5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#4134 Ha már Sony és lemezjátszó akkor "csakis" ez jöhet szóba :)
-
#4133 Hopp csak most olvasom! Vettél már valamit? -
#4132 Mindenképpen hasonlít a Ziphona Combo-hoz...hiszen van átlátszó burkolata... -
#4131 Passzol hozzá ez a lejátszó:
-
#4130 Ami ugye felesleges is volna. -
#4129 Minimalista kiállítású.
Semmi sallang.... -
#4128 Ha már Sony, akkor mondjuk ez a hifi:
-
#4127 -
#4126 Az írja egy ilyennek a tulaja, hogy 20kg feletti a súlya!!!
Hihetetlen.
Sharp HK 9000
-
#4125 Ez meg 80 körüli lehet? -
#4124 A Lasonic gyártotta az igazán brutál darabokat. -
#4123 Ja ni**er magnó! -
#4122 Menő volt 25 éve....
Valamelyikhez még kis szinti is tartozott. -
Biatomi #4121 milyen ismerős -
#4120 Vagy ez:
-
#4119 Akkor inkább ez:
-
#4118 Nekem túl csicsás/színes. -
#4117 Jesszusom menniy bisz basz van ezen a magnón XD
Alkatrész temető :D
Menő lett volna 25 éve :D
Faxa :D -
#4116 Deck-eket láttam én is.
Az annyira nem izgat...
Van egy helyes kis Sony Hi-Fi-m, az megfelel.
Egy rohadt dögre vágyom...
A vaterán előfordul 1-1 ilyen, de nagyon jól akarok választani...akár müszaki bizóból, akár a netről...
...mondjuk egy ilyen:
-
#4115 Amúgy jó hi-fi cuccokat egész elfogadható áron meg lehet szerezni. Főleg a kazettás deckek vannak nyomott áron és rengeteg van, egészen jók is, amikről annak idején álmodni sem mertem. Ma meg semmi értékük, szinte hozzád vágják.
Érdemes kicsit komolyabb szerszámokat beújítani. -
#4114 Áuh! Ez gyilkos! -
#4113 Wow!!!
ez meg itt a Ziphona Combo 1984-ból:
-
#4112 Én egy ilyen(?) Supraphon lemezjátszón hallgattam anyámék rengeteg, főleg kislemezét és az enyémeket Máté Pétertől a Boney M-en keresztül az Eruptionig... Később már rámentem a hi-fi vonalra. -
#4111 Asszem egy böhöm magnóval nyitok, mert kazijaim még vannak (sajnos a hi-fi-n már nincs "kazettás részleg").
A Pana lenne a legjobb a régi idők miatt, de nem igazán látni ilyet.
------
Elég sok (igazi) New Wave alkotás csak vinylen érhető el, ezért lenne jó egy műszer....majdan.
Az első készülékem egy ndk-s Ziphona Combo volt....
Teljesen szar volt.
A súlyt pl. nem lehetett állítani.
-
#4110 Épp akartam érdeklődni, hogy mi újság a lemezjátszó és lemezek beszerzésével, de közben láttam egy másik topikban a hsz-edet ezzel kapcsolatban. -
#4109 Nekem volt egyszer egy hatalmas Universum magnóm, egy igazi ritkaság és nagyon jó minőségű gép volt. -
#4108 Esetleg egy ghettoblaster?
hmm? -
#4107 Ezt biztos imádja a technika...
JAJJ!
-
#4106 Sziasztok!
Úgy néz ki eljött az idő(valamint a szükséges pénz) hogy beújítsak a régi Teslám mellé valami komolyabb pörgettyűt. Viszont mivel nem értek hozzá annyira mint az ide járók nagy része, tanácsokat kérnék.
