5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3614 Tippmixen nyertem egy kis pénzt, gyorsan be is fektettem lemezbe ma :)
Megvettem a Dire Straits – Brothers In Arms valamint a Madonna - Madonna albumokat.
Az első magamnak volt, szerintem nincs ember aki ne szeretné azt az albumot :)
A másikat meg anyumnak vettem. Gondoltam meglepem valamivel amit igazán szeret, ne csak az én lemezeimből tudjon válogatni :) -
#3613 Hááááát, nekem konkrétan másik album a kedvencem tőlük, de nem veszünk össze. Vagyhát inkább úgy mondom nem tudnék dönteni a stúdióalbumok közül melyik a legjobb. Ha viszont nem csak a rendes albumok érnek, akkor a legkedvencebb ez, egyértelműen: Live at Pompeii
Bár ez a filmmel együtt ütős igazán, egyszerűen tökéletes alkotás, havonta legalább egyszer meg kell néznem különben rosszul vagyok :D
-
#3612 Mobyval hogy álltok? Ez az új Innocents lemez megint nagyon tetszik nekem! -
#3611 Azt nem állítottam, hogy nem ismertem fel... -
#3610 A legjobb lemeze a Floydnak akárki akármit mond :)
Sajnos nekem egy relatív nyúzottabb példányom volt amit eladtam így most semmilyen nincs. Elkezdték kiadni új nyomásokban a lemezeiket remélem a falig is eljutnak :) -
#3609 Kapkodás közben így sikerült, na meg megfeledkeztem hogy nem mindenki akkora Pink Floyd fanatikus mint én hogy egy pixelből felismerje :D
Pink Floyd - The Wall egyébként -
#3608 Kicsit homály fedi... -
#3607 Én meg ezt vettem. Ha valami hát ez tényleg nem ritkaság :) -
#3606 Nem ritkaság, nem értékes, de most hozta a postás:
-
#3605 Gratulálok Adrián!
Nem gondolnám hogy érdekel a véleményem,de azért elmondom!
Annak ellenére hogy mi vívtunk itt egymással néhány csőrtét!
Szigorúan privát véleményem szerint:
Italo-euro disco zenében,valamint 90s euro-dance stílusban ,torony magasan a legjobb zenei ízlésed Neked van!
Kiváló lemezeidről nem is beszélve!
-
#3604 Nem olyan egyszerű dolog ám az pajti,mind ahogy azt Te elképzeled!
Nagyjából 300 db cd lemezem van kéznél amit aktuálisan hallgatok!
1800 db pedig pedig erre a célra beszerzett fóliákban (3-4 darabonként) saját cd tokjában portól,szennyeződéstől megóvandó + dobozokban tárolva!
Nekem azt a lemezt még elő kell keresnem,1800 db-ból!
Ha lesz kedvem még fórumozni a jövőben,akkor valószínű soundcloud-ra vagy valahová felrakom és meggyőződhetsz róla!
Mint ma már említettem nem lesz alkalmam mostanában,fórumozni elutazom holnap!
APROPÓ:hatalmas kedvencem volt a dal,de szinte már meg feledkeztem róla,beleborzongtam amikor tegnap a 90s topikba beraktad a videóját!
-
Biatomi #3603 Gratulálok,jó lemezek -
#3602 Okés. Majd szólj ha erre jársz.
Jól fog jönni, ha hallgathatóak, ha nem. Ügyködök egy kis egyedibb asztalon, ahhoz alapanyagnak úgy is kellene pár lemez amit nem kár kinyírni :)
Kis off:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Volt itthon jópár nagyon szép dombornyomott sörösüvegem, nem volt szívem kidobni őket, keresgéltem a neten mit lehetne velük kezdeni, és ezt találtam:kép.
Az alsó szint már megvan, az a sörösüvegekből tökéletes, egy kislemez állítva befér. Második szinthez még keresem a megfelelő üveget, úgy akarom hogy oda pedig a nagylemez férjen be, csak olyan magas üveget nem egyszerű találni.
Aztán eszembe jutott hogy valami támasz is kellene hogy ne boruljanak el a lemezek, és valami ilyesmit találtam ki hozzá :)
-
#3601 "Tudom nem fogod elhinni,de mindkét dal Sissy Brown és Edyta is megvan az original vinylről!
Ember nincs a földön akinek tovább adnám!"
Nem is kért rá senki hogy ilyen dolgot tegyél,de amíg nem mutatsz róla legalább egy spektrumképet vagy csak annyit hogy a lejátszóban be van töltve addig a válaszom.
"Tudom nem fogod elhinni"... DE NEM ÁM!!!!! -
#3600 Sehol máshol nincs akkora létjogosultsága még a legkommerszebb vinyl borító bemutatásának se mint ebben a topikban.
