5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    Az első magyar 12"-os maxi single (LGT) Módos Péter kezében:

• Musachy
    A lemez igazi élvezet!

• bigivan
  • bujcsik555
    Nincs miről írni, mindenki csak élvezi a zenét :)
  • Musachy
    Csak én.
  • narumon
    BUÉK mindenkinek! Ismét itt. Látom amúgy senki nem járt erre, nincs hihetetlenül sok olvasni valóm :( :D
  • Musachy
    H A P P Y N E W Y E A R ! ! !

avagy BÚJJÉK Belétek is! Boldog 2014-es esztendőt mindenkinek!
  • kaposi1
    Nekem meg ez!

• narumon
    Ma jött:

• narumon
    Valamit félre olvastál - én nem ajánlottam a Teslával kapcsolatban semmit...
  • Musachy
    Igen, a PL-200 az egy Pioneer (a padlásról)... az nem egy mono készülék.
  • bigivan
    3874-es hsz !
  • Musachy
    Vazz' nem a Teslára ajánlotta a kolega at AT-t, hanem a Pioneerra!
  • bigivan
    Ne verjétek át a kollégát ilyen ajánlatokkal ! Ez a tesla egy MON O lemezjátszó, nem is lehet más pick-upot rászerelni, CSAK a sajátját. Az egész nem ér egy kalap szart sem, KUKA egyszerűen. Ráadásul az eredeti tű zafir, amit 100 lemezenként cserélni kell ! +Ráadásul még outputja sincsen, csak a saját, hitvány erősítőjéről szól, mint írtam, azt is monóban teszi, egyszer másfél watt csúcsteljesítménnyel! Nem ér még 10 fillért sem az egész, ráadásul nem is régi, a nyolcvanas évek elején még gyártották !!
  • Musachy
    Erről az LP-ről az A1 (Being Boring) volt az első számú sláger, nálam is.
  • reynaud #3879
    PET SHOP BOYS-THE END OF THE WORLD

Legfelsőbb minőségű syntpop!
  • narumon
    Hát én se...
  • kaposi1
    Nem is értem ezt a Tesla dolgot ha ott a padláson egy Pio.
  • narumon
    Esetleg ha bizonytalan vagy akkor nézz bele komplett hangszedőt. Kezdésnek AT95E pl az áráért egy nagyon jó hangszedő, 12-14 körül van az ára. Ha a lemezjátszó egyébként egybe van, akkor megérdemelne egy ilyet.
  • narumon
    Kb ezzel kellett volna kezdeni. Az a Pio 5x jobb lemezjátszó mint a Tesla. 4-5 e forint egy tűért meg marhára nem sok, hogy úgy mondjam.
  • SzarvasA
    Sajna nem a lemezzel volt a gond. Padlásról előkerült egy Pioneer pl 200as. Ezen megy suépen a zene. Ebbe a lejátszóba tűt hol tudok venni? Csak saját tűt lehet bele tenni? Itthon is meg ebayen is 4-5000 között találtam csa:

http://www.ebay.com/itm/Stylus-for-PIONEER-PL100-PL200-PL300-PL400-PL514X-PL516X-X300-X500-X700-X900-/331028748092?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item4d12d9d73c
  • Musachy
    ...vagy utolsó roham Karácsony előtt a boltokban?
  • Musachy
    Mindenki punnyad...
  • Musachy
    Sokra nem megyek vele...
  • narumon
    Azért hidd el, hogy ez nem általános! A csomagolás egyébként láthatóan sérűlt volt? Akkor postánál is lehet reklamálni!
  • narumon
    Több helyet is meg szoktam nèzni, de ilyen olcsó lemeznél nincs számottevő különbség! Ez amazon (all your music)-ról 5900 ft- èrt van nálam ami kb ugyanazt jelenti mintha bakelit futártól rendelnéd....
  • Musachy
    Ahogy látom nem igazán olcsóbb az amazonon, ráadásul, ha úgy érkezik a lemez, ahogy az enyém...
  • bujcsik555
    Naru, írtad hogy külföldről szoktál lemezt rendelni mert van hogy olcsóbb még szállítással is. Amazon-ról szoktad vagy van valami spéci helyed?
    Kinéztem magamnak ezt, aztán próbálom kideríteni lehet-e olcsóbban mint innen.
  • bigivan
    A tápegység itt primitív, van egy egyenirányító egység, valszeg diódákból 4 darab, meg egy-két szűrő/puffer kondi, jobb esetben.
    De inkább azt kellene megvizsgálni, hogy a pickup-ban a TŰ rendesen a helyén van e, gyanús, hogy csúszik a kar a lemezen. Ez akkor szokott bekövetkezni, ha törött maga a tű, vagy a zafir vagy gyémánt kiestt a végéből !! Ezt legegyszerűbben egy közönséges lupéval tudod megvizsgálni !!
  • kaposi1
    Esetleg másik lemezzel ami tökéletes nem kellene egy próba?
  • narumon
    Pattan is piciket az elhalkulásnál? Azt megnézted lejátszás közben folyamatos a kontakt a tű és a lemezbarázdák között? Ugye nem emelkedik el a kar?
  • narumon
    Viszont akkor ez elég látványos lenne - nem veszi észre kollega, hogy ugrál a kar??
  • Musachy
    Nyolcas a lemezben? Nagyon gyorsan halad befele a kar... akkor csak ugrál a barázdákon keresztül, gondolom a lemez hajlása lökdösi és ettől szól szaggatva. Amikor beleér a barázdába, akkor szól. Ha meg ez van, akkor minek szétszedni?
  • SzarvasA
    aha, pontosan így néz ki. elsőre nem látok semmi rendelleneset. nincs sehol megszakadva, nincs megfeketedve. közben azt is figyeltem hogy nagyon gyorsan halad befele a fej. attól lehet ez hogy van egy kis "nyolcas" a lemezben? honna tudom hogy a téppal lesz a gond? műszerrel rámérjek a kimeneteire?ha a táppal van a gond, akkor mit kell vele csinálni? kicserélni?
  • bigivan
    Maga a szerkezet ennyiből áll : ( Nincsen túlbonyolítva ....)

• bigivan
    Valószínű, hogy vmi tápegység baja van, ott nézz körül. Ez egy roppant egyszerű szerkezet, a kar maga vagy 20 deka, biztosan nem lebeg !!
  • SzarvasA
    köszi szépen. holnap belenézek. hol érdemes keresgélnem a kontekt/kábel hibát? akkor az a kar lebegés nem lehet ennél a típusnál gond?
  • Musachy
    Nekem gyerekkoromban mondhatni egyik kedvencem volt, szívesen meghallgatom ma is. A disco éra egyik csillaga volt.
  • bujcsik555
    Amanda Lear-ről mi a véleményetek?
    Vettem pár lemezt vaterán, aztán hozzá lett dobva bónuszba két lemeze. Én nem nagyon ismerem, nem a stílusom, de az az 1-2 szám amit ismerek tőle egész kellemes még így keményebb zenékhez szokott füllel is.
  • Musachy
    Ja, most nézem a típust, nem valószínű, hogy az a baj... inkább valami elektromos-elektronikus.