5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    Mindig ez van, jön a szöveg, hogy nincs itt senki, aztán meg eltűnsz...
  • Musachy
    Tegnap csak mobillal neteztem, de most valami (vagy valaki) nem akarta, hogy sikerüljön ide írnom. Tízszer írtam, de annak ellenére, hogy a főoldalon én jelentem meg időponttal együtt, mint utolsó hozzászóló, itt nem volt semmi... Nem először. Furcsa dolgok vannak.

Csak annyit akartam írni, hogy a videóban a csóka 80% desztillált víz + 20% izopropil alkohol keverékét használja mosásra. Egyesek szerint mosó- vagy mosogatószer maradéktalanul nem távolítható el és befolyásolja a hangzást.
  • narumon
    Vazzeh termeltetek ám! Pár napig nem néztem fel és milliónyi hozzászólás - na neki is állok :)
  • narumon
    eurolaci?
  • zalrobto
    jó lemezek
  • Hornando
    A kérdés nem csak neked szól. (Egyébként kösz a választ!)
    Na és mi a helyzet a "hagyományos" mosószeres mosással?
    Ajánlott vagy sem?
    Én egyszer lemostam néhány, kevésbé kedvelt lemezemet, még anno Sunlichttal és langyos vízzel öblítettem, de sem jobb, sem rosszabb nem lett egyik sem.
    Nyilván ezzel a módszerrel a barázdák mélyéről nem jön ki a szennyeződés, míg a porszívós módszerrel sikerülhet...
    Egyébként egy ismerősöm is Clin (+Alkohol) üvegtisztítót használ, aztán valami puha, vattaszerűséggel törli le a korongot. Állítása szerint működik a dolog.
  • Tyia
    Jó, jó.

Nem szeretnék "felhúzott" lossless-ből mp3-at.

"Viszont egy jól elkészített és jó alapanyagú 320-as vinyl ripp szólhat igen igen szépen."

Ez érdekelt!!!

Köszi!
  • kaposi1
    Tényleg furcsa így a kérdés.
    Ugyanis semmi közük egymáshoz.
    Egy szét -remasterelt lossless-el már nincs mit kezdeni.
    Viszont egy jól elkészített és jó alapanyagú 320-as vinyl ripp szólhat igen igen szépen.
    Viszont ami alapból az egekig "felhúzott" lossless felvétel abból már nem készítesz jó 320-as rippet sem.
  • Wind 67
    Én saját keverésű löttyöt használok /izopropyl alkohol, tenzideket tartalmazó ablakmosó, detergens és desztvíz/.
    Abban az esetben, h leveszed a polcról a régen hallgatott kedvenced és csak le akarod csapni róla a port a biztonság kedvéér elég annyi idő is, de ha vásárolok 1 ismeretlen tárolású korongot, Én több időt adok neki.
  • Tyia
    Egy roppant tudományos kérdés a remasterelt témával kapcsolatban:

Egy "szét-remasterelt" lossless (ha ezt annak lehet nevezni) rosszabb-e (bármilyen szempontból), mint egy vinyl-rip 320-as mp3-ban (48 kHz).

Ha a kérdés, vagy a kérdező hülye, akkor elnézést!
  • Hornando
    Nekem kutyabőr van, igaz még él a szentem... :-)
  • Hornando
    Esetleg egy fotó a sajátról?
    Egyébként milyen folyadékot használsz?
    Gondolom annyiféle van belőlük, hogy még el is adják, de hol kapható?
    A csatolt videón egy elég sűrűnek látszó folyadékot használ az illető.
    Aztán még az tűnt fel, hogy nem hagyta sokáig hatni, elkente és rögtön fel is szívta.
    Te is így csinálod?
  • Musachy
    Nemes feladatot kapott szegény.
  • Wind 67
    Lehet Gyuri meg tudja mondani...
  • Biatomi
    vagy veszett volt ,ki tudja?
  • Wind 67
    fenéket, múltkor átfutott előttem az útin, csak akkor még nem volt így elfáradva, hogy a radiátoron kelljen kipihennie magát
  • Wind 67
    Tétel egyszerű.

1 bika motor 2 irányba megforgatja a rá applikált lemezjátszó korongot, majd a porszippantó (ami addicionálisan csatlakoztatható) 1 ülepítő poháron keresztül a klippen is látott ráfordítható pvc csövön keresztül, amire finom francia bársony vagyon ragasztva leszipkázza az oldatba állított szennyeződést..
  • Biatomi
  • Musachy
    Bemutathatnád a gépet.
  • Musachy
    Kaposi Laci esetleg?
  • Wind 67
    már megint az a róóóka, már láttam valahol
  • Wind 67
    Elképesztő.
    Ilyet Én is csináltam, de a lemezjátszós alap nem működött (piri volt a motor, lefogta a vákum) így készítettem 1 bikábbat IBM Pc mini házból... ez most tuti.
  • gyorgy74
    Pár jó lemez...
    Masterjam - Rhythm's In Your Mind (12", Maxi)
    S-Express - Theme From S-Express (12")
    Dance D-Vision - The Evolution (Make It Move) (12")
    Sabrina - Sexy Girl (12")
    B.G. The Prince Of Rap - The Colour Of My Dreams (12", Promo)

