Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bujcsik555
Ahham. Szegeden 😊 Bár annyi bibi van hogy perpill nincsenek nálam a lemezek, otthon hagytam õket Szolnokon, nem gondoltam hogy itt fog kelleni most 😄 De jövõ hétre el tudom hozni.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

narumon
Szegeden tanulsz? Akkor valahol összefuthatnánk cserét megejteni

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
<#eljen>

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Musachy
Ez persze Bujcsiknak ment.

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Naruval jól jársz, sokat tud a vinyl ügyben. Szegeden meg megtalálod, ha már pont ott tanulsz.

narumon
Aki rendszeresen jár ide az tudja, hogy mindig akad valami. Most kb egy 20-30 lemez van félretéve ami megy majd fel vaterára. Majd holnap ránézek mit lehetne összehozni.

bujcsik555
Húúúha

Rock, blues, jazz, funky, metal, punk, klasszikus, leginkább amit hallgatok. Lehet ezzel nem lettünk közelebb 😊

Mennyire sok nálad az a "kurvasok"? 😄

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

narumon
huhúúú kurvasok olyan lemezem van 😊
de mégis milyen stílusban?

bujcsik555
Igen? Remek!

Esetleg valami csereajánlatod van? Megunt, nem tetszõ, több példányban is beszerzett lemez? 😄 Annak nagyon tudnék örülni 😊

narumon
"Én míg bele nem botlottam a bekalitbe, cd-rõl és számítógéprõl halhattam zenét, reggel elindítottam aztán hozzá se kellett nyúlni estig míg ki nem kapcsoltam. Sok erez zeném "volt" ilyen olyan formátumban a gépen, de mégse volt semmim igazából. Elegem lett egy picit a digitális világból 😊"

Megint egyetértek. Nem is értem de ma nagyon okosokat írtok csak egyetérteni tudok. Valahogy így jártam én is. Volt a végén már majd 8TB zeném, volt, hogy folyamatosan ment a háttérben de igazából semmit nem hallgattam. Nyomkodtam a következõ számra, ha meg nem nyomkodtam akkor nem is figyeltem rá. Azt vettem észre, hogy idegesít is egy kicsit a digitális hangzás - nem tudtam nyugodtan egy albumot végighallgatni, mocorogtam közben, meguntam, tovább léptettem, kicseréltem másik lemezre. Pont ahogy fogalmaztál annyi zeném volt, hogy végül semmim sem volt.
Aztán elõkerültek megint a vinylek és rájöttem, hogy nem bennem van a hiba, hanem a digitális médiában, és körítésében. Mert láss csodát a vinylt végig bírom hallgatni nyugodtan, nem akarom tekerni, cserélni, végig hallgatom az albumot úgy ahogy az elõadó azt megálmodta a megfelelõ számsorrendben, a megfelelõ körítéssel.
Azóta nagyot fordult a világ. Ha megjön egy új lemez akkor felrakom és végighallgatom, és lám ismét felfedeztem a zene élvezetét.

narumon
"Equalizer: minõségi hangcuccokhoz felesleges. Gyengébb hi-fikhez ajánlott hangzás javítása céljából."

Hopp el sem hiszem de most nagyon egyetértek. Az equalizer arra van, hogy elbassza a zenét. Ha ugyanis az illetõ elõadó/együttes azt szerette volna, hogy úgy szóljon a lemeze ahogy az eq-val eláligatják - akkor egyszerûen úgy vették volna fel.

narumon
"Akkor már inkább egy minõségi asztali bluray és tolhatjuk a zenei bluray-eket és audio dvd-ket is (ami már bocs, de mérföldekkel jobban szól, mint az audio cd.)"

Ez igaz csak sajnos ezek sem olcsó mulatságok. Bár ugye pont a múltkor beszélt Oppo egy üdítõ kivétel amelyik egész jó áron tud egészen jó hangot!

narumon
"Elképzelem Narumont neki áll zenét hallgatni,tíz percenként felugrál lemezt cserélni,az egy kellemes lazulós zenehallgatás!😊"

Azért egy átlag lemez oldal 16-20 perc. Ez messze nem az az ugrálás, ráadásul pár másodperc megforítani - ennyit símán megér a kérdés.

"A bakelitet elsõsorban DJ-k számára adják illetve adták ki az elmúlt években!"

Mármint a Maxikat ami a piac egy igen kis szelete...

"Mennyivel praktikusabb ha egy cd-r lemezre 80 percben kiválogatod kedvenc dalaid,persze nem empétré fájlokkal,és azt hallgatod,még ha a vinylnek a cd lemeznél kellemesebb is a hangzása!"

