5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3571 Nekem meg véééégre sikerült lecsapnom egy ilyenre, remélem gyorsan megjön! Ez nagyon hiányzott a Def Leppard kollekciómból!
-
#3570 Látom klasszikus irányba mozdultál :) -
#3569 Na meg akkor már beírom miket vásároltam mióta utoljára erre jártam és említésre méltóbb:
Deep Purple - Machine Head
Beatles – A Hard Day\'s Night
Pink Floyd - Animals
Santana – Caravanserai
Rolling Stones – It\'s Only Rock \'N Roll
Rolling Stones – Emotional Rescue
Fonográf – Country
Bródy János – Hungarian Blues
Bródy János* – Ne Szólj Szám
Bródy János – Hang Nélkül
-
#3568 Én itt vagyok, csak annyi dolgom akadt mostanság még zenét hallgatni sincs időm szinte...:(
Ígértem listát még valamikor az ókorban neked a meselemezekről:
Tamás bátyja kunyhója 2xLP LPX 13988
Az ikertündérek /palóc népmesék/
Halász Judit - Mákosrétes SLPX 17643
100 folk celsius - paff a bűvös sárkány SLPM 17861
Cimbora - Weöres Sándor versek megzenésítve
Tini Dal - Válogatás Tini-Slágerekből SLPM 17856
*/Nem ott vagyok ahol a lemezek perpill, csak most van egy pici időm, így fejből írtam őket, ha valaminek elírtam a címét akkor bocsi. Amihez nem írtam be a számát azt nem találtam discogson*/
-
#3567 Na tessék! -
#3566 Pózolj bakelit táskával! -
#3565 Múlt hétvégén láttam egy csajt, olyan henger alakú táskája volt, aminek a két oldala egy-egy lemez volt címkével együtt. Kisebb, mint egy LP, olyan 10"-osnak néztem, de nem akartam pofátlan lenni és megnézni, hogy valódi lemezekből van-e. -
#3564 Inkább hallgatnám őket továbbra is ha lehet. -
#3563 Szemüveg vinyl lemezből (is)... -
#3562 Jappánba mönt évribodri! Hozzák a jó bakketiteket. -
#3561 séhun sénki? Mi van gyerekek? Uborkaszezon? :) -
Biatomi #3560 tökéletesen igazad van -
#3559 Ezzel így vagyok én is. Ezt biztosan vmi mérnökféleség írta. De, a hifi az nem a mérések tudománya, hanem a szubjektumé. S ezt az aprócska tényezőt szerző nagyívben kikerüli. Nem érdekel, még egy parányit sem az erősítőm zaja, sem a freki válasz, sem a torzítás, sem az időalapú hibák, csak egy : hogyan is szól ?! A hifi és a highend erről szól, nem a fizikáról.Ha nekem, az én szubjektumomnak ez szól a legjobban, akkor ezt fogom hallgatni, már ha megtehetem.Erről szól a teszt is, bármiféle, melyik hang tetszik a legjobban.
Ennyit akartam ehhez hozzáfűzni itt a pont! -
#3558 A szokásos gond van vele; figyelmen kívül hagyja a CD-n tomboló loudness war-t. A CD technikailag nem rossz, de ez semmit nem ér ha a rá kerülő anyag hallgathatatlan. (De szerintem ezt párszor már átragoztuk itt!) -
dj adrián #3557 Szívemből szóltál. -
#3556 Összességében: ezeknek a dolgoknak LELKÜK van! -
#3555 Akartam is kérdezni, hogy miért, de ez nyilván költői lenne...
Magam részéről mindig is hülyeségnek tartottam és volt, hogy itt is kijelentettem, hogy baromság az a fajta "hangzásjavítás", ami pl. a kábelek ilyen-olyan hurkolása meg csomózása... Mert vannak, akik szerint ezek is javítják a hangképet.
Ami a "bakelit" lemezeket illeti, abban van igazsága a szerzőnek. Dehát a szubjektív tényezőt nem lehet kizárni, itt ebben a témában részrehajlóak vagyunk a vinyl javára. Szerintem pedig a hibái ellenére vagy annak köszönhetően szerethető. Nem lehet összevetni a dolgokat, a lemezezésben pont az a jó, hogy megfogható, a kellemes hang mellett a látvány és a vele való törődés a lényeg. -
dj adrián #3554 Nem amiatt csupán. Okoskodás és hozzá nem értés vegyül benne, leginkább ez nem tetszett. De ez az én véleményem csak. Természetesen számomra továbbra is marad a zene forrása a vinyl, ettől senki véleménye nem tántorít el. Remélem ezen véleményem egy bakelit lemezek címet viselő topikban nem számít szentségtörésnek.
-
#3553 Gondolom a bakelitről szóló rész nem tetszett. -
dj adrián #3552 Rászántam az időt és elolvastam. (...kár volt) -
#3551 Azt hiszem ezt pár emberkének itt kötelező elolvasnia.
Nem azt hallod -
#3550 Te a ritka kivétel vagy :)
Nekem van olyan haverom aki arra kért, hogy csajokat fényképezzek neki az utcán. (Arról nem is beszélve, hogy azt hiszi, hogy a szexi topmodelles japán csajok azok borzasztó szerények és okosak és ŐT akarják - mert magyarországon aki szép és celeb az mind hülye, stb. - én próbálnám felvilágosítani, hogy az arány márpedig ugyanaz, de nem hisz nekem. No comment...)
A videók tök jók, az én hobbim (félig munka is) a videózás, sajnos most nem volt idő ilyen profi alapanyagokra de szeretnék én is csinálni majd egy ilyen kisvideót. -
#3549 Akkor kifejezetten szerencsés vagyok, hogy bár nézek animét, de nem hiszem, hogy csupa 2D-s rajzolt bombanő járkál az utcákon, vagy 3D-s csinibabák.