Kb 100ezer Ft-om lenne rá, és ugye ebből kellene megoldani a lejátszó+erősítő+hangfalakat. Ami szempontok első körben fontosak lennének nekem hogy egyfelől ugye lehetőleg minél szebben szóljon, és itt jön talán a nehezebb része. Elég sok régi, picit viseletesebb állapotú lemezem van. Tehát valami olyan kellene ami jobban viseli ha nem makulátlan lemezeket is pörgetek rajta. (Mint amatőr gondolom a tűnyomáshoz lehet köze, a Teslam gond nélkül lejátszik bármit, de vettem nagybátyámnak egy alig használt régi Ziphonát, sokkal finomabban szól de azon pár lemezem ugrik.) No meg az esztétikusság is fontos azért :)
Ha esetleg a javaslatok mellé konkrét linket is tudtok adni ahol kapni ilyet, akkor pluszba hálás lennék :D
-
#4105 Ez az, de még mindig nem értem, hogy honnan jött ez a 2500Ft... -
#4104 Semmi gond nincs itt. 2500-ért ma már semmit nem adnak nem hogy hangszedőt. Egyébként Amit én vettem az 7500Ft körül van, ehhez mérten tehát semmi csoda de azt is meg kell említeni, hogy pont az ára miatt végül is csoda, mert annyira nem szól rosszul.
Én továbbra is azt vallom, hogy bármikor hallgatom inkább az SL7-et egy AT92-vel mint a 3x ennyibe kerülő CD lejátszómat. (Nyilván a lemezek miatt többnyire de akkor is.) -
#4103 Mi a konkrét kérdés? Nekem van most már olyan lemezjátszó a gyűjteményemben ami ezzel a megoldással operál. Technics SL7 tangenciális zenekeltő. :) Vettem rá egy AT92 hangszedőt. Nagy előnye az egész lemezjátszónak, hogy olyan mint a CD - berakod a lemezt megnyomod a playt és kész. Maga a T4P egy szabvány ami jobban is terjedhetett volna - hiszen az egyszerűsége nyilván az előnyére válik, de nagy csodák nem történtek. Mindazonáltal régebben gyártottak elég jó ilyen hangszedőket és talán még most is lehet kapni jobbakat is, a kérdés, hogy mire raknád fel. -
#4102 Szép Estét!
Azt kérdezném, hogy nincs-e valakinek, vagy tud-e valaki olyan személyt akinek van egy felesleges PANASONIC RX-CW 30-as (esetleg 31-es) kétkazettás magnója.
Ez nyilván nem bakelithez kapcsolható, de a kor stimmel.
Rájöttem, hogy (újra) kell nekem egy ilyen, ez volt az első zenevadász eszközöm.
Nagyon szerettem, meg is volt jó sokáig, aztán...
Így néz ki:
Előre is köszi! -
#4101 -
#4100 Na még egyet :D
-
nyammi :) -
#4098 Nyitott ajtókon döngetsz, és is azt mondtam, hogy mennyivel egysezerűbb használni, ez a legnagyobb előnye.
Az hogy miért csak ilyen minőségi szintig jutottak vele, annak nyilván nem csak technikai háttere van, ebből is lehetet volna nagoyn jót csinálni, csak nem így alakult.
Ha a LINN kezdte volna hasnzálni, biztos más véleménye lenne róla mindenkinek :D -
#4097 Akkor és az annyi volt. De nem kell ahhoz p-mountnak lenni, hogy olcsó vagy drága legyen egy hangszedő. A dolog lényege pont az, hogy ezzel a megoldással éppen drágábbak, mint a hasonló tudású kétcsavaros biszbaszok, a kényelmet kell benne megfizetni. És nem attól szarabb esetleg, mert ilyen...
Persze én sem azért vetettem fel a témát, mert bárkit győzködni akarnék (nekem sem ilyen van, tehát már csak ezért sem), érdekelt a dolog és kíváncsi voltam mások véleményére. Valamit azért sikerült leszűrnöm ismét...
Nemrég az volt a baj, hogy nincs élet a topikban, de ha csak ide lyukadunk ki, akkor minek is. -
#4096 Amikor a westendi Pana boltban dogloztam 2006-ban, akkor rendeltük a kalotaszegi szervízből az sl-bd20 as lejátszóhoz ennyiért. -
#4095 Hol van a 2500Ft?