5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3854 Tűnyomás jól van beállítva? Nem lebeg esetleg a kar? -
#3853 Hát ez így elég sokminden lehet, leginkább kontakthiba csinálja ezt de, hogy a lemezjátszó mely részében az passz. Esetleg kábel csatlakozást, törést érdemes még keresni. -
#3852 Sziasztok. Évek óta van egy Tesla GZ-073 bakelit lemezlejátszóm a szekrényben. Ma egy kollegám hozott nekem egy marék, bontatlan VK 4302 es tűt. Egy szem bontatlan, jazz bakelitem van itthon, gyorsan ki is nyitottam és felterttem pörögni. És most jön a bibi: szaggat a zene. kb 1 mp ig szól aztán semmi, aztán megint szól aztán semmi... olvasgattam a neten, de semmit nem találtam. tudom nagyon amatőr vagyok, de légyszi szegítsetek :) -
#3851 Csütörtök-pénteken Szegeden leszek, nekem okés akkor, ha már nagyon meg akarsz szabadulni tőlük :D Ráérek egész nap, semmi komoly dolgom nem lesz csak egy randim, de az várjon a sorára, előbb a lemezek -
#3850 Meg ha drágább lemez lenne akkor reklamálnék a cégnél, hogy cseréljék ki, ennyi pénzért szvsz nem érdemes. -
#3849 Mhm, úgy látszik én szerencsés vagyok még soha semmelyik lemezemmel nem volt gond. Egyébként akkor olyat rendelj aminél szerepel a frustration free packaging. No abban egészen biztosan nem tud történni semmi a lemezzel (hacsak át nem mennek rajta egy tankkal). -
#3848 Apropó amazon, végül én is rámentem az általad mutatott lemezre. Viszont köszönet a postának, mire megjött, éveket használódott a borítója. Főleg, ha a bal alsó sarkot nézzük... Nem túl masszív a csomagolás effajta megrázkódtatásnak, továbbiakban meggondolom az onnan való rendelést...
-
#3847 Egy kis ajánlat! Aki szereti a lightosabb, néhol jazzesebb (de nem jazz) hangzású zenéket, azoknak ajánlom a Hunger Games - Songs from District 12 and Beyond lemezt (igen éhezők viadala). Amazon.uk-n Allmusic-tól rendelve postaköltséggel együtt 4300 Ft körül jön ki (12 font alatt volt). Reggel amikor rendeltem még volt pár darab belőle. -
#3846 A weather systems albumuk nekem nagyon bejön ma is hallgattuk egy kicsikét.
Expedit király, szerintem az eladások nagy részét vinyl polcok teszik ki :)) Kis túlzással mindenhol ezt látni. Mondjuk mi asszonnyal lementünk a bútorosokhoz és vágattunk majd itthon összefurkáltuk. Így pont akkora amekkora kell (egyelőre).
No mikor ütközzünk? Én már idén nem dolgozom elvileg, a verda meg szervínnyóban, de asszony tütükéje itt van a ház előtt, szóval holnap meg a szerda kivételével szerintem bármelyik nap el tudok szaladni. -
#3845 RHCP
Anathema sem rossz, bár csak felületesen ismerem, annyira nem fogott meg, nekem valami hiányzik belőle. A harmadikat nem ismerem.
#3835 meg mind ismeretlen számomra.
Én legutóbb az Edda első 7 lemezét szereztem be. Ezekkel együtt elérte a gyűjteményem a 450 lemezt, nagy-közép-kislemezestől, maxistól. Már egy új szekrényre is be kellet ruháznom, legyen hol tárolni őket :)
Ilyet vettem, csak nálam fektetve van, úgy jobban illik a szobába, na meg így a tetejére is tudok pakolni :P
-
#3844 Belebotlottam, hát csak megvettem én is:
-
#3843 Én nem mondtam, hogy rosszul szól. Patog perceg egy mosást beütök és meglássuk. Csak most van olyan felhajtás nálunk aj jaj. -
sanyo71 #3842 Fasza zenék kolléga! -
#3841 Köszi az infót!
