Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

reynaud
Azt írtam hogy modern a hifi rendszered!
Ebben egyetértünk,félre olvastál valamit!

A Marantz az általam favorizált 80s években egész jó minõségû hifivel képviseltette magát,sokan dicsérték az erõsítõiket és a hangfal kínálatuk sem volt rossz!
Házimozi erõsítõben nem egy rossz választás lehet,de tudod nem az én világom!
Most megyek a dolgaimat intézni és beugróm lemezboltos haveromhoz,belehallgatok egy mostanában kiadott cd lemezbe!
Kíváncsi vagyok erre hangzás minõség romlásra!

ItaloDisco4Ever !

narumon
A látszat csal -a hifi rendszerem abszolút modern 😊 (Vagy nem tudom mit értesz ez alatt - de minden komponense 2000 után gyártott, kivéve a lemezjátszót az kilencvenvalahányas.
Ez már az idei lecsupaszított rendszerem. Tavaly ilyenkor még JMLab hangfalak álltak az Audio Note-ok helyén, a felsõ polcon még egy lemezjátszó állt, a középsõ polcon BD lejátszó, SACD játszó és egy Dune BD Prime veszekedett a helyért egy Zero DAC társaságában. A legalsó polcon egy Marantz házimozi erõsítõ figyelt, mellette tartalékban egy Sony házimozi erõsítõ.
Ezek mind áldozatul estek a raktársöprésnek - a legtöbbön csak a por állt.
(Na jó most meg az üres üveg lapon áll a por, de az más tészta 😊)

Akkor azért nem futottál bele ilyen szar CD-kbe a mainstream zenékbõl (én többnyire ilyeneket veszek 10-bõl 9 vagy inkább 100-ból 95 ilyen szar 😞
Hát ezért (is) vinylezek.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

reynaud
Aktuális mai zenék közt,azokat melyeket megvásárolnék, cd-n nem adják ki ,így nincs tudomásom mostanában kiadott cd lemezek hangminõségérõl!

Furcsa amit állítasz,de tapasztalat híján elfogadom véleményed!
A videót url beszúrással sikerült!

A hifi rendszered a képen nekem túl modern,ettõl még persze szólhat szépen!

Látom valamit azért értesz hozzá!😊
A hangfalak állványon és nagyjából megfelelõ magasságban,bár nem tudom a fotelod milyen!😊))

Sokan felrakják a szekrény tetejére a hangfalakat,oszt hadd szóljon!😊
Na az ám a hifi hangzás! LOL!

ItaloDisco4Ever !

narumon
"Tény de nem általános hogy ilyen gyalázatos minõségben is szoktak cd lemezeket kiadni!"

Sajnos én mostanában CSAK ilyennel találkoztam - nagyítóval is alig találok nem szarrá kompresszált CD-t 😞

"Ennek sok oka lehet én a rögzítési technika hibájára,a nem megfelelõ préselésre gondolok!"

A préseléssel semmi gond nincs - egyszerûen valami hülye kitalálta, hogy a CD akkor jó minél hangosabb ezért szétkompresszálják a zenét így elveszti minden dinamikáját, nincsenek halk részek és hangos részek CSAK hangos részek vannak. Az izomból ütött snare pont ugyanolyan hangosan szól, mint a finoman érintett cin. Az indok az, hogy a mai embereknek nincs idejük leülni zenét hallgatni hanem kocsiban, hordozható eszközökön vagy szar eszközön hallgatnak zenét, és ott ez elõny. Nos ezért hallgatok én pár éve már megint vinylt (90-es években én is CD-re váltottam) Garantált, hogy ezt a lemezt vinylen beszerezve egy teljesen más zene fogad - nagyjából úgy ahogy az elõadó kitalálta nem pedig úgy ahogy a kiadó marketingesei gondolják.

"Nem véletlen az állítják, soha nem fog úgy szólni mint a vinyl!"

Vannak nagyon jó CD-k, SACD-k, csak nagyon kevés. Nekem ez a bajom. Mondom az utóbbi pár évben 10-bõl 9 CD ilyen szarrá kompresszált szar.

"Ám közel 2000 db cd lemezem van,(maxik és komplett albumok)képzeld el ezt a rengeteg zenét bakeliten!!!,ha egyáltalán be tudtam volna szerezni,valamint a tárolást!"