Praktikusnak praktikus de otthoni zenehalgatásnál SZERINTEM ez másoldagos szempont. Ennél sokkal fontosabb a minõség, és hát ezen ok miatt inkább "ugrálok" 20 percenként oldalt fordítani, mint, hogy olyat hallgassak amit 10 perc után nem bír a fülem...

narumon
Hát ebbõl engem mondjuk a La Bouche és talán a Vengaboys érdekelne!

Zephyr Retiring
Ha nem titok, milyen is az a német vintage erõsítõ?
Csak mert nekem is van használatban egy '79-es német ketyere.
Vicces lenne, ha ugyanaz a márka és széria lenne 😊
Hopsz, bocsi: hangfal ajánlásodat újra olvastam. Egyet értek 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

bujcsik555
A hifi témához nem tudok hozzászólni, de a cd vs bakelit dolgok érdekesnek találom.
Nem tudom te hány éves vagy, de gondolom a többiekhez hasonlóan nem a 20 év körüli, "modern gyerek" mint én.

Én míg bele nem botlottam a bekalitbe, cd-rõl és számítógéprõl halhattam zenét, reggel elindítottam aztán hozzá se kellett nyúlni estig míg ki nem kapcsoltam. Sok erez zeném "volt" ilyen olyan formátumban a gépen, de mégse volt semmim igazából. Elegem lett egy picit a digitális világból 😊

És pont emiatt lettem szerelmes a vinylbe, mert az ezek után sokkal emberközelibbnek tûnik, jobb érzés sokkal hogy fizikai valójában is ott van elõttem, cserélgetni, forgatni kell a lemezt. Még a CD sem adja vissza ugyanezt az érezést.

Érdekesek néha a generációs szemléletkülönbségek 😊

reynaud
E témáról teljes napokon át lehetne beszélgetni!
Egyébként,érdeklõdéssel olvasom bárki véleményét,tapasztalatát!

Olyannyira voltak már a 70s években is kimagasló hifi erõsítõk hogy jelenleg nekem egy 1979-ben német, fõként japán alkatrészekkel gyártott készülék van beszerelve,minden eddigi erõsítõmet kenterbe vágja,pedig azon kivûl még van 2 más típus, 80s évek elején gyártott JVC super A és TECHNICS felsõ kategóriás erõsítõm is!
Nem válnék meg tõlük,a mostaniak nyomukba sem érnek!

Hangfalnál nem értem a felvetésed,én 3 utas angol gyártású régebbi típusokat ajánlok,azért papír membránost mert az lényegesen szebben szól,bár nem feltétlenül feltétel e márkák esetében!:
Tippem: Wharfedale és B&W esetleg BOSE (ez ha jól emlékszem usa)utóbbi a barátomnak van nem két forint volt,de tényleg csodaszépen szól!

Asztali cd lejátszó esetében ,igen fejlõdött a technika visszafelé!😊
Senki emberfiának nem ajánlom hogy zenét mostanság gyártott dvd vagy blu-ray lejátszón hallgasson!
Tippem: Technics,Harman Kardon,Pioneer asztali cd lejátszó!

Equalizer: Valóban a baráti körömben is vannak hasonló véleménnyel,miszerint felesleges mert csak zajt növel ,azonban az én tapasztalatom más!
Egy jó minõségû asztali equalizer csodákra képes a zenei hangzás variálásában,pld. italo-disco zenék hallgatásához mindig bekapcsolom!

Persze ezt mindenkinek saját hallása alapján kell eldöntenie EQ vagy anélkül szól jobban az éppen hallgatott zene!
A legjobban összeválogatott hifihez is ajánlatos,de ez csak az én privát véleményem és tapasztalatom!

A vinyl tényleg teltebben,bársonyosabban szól,de mint írtam nem praktikus!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Egy pár dolgot másként látok..
Pl. Vintage: már a 70-es évek második felében is léteztek kimagasló minõségû hi-fi termékek..
Ha eredeti korabeli (20 -30 éves) hangfalakról és annak hangszóróiról beszélünk, akkor (sem) kell kerülni a papír membrános hangszórókat. Lehet õket újra tekercselni (tekercseltetni) és körbe rezgõgumiztatni.
3 utast kerülni? Mert? Mert szélesebb hangskálát ölel át és ezáltal szebben és jobban szól, mint 2 utas társai? Ezért?
Asztali cd lejátszó? 90-es évek? Egy pöttynyit azóta már fejlõdött a hangtechnika 😄
Akkor már inkább egy minõségi asztali bluray és tolhatjuk a zenei bluray-eket és audio dvd-ket is (ami már bocs, de mérföldekkel jobban szól, mint az audio cd.)
Equalizer: minõségi hangcuccokhoz felesleges. Gyengébb hi-fikhez ajánlott hangzás javítása céljából.
5. pontod hibátlan. Nem tudok mit hozzá tenni 😊
Audiophile: inkább ezt javaslom 😊