Még inkább érthető,miért ennyire jól sikerült ez a dal!
Hiszen az általad említett nevek igazi nagyágyúk az italo-disco zene történetében!
-
dj adrián #3840 A To Be Or Not To Be című Jock Hattle nóta esetében Mauro Farina énekhangja jelentősen hozzájárul a dal minőségéhez és természetesen a dal producerei Farina-Crivellente és Giacomo Maiolini is garanciát jelentenek. -
#3839 Nekem is az a kedvencem különben. Ez a Crazy Family megvolt már önálló maxin, de eladtam. A Shaker Skake a Time-tól is remek és így össze lettek egy lemezre házasítva. -
#3838 Maxi maxi hátán :) -
#3837 Neked aztán van ízlésed!
Klasszikus nagy italo-disco és hi-nrg zenék!
Egy dalt kicserélnék azért,Jock Hattle-től nekem a "To be or not to be" a kedvencem! -
Biatomi #3836 dícséretes -
#3835 Jött némi hanganyag nekem is:
-
#3834 Noh én most hallgattam meg a Zyx Italo lemezt. Elég jó kis lemez és a hírekkel ellentétben egyáltalán nem szól rosszul. -
#3833 Jól tetted :) Én még nem hallgattam meg.
Anathema-t meg aki nem ismeri annak nagyon ajánlom. Pink Floyd és Riverside keverék, a Weather Systems albuma szerintem fantasztikusan jó lett, de az itt látható Eternity sem rossz! -
#3832 Azt a jobboldalit pont ma délután is döngettem! -
#3831 Csendmegtörésnek, ezek is megjöttek:
-
#3830 Igen most nagyon beállt... gondolom mindenki ide-oda van a karácsony miatt :) -
#3829 Annyira pörög a fórum, hogy nem tudom követni! -
#3828 ...Bikinit meg Durant hallgattam... -
#3827 -
imre007 #3826 Bocsi, látom te is ezzel kezdted! -
imre007 #3825 Hülye fórummotor!
Akkor így:
http://www.youtube.com/watch?v=9ukA4QopXnc
Ez az első része a riportnak. -
imre007 #3824 Akkor az első rész is:
-
#3823 Háhá, Plesi bá! Ebben a percben értem haza az órájáról :D -
dj adrián #3822 -
dj adrián #3821 Egy szakdoga a vinylről.
http://www.youtube.com/watch?v=9ukA4QopXnc -
#3820 Rögtön kettőt!
Egyébként én nem nagyon szoktam érteni ezt a megaritka meg gyűjteményes dolgot. Más topicban is olvastam már, hogy ez meg ez a maxi ennek meg annak megvan és az milyen megaritka és blabla, közben meg a rajta lévő zene egy fosch és azért ritka mert annó sem vette meg a kutya se.
Nos én semmi olyan lemezt nem veszek amit nem hallgatok meg szívesen, aztán felőlem lehet ultraritka extrém gyűjtői lópikula is. Az, hogy valaki a múltkor a másik topicban kiborult, hogy a CD-je mostmár kevesebbet ér mert valaki feltöltötte egy orosz torrent oldalra az meg szerintem egyenesen a legalja az egésznek... :( -
#3819 Te nem szereted a CD-ket, de van annak az embernek egy megaritka mini cd-je 39999-es kezdőáron, de 55000-ért azonnal vihető. Kihagyhatatlan! -
#3818 Ez tényleg szép! -
#3817 Jókérdés, péntek reggelig(dec. 6) mindenképp Szegeden leszek, hétvégére hazaugrok a családhoz, de hogy utána hogy alakulnak a dolgok azt nem tudom. Lehet majd csak januárban leszek legközelebb itt, ha nem vizsgázok decemberben. -
#3816 Bujcsik kollega! Te mikor mész haza ünnepekre? Előtte még el kéne vinned / juttatnom a lemezeket! -
#3815 Wow. Bár nekem nincsenek Omega lemezeim, de ez biztos gyűjteményes darab.