5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3814 Szevasztok Tagok!
Biztosan nem is adja el egyik csomagját sem, az sicher !
De, amiért jelentkezem: tegnap megint Ausztriába vitt a rossz sorsom, s ha már arra jártam, vettem egy lemezt is, ami valóban elég unikum, főleg mert tényleg nem volt még lejátszva. Mellékelek néhány fotót is.
-
#3813 Ezzel a sráccal az a vicces, hogy legutóbb 1Ft-ról indította az aukciókat, villámárnak 49999-et állított be, viszont licitlépcsőnek 9990 Ft-ot, így az összes termékét elvitték 1Ft-ért :). Azt nem tudom, hogy végül, hogy beszélte le az embert arról, hogy elvigye mert most ugyanazokat árulja. A Jean Michell Jarre-ra bevallom tettem egy ajánlatot - már megint elcsábulva - de hátha egyszer itthon is veszek jó állapotú lemezt....
-
#3812 Néztem ezt a fazont, általában 49999 Ft-ra állítja be a villámárat a vaterás lemezcsomagjaira...
Meg aszongya: "MEGARITKA" Például a képen alul lévő Bikini lemez is "megaritka". Vazz' nekem rögtön kettő is van belőle, nemrég mutattam is itt...
-
#3811 Új DR mérés:
CHVRCHES - The Bones of What You Believe
CD DR Tracks: 7,6,7,6,6,6,5,6,4,4,6,5,5,4,7,5
Vinyl DR Tracks: 12,10,11,9,9,9,9,10,8,8,9,9, -
#3810 Többed magammal összeültünk egy kis összehasonlításra. A célpont ezúttal Goldfrapp - Tales of US legutóbbi albuma volt rögtön 3 féle verzióban: CD, 24bit Wav és vinyl
Csak pár szóban; a CD és a 24bit között nincs nagy különbség, ugyanaz a master a DR is teljesen megegyező. Ettől függetlenül a 24bit kicsit nyugodtabb, hallgathatóbb, a magas hangok nem bántják annyira a fület de ez is tömött, nyomott az egész - hosszútávú hallgatásra alkalmatlan.
Természetesen ebben az esetben is a vinyl egy teljesen másik kategóriában indul. Valószínűsítem, hogy a master is más volt, de a végkevesés egészen biztosan. Abszolút nem tömött, sokkal több a hangszer, vitán felül nyugodtabb, szellősebb, a magasak feljebb húznak és végre nem karcolnak, a zene egésze eloszlása egyenletesebb - nekem mindig az angol floating szó jutott eszembe, barátom csak annyit mondott, hogy hülye aki a CD-t veszi - no comment. -
#3809 Semmit nem mondd, azt sem tudom kik ők-mik ők, magyarokban amúgy sem vagyok otthon (amit abból érdemesnek tartok az nagyjából meg is van :D) -
#3808 Az sem rossz - feleségem imádja. No majd a bécsi vásárban :P -
#3807 A Fórum együttes mond nektek valamit? Ma sikerült megszereznem a kislemezüket. Tudtommal ez az egy anyaguk van ami valaha megjelent. Nem tudom mekkora példányszámban adhatták ki, de nem hiszem hogy túl sok lenne belőle. Nagyon örültem mikor megláttam. Pláne hogy egy vaterás 50Ft-os zsákbamacska csomagból került elő mikor itthon kibontottam a dobozt. A borítója nem tökéletes, de a lemez teljesen újszerű :)
Link -
#3806 Krampampulival -
#3805 Itt a tél - pöröghetnek a vinylek a meleg szobában, forró csokival vagy teával a kézben :P -
#3804 Szerintem nincs a yugó kiadásokkal nagy baj, a legtöbb tisztességes munka, csak normális állapotban szinte beszerezhetetlen manapság - ha meg jó állapotban van akkor annyit kérnek érte mint egy német vagy USA kiadásért... akkor meg már látható, hogy miért nem azt veszem :) -
#3803 Nekem jugó kiadásban van meg, mint a legtöbb lemezem:) csóró egyetemistaként arra futja csak :)(bár jelenleg úgy néz ki lecserélem a sulit elég jó kis melóra, de még nem akarom elkiabálni).
Nagyon jó lemez az biztos, 2 kedvenc Queen számom közül az egyik ezen van:Tear it up.
