5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3894 Az első magyar 12"-os maxi single (LGT) Módos Péter kezében:
-
#3893 A lemez igazi élvezet!
-
#3892 -
#3891 Nincs miről írni, mindenki csak élvezi a zenét :) -
#3890 Csak én. -
#3889 BUÉK mindenkinek! Ismét itt. Látom amúgy senki nem járt erre, nincs hihetetlenül sok olvasni valóm :( :D -
#3888 H A P P Y N E W Y E A R ! ! !
avagy BÚJJÉK Belétek is! Boldog 2014-es esztendőt mindenkinek! -
#3887 Nekem meg ez!
-
#3886 Ma jött:
-
#3885 Valamit félre olvastál - én nem ajánlottam a Teslával kapcsolatban semmit... -
#3884 Igen, a PL-200 az egy Pioneer (a padlásról)... az nem egy mono készülék. -
#3883 3874-es hsz ! -
#3882 Vazz' nem a Teslára ajánlotta a kolega at AT-t, hanem a Pioneerra! -
#3881 Ne verjétek át a kollégát ilyen ajánlatokkal ! Ez a tesla egy MON O lemezjátszó, nem is lehet más pick-upot rászerelni, CSAK a sajátját. Az egész nem ér egy kalap szart sem, KUKA egyszerűen. Ráadásul az eredeti tű zafir, amit 100 lemezenként cserélni kell ! +Ráadásul még outputja sincsen, csak a saját, hitvány erősítőjéről szól, mint írtam, azt is monóban teszi, egyszer másfél watt csúcsteljesítménnyel! Nem ér még 10 fillért sem az egész, ráadásul nem is régi, a nyolcvanas évek elején még gyártották !! -
#3880 Erről az LP-ről az A1 (Being Boring) volt az első számú sláger, nálam is. -
#3879 PET SHOP BOYS-THE END OF THE WORLD
Legfelsőbb minőségű syntpop! -
#3878 Hát én se... -
#3877 Nem is értem ezt a Tesla dolgot ha ott a padláson egy Pio. -
#3876 Esetleg ha bizonytalan vagy akkor nézz bele komplett hangszedőt. Kezdésnek AT95E pl az áráért egy nagyon jó hangszedő, 12-14 körül van az ára. Ha a lemezjátszó egyébként egybe van, akkor megérdemelne egy ilyet. -
#3875 Kb ezzel kellett volna kezdeni. Az a Pio 5x jobb lemezjátszó mint a Tesla. 4-5 e forint egy tűért meg marhára nem sok, hogy úgy mondjam. -
#3874 Sajna nem a lemezzel volt a gond. Padlásról előkerült egy Pioneer pl 200as. Ezen megy suépen a zene. Ebbe a lejátszóba tűt hol tudok venni? Csak saját tűt lehet bele tenni? Itthon is meg ebayen is 4-5000 között találtam csa:
http://www.ebay.com/itm/Stylus-for-PIONEER-PL100-PL200-PL300-PL400-PL514X-PL516X-X300-X500-X700-X900-/331028748092?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item4d12d9d73c -
#3873 ...vagy utolsó roham Karácsony előtt a boltokban? -
#3872 Mindenki punnyad... -
#3871 Sokra nem megyek vele... -
#3870 Azért hidd el, hogy ez nem általános! A csomagolás egyébként láthatóan sérűlt volt? Akkor postánál is lehet reklamálni! -
#3869 Több helyet is meg szoktam nèzni, de ilyen olcsó lemeznél nincs számottevő különbség! Ez amazon (all your music)-ról 5900 ft- èrt van nálam ami kb ugyanazt jelenti mintha bakelit futártól rendelnéd.... -
#3868 Ahogy látom nem igazán olcsóbb az amazonon, ráadásul, ha úgy érkezik a lemez, ahogy az enyém... -
#3867 Naru, írtad hogy külföldről szoktál lemezt rendelni mert van hogy olcsóbb még szállítással is. Amazon-ról szoktad vagy van valami spéci helyed?
Kinéztem magamnak ezt, aztán próbálom kideríteni lehet-e olcsóbban mint innen. -
#3866 A tápegység itt primitív, van egy egyenirányító egység, valszeg diódákból 4 darab, meg egy-két szűrő/puffer kondi, jobb esetben.
De inkább azt kellene megvizsgálni, hogy a pickup-ban a TŰ rendesen a helyén van e, gyanús, hogy csúszik a kar a lemezen. Ez akkor szokott bekövetkezni, ha törött maga a tű, vagy a zafir vagy gyémánt kiestt a végéből !! Ezt legegyszerűbben egy közönséges lupéval tudod megvizsgálni !! -
#3865 Esetleg másik lemezzel ami tökéletes nem kellene egy próba? -
#3864 Pattan is piciket az elhalkulásnál? Azt megnézted lejátszás közben folyamatos a kontakt a tű és a lemezbarázdák között? Ugye nem emelkedik el a kar? -
#3863 Viszont akkor ez elég látványos lenne - nem veszi észre kollega, hogy ugrál a kar?? -
#3862 Nyolcas a lemezben? Nagyon gyorsan halad befele a kar... akkor csak ugrál a barázdákon keresztül, gondolom a lemez hajlása lökdösi és ettől szól szaggatva. Amikor beleér a barázdába, akkor szól. Ha meg ez van, akkor minek szétszedni? -
#3861 aha, pontosan így néz ki. elsőre nem látok semmi rendelleneset. nincs sehol megszakadva, nincs megfeketedve. közben azt is figyeltem hogy nagyon gyorsan halad befele a fej. attól lehet ez hogy van egy kis "nyolcas" a lemezben? honna tudom hogy a téppal lesz a gond? műszerrel rámérjek a kimeneteire?ha a táppal van a gond, akkor mit kell vele csinálni? kicserélni? -
#3860 Maga a szerkezet ennyiből áll : ( Nincsen túlbonyolítva ....)
-
#3859 Valószínű, hogy vmi tápegység baja van, ott nézz körül. Ez egy roppant egyszerű szerkezet, a kar maga vagy 20 deka, biztosan nem lebeg !! -
#3858 köszi szépen. holnap belenézek. hol érdemes keresgélnem a kontekt/kábel hibát? akkor az a kar lebegés nem lehet ennél a típusnál gond? -
#3857 Nekem gyerekkoromban mondhatni egyik kedvencem volt, szívesen meghallgatom ma is. A disco éra egyik csillaga volt. -
#3856 Amanda Lear-ről mi a véleményetek?
Vettem pár lemezt vaterán, aztán hozzá lett dobva bónuszba két lemeze. Én nem nagyon ismerem, nem a stílusom, de az az 1-2 szám amit ismerek tőle egész kellemes még így keményebb zenékhez szokott füllel is.
-
#3855 Ja, most nézem a típust, nem valószínű, hogy az a baj... inkább valami elektromos-elektronikus.