Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Ha már Sony és lemezjátszó akkor "csakis" ez jöhet szóba 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hopp csak most olvasom! Vettél már valamit?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Tyia
Mindenképpen hasonlít a Ziphona Combo-hoz...hiszen van átlátszó burkolata...

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Musachy
Passzol hozzá ez a lejátszó:

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Ami ugye felesleges is volna.

Tyia
Minimalista kiállítású.

Semmi sallang....

Musachy
Ha már Sony, akkor mondjuk ez a hifi:

Tyia

Tyia
Az írja egy ilyennek a tulaja, hogy 20kg feletti a súlya!!!

Hihetetlen.
Sharp HK 9000

Tyia
Ez meg 80 körüli lehet?

Tyia
A Lasonic gyártotta az igazán brutál darabokat.

Tyia
Ja ni**er magnó!

Tyia
Menõ volt 25 éve....

Valamelyikhez még kis szinti is tartozott.

milyen ismerõs
Musachy
Vagy ez:

Musachy
Akkor inkább ez:

Musachy
Nekem túl csicsás/színes.

pointer4
Jesszusom menniy bisz basz van ezen a magnón XD
Alkatrész temetõ 😄
Menõ lett volna 25 éve 😄
Faxa 😄
Tyia
Deck-eket láttam én is.

Az annyira nem izgat...

Van egy helyes kis Sony Hi-Fi-m, az megfelel.

Egy rohadt dögre vágyom...

A vaterán elõfordul 1-1 ilyen, de nagyon jól akarok választani...akár müszaki bizóból, akár a netrõl...

...mondjuk egy ilyen:

Musachy
Amúgy jó hi-fi cuccokat egész elfogadható áron meg lehet szerezni. Fõleg a kazettás deckek vannak nyomott áron és rengeteg van, egészen jók is, amikrõl annak idején álmodni sem mertem. Ma meg semmi értékük, szinte hozzád vágják.
Érdemes kicsit komolyabb szerszámokat beújítani.

Musachy
Áuh! Ez gyilkos! <#vigyor3>

Tyia
Wow!!!

ez meg itt a Ziphona Combo 1984-ból:

Musachy
Én egy ilyen(?) Supraphon lemezjátszón hallgattam anyámék rengeteg, fõleg kislemezét és az enyémeket Máté Pétertõl a Boney M-en keresztül az Eruptionig... <#nyes> Késõbb már rámentem a hi-fi vonalra.

Tyia
Asszem egy böhöm magnóval nyitok, mert kazijaim még vannak (sajnos a hi-fi-n már nincs "kazettás részleg").

A Pana lenne a legjobb a régi idõk miatt, de nem igazán látni ilyet.

------

Elég sok (igazi) New Wave alkotás csak vinylen érhetõ el, ezért lenne jó egy mûszer....majdan.

Az elsõ készülékem egy ndk-s Ziphona Combo volt....
Teljesen szar volt.
A súlyt pl. nem lehetett állítani.

Musachy
Épp akartam érdeklõdni, hogy mi újság a lemezjátszó és lemezek beszerzésével, de közben láttam egy másik topikban a hsz-edet ezzel kapcsolatban.

Musachy
Nekem volt egyszer egy hatalmas Universum magnóm, egy igazi ritkaság és nagyon jó minõségû gép volt.

Tyia
Esetleg egy ghettoblaster?
hmm?

Musachy
Ezt biztos imádja a technika...
JAJJ!

bujcsik555
Sziasztok!

Úgy néz ki eljött az idõ(valamint a szükséges pénz<#vigyor>) hogy beújítsak a régi Teslám mellé valami komolyabb pörgettyût. Viszont mivel nem értek hozzá annyira mint az ide járók nagy része, tanácsokat kérnék.

Kb 100ezer Ft-om lenne rá, és ugye ebbõl kellene megoldani a lejátszó+erõsítõ+hangfalakat. Ami szempontok elsõ körben fontosak lennének nekem hogy egyfelõl ugye lehetõleg minél szebben szóljon, és itt jön talán a nehezebb része. Elég sok régi, picit viseletesebb állapotú lemezem van. Tehát valami olyan kellene ami jobban viseli ha nem makulátlan lemezeket is pörgetek rajta. (Mint amatõr gondolom a tûnyomáshoz lehet köze, a Teslam gond nélkül lejátszik bármit, de vettem nagybátyámnak egy alig használt régi Ziphonát, sokkal finomabban szól de azon pár lemezem ugrik.) No meg az esztétikusság is fontos azért 😊

Ha esetleg a javaslatok mellé konkrét linket is tudtok adni ahol kapni ilyet, akkor pluszba hálás lennék 😄

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Musachy
Ez az, de még mindig nem értem, hogy honnan jött ez a 2500Ft...

narumon
Semmi gond nincs itt. 2500-ért ma már semmit nem adnak nem hogy hangszedõt. Egyébként Amit én vettem az 7500Ft körül van, ehhez mérten tehát semmi csoda de azt is meg kell említeni, hogy pont az ára miatt végül is csoda, mert annyira nem szól rosszul.
Én továbbra is azt vallom, hogy bármikor hallgatom inkább az SL7-et egy AT92-vel mint a 3x ennyibe kerülõ CD lejátszómat. (Nyilván a lemezek miatt többnyire de akkor is.)