Bölcsességekkel tele a padlás.
A lényeget meg magad is tudod: a "bakelit" teltebb (mint egy jó bor) a cédés hangzásnál 😊

reynaud
Természetesen nem *euqalizer,hanem equalizer!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Átolvasgattam az audiophile és hifi témában irt bejegyzéseket!

Néhány megjegyzés,szigorúan magánvéleményként!
Nem vitát akarnék gerjeszteni,de sok badarságot összehordtatok!

Hifi témában:
1. Vintage közvetlen a 80s évek elején gyártott,lehetõség szerint,japán vagy angol erõsítõ!
2. Szintén 80s években gyártott ajánlásom szerint papír membrános 3 utas lehetõleg angol,hangfalat,itt a japán terméket kerüld!
3.Vegyél egy asztali cd lejátszót,90s évek vége felé gyártott Technics kiváló a célra(véletlenül se dvd lejátszót)!
4.A hangzást nagy mértékben tudod egy euqalizer segítségével növelni,szintén 80s években gyártott terméket ajánlok,(nekem 2X11 sávos Sony van).
5.Nem elhanyagolandó a hangfal kábel minõsége,vastagsága,valamint az összekötõ rca kábel minõsége,vastagsága sem ami feltétlenül aranyozott érintkezõs legyen!
Ezt sokan elbagatellizálják pedig sok múlik rajta,de nem feltétlenül a legdrágábbat kell megvenni!
Máris is van egy zenehallgatáshoz nagyon megfelelõ hifid!
Röviden ,tömören ennyit,lehetne jobban kibontani,márkák ajánlásával,de ezt hagynám!

Audiophile:
A határ a csillagos ég,úgy anyagiakban,mint variációkban,nem is mennék bele a témába!
Itt olvasgathatók: hifipiac.hu

Végül:"johnlennon' írta:'A bakelitek gyûjtésre,a Cd-k használatra vannak!
Egyetértek,ez egy nagyon bölcs megállapítás volt!

Elképzelem Narumont neki áll zenét hallgatni,tíz percenként felugrál lemezt cserélni,az egy kellemes lazulós zenehallgatás!😊
A bakelitet elsõsorban DJ-k számára adják illetve adták ki az elmúlt években!
Mennyivel praktikusabb ha egy cd-r lemezre 80 percben kiválogatod kedvenc dalaid,persze nem empétré fájlokkal,és azt hallgatod,még ha a vinylnek a cd lemeznél kellemesebb is a hangzása!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Ezek közül egyedül a Vengaboys az ami érdekelne, de mivel tõlük meg meg van a gyári eredeti teljes The Party Album 1998-ból (16 track), így az is tárgytalan.
Meg is értem, hogy a többin túladnál 😄

bujcsik555
Na meg nem úgy akarom én "eladni" hogy most majd ezzel kis sörpénzt összeszedek, hanem ha valakinek tényleg kell valamelyik mert ez húdejó pontkerestem hiányziknagyon satöbbi akkor odaadom, mert amúgy elfér ez a többi mellett csak na, hátha másnak jobban a hasznára lesz 😊

bujcsik555
Persze, zsákbamacskát nem is akartam eladni, csak gondoltam elõbb rákérdezek hogy van-e egyáltalán érdeklõdés ilyesmi iránt, potyára ne pötyögjem be õket. Arról meg hogy miért neked címezte az elõzõ üzimet fogalmam sincs, mostanában érdekes dolgokat produkál az sg 😊

Naszóval a lista:
Jagan ‎– Don't Cry Tamagotchi !
Traumatic ‎– Higher EP
740 Boyz Feat. 2 In A Room ‎– Shimmy Shake (Remix)
Vengaboys ‎– We Like To Party! (The Vengabus)
DJ Patrick ‎– Back Once Again
La Bouche ‎– You Won't Forget Me
Toss & Turn ‎– Bang Bang (Do Da Boogie)
Mariah Carey ‎– Anytime You Need A Friend (C&C Music Factory / Soul Convention Remixes)
Sign O' Soul ‎– Don't Play My Song (Remix '98)
Toni Braxton ‎– You Mean The World To Me
Jamiroquai ‎– High Times

UI.:Most így hogy átnéztem õket rendesen, van ebbe minden vegyesen ahogy látom. Elsõ blikkre csak annyit láttam hogy promo meg dj meg remix 😄

narumon
Igen lista sokat segítene. Fõleg azért mert ebbõl az idõbõl ebbõl a stílusból nekem elég sok lemezem van már - zsákbamacskát már ritkán veszek 😊

bujcsik555
Sziasztok!

