5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#4094 Az is lehet előny, hogy anyu is ki tudja cserélni. Remegő kezűek is előnyben részesítve :D
Meg 2500 Ftos hagszedőtől mit várjunk. -
dj adrián #4093 Félreértés ne essék, én senkit sem szeretnék lebeszélni a műanyag házas japán "csoda" lemezjátszókról és a hozzá passzoló T4P rendszerű low budget hangszedőkről. Nekem ingyen se kellene, de ez meg az én dolgom. -
#4092 Nos, találtam némi ismertetőt:
"They’re designed to be quick and convenient. Though there are some great models out there, they usually don’t sound as good as a similarly priced standard-mount due to the fact that they don’t allow for adjustments and calibrating." -
#4091 Ami pedig a hangszedőket illeti, itt van például egy AT, ami egész jó adatokkal rendelkezik és a vélemények is jók róla. Nem tudom fülre mit produkálna... -
#4090 Értem. De van pár Technics lemezjátszó is, amik paramétereikben megegyeznek (van, amelyik jobb is talán), mint a favorizált 1210-es és ilyen megoldással van ellátva. Jellemzően a '80-as évek közepén kerültek ezek forgalomba. -
dj adrián #4089 Jellemzően az alacsony minőséget képviselő lemezjátszók sajátja. Előnye az, hogy a beállítással nem kell sokat vacakolni, mert gyárilag az optimális ponthoz van beállítva. Hátránya az, hogy nagyon szűk a választék hangszedő fronton (általában gyenge minőségű),de ennek az az oka, hogy nem is érdemes azokba a károk a jobbat tenni. -
#4088 T4P hangszedő megoldásról vélemény? -
#4087 Ugyan, így is pörög :D
Nem mp3 topic ez, hogy hamarian telefecsegjük :) -
#4086 Srácok ne hagyjátok már ennyire süllyedni a topicot! Ha véletlen éppen nem érek rá akkor meghal? :D
[Amúgy meg magamban írogatok..] :P -
#4085 Nem tudtam ott lenni sajnos, pedig eladóként volt tervben még pár héttel ezelőtt, aztán közbe jött egy program amit sehogy nem tudtam átrakni, a végén még szétnézni sem tudtam :( -
#4084 Szintén!
Ott voltál tegnap a lemezbörzén? Ha igen, akkor fotóztál? -
#4083 Ja. -
#4082 Boytronic - Working Model pörög. Nagyon jó lemez szerintem. Valaki szereti még? -
#4081 Jah egyébként szerintem az egész lemez telitalálat! Aki szereti a melankolikus - elvarázsolós filmzenét az tárazza be, én néhány résznél libabőrös voltam :) -
#4080 Aki szereti az M83-at (én utóbbi időben nagy rajongójuk vagyok), megjelent az új lemezük ami ezúttal is egy filmzene (Az Oblivion után a második). Itthon 5800Ft-os árával nem is tartozik a drága lemezek közé.
M83 - You & The Night
és a főcimdal:
-
Azt én is szeretem, bár vinylel nincs meg tőlük semmi még. Nekem meg a héten még semmit se volt idom hallgatni, reggel öttől este 8-ig meló van. -
#4078 Én meg The Birthday Massacre-t :P -
#4077 Én ma Aviciit és Men At Worköt hallgattam. -
#4076 facethemusicnál akciós lemezek vannak (5000Ft alatt):
www.vinylnirvana.hu -
Biatomi #4075 Szia Gyuri!
Ugyanígy jártam mint te,pakolgattam.De addíg pakolgattam míg annyira elpakoltam hogy jobb ha nem látja senki. -
#4074 Behajtani tilos : / -
Biatomi #4073 Remek lemezek Sanyi -
#4072 Ismerős lemezek! -
#4071 Én is pakolgattam a lemezeket a helyére!!!
-
sanyo71 #4070
Sziasztok!!Én egy ilyen napot tartottam,először az egyik pakk,utána a másik...közben pedig a Neoton Família – Disco Party '87 -
#4069 -
#4068 Most viszont Guns N Roses szól..... take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty :) -
#4067 Hihi!
