5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    Tetszik a Laci topikjában látott Étoile Vipe albuma, kíváncsiságból lefuttattam a DR metert, hát megdöbbentő. A legjobb is csak 6-os érték, de van olyan szám, ami csak 3-as!
  • gyorgy74
    Gondolom elbaltázot valamit...Vagy fel sem adta és így védi a becsületét.
  • narumon
    Igen, nagyon szépen köszönöm! Minőségileg nem tudok hozzászólni mert nincs hangfalam jelenleg, de az Altec Lansing PC-s hangszóróról ami lejön az baráti :)
  • Musachy
    Egy hónap az se semmi, én is ideges lennék miatta.
    Apropó: mintát hallgattad-é?
  • Musachy
    Amúgy nekem is felmerült, hogy amikor valaki visszakapja a feladott cuccot, akkor rajta szokott lenni, hogy miért is. Pl. nem létező cím, nem vette át a címzett, stb. Persze spanyoloknál nem tudom, hogy van. Esetleg elírta a címet...
  • Musachy
    Nekem a legjobb tapasztalatom a hollandokkal van, de nyilván a németek is hasonlóan korrektek.
  • Biatomi
    Németekben még sosem csalódtam,eddig mindig minden lemez megjött időben nekem.
    Tudom van amit(ket)máshonann lehet csak berendelni.
  • narumon
    És valami indoklást kapott, hogy miért kapta vissza?
  • narumon
    Én meg május elején USA amazonból és még se híre se hamva... (Jó az amazon nem az a kategória, hogy ne jönne meg, csak azért már eltelt több mint egy hónap, máskor meg 2 hét alatt itt volt a lemez). Remélem nem a magyar posta bakterolódik :(
  • gyorgy74
    Vagy két hete megrendeltem Spanyolországból pár jó lemezt és még nem érkezett meg....Írtam az eladónak, hogy mi van vele? Azt írja ő feladta de ma kapta vissza a címére és ezt akkor még egyszer megteszi.
  • Musachy
    Részemről nem kell elnézést kérni, legalább van itt valami élet néha.
  • kaposi1
    Na meg a heyesírásért is mert telórol pötyögök.
  • kaposi1
    Sajnos mivel érdekelt voltam benne nagyon nagyon sok esettel találkoztam.
    A facen külön oldaluk van a károsultaknak ahol leírják az esetüket, és próbálnak egymásnaksegíteni a károsultak.
    Döbbenet hogy hányan élnek az országbsn ilyen internetes csalásokból meglehetősen jól.
    A számonkérés gyakorlatilag nulla.
    órákig tudnám írni a stikliket de már így is szét ofoltam a topikot .
    Elnézést.
  • Musachy
    Érdekes, azzal rengetegen így jártak.
  • kaposi1
    Tudom.Soha többet apród. Vagyis már az utódja.
  • Musachy
    Fakockát! Azért még szerencséd, hogy egyáltalán visszakaptad.
  • kaposi1
    Örülj neki hogy hogy nem úgy jártál mint én.
    Kamu web ( utólag derült ki) áruházból S3 helyett méretre vágott fakockát kaptam.
    Szóval te még csak ne panaszkodj.
    Fél év volt mire vissza kaptam a pénzem.
  • Musachy
  • narumon
    Hogy téma legyen - tök ideg lettem megint magyar vásárlástól. Azazhogy NEM vásárlástól. Megegyeztem tegnap eladóval egy hangkártya megvételéről, hogy utalom a pénzt ő meg postázza. Erre ma reggel ír egy levelet, hogy sztorno az egész mert jelentkezett érte más aki elmegy érte és az neki jobb.
    Olyan tipikus magyaros - le van szarva a virtuális kézfogás (de mostanában a szemtől-szembeni is). Érdekes, hogy külföldi biznisszel még soha nem futottam bele hasonlóba sem, itthon meg nem ez az első. :(
  • Musachy
    Fene. Ma délelőtt két Kajagoogoo lemezt pörgettem végig.
  • narumon
    Biztosan nagyon meleg van vinyl hallgatáshoz :)
  • narumon
    Jah :)
  • Musachy
    Most én mondom, hogy nagy a csend. Ezt utálom, hogy megy a nyafogás, aztán meg eltűnik mindenki a bánatba. Pedig még témát is dobtam be.
  • gyorgy74
    Tudom hogy mindenkinek megvan a dal de vinyl lemezen mégis csak más. Ez legalább perceg....:-)))Ha lesz rá időm akkor átforgatom a gépre és megosztom mert számomra etalon kategória.
  • Musachy
    Nekem is.
  • reynaud #4269
    Szintén Colour Of My Dreams a legfőbb favorit!
    Unhatatlan muzsika,de jól sikerült a Can't Love You zenéjük is!