Hiszen benne van a topik címében.
Itt bármit be lehet mutatni akár egy meselemezt vagy egy Dobos Attila albumot is.
Egyébként lehet hogy perverzió de én a mások által prezentált home Italo albumok képeit is gyűjtöm.
Szóval csak hajrá ne fogjátok vissza magatok. ( Itt ne!!!! )
És ha mér képek.
A róka ismét kifeküdt.
-
dj adrián #3599 "Mondjuk egy ilyen darabhoz én is bőszen gratulálnék a tulajdonosnak,de talán ugyanabból a stílusból és korszakból egy SISSY BROWN-DO IT vinyl láttán is megtenném,és az ráadásul olcsón beszerezhető!"
AKKOR CSAK IT ÉS CSAK MOST!
-
#3598 Nem dobtam ki Zephyr meg nem jelentkezik úgyhogy tiéd lehet ha kell! -
#3597 Nekem is ugyanezt csinálta... -
#3596 "A kemény rock-zene ,metal stílus kivételével sok-sok zenei stílusban vannak kedvenc dalaim,illetve előadók,bandák!"
Én azokat is nagyon szeretem olyannyira, hogy az all time favourite bandáim között a Def Leppard az első 5-ben van. Nem véletlenül örültem valamelyik nap amikor találtam egy Retro Active lemezt (no az egyébként tényleg meglehetősen ritka).
"Nem zavarna hogy fotókat készítenek lemezekről,csak a dolognak van egy olyan fonákja,ha én lefényképezném pld. a BAD BOYS BLUE lemezeimet és beraknám valamely topikba,van egy erős tippem azonnal megindulna egy bizonyos baráti társaságtól a gyalázkodás hogy mit akarok én 100ft-os cd lemezeimmel,pedig egyébként van köztük 5500 ft-ért vásárolt is!"
Hát ne akármelyik topicba rakd be hanem ide! Ez a topic a vinylről szól és nem csak gyűjteményről és ritka lemezekről - hanem mindenről aminek tudunk örülni. Én még annak is örülök amikor Zephyr beszerez egy Apstol lemezt pedig attól tényleg a hideg futkos a hátamon :D
"Lehet félreértettem valamit,de én úgy emlékszem néhányszor elég negatív módon illeted a stílust!"
Hmm szerintem azzal kevered, hogy MFlex zenéket illettem negatív stilusban - pedig az esetében is mindössze arról van szó, hogy nekem 10 számából 8 egymás remixének tűnik (mondom ezt úgy, hogy zenéltem). Anno tudom, hogy ez ki is verte nálad a biztosítékot, de biztosíthatlak, hogy nem az italo ellen volt :)
A másik amire haragszom, hogy ha egy ismert együttes, limitált példányszámban megjelenő nagylemezét be lehet 18-20EUR-ért szerezni akkor (szerintem jogosan) pofátlanság 19EUR-t elkérni egy 2 számos maxiért csak azért mert italo. No ez a két dolog lehetett ami nálad bekavart. (De arra is emlékezned kell, hogy azért iventiből itt van nekem az Antilles és a többiek :D)
"vagyok kíváncsi,hogy állsz ezzel a zenei stílussal,tetszik e, avagy nem?SASHA G.U IBIZA"
Úgy fogalmaznék, hogy nem tartozik a kedvenceim közé de ha jó árban be lehet szerezni akkor szívesen megveszem. Van 1-2 GU lemezem. -
#3595 A francba... én asszem mutattam már ilyen MH, DR, NF lemezeket... vagy tudnék. Nekem csak ilyen említésre sem méltó lemezeim vannak.
De ki nem szarja le? Attól még nem húzom fel az orrom, ha mások megmutatják a jobbnál jobb lemezeiket. Sőt, érdekel is, még képen is jó látni őket! -
A "kuka" lemezeiddel mi lett egyébként? Kidobtad végül? Vagy elvitte Zephyr? -
#3593 Az éjszakai válaszomat elnyelte az sg-démon gyomra... Egész éjjel kiírta a zenei topikok felsorolásában azt, hogy én szóltam hozzá, de a topikba belépve a hsz. nem volt (és most sincs) sehol... Ki érti ezt?
Lényeg az, hogy a 80-asokhoz képest a 90-es évekből nagyon kevés kedvencem van, de a Six Days az egyik! -
#3592 Szia Narumon!
Egy válasz erejéig akkor kizárólag Neked,és tényleg elköszönök!
Te emberileg nálam az én értékrendemben teljesen rendben vagy!