Hát nekem most durván 1200 vinylem van. Nem olyan nagy gond a tárolás szerintem.

"Jam and Spoon-Find me (Johan Agebjörn&Sally Shapiro remix)"

A videóra azt mondja nem létezik ilyen.... 😞

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

reynaud
Még mindig tart az sg-n a karbantartás!
Bocs a videó lemaradásáért,nem az én hibám!

Megpróbálom beszúrással!
Jam and Spoon

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Nem szívesen véleményezzek,mert elküldenek a praktikerbe,ami hozzám legközelebb jó 60 km távolságra van!😊

Tény de nem általános hogy ilyen gyalázatos minõségben is szoktak cd lemezeket kiadni!

Ennek sok oka lehet én a rögzítési technika hibájára,a nem megfelelõ préselésre gondolok!

A cd-t eredetileg a bakelit hanglemezek utódaként hozták létre,de mint adathordozó érte el sikereit'!
Nem véletlen az állítják, soha nem fog úgy szólni mint a vinyl!

Ám közel 2000 db cd lemezem van,(maxik és komplett albumok)képzeld el ezt a rengeteg zenét bakeliten!!!,ha egyáltalán be tudtam volna szerezni,valamint a tárolást!

Végül,mivel tudom szereted az egészen alternatív zenéket,különlegességeket ,ajánlom ha még nem ismered nézz körül a bandcamp.com oldalon!

Egyik talán legnagyobb kedvencem volt ez a dal a 90s évek dancefloor õrület korszakban,mert nem azokat a sablonos jegyeket hallani az eredeti verzióban ami általánosságban jellemzõ volt akkoriban!

Jam and Spoon-Find me (Johan Agebjörn&Sally Shapiro remix)

Az eredeti verziót nem lehet überelni,de nekem ez a vadonatúj verzió is tetszik!

ItaloDisco4Ever !

narumon
Új Elton John nagylemez, már a boltokban!

narumon
Tessék egy saját kép telefonnal - ez volt kéznél...

narumon
Az sokkal nagyobb erõfeszítés - fénykép készítése, átmásolása, feltöltése.... ajajajj..

Zephyr Retiring
Ezt a "hiendshop.com"-ról lopott képet a mobil b@szik megjeleníteni 😞
Majd holnap megkuksizom a laptopról otthon.
Apropó.....mért nem saját képet tolsz saját cuccosról?
Te üzletemberek gyöngye 😄

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

narumon
Hát van egy pár megázott lemezem - ez azt jelenti, hogy a borító kvázi használhatatlan a lemez leginkább hibátlan. Van benne néhány darab ami nekem nem kell mert már megvan - a többihez valami borítót kell szereznem

tgolyo
biztos szépen dolgozik. mostanság elég sok csöves cucc készül ''modern'' kivitelben.
leginkább a kínaiak nyomják megfizethetõ áron.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

bujcsik555
Rémlik valami az ázottakról, de nem megy a keresõ nem találtam a postot. Hát attól függ mit takar az ázott 😄DD

Egyébként ha lesz idõd meg energiád rá összedobhatnál egy listát mik vannak, addigra fel tudjak készülni az esetleges számomra ismeretlen zenékbõl, tetszik-e vagy sem 😊

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

narumon
És ami számomra fontosabb; új Clannad lemez is jön holnapután. Én már elõrendeltem:

narumon
Új Sting lemez 24.-én.

narumon
Nos én ezért nem szeretek CD-n hallgatni.
Dream Theater új albuma - szégyen 😞

narumon
Azért ez nem kicsit viseltes kivülrõl :o ,de ha a lemez jó akkor nincs nagy gond 😊
Ázott lemezt is elfogadsz cserébe? 😊

bujcsik555
Még nem ígérek semmit, lehet a hétvégén nem tudok hazautazni értük, de szombatig mindenképp írok hogy sikerült intézni az ügyeimet.

Õt meg tegnap vettem. A tok picit sérült a szélén, de a lemez hibátlan ránézésre.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

narumon
Nálam ez muzsikál (nem vintage, de a techikát tekintve még az is lehetne 😄)

narumon
Nagyon szép!