Én sem haladtam semmit discogs lemez felvétellel :) Én meg mindig felrakom a lemezt, hogy mégis milyen minőség és leragadok ott :D
Hétvégén nálam sokminden pörgött mert phonokat próbálgatok. Plusz vettem az SL7 (olcsó tangenciális lejátszó) egy olcsó hangszedőt (AT92ECD) és azt is tesztelgetem. Azért azt tudom mondani erre az összeállításra, hogy bármennyire szidták itt, hogy komolytalan ez bizony kezdő szinten egy jó páros. A kettő együtt nem volt egy húszas (SL+AT) és kezdőnek abszolút merném elinduláshoz ajánlani. Tényleg olyan mint egy CD játszó. Lemez berak, tető lecsuk, play gomb megnyom és már jön is a muzsika. -
#4066 Na ki mit hallgatott a hétvégén? Nálam épp egy Best of Blondie pörög.
Discogra felvitellel kemény 30 lemezig jutottam előző hétvégén, most ugrok neki a második körnek. Hát elég lassan haladok, mindig elakadok mikor találok valami érdekességet egyik-másik lemezről és azt olvasgatom hosszú percekig :)
Na meg a 13 órás műszakok se segítenek, hét közben semmi erőm ezzel foglalkozni sajnos :/(de legalább kicsit növekszik a komolyabb pörgető+erősítő+hangfalra szánt spórolt pénzem) -
#4065 Van nálam egy Marantz PM80 (régi A osztályos erősítő). Le a kalappal a phonoja előtt. Nagyon tisztességes munka. Összehasonlítottam egy Pro-ject phono II-vel, a Maranzté sokkal jobb. Ha azt nézzük, hogy egy ilyen pro-ject most 20-25 körül van, egy ilyen erősítő mellé fölösleges megvenni. Ráadásul legutóbb 30 körül volt eladásra egy ilyen erősítő - tehát így nézve elég jó ár/érték aránnyal rendelkezik! -
#4064 Yepp -
#4063 Nem, az egy DJ technika. -
#4062 Nincs már meg sajnos :(
Egy Ortofon S-120-am van még az AT150-en kívül eladó, de az nem az AT120E szint... :( -
sanyo71 #4061 Esetlegesen jól jött volna most nekem,de ha nincs,akkor már mindegy.. -
#4060 Guns N Roses - Apetite for Destruction ~4500Ft-ért házhozszállítással (amazon UK)
www.vinylnirvana.hu Guns N Roses - Apetite for Destruction -
#4059 illetve a csöves phono most éppen készülés /finomítás alatt -
#4058 Jah nálam annyiból is el lehet szörnyedni a hős hifizőknek, hogy csöves erősítő, csöves phono, van den hul kábeelezés és ugye sokak szerint feleslegesen drága hangszedő alkotják a rendszert :) -
#4057 Én már sokszor leírtam - jónak és drágának mondott lemezjátszóról váltottam Technicsre (előszőr kerültem mint a tüzet mert mindenki azt mondta ez egy DJ lejátszó ez nem lesz jó hifire), aztán külföldi forumokon meg valamiért csak éltették még hifire is. Aztán kértem kölcsön egyet - másnap már a sajátommal pörgettem itthon a zenét.
Szerintem sok függ attól, hogy egyáltalán ki mit preferál és milyen zenét hallgat. Őszinte leszek én egy drága pro-ject mellett majd elaludtam olyan unalmas semmitmondó zenét produkál rock és dance zenék alatt, hogy azt elmondani nem lehet.
Én most is Depeche Mode-ot pörgetek éppen - ez minimum egy klasszissal jobban szól ezen a Technicsen mint annó a 3x ennyiért vett Pro-jecten. -
#4056 De ez is nagyon bejött ez egy kurvajó hangszedő de áprilisban - májusban megyek megint Japánba szóval vennék egy jobbat :D -
#4055 Azt már régen :o Miért?