Vannak közös vonásaink is,korábban említettem és példákkal is illusztráltam hasonlóan hozzád zenében én is mindenevő vagyok!
A kemény rock-zene ,metal stílus kivételével sok-sok zenei stílusban vannak kedvenc dalaim,illetve előadók,bandák!
Viszont a disco illetve club zene mindig előnyt élvezett számomra,talán azért is mert foglalkozásomhoz,szakirányú végzettségemhez szorosan kötődik illetve jó néhány évig magam is szórakoztattam a DJ pult mögött!
Nem zavarna hogy fotókat készítenek lemezekről,csak a dolognak van egy olyan fonákja,ha én lefényképezném pld. a BAD BOYS BLUE lemezeimet és beraknám valamely topikba,van egy erős tippem azonnal megindulna egy bizonyos baráti társaságtól a gyalázkodás hogy mit akarok én 100ft-os cd lemezeimmel,pedig egyébként van köztük 5500 ft-ért vásárolt is!
Te azt mondod egyik kedvenc stílusod az italo disco!
Én meg erre azt válaszolom ,rendben van hiszek Neked!
Lehet félreértettem valamit,de én úgy emlékszem néhányszor elég negatív módon illeted a stílust!
Lényegtelen,ne képezze további vita tárgyát apróság ezen nem veszünk össze!
\'Zoltán Erika\' mmmmmm....rendszeresen fellépett itt a balatonpartján,a 80s évek végén 90s évek eleji koncertjein ott is voltam rendszeresen!
Nagyon klassz bulikat nyomott,a tánc koreográfia egy külön élmény volt!
Végül egy zenét,albumot mutatnék,az a kérésem hallgass bele és a véleményedre vagyok kíváncsi,hogy állsz ezzel a zenei stílussal,tetszik e, avagy nem?SASHA G.U IBIZA
Választ már ne várj majd,de természetesen a tiedet elolvasom a zenével kapcsolatban,valamikor esti órákban ülök gép elé!
Üdv.
-
#3591 Jól mondod, vagyis írod Gyuri! elég sok hazai lemezt vásároltam kint a börzéken pont a minőség miatt. -
#3590 "Pedig ha hiszed ha nem én szinte szó szerint vért ízzadtam mire egy megfelelő állapotú Zoltán Erika lemezt be tudtam szerezni!"
Ez szó szerint így van, egy jó állapotú Magyar lemezt nehezebb találni mint egy külföldön árult Bad Boys Blue, Modern Talking albumot vagy maxit. A magyar háztartásban a lemezek sajnos nem azt a törődést kapták mint külföldi társai. Volt hogy külföldről kelet berendelni egy mintás lemezt mert itthon nem lehetett beszerezni jó állapotban. -
#3589 Erre megint annyit tudok mondani, hogy én kifejezetten azt gyűjtöm ami NEKEM tetszik és nem vadászok olyan lemezre ami ritka de nekem sem kell. Jó példa, hogy több mint ezer lemezem van, de Beatles lemezem egy sincs. Elvis lemezem sincs, és még sorolhatnék jónéhány ilyet - azért nem veszek lemezt, hogy a polcon álljon. -
#3588 "Mivel én már csak ilyen kötekedő személy vagyok,egyes tagok szerint,pedig csak véleményemet mondom!"
Én szeretem a véleményedet - nem mindig értek egyet vele (mint látod majd most sem...), de legalább eszmét cserélünk!
"Úgy gondolom ha már képeket töltögettek fel a lemezgyűjteményetek darabjaiból,akkor talán nem pár eurocentes illetve néhány száz forintos,agyonunt vinyl lemezekkel kéne demonstrálni,mert több mint megmosolyogtató!"
Szerintem ez pont nem arról szól, egyszerűen arról, hogy ki mit szerzett most be. Én is és más is fel szokott tölteni filléres képeket, hogy ez meg ez jött ma, ez volt a tegnapi beszerzés, stb. Nem kell ahhoz méregdrága lemeznek lenni, mi vinylszeretők nem csak annak tudunk örülni. Ahogy elnézem mi legtöbben itt nem az elvakult gyűjtők vagyunk (nem bontjuk ki a lemezt, nem hallgatjuk nehogy sérüljön, ugyanazt a zenét beszerezzük 8 példányba csak azért mert ugy jobb meg az egyik ritkaság, stb... - én ezeken csak röhögök), hanem élvezzük a zenét, mindegy hogy 0.50EUR-t fizettünk a lemezért vagy 55EUR-t.
"Tegnap este bukkant fel egy nagy-nagy kedvencem a 90s topikban!
EDYTA-COME BACK"
Én meg nem is ismerem - és mivel nem ismerem beszerezni sem akarom.