Egyik ismerõsnél lomtalanítás közbe találtam pár lemezt, 90-es évek német/holland dj-k lemezei, legtöbbjük promo lemez ahogy néztem, meghallgatni még nem tudtam õket. Engem egyáltalán nem érdekel ez a stílus, így akár szívesen meg s válnék tõlük.

Ha van valaki aki érdeklõdik ilyesmi iránt, összeírok egy listát pontosan mik vannak, aztán hátha meg tudunk egyezni 😊

Musachy
Ki mihez ért, ugye...

narumon
No ahhoz soha nem vagyok lusta 😊

Musachy
Tehát a meg nem jelenõ háeszek lényege valami olyasmi, hogy akkor ezért volnék ilyen egészséges!

Musachy
Azért az asszonyt vélhetõleg nem bízod a haverokra... <#crazya>

narumon
Hát gratula! Én antitalentum vagyok az ilyenekhez (és ûber lusta). Feleségem már nem is szokott könyörögni, hogy fúrjak be valamit a falba - vagy megoldja vagy hívjuk valamelyik havert és az megoldja 😊

Musachy
Jó ez, írok és mégsem... Hajrá S(eg)G!

Zephyr Retiring
Lustaság fél egészség 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem sincs minden nap kedvem csinálni. Van amikor egy jó kis filmre vágyok, van amikor csavarognék valamerre, de megígértem a páromnak, hogy az amerikai konyhás nappali még az idén elkészül. Hát úgy is lesz. Tutira megyek, már elintéztem a téli szabimat is, hogy tényleg állhassam a szavamat. December 2.-ától Január 2.-áig itthon leszek, boldoguljon a cég nélkülem 😊
Én meg nyugodtan befejezhetem a végsõ simításokat.

Zene nélkül nem menne. A rádió ilyenkor is hangulatot csinál...

Musachy
Kár, hogy én ilyen lusta vagyok. Pedig ez egész jól hangzik.

narumon
Hát sajnos nincs meg a mesterszalag 😊
Egyébként sajnos ezek a lemezek (ha minõségileg jól is sikerül a vágás - bár az is ritka), iszonyat sérülékenyek. A felhasznált anyag miatt messze nem olyan tartósak mint a nyomott lemezek.

Zephyr Retiring
Csak egyet 😊
De azt profin.
A felújítás 90%-át egymagam csinálom. Nem azért, mert nincs pénzem szakemberekre (kõmûves, szobafestõ, hideg és meleg-burkoló, asztalos...) hanem mert szeretem is csinálni, no meg értek is hozzá. Pár barátom néha besegít ott, ahol egyedül nem boldogulnék, de a többit egyedül szeretném. Aki már csinált teljes lakás felújítást egymaga (munka mellett!) az tudja, mekkora meló is ez. Idõigényileg is. Folyamatosan dokumentálom is a projectet az "ilyen volt, ilyen lett" képsorozattal. Ez egy jó kis hobbi szerintem 😊

narumon
Egyetértek. Hangszedõért ennyi pénzt nem tudom csak milyen esetben adnék. Ha nálam lenne a lottó fõnyeremény 3Mrd talán még akkor sem. Akkor csak szimplán vennék egy kurvajó lemezjátszót (de beérném valahol egy Kuzma Reference-el vagy hasonlóval - esetleg vennék egy ELP lézeres lemezjátszót), és hangszedõbõl is megállnék a párszázas ajánlatnál... 😊

Zephyr Retiring
Ennyiért már legyártathattad volna magadnak is 😄
Csak ajánlani tudom õket 😊
Késõbb alkudni is lehet az árból..

narumon
"bár ha mindezzel egyet értek, akkor ez az Ortofon ezek szeint jobb, mint a "legendás" AT 440mla....és persze van, vagy lesz "jobb" hangszedõ is, "

