás: addig állítjuk a kar végi súly holtjátékát a tányér széle feletti pontnál, míg a kar hajszálpontosan középen a levegõben magától meg nem áll. Ezt nevezzük lebegtetési nullpontnak. Ilyenkor van kiegyensúlyozva a kar.
Most jön a trükk: egy hajszálnyit még állítunk a súlyponton tû -> lemezirányba. Csak egy hajszálnyit és nem többet!
Most jön a gyárilag javasolt tûnyomóerõ és antiskating beállítás.
Mert hogy természetesen minden ismertebb típusnak meg van a gyári ajánlás.
Gyakorlatilag ennyi.
Elég sok pörgetõt belõttem már, s minden esetben így csináltam.
Referenciamunkám a Masquerade - Guardian Angel volt még 4 évvel ezelõtt. (Említett zene megtalálható akár Mflex privát zenetárában is, mert annó kereste.)
Elkéred, meghallgatod és aztán lehet folytatni a "majdénmegmondomatutitmerténjobbantudom" szöveget :)
Na kitartás gyerekek. Majd egyszer nektek is ennyire egyszerû lesz ez is, mint nekem.
Night.

Én saját magamnak készítettem sablont a beállításhoz az alábbi módon.
A kar hosszúsága:229 mm, túlnyúlás 16mm (Jelco hangkar)
Fogsz egy körzõt, ezzel a fenti értékkel adott pontból húzol egy kört, majd a pontot - ez a kar forgáspontja - összekötöd a kör tetszõleges pontjával.
Az egyenes és a kör metszéspontjából visszamérsz az egyenesen 16 mm-et, - ez a túlnyúlás - és itt ütsz egy 7 mm-es lyukat, centrikusan.
A sablont ráhelyezed a tányér középtengelycsapjára, a hangszedõ tûjének végig a kör mentén kell elhelyezkedni, úgy hogy az egyenes a kar forgáspontjára mutasson.
Ezt a beállítást még egy sima Heybrook párhuzam ellenõrzõ sablonnal kiegészítem és azután jöhet a tûnyomás beállítás és végül az anti skating beállítása a tûnyomás függvényében. Én így csinálom, remélem kielégítõ volt a válaszom.

The real DJ play vinyl!

narumon
"Elõször is: én nem tudtam.. Mikó vetted?"

Évekkel ezelõtt, még maceráltál is vele, hogy én a Technicset kikiáltottam kiskirálynak (pedig tényleg az...mármint az ominózus 1200-as sorozat.)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Már hogy ne lenne különbség! :o
Ordító különbségek vannak abban, hogy mennyire van elõre és vagy hátra tolva a hangszedõ. Ezáltal ugyanis MINDEN változik, az effektív karhossztól kezdve a túlnyúlásig, a lemezzel bezárt szögig minden. Ha oda raknád ahova akarod akkor kvázi be sem kellene állítani a hangszedõt csak felrakni a karra oszt csókolom, de ez így bazi bazi bazinagy hiba.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
"Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés" :)

kaposi1
Pedig amint láthatod létezik olyan fórum ahol éppen a két általam is nagyra becsült kolléga igen is aktív ha a téma olyan.
Csak az egy másik fórum ,más légkörrel.<#wink>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Zephyr Retiring
Elõször is: én nem tudtam.. Mikó vetted?
Fotó mér' nincs csojszba róla?
Továbbá: nincs túl nagy jelentõsége, hogy a shell-en hol áll a fej (bocsi, hangszedõ) mert hát a kart úgyis ellensúlyozni fogod végül.
Mellesleg én a hangszedõ csavarjait általában a furatok (nem lyukak - ez nem Neked szól) közepére szoktam felerõsíteni.
Természetesen bárhová szereled is hallható különbség kiegyensúlyozás után nem tapasztalható. A shell csavarfuratok ovális játéktere csak amiatt van, hogy lehetõleg mindenféle karhoz passzoljon. Van, amikor a kar kiegyensúlyozó holtjáték pici, de olyat is láttam már, hogy nincs is :)