Mindkét dal producere és társszerzője Jam El Mar aki a Jam & Spoon formációban a lekvár vagy ha úgy jobban tetszik a dzsem volt!:)
  • Musachy
    Jobb későn, mint soha a mai mottó.
    Igen, akkor én írtam, hogy megvan a lemez, képet mellékeltem, mire te kértél egy mintát. Gondolom azért, hogy hogyan is szól. Most pedig jöhet a vélemény.
  • gyorgy74
    Nekem a B.G.-től a Color of dreams című szám a favorit.
  • reynaud #4266
    A nem találom a lemezt amit éppen keressek ismerős,gyakran előfordul velem is!

P.Ü.
  • narumon
    Van vele konkrétan valami terved? Mert akkor előtúrom!
  • reynaud #4264
    Igen nem véletlen kérdeztem,ezt a verziót vinylre felrakták,valamint az angol kiadású maxi cd-re!

Szólj ha megtalálod!:)
  • narumon
    Kurvára meg kéne csinálnom a listámat mert marhára nem találok semmit! Határozottan emlékszem, hogy megvan, de most csak a Can We get enough maxi került a kezembe :(
  • narumon
    Asszem ez is megvan vinylen de ha vársz egy pillát megnézem.
  • reynaud #4261
    B.G The Prince Of Rap - Can't Love You

Valóban ahogy Te írtad 'überállat' hatalmas zene,nekem is egyik favorít 90s eurodance nóta!
    Maxi cd-n meg is van,ám nekem ebben a verzióban tetszik leginkább!

B.G.

Talán ha jól emlékszem az egyik soralbumukon is ez a verzió volt felrakva,az is megvolt de eladtam!

Kérdésem ,Te miről hallgatod ezt a dalt ha megvan Neked?
  • narumon
    Reynaud kollega nyomására itt egy külön Köszönöm! (Bár szerintem ez egyértelmű volt :D)
  • reynaud #4259
    Segítek neked!
    #15936 new-italo topik!

"Tudom hogy nem new-italo,de valakinek nincs meg esetleg ez a maxi vagy lossless digi változata?
    Írta Narumon 2013,aug.08 11.00 óra!

Egy köszönömöt nyomhattál volna Musachy fórumtársunknak,így illik!
  • narumon
    Jó lenne tudni, hogy miért kértem :) A zenére voltam kíváncsi vagy valami techikára?
  • Musachy
    Valamikor régebben egy másik topikban kértél egy mintát a Master Genius - Let's Break maximról, akkor nem volt meg a technika éppen, de most eszembe jutoot, ha még érdekes: A MINTA
  • narumon
    Én a jobb lemezeimre vettem külső fóliát 50 v. 100 forint szokott lenni darabja tehát nem nagy tétel. Japán használt lemezeket eleve belerakják ilyenbe.
    Viszont tárolásra szerintem egyik sem jó megoldás, inkább polcban gondolkodnék, bár nem tudom mennyi lemezről beszélünk és mennyi helyed van. Ha abszolút nincs hely polcnak akkor inkább a láda, bár elég soknak tűnik ez az ár egy ládáért...
  • kaposi1
    Szerintem amiket mutattál az hát hogy is mondjam gagyi kategória.
    Ha már komolyan gondolod a gyűjtést akkor inkább érdemesebb beruházni egy ilyenre.
    Nem feltétlenül mindjárt egy ekkorára ( nem tudom mekkora a gyűjteményed) de ez így kissé kulturáltabb.

A külső védőfóli meg használat fügvényében elgondolkoztató szerintem.
    Ha gyakran használod a lemezeket ki be szeded a polcról akkor érdemes a külső műanyag fólia, és akkor is ha esetleg ritkaságokat tárolsz bennük , vagy később eladásra is szánnád őket. Ha vigyázol rájuk , mint ahogy a "nagyok" akkor szerintem nem annyira lényeges.Bár hozzáteszem a a nagy gyűjtők biztos hogy minden vinyl-t fólia mögött szeretnek látni.Szóval attól függ mennyire vagy a szó nemes értelmében "igényes" a lemezeidre. Inkább belül legyen fólia mint kívül szerintem. De ha már tárolod akkor így tedd.