5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3654 Én még a webáruházuk kínálatában sem láttam... -
#3653 Vazz milyen Media van nálatok? :) -
#3652 tegnap én is szemeztem vele a média-ban. 5490Ft. -
#3651 Igen találkoztam már ilyennel de általában kisebb előadóknál. Csak azért lepődtem meg mert Jackonak Thriller lemezéből fel van véve vagy ezer változat, és egyik sem stimmöl. Felvenném a lemezt viszont a lemezen nincs semmi info, hogy honnan származik csak annyi, hogy 1982 Sony Music, magán a lemezen meg ez a másfajta EPIC logo van. Egyébként Gatefold tokos kiadvány. A lemez egyébként hajlékonyságra továbbra is Hollandnak tűnik. -
dj adrián #3650 ezt aztán jól megfogalmaztam, de a lényeg gondolom megvan. -
dj adrián #3649 a konkrét a logókkal kapcsolatban konkrét infóm nincs, de annyit tudni kell, hogy a Discogs a felhasználók által szerkesztett adatbázisból áll. Tehát nincs minden kiadvány fent meg persze nincs fent minden kiadvány összes létező variánsa sem. Nekem is van sok lemezem amely a Discogs számára ismeretlen jelenleg. -
#3648 Nekem kettő is ven belőle, mindkettő a holland verzió. Olyat, mint a Tiéd én még nem láttam, de ezt a lemezt sztem vagy 50 országban kiadták saját préselésben is. Lehet a Tiéd valahol máshol készült, egyszerű "licence" kiadása az eredetinek. -
#3647 GIGA OFF ezért spoilerbe is teszem:
-
#3646 Senki :(
Jó lenne tudni mi a rák van a kezemben. Eddig azt hittem Holland nyomás (onnan van), de a discogs szerint annak rá van írva a hátuljára, hogy printed in Holland. Az enyémen nincs ilyen szöveg. -
#3645 sZépen lassan veszem fel a discogson saját kollekcióba a lemezeimet, hogy végre legyen egy listám (és ne vegyek olyan lemezt ami már megvan mint a múltkor....)
Node Michael Jackson - Thriller lemezénél megakadtam.
Valaki képben van az Epic logókkal kapcsolatban? Mert a fent lévő Gatefold kiadványokon mindegyiken a nagy Epic feliratú logó van az enyémen meg három kék csík áthúzva és alá írva, hogy epic. Létezik, hogy nekem valami más változatom van ami még nincs discogson? -
#3644 Magyar vétel, szerintem a minőséggel nincs gond. -
#3643 Háhhá :)
És már meg is kaptad? Hol vetted végül? (Enyém nem jött még meg) -
Biatomi #3642 nem vagy vele egyedül
és a műsor anyag megfelelő minőségű (nálad)? -
#3641 -
#3640 Addig duruzsoltatok a fülembe, hogy csak megvettem:
-
Biatomi #3639 Bambina -
#3638 Alizze vagy David Lyme? -
#3637 Így készül a zene napjainkban, sajnálatos módon ! -
Biatomi #3636 nálam pörög a korong -
#3635 Kinek ne dobogtatta volna meg a szívét ez a lány?
Ahogy ezt a táncot élőben a színpadon leműveli az valami elképesztő. ( Legalább is én így gondolom.)
Mondjuk az eredeti zenével az igazi ,de ez most számomra ezzel a zenével az újdonság erejével hatott.
David Lyme - Bambina - Alizee
-
#3634 Ha már megnéztem Alizéet akkor Mylene Farmerre is rákerestem és megdöbbentem.
Az általam említett igen jó videoklipp a Désenchantée dalhoz MAGYARORSZÁGON KÉSZÜLT MAGYAR SZEREPLŐKKEL! No ezt nem tudtam....