narumon
Akkor mondok egy pár dolgot mert látom nem nagyon értitek mi lett volna a kérdés :) Szóval nekem Technics SL1210Mk2-m van mint tudjátok. Az Audio Technica 120E hangszedõ szerintem a Technics saját kis mûanyag beállító vackával adja a legjobb eredményt. Kipróbáltam a Stevenson féle univerzális sémával, nekem ebben a felállásban rosszabbnak tûnt a hang és a torzítások is felerõsödtek. Aztán szintén szórakoztam még a Technics Arc sémával (protractor) ez már egészen jó volt de a mûanyag izéhez képest egy rémálom vele bállítani és jobbnak sem tûnik. Viszont ami miatt az egészet felhoztam az az, hogy életemben elõszõr most úgy rendeltem egy AT440Mla-t, hogy headshellre szerelve / beállítva kértem. Nos ez úgy néz ki, hogy szinte a shell leghátuljára van szerelve, nem illik sem a technics gyári mûanyag sémájához sem letöltött sémához. Ennek ellenére nem szól rosszul de fogalmam sincs mi alapján állították így. Tapasztalat? Vagy valamelyik séma ennyire hátratolná a hangszedõt? Olyat már láttam amelyik teljesen elõre nyomja - túlhúzza, de ez a tök hátul ez kicsit meglepett.
Szóval ilyen és hasonló véleményekre és tapasztalatokra lettem volna kíváncsi a kérdésemmel.

narumon
Node melyik lemezjátszóhoz milyen sablon vállt be, pont ezek érdekelnének. Kinek mi a fontosabb a beállításnál, mit részesít elõnyben, stb.

narumon
Ez az ultimate kérdés :)

Zephyr Retiring
Beletrafáltál :)
Interaktivitás:
" rendezett információk befogadásának aktív folyamata, amelyben a befogadó fél a befogadás során döntéseket hoz, ezt a megjelenítõ felé visszajelzi, és a folyamat ennek megfelelõen, változásokkal halad tovább."
Gyakorlatilag ez lenne a fórumozások célja.

S bár valahol azért igazad van, hiszen ez egy zenei altopik, a fõvonal az mégis inkább a "bakelit lemez" mint olyan lenne. S ezért a tûnyomás beállítás is idetartozik..

Apropó beállítás...
Tud a kis Dual :)
http://www.youtube.com/v/x5BWzlxP-80&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

reynaud
ADRIÁN!

Nincs kedvem vitázni!
Inkább mutass valami jó zenét,annak jobban örülnék!
Azt te ritkán teszed,inkább csak személyeskedni,másokat piszkálni jársz fel ide!

Érdekes a múltkor amikor Wind barátoddal szeretem volna zenérõl,konkrétan ' Waterfront Home-Take a chance on me ' bakelitrõl néhány infót kérdezni,válaszra sem méltatott!

Jó kis zenefórum ez,nagyon interaktív!
LOL!

ItaloDisco4Ever !

Miért vetted magadra ha nem jellemzõ rád egyik állítás sem?

The real DJ play vinyl!

Nem tudom melyik kifejezés a minõsíthetelen, estleg badarság? "Csavarhúzóval ..
vizimérték, sablon, beállító lemez" <#nemtudom>

The real DJ play vinyl!

reynaud
Rám gondolsz?!

Nem vagyok polgártárs,és nem vettem személyes sértésnek semmit!

Egyszerûen arról van szó hogy átolvastam,illetve bele kukkantottam a topikba,netán találok valami jó zenét!
Helyette találok minõsíthetetlen badarságokat!

Nem kívánok tovább vitázni errõl!

Ez egy zene fórum!
Jahhh,nem úgy tûnik!

ItaloDisco4Ever !

Egy polgártárs ismét személyes sértésnek vett valamit, pedig meg sem szólítottuk eddig. A lényeg az hogy a beállításhoz nem kell szenteltvízbe mártott csavarhúzó, elég egy sima is, egy jó sablon egy tûmérleg egy mérõlemez meg egy kis szakértelem. Ja és sok sok türelem.

The real DJ play vinyl!

Wind 67
A gyerekeimnek ezt tanítottam annó: Hülye kérdésre hülye a válasz, konkrét kérdésre konkrét a válasz.
Most azt kellet volna írnom, h Én 1,6 gramra? vagy, h a súly egységein beállított tûnyomás sosem egyezik meg egy mérleggel kimért tûnyomással és az antiscating sem egyezik a a tûnyomás mértékével?

Mire vagy kíváncsi egyáltalán?