Egészen biztosan jobb. Sõt nagyon sok hangszedõt hallottam már ami jobb. Nem is értem miért írod ezt - hiszen soha senki nem mondta, hogy az AT440-nél nincs jobb hangszedõ. Az AT440Mla azon dolgok miatt "legendás", mert ár/teljesítményben nagyon jó a hangja. Azaz nehéz mellérakni másik gyártótól 50-60e forintért olyan hangszedõt ami úgy szól. Aztán azért "legendás" mert iszonyat jó a sávkövetése, gyakorlatilag a barázda torzítások nagy része teljesen "eliminálódik". A microline tûprofil miatt (ami nagyon hasonlít a vágógépéhez) egészen a barázdák aljából szedi az "infot" így erõsen megviselt lemezek is hibátlanul szólhatnak vele (amelyeknél a barázdák tetejét már teljesen szétverték a régi pl Tesla hangszedõkkel). Pont ez miatt a felületi karcos lemezek amelyek esetenként egy másik hangszedõvel erõteljesen pattognak, azoknál elõfordul, hogy a pattogás nem, vagy csak kis mértékben hallatszódik.

Egy szó mint száz, az AT440Mla hangszedõ nem véletlen szerepel minden tesztben az elsõk között, nem véletlen abszolút ajánlott kategória és nem véletlenül szeretik nagyon sokan.

Musachy
Te egész OH lakásait felújítod? <#hehe>

Zephyr Retiring
Jaj tényleg. Fejbõl idéztem csak a címét és úgy emlékszem, mindig így énekeltük:
"lájf íz lájf, nánnánánánáná levelet kaptam lájf! nánnánánánáná..."
Bocsi. Amúgy meg van. Valahol ott vigyorog a többi közt, de továbbra is nyakig vagyok a lakásfelújításban, tehát most mégsem fogom keresgélni 😄
Majd legközelebb meghallgatom 😊

narumon
Nekem nagy kedvencem, és az áttörés is megtörtént, ma reggel írt a srác, hogy elfogadja 10e forintos ajánlatomat! Ennyit meg NEKEM nagyon megér. Amúgy is igazi ritkaság

Musachy
Az a poén, hogy én meg megvehetném, de nem vagyok olyan marha! Persze, ha ez az összeg annyira jelentéktelen lenne számomra, mintha most egy üveg kólát vennék, akkor esetleg... Nézõpont kérdése, de pont ez a baj a világgal. Tovább nem is folytatom, nincs értelme.

IMYke2.0.0.0
Ennyi pénzbõl szépen ki tudnék mászni a kulimászból, amiben vagyok.
<#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Musachy
Ha megvan, akkor tudnod kéne: "Live is Life" a címe a dalnak.

Zephyr Retiring
Maradjunk annyiban, hogy OPUS csak egy van, s az a "Life Is Life" 😄
Na látod, (bár tudom, nem errõl volt szó) ez az Opus már nem is rossz 😛
Fel is teszem a pörgetõmre a nagylemezüket 😊

Zephyr Retiring
Mondhatnám, de nem fogom.
A Te elméletedbõl kiindulva van hangszedõkbõl a ... (forintban)
Legalja: 1000 - kb. 5000 -ig,
Alsószint: 5000 - kb. 10000 -ig,
Belépõ szintû osztály: 10000 - kb. 30000 -ig,
Közép kategória: 30000 - kb. 50000 -ig,
Minõségi széria: 50000 - kb. 500000 -ig,
Luxus prémium modellek: félmillától végtelenig..

Ha jól értelmeztem.
S ne legyen már hülye, aki ebben hisz...
Ha ezen a ponton véleményt formálok, abból sértõdés lesz.
Részemrõl annyit mondok: döntse el mindenki maga, mire is van szüksége.

..bár ha mindezzel egyet értek, akkor ez az Ortofon ezek szeint jobb, mint a "legendás" AT 440mla....és persze van, vagy lesz "jobb" hangszedõ is, mint az egy millás Ortofon...akár egész életünk végéig a játék eljátszható 😊

Musachy
Scooter jó, jó, de... azért mégse adnék érte sokat.

Musachy
Ezeket a Cullinan szilánkjaiból vett gyémánttûvel csinálják, azért kerül ennyibe... Az anyjuk valagát!

narumon
Alkudozok egy Scooter LP-re de nem tudunk zöld ágra vergõdni. Hajlandó lennék sokat fizetni érte, de nem annyira mint amire a gazdája gondol.

narumon
Hát ez az, de Zef mindjárt megmondja, hogy ez PARASZTVAKÍTÁS 😄