"1991 márciusában a megjelenik, a Désenchantée kislemez, mely 800 000 példányban kel el, a dal pedig kilenc hétig a slágerlisták élén, minden mást letaszítva trónol. A dalból születik egy videoklip, melynek szintén Boutonnat írta a forgatókönyvét. A több, mint 10 perces klipet öt napig forgatták Magyarországon, a Mafilm, Francz Jánosné Erika és 119 gyerekszereplő közreműködésével. A forgatás alatt, Budapesten készült vele egy interjú." -
#3633 No így már azt is értem miért a korai zenéi tetszenek jobban :))))
Wiki szerint:
"3 hónappal a tehetségkutató megnyerése után elkészül első dala és videoklipje Moi... Lolita címmel, melyet Mylène Farmer írt, zenéjét Laurent Boutonnat szerezte. A november 28-án megjelent, Gourmandises („Nyalánkságok”) című nagylemeze minden dalát a Farmer/Boutonnat páros szerezte. 2003 márciusában megjelent második albuma, a Mes courants électriques ("Elektromos áramlataim"), szintén Farmer/Boutonnat páros szerzeményeként."
Hehhe, eddig csak annyit tudtam, hogy istápolásban segített a Farmer duó, de ez megmagyarázza, hogy a későbbi Alizée-ért miért nem ugrálok és mitől jók (szerintem) az első lemezei :D -
#3632 Pont annyi a korkülönbség köztünk, hogy én gyerekkén Mylenet hallgattam Alizée-nél már nem estem annyira bűvöletbe :) Nálad fordítva Mylene hozzád öreg :D
Alizée egyébként nekem zeneileg meg kinézetre is régebben tetszett jobban. A mostani tetolvált lány nekem már nem jött be - nem szeretem a szétvarrt lányokat, meg szerintem a kor sem tett jót neki. Mlyene meg csúnyácska volt fiatalon ő a korral érik :) -
#3631 Ahha, én adtam a népzenét. A múltkori csomagban voltak amiben a meselemezek is. Voltak amik több példányban is benne voltak, abból adtam neki, még a maradék egy is sok belőle :D -
#3630 Na javítom magam, összekevertem az Une enfant du siècle albumot a Psychédélices-el. A Psychédélices az rendben van, de az első két valamint a legutóbbi albuma jobbak nála. -
#3629 Igazad van több dologban is. Furtadonak szerintem is az első albuma volt a legjobb, aztán egyre gyengébbek lettek, harmadik album utáni számait már végig se tudtam hallgatni. És tényleg, így utánanézve alaposabban a Loose megjelent, de jobb lenne az első kettő :/
Alizee-nél szintugy igazad van hogy az megjelent, de neki is pont az a leggyengébb albuma szerintem. Teljesen más hangzása van mint a többinek, nagyon elektrós nekem.
Mylene Farmer-t nem ismertem eddig. Videót megnézve egyből feltűnt a hasonlóság Alizee első számaihoz előadott koreográfiával.
Nem rossz egyébként, de azért megmaradok Alizeenal :)
-
#3628 Az ominózus koncert az ominózus számmal :
-
#3627 Avicii ilyen olcsó a Mediaban? Meglepő mert utoljára mikor ott néztem lemezt 7-8e alatt semmi nem volt (még az sem ami rendelve 4e forint...)- Ebből a szempontból csak azért érte meg rendelni mert kb ugyanennyiért kaptam a lakásomra. -
#3626 Nálam Madonna a kevesek egyike. Annyira, hogy a Ray of Light-ot minden szempontból kiemelkedő albumnak tartom!
Nelly Furtadotól a Loose egészen biztosan megjelent vinylen, bár szerintem a hölgy erős kezdés után (az első lemeze tényleg nem volt rossz) dupla olyan erős csökkenést mutatott fel színvonalban.
Alizée-nek meg a Psycahdéle akármi lemeze jelent meg vinylen. Alizée-ről nekem mindig Mylene Farmer jut eszembe (ő pátyolgatta ugye Alizée indulását), akit méltatlanul nem említettem meg korábban. Ha Francia zene akkor első helyen abszolút Mylene áll nálam. Szerencsére az ő lemezei szinte mindig kijöttek vinylen is csak marha drágák. A Stade de France BluRay koncertje meg egyik kedvenc koncertfilmem. Sőőőt Mylene az egyetlen akinek még azt is sikerült elérnie, hogy 7" lemezem legyen, ugyanis azt a formátumot én totálisan gyűlölöm, de van 2db 7" lemezem - mindkettő Mylene Farmer és az egyik a Désenchantée ami nálam már kölökkoromban is himnusz volt és a mai napig is a popzene egyik legjobbjának tartom -a videoklippel együtt!