Csak a WAV peregjen

Zephyr Retiring
Ezt inkább humorérzéknek nevezném (ami Neked nagyon nincs sajnos) óvodás jelzõ helyett. Mondjuk a zene legalább egész jó :)
De az is igaz, hogy nekem a radio verzió jobban tetszik...

reynaud
Óvodás szintû párbeszédek mellett,egy synt-pop zene 1988-ban kiadott verzióban!

http://www.youtube.com/v/lKY9ZbKCYU0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

WHEN IN ROME-_-The Promise (O.N.mix)

ItaloDisco4Ever !

Erre nem is mertem gondolni. <#taps>

The real DJ play vinyl!

Zephyr Retiring
:D

Wind 67
Csavarhúzóval ..
vizimérték, sablon, beállító lemez, és hallás alján <#eplus2>

Csak a WAV peregjen

Zephyr Retiring
Nekem ahány pörgetõ (jelenleg ez csupán 4) annyi féle beállítás.
kis segítség itt (jobbára kezdõknek, vagy kevésbé szakértõknek)

Ez hány forintos kérdés?<#fejvakaras>

The real DJ play vinyl!

IMYke2.0.0.0
Nem tudok zenét küldeni, így marad a Mester :)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

narumon
Akkor egy kõkemény vinyl kérdés: Ti hogy állítjátok be a hangszedõiteket? Mi az ami bevált?

narumon
Szerintem kifezezetten jó film volt és nagyon látványos, gyönyörû tájakon forgatták. A kedvenc részeim amikor csak a táj van (Tom motorozik vagy repül) és a hihetetlen jó zene alatta (amit természetesen megvettem vinylen...). Egyébként leszedtem én is a 720-at de ez igazán jól nagyvásznon mutatott. (nem azért mert kicsi a tévém, egyszerûen más volt ott).

narumon
Hát mi mindjárt megyünk videóklippet forgatni ha nem küldesz zenét kénytelen leszek Roger Shah-val kooperálni :)

narumon
Köszi, már hallgatom is.

Zephyr Retiring
Ezt inkább amodaátra kellett volna hype-olnod :D
Hacsak.....nem az OST-t is meghallgattad bakelitrõl persze... :)

IMYke2.0.0.0
Melynek keretében csak megnéztem az agyon hype-olt "Oblivion"-t is - BD 720 -, és nem estem hanyatt tõle.
Egyedül a két igazi fõszereplõ miatt érte meg .
Andrea Riseborough alakítása fenomenális!
Tom Cruise pedig hozza a tõle elvárt magas színvonalat.
Az ukrán csajszi már a a 007-es filmben is minõsíthetetlen volt, itt dettó.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Plusz a regenerálódás persze...

Zephyr Retiring
Oks. Csak valaki be ne elõzzön. Mert akkor õ fogja learatni a babérokat ezen a rajongóktól hemzsegõ placcon :)

IMYke2.0.0.0
Bizony.
3 nagyon idõigényes hobbim is van - játékhonostíás, zeneszerkesztés, anime nézés - esténként 4-5 órám van az egészre.

Musachy
Na majd egyszer! <#wave>

imo :) science fiction is science fact

IMYke2.0.0.0
Otthon van még, nem teljes az sem.

Musachy
Tényleg, elkészült már a Photographic átiratod? Vagy csak lemaradtam róla? <#whatever>

imo :) science fiction is science fact

IMYke2.0.0.0
Nem kell mindig ezzel húzni - egyszer mindennel végzek, szép sorjában. ;-)

Zephyr Retiring
Faxa lett illetve lesz :)
Kiadod bakeliton is? :)
Mert akkor a side B-re meg mehetne a Holiday imyke remix.........mármint ha egyszer majd abból is lesz valami :D

IMYke2.0.0.0
Tegnap este, cirka 2 óra alatt ütöttem össze egy másik topikbeli beszélgetés apropóján, hogy mit is lehet kezdeni meglévõ MIDI-vel.
Most: Depeche Mode...Enjoy The Silence (i2k'013's Vision - DEMO) 03:44

Zephyr Retiring
Ezt nekem is ajánlhatod :)
Az ipse tud diszkót nyomatni :)

kaposi1
Én is itt vagyok ha látok új hozzászólást.
Mindjárt ajánlok is neked egy jó nyári maxi-t!<#finom>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Zephyr Retiring
Én vagyok. Csak sunnyogó üzemmódban :)
Bár az egyetlen vagyok, aki ezt fel is vállalja :D

narumon
Hmmm... mindenki nyaral? Vagy kihalt a topic mert nem szeretem MFlexet? :o

narumon
Még most jött meg USA-ból a Halo Soundtrack és a Loreena McKennitt.