"Ennél lejjebb már csak az van ha jöttök a Modern Hungária,Dolly Roll,Neoton Familia lemezeitek fotóival!"
Pedig ha hiszed ha nem én szinte szó szerint vért ízzadtam mire egy megfelelő állapotú Zoltán Erika lemezt be tudtam szerezni!
"Kedves Narumon! Te mióta szereted a Modern Talking,Bad Boys Blue stílust,nem egyszer aláztad porig az italo-euro disco zenét!"
Nem egyszer? Szerintem meg egyszer sem, lévén az egyik kedvenc stílusom! Szerintem összekeversz valakivel. Olyannyira, hogy a Modern Talking nagylemezek mindegyike MINT és NEAR MINT állapotban német nyomásban van a polcon (Igaz a Modern Talking azért nem a szívem csücske de már csak a feleségem miatt is be kellett szerezni őket), Bad Boys Blue meg egyenesen a kedvenceim közé tartozik a 80-as évekből, a Come back and stay számra még most is libabőrözök amikor berakom! (És akkor arról nem is beszélve, hogy az Italo Boot Mix lemezeket meg kifejezetten gyűjtöm) Gyanítom összekeversz valakivel.
"Nem kötekedek csak a fórumban tapasztalt álságos nem őszinte állapotokra mutattok rá!"
Ezzel nincs gond, de mint fentebb is látszik hibásan teszed. -
#3587 Tudom nem fogod elhinni,de mindkét dal Sissy Brown és Edyta is megvan az original vinylről!
Ember nincs a földön akinek tovább adnám!
Egyébként megleplek,kifejezetten szerettem a Modern Hungária és a Neoton Familia jó néhány dalát,nem a zenével van bajom,csak ezek a lemezek sok tízezer háztartásban ott vannak,ezért egy példa volt csak!
Ennyi voltam,lesz jobb dolgom is a következő napokban szerencsére,így mostantól nem kell élveznetek az én rossz társaságomat!
Majd egyszer talán visszatérek ha lesz valami mondanivalóm!
Üdv és kellemes fórumozást mindenkinek!
Még visszatérek -
#3586 "Ennél lejjebb már csak az van ha jöttök a Modern Hungária,Dolly Roll,Neoton Familia lemezeitek fotóival!"
A felsoroltakból meg van jó pár ha gondold tolok fel belőle...
SISSY BROWN-DO IT vinyl láttán is megtenném,és az ráadásul olcsón beszerezhető!
Akkor góóóóóóóóóóóóó!
-
#3585 Mivel én már csak ilyen kötekedő személy vagyok,egyes tagok szerint,pedig csak véleményemet mondom!
Úgy gondolom ha már képeket töltögettek fel a lemezgyűjteményetek darabjaiból,akkor talán nem pár eurocentes illetve néhány száz forintos,agyonunt vinyl lemezekkel kéne demonstrálni,mert több mint megmosolyogtató!
Tegnap este bukkant fel egy nagy-nagy kedvencem a 90s topikban!
EDYTA-COME BACK
Mondjuk egy ilyen darabhoz én is bőszen gratulálnék a tulajdonosnak,de talán ugyanabból a stílusból és korszakból egy SISSY BROWN-DO IT vinyl láttán is megtenném,és az ráadásul olcsón beszerezhető!
Ennél lejjebb már csak az van ha jöttök a Modern Hungária,Dolly Roll,Neoton Familia lemezeitek fotóival!
Talán azt is megérem!
LOL.:)))
No és még annyit:
Kedves Narumon! Te mióta szereted a Modern Talking,Bad Boys Blue stílust,nem egyszer aláztad porig az italo-euro disco zenét!
Vagy számodra elég vinyl borítókat látnod ahhoz hogy korábban kifejtett a álláspontodat felrúgva gratulálj!
Nem kötekedek csak a fórumban tapasztalt álságos nem őszinte állapotokra mutattok rá! -
#3584 Ja a az.... -
#3582 Media Marktban nagyon drágák a lemezek, ott nem szoktam venni... -
#3581 media markt-ban is lehet kapni. -
#3580 miért promo? nékem is megvón és ninecs ráfirkálva, hogy pro-mo.
-
#3579 Kizárásos alapon:Intermission Feat. Lori Glori - Six Days (12", Promo) -
#3578 A középsőt nem tudom elolvasni, mi az? -
#3577 -
Biatomi #3574 Gratulálok György,jó lemezek -
#3573 A postás most kopogtatott...
-
#3572 Egy másik érdekesség amit beszereztem. Avicii - True lemeze végre vinylen is megjelent. Aki szerenti a tinglitangli trance féleséget annak ajánlom!