-
#3625 Holnap megnézem ha nem felejtem el - emlékeim szerint van egy egészen jó állapotú Brothers in Arms yugo tokom.
Mármint, hogy te adtál neki jugó népzenét?? -
#3624 Hát, nekem Madonna kívül esik az érdeklődésemen. Nagyon kevés popénekes van akit csípek.
Nelly Furtado elso 3 lemeze ami tetszik, de nem jelentek meg LP-n ezek ahogy tudom.
A másik, egyik örök kedvenc Alizée. 9-10 évesen mikor először láttam egy klipjét szerelmes lettem belé, na meg a hangjába :) A rajongásom azóta is tart. De az ő albumai sem jelentek meg vinyl-n sajnos.
És akkor már egy Madonna dal az Ő előadásában:
Link
Na most hogy megint megnéztem a videót megint ki kell jelentenem hogy ő az egyik legszebb nő akit eddig láttam
Avicii albumot mennyiért vetted ha nem titok? Ma láttam a Media Marktban kirakva, 5500Ft-ért. Jobban megérte rendelni?
-
#3623 Ez is yugó kiadás, a lemezen ránézésre nincsenek sem karcok sem más felületi hibák, a tok viszont picit viseletes, a külső tokon látszik hogy sokat volt ki-be húzgálva valahol, kopott egy picit, a belső tok meg egy 2 centis részen elengedett a ragasztás.
A Madonna lemeznél színtúgy a tok sérült picit, valami ráfröccsenhetett(talán vörösbor, olyasmi árnyalata van:D), és ez is kopott picit. Ezen a lemezen van vagy 2-3 hajszálkarc, nagyon picik. Ez a kiadás.
2500 lett volna a két lemez alapból, de összehaverkodtam akitől vettem így 1500 lett plusz 3 db jugó népzene lemez, azt mondta megnézi hátha be tetszenek neki, akkor a többi kb 90 darabomat is elcseréljük valamire. -
dj adrián #3622 Azért a Radiorama kollekció számomra érdekesebb. -
#3621 Te is beszélsz ezen az ismeretlen nyelven visszafelé? :D -
#3620 Niiiice
Az az igazság, hogy én a maxikat építem lefele - próbálom a tényleg csak nagyon tetszőket megszerezni, de van vagy 500 maxim és nem nagyon hallgatom őket - inkább LP-t favorizálom. Így pl egyetlen darab Madonna maxim sincs - a nagylemez gyűjteményem viszont nem túl hiányos :) -
#3619 Egy elég korrekt kis Madonna gyűjtemény egy ismerősömnél.
https://www.facebook.com/photo.php?v=722362281163321 -
#3618 Studióból nekem még a Dark Side of the Moon a favorit tőlük. A legrégebbi lemezeiket nem szeretem az nekem még túl "kidolgozatlannak" tűnik! -
#3617 Nem csak nálad van ez. -
#3616 Madonnához egy kis adalék (azon kívül, hogy én pl szeretem a kevés modern énekesnők egyike akit tisztelek). Éppen máshol már említettem, hogy hoztam Japánból egy Like a Virgin Madonna lemezt! Nekem leesett az állam úgy szól. Pont az én ízlésemhez van keverve (mondjuk ez valahogy japán lemezekről szinte mindig elmondható :D). Olyan hangok vannak benne amik eddig fel sem tűntek. Ezek után kitaláltam ha lesz lehetőségem még Tokyoba visszatérni akkor kitúrom a többi Madonna lemezt is japán nyomásban!
A Dire Straits mennyi volt? Nekem egy szottyadt jugó nyomásom van a Brothers in Arms-ból illenék lecserélnem. -
#3615 Hm, érdekes, ott egy kötőjel volt, nem tudom miért rakta be azokat a linkeket a fórummotor. Mostanában vannak itt érdekes dolgok SGn...