• Musachy
    Jó játék, tetszik. Van is mit tisztítania, ahogy nézem.
  • Hornando
    Elképesztő, az ember csinált otthonra egy lemeztisztító masinát.
    Ráadásul egy olyan Pioneer PL-512-ből, amilyenről én csak álmodhatok.
    Kiválóan működik
    Sőt, ahogy nézem, azóta továbbfejlesztette a masinát.
  • kaposi1
    Sajnos nem hallottam még ilyet , de a külcsín alapján igényes lehet szerintem hangzásilag is.
  • Musachy
    Az a fatörzses gyilkos, de maradok a gyárinál
  • Hornando
    Mit gondoltok az efféle egyedi holmikról?
    Nekem egyik-másik masina tetszik, habár a hangminőségükről nem vagyok meggyőződve. Alapvetően jobban szeretem a kipróbált és bevált gyári konstrukciókat.
  • Hornando
    Nocsak, sehol senki?
    Mindegy, az utolsó képet ajánlom figyelmetekbe.
    Pioneer
    :-)

Egyébiránt pedig EZT hallgatom.
  • Hornando
    Aztamindenit! Kend szépen tartja a színvonalat, ami igen dicséretes. :-) Gratula a beszerzéshez és persze az utazáshoz is!
  • Hornando
    A mai nap utolsó lemeze forog nálam.
    Egy kevéssé ismert brit prog banda 1977-es, második lemezét hallgatom.
    LONE STAR - FIRING ON ALL SIX
    Ízelítő:
  • Hornando
    Na akkor tovább árnyalnám a koncepciót, mert arról van szó, hogy ideális esetben szeretnék egy fasza szíjhajtásos lejátszót és egy direkt hajtásút is. Továbbá szeretnék kipróbálni MC-s hangszedőket is, valamint csöves erősítőt. Aztán mivel régóta áradoztok a dj Technics SL-1200 Mk2-ről és mert nekem is tetszik, szívesen birtokolnék egyet. Ezek a biedermeier stílusú, politúrozott Pioneer-ok pedig egyenest szemet gyönyörködtetőek.
    Szóval máris 3-4 ilyen-olyan lemezjátszónál tartunk. Na és itt jön az, hogy azért nem engedhetek meg magamnak akármekkora kiadást. Jelen körülményeim szerint nem mostanában leszek ilyesmi gyönyörű pörgetők boldog tulajdonosa. De azért a célok ki vannak tűzve... :-)
    Közben lepörgött a U2 Joshua Tree és a múltheti koncertélmény kapcsán EZ IS
  • Musachy
    Az az 550-es se semmi! Az 51A-ról nincs infóm. Az biztos, hogy technikailag modernebb a 640-es, jobb gyári adatokkal. De persze ezzel a dizájnnal biztos jobban bejön, ha már eleve a fa tetszik jobban. Papolnak itt-ott fa meg műanyag dologról, de ez beállítottság és ízlés kérdése is szerintem. Meg persze hit. Van, aki szentül meg van győződve arról, hogy márpedig a fadobozba épített cuccnak jobb a hangja, mint a szar műanyagnak, akkor is, ha a valóság mást mutat. Lehetne üveg is. Akkor nem fahangja, hanem üveghangja lenne.
    Félre a tréfát, mindenképpen gyönyörűek. Én meg különben is csak egy lelkes amatőr vagyok, szubjektivitással teli, csak javasoltam, mert Pióban gondolkodtál és pont láttam egy ilyet, ami tényleg jó gép és nem is veszett árban van. Van, aki a Sonyt szereti, annak meg azt ajánlgattam, de mások meg azt mondták nem jó. Kinek mi tetszik.
    Ja, persze az ár is egy dolog, mit tudom én, lehet, hogy neked nem számít különösebben, hogy 30 vagy 300 ezer.
  • Hornando
    Azért ilyen kiszerelésben pláne nem gondolnám, hogy jobb a PL-640-es, legalábbis nem szebb.
    De nem ismerem a típust, így akár még igazad is lehet.

• Hornando
    Meg is néztem, köszi! Azt mondod, hogy jobb? Mert én sokkal egyszerűbbnek látom és a design sem az én világom. Ugyanakkor nem kéne messzire mennem érte, mert földim az eladója.
    Na de, hogy értsd, miben gondolkodnék igazán, mutatok néhány képet.
    Az egyszerűség kedvéért mind Pioneer.

Hiába no, eléggé becsípődőtt ez a Biedermeier stílus... :-)

• Musachy
    A vaterán van egy PL-640-es, szép. És még sokkal jobb.
  • Musachy
    Az se rossz.
  • Hornando
    Sziasztok!

Az alábbi koronggal térnék vissza közétek, hisz jó ideje nem jelentkeztem már...
    TFF: Songs From The Big Chair
    Időnként azért bekukkantottam és visszaolvastam, persze még ebben is van elmaradásom, de hozzászólni a témákhoz már nem volt idő, sem tudás, sem kedv.
    A rockzenei és jazzes beállítottságom okán amúgy sem ismerem a disco világát.
    Öreg barátom a Thorens picit kehes, ezért most egy nagykorú NAD 5120-al pörgetek és egyre erősödik bennem a vágy, hogy kéne egy masszív japán gépezet is. Mondjuk egy Pioneer PL-518 vagy valami hasonló...
  • Biatomi
    ez jobb szerintem
    http://www.discogs.com/NewOrder-Blue-Monday-1988/release/4122438
    mint a 2011...
  • pointer4
    Örökség volt az őskorból :)