5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Ma délután kicsit összehasonlítottam Vangelis - Conquest of Paradise CD-jét a vinyl rippel. Hááát gyerekek a CD a fasorban sincs (bocs Reynaud :D) - még a rip és a CD között is óriási különbség van. Még egy lemezt felírtam a beszerzendők közé.
    Egy kis konkrétabb jellemzés a fő számról (amitől tudom, hogy Zephyr falnak menne - tényleg mi van vele?), bocs ha nem jól szedem össze csak próbálom leírni amit hallok

Vinyl: levegősebb, a hangszerek jobban a helyükön vannak, nem tolakodó hanem zenei, a kórusról elhiszem, hogy kórus és nem sampler, a zongora hátulról szól (a jó értelemben). A 3:02-nél induló futamnál a szintit nem löki az arcodba, kijön minden hangszer, különösen a magas hangok vannak a helyükön - ez nagyon látványosan hiányzik a CD változatból. A háttér nagyon tiszta, rengeteg a hangszer és mindegyik jó helyen van.

CD: zárt, a hangszerek el-eltűnnek, néha meg nagyon az arcodba vannak nyomva. A kórus abszolút nem élő, mintha 3 sampleren keresztül szólna. A 3:02-nél induló futamban a szinti minden mást elnyom, a magasak hiányoznak, senki nem üti őket, a háttér szétesik, kásás, hiányos. Nagyon nagy a kontraszt.
  • reynaud #3773
    Undercover egy angol 3 tagú formáció volt!

Igen az egyik nagy slágerük a 'Baker Street volt!
    Angol és német lemezeladási hivatalos listán a 2.helyig jutott a dal!

A másik nagy slágerük ami egyben az én kedvencem:
    Never Let Her Slip Away,angol listán 5.helyig jutott!

Egy harmadik nagy slágerük:
    I Wanna Stay With You top 28.
    Arról a bizonyos albumról amit hiányoltam a gyűjteményedből!

Nos ha van album melynek vinyl minőségére kíváncsi volnék,akkor ez volna!
    CD lemezen az album enyhén szólva nem a legjobb minőségben szól!
    Lapos,dinamikátlannak hallom!
    Egyébként ha a /Baker Street/ tetszik,akkor az egész album tetszene mert
    nagyjából azonos stílusú dalok, régebbi dalok feldolgozásai!
    Fillérekért árulják vinylen!

• narumon
    Igen én már megtanultam, hogy overall nézem. Amerikai amazonnál is mindig van olcsóbb, de postával együtt már csak nagyon ritkán...
  • narumon
    "Viszont a PSB lemezek közt a legjobbat /szerintem/ Behaviour album,nem látom!"

Meg van az is ne aggódj csak nem tartok még ott. Már korábban említettem, hogy durván 1200 lemezem van és mint látod még csak 188-at vettem fel a listába :)

"Michael Jackson-Thriller??? 'Bad' látom van!"

Thriller is megvan a múltkor még volt is szó róla, hogy miért nem tudtam egyelőre felvenni :)

"KLF???"

The White Room LP meg valami maxi is akad

"UNDERCOVER-CHECK OUT THE GROOVE az egyik legjobb 90s elektronikus dance album,nem látom a listán!"

Undercover nagylemezem nincs, hogy őszinte legyek nem vagyok annyira nagy rajongója (nem német zene :D), de valahol van egy Baker Street maxim az nagyon jó szám volt. Ha eljutok odáig felkerül a listára :)
  • bujcsik555
    Három Motley Crue lemez

Girls, Girls, Girls-s épp most tanulgatom ritka szabadidőmben basszuson :)
  • reynaud #3769
    Kiváló lemez jó zenékkel!
  • Musachy
    Nekem a Secret Service-től a Ye Si Ca van meg, de az még a '80-as évek eleje.
  • Musachy
    hiána=hiába
  • Musachy
    Igen, néztem, már csak négy van. A kiadótól csak a posta közel annyi, hiána fele a lemez...
  • reynaud #3765
    90s évek eurodance zenéire gondoltam!
    2000s évek nem nagyon érdekel,megvan szinte minden ami számomra fontos!

Abból a korszakból /90s évek/ vannak hiányzó zenék,jobban mondva verziók inkább melyek wanted listán vannak nálam!
    Ezért elsősorban maxikra gondoltam!

