5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    Én nem vagyok ennyire digitális-ellenes, hogy ne adnék érte pénzt esetenként. Nálam a CD is megtalálható, sőt emlékszem, hogy amikor vagy negyedszázada még újdonság volt, akkor nagyon el voltunk tőle ragadtatva. Az a zajtalanság és egyenletes minőség maga volt a csoda, semmi sercegés, pattogás, mint a vinylnél - semmi alapzaj a kazettákkal ellentétben. És a kezelhetősége, a gyors léptetés külön hatalmas előny volt. Mindennek megvan az előnye és a hátránya, a cd miatt sokan lettek hűtlenek az analóg technikához. Persze manapság megint más fényben látom a dolgokat, sose hittem volna, hogy valaha még ennyire nagy kultusza lesz a vinylnek.
  • reynaud #3693
    Vagyis Te nem veszel cd lemezt?

Volt itt a topikban,nem is olyan rég egy jó kis cikk linkelve,amelyet én is olvastam,ott nagyon reálisan rávilágítottak a vinyl lemez hátrányaira,a cd lemezzel összevetve!
    Persze ha rám hallgatsz akkor azt csinálsz,és azt gyűjtesz amit akarsz!
    Marhára nem érdekel,és csak pocsékolom itt az időmet!

Vaterás esetedhez pedig azt mondom,úgy kell neked,aki Tokióban elmondása szerint olcsón hibátlan állapotú vinyleket + nyugatról is van lehetősége olcsóbb postaköltséggel rendelni,az ne az említett helyen vásároljon!

• Musachy
  • reynaud #3691
    Ritka kivételek egyike!
    Nem jellemző a kiadóra a vinyl formátum!
    Nézd meg mondjuk a discogs oldalon,ott a bizonyság!
    Alig néhány vinyl van a kínálatukban!

• narumon
    Felhúztam magam, mert hülye fejjel (fogadalmammal ellentétben) megint vaterán vettem pár lemezt. Sajnos Magyarországon nagyon hiányzik a vinyl kultúrája, de hogy karcos szennyet adnak el kíváló állapotúként az azért mégiscsak sok(k).
    Mindenesetre megénekeltem fájdalmam egy postban.
    Miért ne vegyél vaterán lemezt!
  • narumon
    "Sokszor leírtam már mindenevő vagyok zenében,kivétel a kemény metál zene,amibe én a Def Leppard zenekart nem raknám be (Narumonak üzenem),őket én is kedvelem és hallgatom!"

Én sem raktam soha a kemény metálba a Def Leppardot. Az egy Hard Rock banda, zúzósabb vagy dallamosabb zenével attól függ melyik lemezüket hallgatod.
  • narumon
    Na mégegyszer:

• narumon
    Azt, hogy a MOS nem díjazza a "múlt századi" találmányt az meg hülyeség. Akkor nem lennének ilyen szép MOS által kiadott lemezek:

• narumon
    Ismersz: digitálisért nem fizetek :)
  • IMYke2.0.0.0
    OFF:

Most ezt hallgatom: link >>> Entheogenic...Pagan Dream Machine (Vibrasphere Remix) <<< link

• reynaud #3684
    Helyesen írod,e dalokat még azok is ismerhetik akik egyébként,távolságtartók az efféle zenéktől!
    Azzal is egyetértek hogy autóvezetés közben jó hallgatni ilyen zenéket elsősorban,azt már csak én tenném hozzá hogy szinte valamennyi track aktuális vagy és főként /cd1+cd2/ egykori nagy club siker!

A kiadónak ilyen jól összeválogatott kiadványa évek óta nem volt!

Rólam már kiderülhetett hogy a 80s évek disco zenéiért tűzbe teszem a kezem, számomra mindig is a leghallgatottabb,legfontosabb zenei stílus lesz!
    Ám néha nem árt elkalandozni a zenében másféle stílusokba is!
    Egy idő után nagyon bele lehet fásulni abba ha valaki csak italo-disco zenét hallgat (persze ezt sokan vitatnák gondolom)!
    A 80s synt-pop zenék közt is sok favoritom van!
    OMD,PET SHOP BOYS,HUMAN LEAUGE,REAL LIFE,THE TWINS,YAZOO,ERASURE...stb