Zephyr Retiring
Én is mutattam nemrég egy másik fórumban: német vintage.
A lakásfelújítás miatt hol itt, hol ott muzsikál 😊

Musachy
Csodás!

imo :) science fiction is science fact

reynaud
<#mf2><#taps><#worship>

Errõl szövegellek profiknak!
De valahogy nem értenek meg!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Á dehogy!

Nekem soha nincs igazam! LOL!😊

Mit találsz személyeskedésnek azt hogy megtisztelek és Wind helyett a keresztneveden szólítalak?

Elég volt mára!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Á dehogy!

Nekem soha nincs igazam! LOL!😊

Mit találsz személyeskedésnek azt hogy megtisztelek és Wind helyett a keresztneveden szólítalak?

Elég volt mára!

ItaloDisco4Ever !

tgolyo
Üdv tagok!
ha már arról dumcsiztok, kinél mi muzsikál:

nálam ez az õskövület duruzsol
de ezt már mutattam az egyik fórumban
jah! AKAI

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Wind 67
Már megint igazad van.. <#confused>

Csak furcsállom, hogy oly jelzõkkel illetsz mely egyszerû válasz esetén nem lenne indokolt "Te meg játszd az eszed a digis világodban!" "nem hozzád hasonló profi DJ-nek készült a bejegyzésem"
Ne személyeskedjünk wazze, csak írd a véleményed és Én is Írom..

Csak a WAV peregjen

Musachy
Aztán nehogy konkrétan ütközés legyen! <#hehe>

reynaud
Kedves Laci!

Nem vettem semmit támadásnak,de abban a bizonyos bejegyzésedben,a szavaid közt ügyesen kódolva van néhány én általam leírt dolog ócsárolása!

Ismétlem nem hozzád hasonló profi DJ-nek készült a bejegyzésem a hifi témában,az más világ!!!!!
Egyszerû megfizethetõ készülékekrõl írtam,otthoni zenehallgatáshoz!

Ez e szinten tényleg amatõr dolog,de nem oly profiknak szántam mint Te!

Nincs harag,és Neked sem kell besértõdni mert egy erõsebb jelzõvel illettelek!

Talán jobb ha kerüljük egymást,nem vagyunk egy hullámhosszon!
Én csak egy szerény hétköznapi ember vagyok semmi több!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Ezt helytelenítem, ha megbocsájtasz..
A dolgok helyeslése helytelen, amennyiben más véleményed van valamirõl.
Ilyenkor az a helyes, ha inkább megosztod másokkal a számodra helyes véleményt, még akkor is, ha az mások számára helytelen 😄
Velem is sokan sokféleképpen vitatkoznak, ez így helyes.
Amit gondolok megosztom, s persze sokan azonnal helytelenítik is, de sebaj.
Talán még néha nekem sincs igazam 😊
Csak most 😄

Wind 67
Ezt már megszoktam, sõõõt fel sem veszem ép úgy mint, hogy minden hozzászólást támadásnak vél és besértõdik.

Nem tudom felfogni hogy lehet minden olyan hozzászólást ami nem ért egyet a véleményével v kiegészít támadásnak venni... pedig az ilyen körösségi oldalak többnyire megosszák a véleményeket

de

Én most már csak helyeslek.

Csak a WAV peregjen

narumon
Nem tudok róla 😊 Ma itthon sem voltam - rohangásztam egy csomót 😄
Jövõhétre át hozod akkor a lemezeket? Ha igen akkor szerintem bedobok egy pár lemezt én is a kocsiba ami szerintem fair csere lenne és valahol ütközünk.

narumon
"Valóban a bakelit lemezzel való szertartás is közrejátszhat abban hogy Narumon ilyen szinten a vinylre esküszik!"