narumon
Mi a konkrét kérdés? Nekem van most már olyan lemezjátszó a gyûjteményemben ami ezzel a megoldással operál. Technics SL7 tangenciális zenekeltõ. 😊 Vettem rá egy AT92 hangszedõt. Nagy elõnye az egész lemezjátszónak, hogy olyan mint a CD - berakod a lemezt megnyomod a playt és kész. Maga a T4P egy szabvány ami jobban is terjedhetett volna - hiszen az egyszerûsége nyilván az elõnyére válik, de nagy csodák nem történtek. Mindazonáltal régebben gyártottak elég jó ilyen hangszedõket és talán még most is lehet kapni jobbakat is, a kérdés, hogy mire raknád fel.

Tyia
Szép Estét!

Azt kérdezném, hogy nincs-e valakinek, vagy tud-e valaki olyan személyt akinek van egy felesleges PANASONIC RX-CW 30-as (esetleg 31-es) kétkazettás magnója.

Ez nyilván nem bakelithez kapcsolható, de a kor stimmel.

Rájöttem, hogy (újra) kell nekem egy ilyen, ez volt az elsõ zenevadász eszközöm.
Nagyon szerettem, meg is volt jó sokáig, aztán...

Így néz ki:

Elõre is köszi!

Musachy
<#nyes>

pointer4
Na még egyet 😄
pointer4

nyammi 😊
pointer4
Nyitott ajtókon döngetsz, és is azt mondtam, hogy mennyivel egysezerûbb használni, ez a legnagyobb elõnye.
Az hogy miért csak ilyen minõségi szintig jutottak vele, annak nyilván nem csak technikai háttere van, ebbõl is lehetet volna nagoyn jót csinálni, csak nem így alakult.
Ha a LINN kezdte volna hasnzálni, biztos más véleménye lenne róla mindenkinek 😄
Musachy
Akkor és az annyi volt. De nem kell ahhoz p-mountnak lenni, hogy olcsó vagy drága legyen egy hangszedõ. A dolog lényege pont az, hogy ezzel a megoldással éppen drágábbak, mint a hasonló tudású kétcsavaros biszbaszok, a kényelmet kell benne megfizetni. És nem attól szarabb esetleg, mert ilyen...
Persze én sem azért vetettem fel a témát, mert bárkit gyõzködni akarnék (nekem sem ilyen van, tehát már csak ezért sem), érdekelt a dolog és kíváncsi voltam mások véleményére. Valamit azért sikerült leszûrnöm ismét...
Nemrég az volt a baj, hogy nincs élet a topikban, de ha csak ide lyukadunk ki, akkor minek is.

pointer4
Amikor a westendi Pana boltban dogloztam 2006-ban, akkor rendeltük a kalotaszegi szervízbõl az sl-bd20 as lejátszóhoz ennyiért.
Musachy
Hol van a 2500Ft? <#wilting>

pointer4
Az is lehet elõny, hogy anyu is ki tudja cserélni. Remegõ kezûek is elõnyben részesítve 😄
Meg 2500 Ftos hagszedõtõl mit várjunk.
Félreértés ne essék, én senkit sem szeretnék lebeszélni a mûanyag házas japán "csoda" lemezjátszókról és a hozzá passzoló T4P rendszerû low budget hangszedõkrõl. Nekem ingyen se kellene, de ez meg az én dolgom.

The real DJ play vinyl!

Musachy
Nos, találtam némi ismertetõt:
"They’re designed to be quick and convenient. Though there are some great models out there, they usually don’t sound as good as a similarly priced standard-mount due to the fact that they don’t allow for adjustments and calibrating."

Musachy
Ami pedig a hangszedõket illeti, itt van például egy AT, ami egész jó adatokkal rendelkezik és a vélemények is jók róla. Nem tudom fülre mit produkálna...

Musachy
Értem. De van pár Technics lemezjátszó is, amik paramétereikben megegyeznek (van, amelyik jobb is talán), mint a favorizált 1210-es és ilyen megoldással van ellátva. Jellemzõen a '80-as évek közepén kerültek ezek forgalomba.

Jellemzõen az alacsony minõséget képviselõ lemezjátszók sajátja. Elõnye az, hogy a beállítással nem kell sokat vacakolni, mert gyárilag az optimális ponthoz van beállítva. Hátránya az, hogy nagyon szûk a választék hangszedõ fronton (általában gyenge minõségû),de ennek az az oka, hogy nem is érdemes azokba a károk a jobbat tenni.

The real DJ play vinyl!

Musachy
T4P hangszedõ megoldásról vélemény?

pointer4
Ugyan, így is pörög 😄
Nem mp3 topic ez, hogy hamarian telefecsegjük 😊
narumon
Srácok ne hagyjátok már ennyire süllyedni a topicot! Ha véletlen éppen nem érek rá akkor meghal? 😄
😛

narumon
Nem tudtam ott lenni sajnos, pedig eladóként volt tervben még pár héttel ezelõtt, aztán közbe jött egy program amit sehogy nem tudtam átrakni, a végén még szétnézni sem tudtam 😞