Ahogy dél-koreai, japán és más egyéb ázsiai helyek mellett amerikai, európai gyalogtúrákat is nézegetek.
Csak egy csatorna, amire fel vagyok iratkozva, mióta ráleltem (és innen kiindulva még többre): WORLD - CRUISE -
#3548 Oszt, hogy ontopic legyek. Felinstalláltam az AT150Mlx-et - kell még neki egy kis járatás, de az már így is hallatszik, hogy nagyon fincsi eszközről van szó. -
#3547 Ezzel azért kell szerintem kicsit óvatosan bánni mert olyan mintha USA-t a filmekből ítélnéd meg. Az ősi - középkori japán kultúra engem is nagyon érdekel de a maival én nem nagyon tudok mit kezdeni, szerintem vérgáz. Ugyanígy a lányok, hogy ha most felmegyek google-re és rákeresek, hogy szép japán lányok vagy ilyesmi akkor jönnek a csinosabbnál csinosabb japán lányok képei - csak hát azok vagy filmsztárok vagy ottani topmodellek. Az utcán ilyet látni meglehetősen ritkaság számba megy - az átlag japán (sajnos) nem ilyen. Mint ahogy a filmekben is tök jól ábrázolják a japán kultúrát pozizívan de a negatívumai soha nem jönnek át. Én pl nagyon nem tudnék ott élni - kirándulni, szétnézni kötelező aki meg tudja tenni annak javaslom tegye meg, de a filmek világa, a manga világa és úgy általában a (főleg) magyar vélekedés japánról szerintem nagyrészt hamis és illúzionista. -
#3546 Azért az ilyen állapotú lemezek németben és USA-ban is ritkák (vagy inkább úgy mondom drágák) - amiket legalábbis én láttam. USA lemezboltban is vannak nagyon szép állapotú lemezek - no de itt a bolt 99% ilyen lemez. Ezek bármikor eladhatóak újként. Nem csak a lemez állapota miatt (arra talán könnyebb vigyázni) hanem a borítók állapota miatt is. Nincs egy fakulás, egy matrica, egy folt - semmi nincs, olyanok mintha most jöttek volna le a gyártósorról. -
dj adrián #3545 Számomra semmi meglepő nincs abban, hogy egy 20-30-40 éves vinyl lemez új állapotban van. Egyszerű a dolog...vigyáztak rá. egy lemez attól, hogy meghallgatod nem fog tönkre menni, hisz erre találták ki. A magyarországi lemezek azért rosszabb állapotúak általában , mert nem vigyáztak rájuk (a csempekályha mellett, a fészerben, a poros padlásom, stb. tárolták és többnyire szarul beállított és gyenge minőségű kristályhangszedős ótvar lemezjátszókkal hallgatták 1000-szer.)Épp ezen oknál fogva kerülni kell a hazai, főleg baráti felajánlásból kapott lemezeket, mert ezek többnyire ilyenek. A nemzetközi (japán, svéd, amerikai stb.) kiadványok között sok a megóvott NORMÁLISAN (nem extrém elővigyázatossággal!) használt lemez, amelyek egy valódi kollekió értékes darabjai lehetnek. -
#3544 Maradjunk annyiban, hogy az egész hely egy kincsesbánya volt. Nem tudom a képen mennyi jön át de szerintem több tízezer (százezer??) darab lemez volt itt!!! Ráadásul olyan japánosan, nem is értem, hogy csinálják de 60-as 70-es évekből (akkori nyomások) használt lemezek és mint az újak. Nem tudom, hogy ezek megveszik a lemezeket és nem használják? Hogy tárolják? Mit csinálnak vele? Már máskor is hoztak nekem japánból lemezt az is mintha új lenne - egyszerűen nem értem. Ráadásul nagyon baráti árak vannak. Mondtam asszonynak jövőre is jönni kell és nekem adjon itt egy teljesen napot egy tömött pénztárcával (és üres bőrönddel)! Tényleg nem tudtam hova kapjak és még azt sem tudom megindokolni miért pont azokat a lemezeket vettem amelyeket végül elhoztam. Lehetett volna tök másokat is, csak egy laza 2 óra után már sürgettek, hogy menjünk :()
Ez a bolt az (japánul tudók előnyben): http://www.recofan.co.jp/ -
#3543 Ott az a Focus lemez egy igazi kincs ! -
#3542 Hú banyek most nézem milyen kurva nagy képek lettek, pedig közepesre lekicsinyítettem! Bocsi :( -
#3541 -
#3540 -
#3539 -
#3538 -
#3537 -
#3536 -
#3535 Csináltam pár képet (sajna csak telefonnal), remélem nem gond, hogy berakok 1-2-t. -
#3534 Vazzeh milyen lemezboltban voltam! Asszony rángatott már ki. Kb 2 napot el tudtam volna még lenni - és fájó szívvel csak 5 lemezt vettem :( -
#3533 Szinte minden, ami japán.
Nem ok nélkül írtam ám, hogy irigyellek. Életem álma, hogy kijussak oda és ott is pár helyre eljuthassak.
Szóval tájak, helyek, látképek, nők, európai szemnek különleges dolgok, minden...
Amúgy meg, azt hiszem, a nagyvárosokon átrohangálnék, jól megnéznék magamnak párat, de inkább vidékre mennék, és profi tolmács segítségével elbeszélgetnék sok-sok vidéki emberrel, kérdeznék és csodálkoznék mindenen.
Ilyesmikre vágyom. -
#3532 Szerintem a kedvencei a kis japcsi mangapicskuk...