Engem 1 dolog erõsít meg mindig a vinyl "felsõbbrendûségében"! Amikor berakom ugyanazt a zenét CD-n majd vinylen. Nem lehet nem hallani a különbséget sajnos 😞

narumon
Hidd el volt itthon olyan digitális rendszerem amire nagyon sok ember irígykedne - nem nem feltétlen az ára miatt hanem hangzása miatt is. Bármikor tudtam berakni olyan lemezt amitõl még botfülû egyének is rögtön elaléltak. Csak hát a CD-k, digitális zenék nagy része nem ilyen. Minél jobb a rendszer annál több a hiba is benne ami kihallatszik.
Pontosan tudom mirõl beszélek, egy utcával arrébb barátomnak most is uszkve 4 milliós digitális rendszere szól. Jól szól. Nagyon jól szól. Jobban szól mint az én mostani rendszerem, de hát ez nem is csoda. Amúgy régebben dolgoztam hifi boltban ahol rendes tesztszoba állt rendelkezésre és rengeteg áru. Nagyon nagyon sok mindent hallottam szólni - nagyon sokféleképpen.

No, hogy ne nyújtsam hosszúra (hajlamos vagyok rá 😄), nincs digitális utálatom, vinyl imádatom sem, de az tény, hogy én ebben találtam meg a megfelelõ hangzást és a hozzá tartozó "szeánsz" is vonz. Ettõl függetlenül még mindig van egy 4TB-os NAS-om tele FLAC-cal ha csak "háttérzene" kell. (bár háttérzenének általában internet rádió szól).

reynaud
Látod ezúttal a lényegre tapintottál!

Valóban a bakelit lemezzel való szertartás is közrejátszhat abban hogy Narumon ilyen szinten a vinylre esküszik!

Egyébként díjazom ha valaki ennyire ki áll valami mellett,és remélem nem veszi rossz néven,hogy én megpróbálom eltéríteni hetek óta,sikertelenül!😊

Az hogy nekem jelenleg milyen hangfalam és cd lejátszóm van direkt nem akartam leírni,mindkettõ angol gyártmány,de ennél többet nem mondanék!

Ám azok a márkák is melyeket említettem (elérhetõ ár),otthoni zene hallgatásra tökéletesen megfelelnek,tapasztalatból mondom mert volt szerencsém hozzájuk!

Erõsítõvel vagyok úgy mint Naru a bakelittel,egyszerûen vonzódom a régi 80s években gyártott készülékekhez,pláne hogy a Yamahával megtapasztalhattam a mai modern digitális zenei hangzásvilágot,amit soha többé nem akarnék átélni!😊

ItaloDisco4Ever !

bujcsik555
Hm, ez narumonnak akartam válaszban, csak a telefonom nem mindig szereti az SG mobil verzióját:/

bujcsik555
Figyelj csak, nem adtál el ma egy Ekseption lemezt véletlen?😄

Musachy
Persze Narumon nyilván megint másképp éli meg a dolgait.

Musachy
Nem gondolom, hogy errõl lehet szó.
Ami engem illet, annak ellenére, hogy nincs AT440MLa hangszedõm, meg frankó angol hangfalaim, stb... sõt: azt is elképzelem, hogy a Te CD-d nálad szebben szó, mint nálam a vinyl. De maga a lemezekkel való foglalatosság és az alant leírt életérzés mégis kell. Nem izgat, hogy megvegyem a milliós hangrendszert, mert bár nem hinném, hogy botfülû volnék, de ezt is más irányból közelítem meg. A szertartás is fontos minden dolog megtételében. Mindegyikhez az annak megfelelõ. Enélkül elveszik a lélek és puszta fizikum marad minden. Egy robotcselekvéssé válik minden amit teszel.

reynaud
Narumon kezdek érted aggódni,olyan mértékû a vinyl imádatod és annyira nem akarsz tudomást venni más formátumról zene hallgatás terén,hogy ez véleményem szerint már beteges vonzalom a bakelithez!

Sajnos távol lakunk egymástól,különben felajánlanám gyere és hallgasd meg egy original cd nálam hogyan szól,lehet tátva maradna a szád a meglepetéstõl,és annyira nem volnál elfogult a bakelit hangzásoddal!

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Egy kis elegancia a rohanó életben, kis belassulás. Ezzel nem elvesztegeted az idõt, hanem meghosszabbítod az életed.
Ha kimegyek futni, kocogni, bringázni, akkor jöhet a tömörített zene. Ott más a lényege a dolognak. Ahogy a kocsiban is, ahol másra kell fókuszálni. Ott a zene a háttér, a körítés. A lemezhallgatásnál otthon pedig a középpont, a fõ szempont.