Megnéztem közben a discogs oldaladon a lemezeid!
    Gratulálok nincs rossz ízlésed!

Amit kiemelnék!
    Secret Service-Greatest Hits /imádom/
    nekem a Top Secret-Greatest Hits '2000 van meg cd-n!
    Röyksopp-The Understanding /hűha ez egy nagyon jó lemez ám!/

Viszont a PSB lemezek közt a legjobbat /szerintem/ Behaviour album,nem látom!
    Michael Jackson-Thriller??? 'Bad' látom van!
    KLF???
    UNDERCOVER-CHECK OUT THE GROOVE az egyik legjobb 90s elektronikus dance album,nem látom a listán!

Most kapásból két hiányzó dal ami nekem nincs!
    Unit feat. Red Bone-Move Your Body /club mix/
    Major T.-Keep The Frequency Clear /250hz frequency mix/

• narumon
    Megnéztem 5.81 GBP postával együtt
  • narumon
    Hát én innen rendeltem. Amazonos postával elég olcsó lemez
    http://www.amazon.co.uk/Various-Artists-Robot-Dancing-2/dp/B003UUE4L8/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1384808920&sr=1-1&keywords=Robot+Dancing
  • Musachy
    Tudom, a Razormaid remixek amúgy pont a kedvenceim. Néztem, hogy a kiadótól fele (2 GBP) ez a lemez, de a posta viszont sokkal több.
  • narumon
    Meghallgattam persze. Mire gondolsz? Néhány remix szám van rajta az amúgy általam kedvelt előadóktól.

Pl

• Musachy
    Tetszik ez a lemez, meghallgattad már? Milyen?
  • narumon
    Huhh ha én azt tudnám :)
    Maxira gondolsz vagy LP-re? A 90-es 2000-es évekből vegyesen van úgy 500 maxim.

Elkezdtem csinálni már végre listát a discogson, de jelenlegi tempómmal 1-2 év mire kész leszek. :))
    Az újakat már beírom úgy teszem fel a polcra, de ami a polcon van azzal nagyon lassan haladok, mert közben a minőségét is kategorizálom, hogy én is lássam mit kell beszereznem újra.

Itt nyomon követhető a lista fejlődése :)

http://www.discogs.com/user/Narumon/collection

Már csak 8x ennyi lemezt kell felvennem (ha nem veszek mellé :D) és kész leszek :D :D
  • reynaud #3758
    Nem rossz zenék!

90s euro-dance muzsikákból vinylen mi van Neked?
    Egy listát összedobhatnál,kíváncsi vagyok!
  • Musachy
    Jó kis new wave zenék vannak rajta!
  • narumon
    No ezt is meghozta ma a postás:

• narumon
    Egy másik forumból ez pont ide kivánkozik:

Részlet egy Darvas Lászlóval készített interjúból. (2008 november.)
    - Az eddigi válaszaiból úgy érzem, mintha egy kissé borúlátó lenne a hifi jövőjét, valamint a kritikus újságírást illetően ebben a mai mp3-as világban.

Teljes mértékben. A minőség az permanensen romlik. Azt látom, hogy nincs igény a minőségre. Az embereknek egész egyszerűen nem erre van igényük. És nem is arra van igényük, hogy leüljenek zenét hallgatni.

Ma szinte minden, amire azt mondják, hogy hifi, az úgy komolytalan, ahogy van. Ez mind a vonalon alul esik. Az embereknek csupán erre van igényük. Ez teljesen világossá vált.
  • narumon
    Csöves erősítőm van.

A Moby ebből a szempontból nem a legjobb példa mert ugye az eleve egy elég "tömött" elektronikus zene.
  • reynaud #3753
    Az angollal ma bajban vagyok ,pedig beszélem!

Moby-Slipping Away 2006 /így helyes/
    MUTE-Icdmute365 UK kiadás,5 verzió.
  • reynaud #3752
    Bocs de nem tudtam teljes választ írni e bejegyzésedre,mert közben ezer felé kellett figyelnem!