A dallamos rock zene szintén gyakori vendég a cd lejátszomban!
    INXS,Michael Learns To Rock,Electric Light Orchestra,The Cars,Bruce Hornsby,Foreigner,Rod Stewart,TOTO...stb.
    Sokszor leírtam már mindenevő vagyok zenében,kivétel a kemény metál zene,amibe én a Def Leppard zenekart nem raknám be (Narumonak üzenem),őket én is kedvelem és hallgatom!
  • Musachy
    Érdekes dolog ez, mert szinte mindet ismerem közülük, pedig a trance nem az én világom, de ezeket nem tudom egyenértékű zenének tartani mondjuk pl. a '80-as évek szintizenéivel sem (ha már ezeknél ragadtam le, bár rengeteg előadót kedvencemként tudnék felsorolni több évtized és több stílus érintésével). Mindenféle lenézés nélkül írtam azt, hogy cd-re valók. Nálam ez a stílus alapvetően autóvezetés közben jön be, ahogy hallgattam a mintát, több is ezzel összefüggésben jutott eszembe. S, szerencsére nem azért, mert ahogy a stílus jellemezhető: drogtól zombivá váltan rángatóztam volna a táncparketten valaha is, miközben ilyen dallamok bömböltek... Ezekben a nagyon egyszerű felépítésű zenékben ez lenne a lényeg, de azért van valami kellemes is ezekben. Maga az alap dallam ami igazából tetszik bennük jóformán.
  • reynaud #3682
    Én nem néztelek téged ...... le sem írom a szót!

Ám Te aki évek óta itt vagy a fórumon,jó zenei ismeretekkel rendelkezel,ahogy az bejegyzéseidből leszűrhető!
    Ezért több mint meglepő volt számomra még a feltételezés is hogy azt a kis samplert adták ki lemezen!
    Bocsánat ha érzékenyen érintett!
    Egyébként Narumonak ajánlottam a lemezt és nem vitázni akarok!
  • IMYke2.0.0.0
    "Ugye te sem gondolod komolyan,hogy ezt a samplert rakták a cd-re!"

Nem szeretem, ha az írásaim megértése nélkül hülyének néznek.
    A mondatomban ott van a ha szócska. A továbbiakban ugye minden másra már nem is reagálnék...
  • reynaud #3680
    Ugye te sem gondolod komolyan,hogy ezt a samplert rakták a cd-re!
    Ez csak egy kis ízelítő a kiadótól!

Ez egy 3 cd lemezes kiadvány ,a fizikális anyagon 3 mixelt lemezzel!
    Természetesen közel 80 perc hosszúságban!

Egyébként a 'ministry of sound' lemezeken a zenei felvétel minősége,állítom felső kategóriás,ezek a cd-k nagyon szépen szólnak,több mint 20 kiadványt vásároltam meg 1999-től!
    A kedvencem Ferry Corsten-Trance Nation Three 2000

Persze ezt én mondhatom a 80s évek zenéinél megragadt fórumtársaknak!
    Nem tudják értékelni,no de nem vagyunk ugyebár egyformák,szerencsére!
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt a mixet ugye nem gondolták komolyan?
    Ha ez így, ebben a formában szerepel bármiféle hordozón: r-e-tt-e-n-e-t-e-s.
  • Musachy
    Ez tipikusan CD-re való zene szerintem.
  • reynaud #3677
    Lady Gaga az kicsoda?

Kifejezetten Neked, Gaga helyett,mert tudom nem ragadtál le a 80s évek zenei stílusaiban!
    Egy friss kiadvány igaz bakeliten nem elérhető,mert az ósdi múlt század eleji találmányt a 'ministry of sound' kiadó nem díjazza!
    MOS 2013
    Angliából ezt cd-n elég jó áron beszerezheted,feltéve ha be akarod!LOL!
  • narumon
    Jah azt elfelejtettem írni hogy ugye a Lady Gaga - Fame az egy dupla LP.
  • narumon
    Okés persze, csak ezért szoktam sokszor külföldről rendelni - mert angliából nem teljesen 2 font a postaköltség (azaz 600-700 Ft) és a lemez is olcsóbb. USA-ból 1200-1400 Ft a postaköltség de szintén olcsóbb a lemez.
    Ma rendeltem egy Lady Gaga - Fame albumot - 3500 Ft-ot vontak le a számlámról és ebben benne van a posta is!!
    Tudom, hogy nem a magyar kereskedők miatt van ez hanem pl az ÁFA miatt (USA 8 vs HU 27 és máris van egy jelentős árkülönbségünk). Az is vicces, hogy szintén angliából rendeltem egy dupla lemezet (Robot Dance Vol 2) kevesebb mint 6 font volt szállítással együtt.
    Igazából ezért veszek itthon kevés lemezt. Melodycenternél, digalogsnál és Facethemusicnál is előfordulnak teljesen jó árak de még rárakom a postaköltséget meg mindent akkor legtöbbször az jön ki, hogy külföldről olcsóbb :(
  • Musachy
    Ja, nekem postán jött tőlük küldemény.
  • johnlennon
    A súly. Kb. 1 kg-ig 1200.- a futár (nekem így mondták).
  • Musachy
    A csomagtól (rendelés mennyiségétől) függ a postaköltség, talán még annyi sincs.
  • johnlennon
    Ezt én is így érzem, bár az "Opus" inkább egy szimfonikus költeményre hasonlít ötvözve a megszokott "Schilleres" populáris hangzással.Mintha óriási magasságban lebegnél a Himalája fölött.
    Nekem ez a négy album tetszik leginkább: Zeitgeist, Leben, Tag Und Nacht, Sonne.