Musachy
Ahogy azt jól le is írtad, valóban hasonlatos a borozáshoz. A minõségi bort kortyolgatva, annak minden ízét kiélvezve, lassan.
A lemezek is ilyenek, amikor bekapcsolod a szerkentyûket, felnyitod a lemezjátszó tetejét, a kiválasztott lemezt kiveszed, felteszed, portalanítod, ráhelyezed a tût... Nézed, ahogy forog a lemez, gyönyörködsz a látványban... leülsz kényelmesen és élvezed a zenét, közben a borítót nézegeted, olvasod a számcímeket, szerzõk, elõadók neveit...
Ilyesmi lenne. Semmi ideges ugrálás és gyors lemezoldal váltás, lemezek feldobálása. Minden mozdulat nemes.

narumon
Így van - ha a praktikusságot nézem akkor az mptré egy nagyon jó dolog. Kocsiban, telefonon használom is (bár mostanában még ott is FLAC-ot), komoly zenehallgatásra mégis használhatatlan.

Musachy
"Te meg játszd az eszed a digis világodban!"

Wind kollégát is sikerült félreértened, attól tartok...

narumon
Nem hát! Fõleg, hogy már itt is többször kifejtettem - 5.1 erõsítõbõl nagyítóval kell keresni azt amelyik egyáltalán értékelhetõen szól sztereóban.
Azt is leírtam már egy akár többszáz ezer forintos 5.1 erõsítõt egy régi negyedannyiba kerülõ sztereó erõsítõ símán szétaláz!

Musachy
Akárhogy is ragozzuk, a digitális és analóg zenét nem lehet így összevetni, mert bár elvileg ugyanarról szól (a zenérõl) mindkét dolog, de mégis más.
A digitális lehet sokkal praktikusabb, de a vinyl használatot pont nem errõl kell megközelíteni. Bár kitaláltak sok érdekességet ebben a témában is, van vagy volt hordozható lemezjátszó, amolyan walkman stílusban, de az nem több, mint egy érdekes kísérlet szerintem. Az igazi vinyl rajongók csak nevetnek rajta.
Mert ez nem errõl szól. Le kell tudni picit lassulni és idõt szentelni a ZENÉNEK. Ez nem a rohanó idõ eszköze.

reynaud
Nem az volt a célom a márkák megjelölésével hogy százezres anyagi vonzatú készülékeket ajánljak,megtehetem volna!

Egy átlag ember pénztárcájához,lehetõségeihez mérten elérhetõ és viszonylag jó minõségû készülékeket próbáltam ajánlani!

Megemlíteném a kommersz kifejezésedhez,hogy néhány éve vettem egy Yamaha erõsítõt 5.1 gyakorlatilag mindent tudott ,az árát inkább le sem írom!
Örültem hogy nagy nehezen megszabadultam tõle!
Avagy nem mindig a méregdrága készülékek szólnak jobban,én beérem a leírt vintage készülékekkel is!
Te meg játszd az eszed a digis világodban!

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Vagy kompromisszumot lehet kötni, van a praktikus minõség a bridge gép.

narumon
A fényképezõnél inkább én azt mondanám, hogy kompakt vs DSLR. Utóbbi nem praktikus ellenben ha minõség kell akkor nincs más út...

Wind 67
<#fejvakaras>

Hááát...
"Asztali cd lejátszó esetében ,igen fejlõdött a technika visszafelé!😊
Tippem: Technics,Harman Kardon, az tény ,h ez mindenki számára elérhetõ kategória de...
Equalizer ??? <#nemtudom> ninek? a hangzást megalkották, rögzítették, az otthoni reprodukcióhoz normális berendezés kell nem equalizer.

"A vinyl tényleg teltebben,bársonyosabban szól,de mint írtam nem praktikus!" Praktikus dolgokért a praktikerbe kell menni de ott is a kommersz vásárló vásárol. elkötelezett elmegy a szakkereskedõhöz..
Csak úgy szoktam jellemezni mint a fényképezõnél. 1 hagyományos filmes fényképezõvel olyan átmeneteket is le lehet fényképezni amit a digitálissal nem. De a digit egyszerûbb az amatõrnek is használni.

Csak a WAV peregjen