-
#3802 Nagyon jó kis lemez a Works. Innuendo új kiadására vadászom jó áron ha már itt tartunk, a múltkor hülye fejjel USA-ból akcióban nem rendeltem meg, most meg már majd ugyanannyi mint itthon. -
#3801 Legutóbb a Queen – The Works pörgött nálam.
Most meg úton vagyok, úgyhogy csak flac-ban(nem mintha meglenne vinyl-en, még!) de ez szól:Franz Ferdinand - Franz Ferdinand -
greg68 #3800 Valaki megmondhatná hogyan lehet onnan letölteni. -
#3799 Milyen ismerős fal. ill a feltöltő személye. -
greg68 #3798 tegnap találtam a youtubeon nagyon jó. -
greg68 #3797 -
#3796 Mit hallgattok mostanában? -
#3795 Én ezzel:
-
#3794 Egy másik általam nagyon szeretett és tisztelt szám Apoptygma újraértelmezése:
Apoptygma Berzerk - Cambodia -
imre007 #3793 Köszi, éppen megtaláltam és feltettem ezt a progit!
Innen leszedhető. -
#3792 Én a foobar DR pluginjával. -
imre007 #3791 Milyen progival elemzitek a DR-t? -
#3790 Szerintem feldolgozasnak nagyon jo lett. -
#3789 Ez tetszett nagyon, olyan autoban reggel munkaba menet folporgetos : -
#3788 Nekem a Peter Schilling verziója ma is kedvencem, azért úgy tűnik, hogy marad is. -
#3787 Hát szerintem az alap az elég szuggesztív. Így igen mikor rá vagyok hangolodva akkor meghallgatom. Szerintem ha az évek alatt nem hallottam vagy százszor akkor egyszer sem. -
#3786 Hogy annyira ne legyünk offok. Egy másik általam nagyon kedvelt együttes feldolgozott egy régi epikus számot szerintem nagyon jó lett és mivel vinylen is megjelent így megrendeltem (így nem lesz off).
Apoptygma Berzerk - Major Tom -
#3785 Ühh... nagyon vidám. Hozzá ez a képi illusztráció... És neked egyből meg is tetszett? -
#3784 Egyébként ez volt az első dal amit még nagyon régen hallottam tőle. A feleségem azóta is hüledezik ettől a vidám szövegtől: :)))
-
#3783 Igen van egy fizimiskája ezekkel a kontaktlencsékkel :) Egyébként a dalok 80%-a szerintem angol nyelvű. Lehet hogy pont németbe nyúltál bele mert volt komplett német albuma is. -
#3782 No ez legalább angol nyelvű. Maga a zene nem rossz, a fazon kinézete meg az Anti Fittness Clubos csókára emlékeztet... -
#3781 Pedig ez éppen a 10. nagylemeze ha jól számolom (és nem számolok EP-t meg live lemezt)... mondjuk rétegzene mert Gothic-electronic, de az új lemezen a nagyon sok jó szám mellett ez az egyik kedvencem - gyenge fülnek kicsit erőszakos:
-
#3780 Őszintén még nem is hallottam erről. A zenei világom középpontja nem épp a német zene. -
#3779 Ehhez még hozzátartozik, hogy én imádom a Blutengelt az utolsó Monument lemeze is nagyon jó de az is agyon van kompresszálva - néha már nem is hallatszik ki belőle a zene. Viszont úgy tudom Blutengel vinyl nem létezik (egyelőre). Talán egyszer valami limitált. -
#3778 Nagyon muzikális a mai napom. Felraktam az FL studiót és elővettem az egyik régi szintimet... hááát nem nagyon áll már a kezemre :) próbálok valami italosat csinálni de egyelőre nem éreztem rá -
#3777 Az az :(
Pedig zeneileg jó lenne de a minősége = kuka -
#3776 Most megnéztem az új Compact Disco lemezt is, hát az is lesújtó. -
#3775 Én ma az Eighth Wonder Fearless LP-jét hallgattam.
Valamint csináltam egy kis DR-próbát a múltkoriakon felbuzdulva. Előkaptam pár CD-t a klasszikusokból és egy frissebbet (a Carbonsoul-t, amit párszor már rossz példaként emlegettem). Kijött a különbség a régebbi és az új CD-k közt!
Kipróbálnám a délutáni lemezt is vinylripből, de sajnos a digis számítógépem halott és nem visz rá a lélek, hogy vegyek most egy másikat.