Ami lemaradt:
    Az erősítő összevetéssel nem rád gondoltam,fura volna ha neked tescos lenne ,viszont ha jól emlékszem mai modern készüléked van,haveri jó tanács ha elfogadod,próbálj beszerezni egy felső kategóriás vintage 80s években gyártott erősítőt,nagyon jó áron hibátlan készülékeket lehet venni!
    Jó ha van tartalékban egy ilyen készülék,meg aztán az sem kizárt,sőt...hogy jobb hangzást kapnál mint a mostani!
    Bár ez csak feltételezés,hisz nem tudom hogy szól a jelenlegi!

2000s cd minőséghez még annyit ha már a napokban vettél Moby lemezt,én 2006-ban egy maxit "Sleeping Away" vettem utoljára tőle az a cd nagyon szépen szól!
  • narumon
    de ki találta ki, hogy erre van igény? Mert a külföldi forumok is tele vannak anyázással a szar minőség miatt... :(
  • Musachy
    A keresletre fogják talán, mondván erre van igény?
  • narumon
    No ebbe most futottam bele, nem bírom ki, hogy ne osszam meg:
    R.E.M. - Collapse into Now (2011)
    DR Tracks: 6,6,7,5,6,5,8,5,5,7,8

:((

Pedig ezt a CD-t is ők csinálták:
    R.E.M. - Eponymous (1988!)
    DR Tracks: 15,17,19,16,16,17,16,15,18,17,18,17

Ugyanaz az együttes csak eltelt 23 év. Nem értem - ha én ekkora banda lennék egyszerűen nem engedném, hogy a kiadó egy ilyen szemetet adjon ki mint a felső... :(
  • Musachy
    Gammapolis, Az arc, XI
  • reynaud #3747
    Naru ezt akkor tisztábba tettük,remélem harag nincs!
    Nekem volt egy olyan félreértésem hogy a cd minőségről általánosságban gondolod hogy rossz minőség!

Az nagyon elszomorító ha az új kiadványokat az általad említett minőségben adják ki!
    Ez az eszmecsere arra jó volt, hogy legalább tudom nem szabad ilyen lemezeket vásárolni,mondtam nem vagyok képben új kiadványokkal kapcsolatban egyébként a The Killers albumán gondolkodtam ,de ha ilyen minőség akkor kihagyom!
  • reynaud #3746
    Ezt nagy élmény volt meghallgatni!
    Köszönet érte!

Omega vinyl album címekre kíváncsi volnék!

Gammapolis album + Hajnali Óceán daluk az én favoritom!
  • Musachy
    Az általad említett Skorpió dal nekem is nagy kedvencem!
    Omega lemezeim is vannak 3 vinyl és 8 van digiben.
  • narumon
    Persze, hogy vannak rosszul szóló CD-k (mint ahogy rosszul szóló vinylek is léteznek), hiszen mindent el lehet baszni még szándékosság nélkül is.

Én meg kifejezetten a mai zenékről beszéltem (tipikusan 2000 után kezdődött az általam útált jelenség és egyre erősödött), már a legelső hozzászólásom is arra vonatkozott (a mai zenékre). Mivel én szeretem a mostani zenéket is így ezeket is szeretném hallgatni. Jelenleg két válsztásom van erre; CD (vagy letöltés) agyon kompresszálva - én ezt képtelen vagyok hallgatni, megfájdul tőle a fejem és azt sem érzem, hogy zenét hallgatnék sokszor inkáb ricsajnak tűnik VAGY megveszem vinylen ahol nincs kompresszálva, relative jól szól, van hangszer szeparáció, van tér, meg lehet különböztetni a hangszereket.
    Más opcióról én jelenleg nem tudok és hát ebből a kettőből inkább az utóbbit választom. Ismétlem; NEM a formátum miatt hanem a ZENE MIATT!

Azt gondolom eddig már csak sikerült leszürnöd, hogy nem tescos rendszerem van.

"A HANGLEMEZ avagy a bakelit,vinyl a legjobb megoldás zenehallgatáshoz"

Ezt ÍGY soha nem mondtam és nem is fogom. Baráom Jazz zenét hallgat ahol egyáltalán nem jellemző a Loudness War, kiváló CD-k érhetőek el kiváló minőségben. Teljesen értelmetlen lenne neki egy vinyl rendszer, még ha be is tudja ugyanazt a zenét vinylen szerezni - nem biztos, hogy jelentős előnnyel járna számára, sőt!
  • reynaud #3743
    Bikini-Aranyalbum cd van nekem!
    Tulajdonképpen 19 kiváló zenével,de az a bizonyos dal a legnagyobb favorit!