#3668/ A honlapján keresztül fel tudod venni a kapcsolatot vele. De ha Neked drága az alkalmankénti 1200-1500 Ft-os posta/futár költség Debrecenből, akkor nem tudok okos tanácsot adni. Ingyen senki nem szállít. Érdemes összevárni több lemezt és egyben kérni a szállítást. De ezt Te is tudod.

• narumon
    Hát japán fele főleg nem esik útba :)
    Egyébként tényleg nem voltam vagy 10 éve Debrecen felé :o
  • Musachy
    Japánba mászkálsz, de Debrecen már messze van?
  • narumon
    Szoktam nézegetni csak Debrecen nekem annyira kiesik, hogy nagyon. Ha meg postát is számolok rá akkor meg már máshonnan jobban járok általában. Ha meg jól ismered akkor bemutathatnál neki, hogy adjon nekem szla nélkül eztazt és akkor még lehet, hogy vennék is :D
  • narumon
    Bár mondjuk az új (Opus) lemezt még nem vettem meg, letöltve hallgattam meg - nagyságrendekkel bengább mint a Sonne (bár szerintem ez utóbbi egy különösen jól sikerült lemeze lett).
  • johnlennon
    Úgy, hogy Naru mester és én is Schiller rajongók vagyunk ( ha szabad így fogalmazni) és tavasszal megjelent limitált vinyl kiadásban az alább közölt lemez. Arról lemaradtam, csak ez a most kiadott CD változat jutott nekem... amit közhirré tettem
  • dj adrián
    Ez, hogy jön ide???
  • johnlennon
    ÉS VÉGRE MEÉRKEZETT KÉT NAPJA EZ A LEMEZ (is)
  • johnlennon
    ITT VAN A ZYX ITALO LP
  • johnlennon
    Hali!

A szegedi Média M. hanglemez fronton még hősiesen tartja magát a kisebb vidékiekkel szemben. Sőt, talán a pestit is megelőzi. Én egy egyszerű vásárló vagyok, csak ismerem a körülményeket. Szegény oszt. vezető próbál rendelni (és még zeneileg is ért hozzá - DJ.)de a beszállítók sokszor nem teljesítik a rendelést vagy hónapokat csúsznak.
    Van számotokra egy alternatíva: EZEN A MAGYAR OLDALON tudtok rendelni sok jó lemezt korrekt áron.
    Ismerem a tulajt (debreceni) már hosszú évek óta, megbízható és felhajt amit csak bír! Nekem is sok jó lemezt (CD-t) behozott. És így kimarad a MM árlépcsője.
  • imre007
    Igen, ezt jobb helyeken így csinálják. Egyébként igazad lehet, 1 volt, oszt csókolom. Régebben lehetett rendelni a vásárlónak abból, ami elfogyott. Nem tudom, ezzel mi a helyzet mostanság. (off: nemrégen egy SACD-t kerestem, az eladó azt mondta, már ilyet nem gyártanak - no comment!)
  • narumon
    Mhm ez érdekes. Lehet hogy nincs megfelelő gazdája az osztályon - gondolom még mindig mostohagyerekként kezelik az egész vinyl részleget. Ha valami így elfogyna pikkpakk akkor már rendelném is után. (Bár lehet hogy kaptak 1db-ot oszt csókolom).
  • imre007
    Szia Laci!

Szakértőkkel nem vitatkozom! Ott a pont,itta tracklist!
  • kaposi1
    Szia Imi!

.."ami dupla lemez lévén nem rossz."

És tripla esetében meg pláne nem rossz.
  • imre007
    Kb. két héttel ezelőtt volt még az Italó lemezből Szegeden is. Az árára nem emlékszem, de 5000 párszáz forintos ár körül volt, ami dupla lemez lévén nem rossz. Ezek szerint itt is kelendő, ha tegnap már nem volt.
  • tgolyo
    igen, ez nagyon érdekes. én sem láttam a vebáruházukban. kár, hogy nem fotóztam le. mi sem a médiaba készültünk, csak ott mentünk el mellette így körbejártunk egy picit.
  • narumon
    Én tegnap bementem a szegedibe, de ugyanaz fogadott mint pár hónapja. Néhány lemez (50-es nagyságrend max), 7-8-10e forintos árak olyan lemezekért amelyek máshol minimum egy de inkább 2e forinttal olcsóbbak.
    Az egyetlen érdekes dolog az Pink - The Truth About Love albuma volt ami akcióban 4000 Ft (az ár miatt) a másik Celine Dion új lemeze ami 5900 ha jól emlékszem. Egyiket sem vettem meg mert egyiket sem szeretem, de ezeknek legalább volt értelme és értelmes áron voltak.
    Ilyen, hogy italo disco válogatás meg ilyenek - semmi.