A SKORPIÓ-t irigylem most Tőled,meghallgatnám az nekem sajnos nincs!

Volt egy ilyen daluk "így szólt hozzám a dédapám" gyerekként nagyon szerettem!

OMEGA lemezeid vannak?
  • reynaud #3742
    Ott van leírtam nem vagyok képben a mostanság kiadott cd lemezek minőségével,ezért ezekről nem is alkottam véleményt!

A 2000s években kiadott általam vásárolt albumok,maxik egyikével sem volt olyan minőségi problémám amiről írsz!
    Zömében /ministry of sound és angol kiadású lemezeket vásároltam/

Én nem számadatok alapján ítélek meg egy zenei minőséget,a fülemnek hiszek!

Tudom,tudtam mi az a loudness war,feleslegesen fáradtál,de azért köszönöm hogy felvilágosítottál!:(

Azért még végül megjegyezném hogy nem mindegy hogy egy audiophile vagy egy tescos kínai műanyag erősítővel hallgatod meg azokat a loudness war-os cd lemezeidet!

A régebben kiadott cd lemezek minőségével kapcsolatban,ha tehetném átsétálnék hozzád mondjuk néhány Bobby Orlando és zyx italo cd lemezemmel,azokon nincsen valóban loudness war,ellenben hallgathatatlan minőségű trackek jócskán akadnak azokon is!

További vitát elkerülve!
    A HANGLEMEZ avagy a bakelit,vinyl a legjobb megoldás zenehallgatáshoz Narumon megmondta!

• Musachy
    Ezt a Bikini nótát én is szeretem, de persze a lemez valódi hangzása nem mérhető egy youtube videóval...

Nekem véletlen kétszer is megvan az LP, amin rajta van a szám és egy CD is, ami tartalmazza.

És innen üzenem Frenreisz Karcsi bácsinak, hogy amennyiben Skorpiót akarok hallgatni (és szoktam), akkor "régi bakelit" kerül elő, pedig nem vagyok egyika a "néhány őrült DJ"-nek!

• Musachy
    Igen, az valóban nagyon jó. De a szar alapanyagból semmi sem varázsol jót, még a legjobb rendszeren is szarul fog szólni. De ezt már szintén elmondták itt.
  • reynaud #3739
    Igen természetesen TEAC! 'h' nélkül!
  • Musachy
    TEAC-et, mint márkát ismerem a hifi világából, nyilván arra gondoltál.
  • narumon
    No ezen a videón szerintem jól látszik a jelenség.
    Az eredeti keverésen a bejövő dob messze kiugrik a zenéből (hiszen a dobos veri mint az állat). A loudness war-os zenékben pedig semmi különbség nincs a kezdő dobok és a többi dob között, hiszen minden ugyanarra a szintre van húzva azaz kompresszálva. Ezt nevezeik loudness war-nak. Minden mai CD-t felhúznak, hogy kurva hangos legyen, ezért nincsenek a hangszerek között különbségek. A dob ugyanakkora hangerővel szól akkor is ha éppen csak pöcögteti a dobos meg akkor is ha teljes erőből veri. És ez természetesen igaz minden más hangszerre is. Téged és sok más embert ez azért nem zavar mert azt hiszed így vették fel a zenét, így készült a CD. Közben meg egyáltalán nem ez a helyzet, a felvétel teljesen jó a cinek ciceregnek a lábdob zúz, a snare akkor üt amikor püfölik. A CD-re keverés után ez eltűnik mert fent kiadják a parancsot, hogy hangosnak kell lennie (mert az átlag ember szerint az szól jól ami hangos). A Vinyl ezt technikailag nem bírja el, ezért ott marad a normális master. (Meg a vinyl közönségnek nem is lehetne eladni az ilyen katyvaszt.)

No és a videó, remélem ez egyértelműsíti, hogy ezen nincs technika ami segítene, hiszen maga az adat hiányzik az adott CD-ről:

• narumon
    Egyetértek. Vannak régi CDim a 80-as 90-es évekből azok szinte mind hibátlanok (legalábbis loudness szempontból).
  • narumon
    No rájöttem mi a baj. Nem tudod mi az a loudness war. Azon nem lehet erősítővel meg CD játszóval segíteni. No várj mindjárt keresek egy videót.