5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Biatomi
    sokunknak elég sarkos hely
  • kaposi1
  • Musachy
    Persze, tudom. Minden csak idő kérdése.
  • narumon
    Igen de valahol ebben van jövő azért, mert ez még régi szar nyomtatón készült és a csaj aki kitalálta bevallottan a kommentekből értesült arról, hogy lemezeknél van egy olyan dolog is, hogy RIAA! Azóta MÁR jobb nyomtatók vannak, jobb szoftverrel, jobb nyomtatóval már jobb lemezt lehetne készíteni - hát még 10 év múlva!
    Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.08.15. 13:22:53
  • narumon
    Köszi!
  • Musachy
    Megnéztem, a videó érdekes, hát ez még tényleg nagyon trágyán szól...
  • Musachy
    Az apasághoz grat, de főleg sok türelmet és kitartást kívánok. A cikkedet szégyenszemre nem láttam, de el fogom olvasni.
  • zalrobto

köszönet György74 - nek
  • narumon
    Én azt már letudtam, csak most nagyon sok dolgom volt ráadásul mindjárt apuka is leszek :P
    Azt gondolom, hogy most már egy kicsit több időm lesz, így ma frissítettem is a blogot!
    Általam már nagyon várt lemez jelenik meg a Trónok Harca soundtrack végre elérhető lesz vinylen is!
  • narumon
    Erről én már itt írtam:
    http://www.vinylnirvana.hu/?p=299
  • Musachy
    Remélem, ti is nyaraltok, ezért (is) ilyen kihalt a fórum!
  • Musachy
    Régi szép idők!
  • Musachy
    Hanglemez 3D nyomtatóval...
  • imre007
    Bocsi, rosszul emlékeztem...Tényleg T.golyó volt.
    Az AVX-re néha én is bekukkantok.
  • Musachy
    Ő volt.
  • Wind 67
    T.golyó volt talán.
    Az AVX en valaki 30 ért kínált most egyet, de szerintem Narunál ezt senki nem tudhatja jobban, hisz Ő is oda jár infókér.
  • imre007
    Talán Wind fórumrárs lehetett, de nem biztos. Engem is érdekelne az ára, de lehet,, a hangszedő vásárlásis...
  • lodarazs
    Igen, néha ránézek, de nincs újdonság. :(
  • Musachy
    Elvileg kell kapnod a feltöltés után egy linket.
  • narumon
    Feltöltöttem a megára az összehasonlítani valót, de hogy lehet ezt megosztani? Regisztrálnom kell hozzá?
  • narumon
    Valaki említette, hogy itthon tud olcsón AT440Mla-t szerezni. Mi most az ára?
  • narumon
    Feltöltöm mindjárt!
    Iszonyatosan el vagyok veszve, elöntött a munka, közben mászkálnom is kell. Szegény blog is pihen már több mint egy hónapja, annyi időm nem volt, hogy valami cikket rittyentsek. Igazán beszállhatna valmelyikőtök :)
  • kaposi1
    Csak negatívumokat olvastam róla eddig , de sebaj az Sg szarik rá.
  • Musachy
    Hol van a hallgatnivaló?
  • Musachy
    Mobilon nincs változás (még)...
  • narumon
    Vazzeh ez az új forum ugyanolyan ocsmány mint az új design... tördelném le a kacsóját annak aki csinálta....
    Pl ez ahova be kell írni az üzenetet olyan vékony kis betűvel van, hogy innen ahol én ülök alig látszik :D
  • Musachy
    Nos?
  • pointer4
    dropbox pl, azt egyszerű és nagyszerű :)
  • Musachy
    Van egy csomó tárhely szolgáltató, pl. a Mega is elég jó.
  • narumon
    Hova lehet feltenni 2 nagyobbacska fájlt ahonnan le tudjátok tölteni?

Pitnyes kollegának csináltam egy digitalizálást és megkért arra, hogy két különböző setuppal is csináljam meg legyek szíves.
    Nem meglepetésre de teljesen máshogy szól a két felvétel 1-1 számot feltennék összehasonlításra, hogy ti mit mondtok rá, kinek melyik jön be jobban és miért.
    Maga a lemez nem szól különösképpen jól (annyira rosszul sem mint a 7"-ok amiket előtte kaptam ;) ). A két setup között (2 tök más lejátszó 2 tök más hangszedő) jelentős árkülönbség van, szerintem hallatszik is, hogy miért, bár feleségem szerint nincs is, megkülönbenis :)
    Van kedvetek hozzá?
    [Lehet, hogy érdemes lenne egy arra érdemes lemezzel is megcsinálni ezt a tesztet csak ez most itt van én meg lenni lusta :)]
  • kaposi1
    A Discogs-on mindenképpen.
  • kaposi1
    Ismét egy remek lemezt ajánlok egy fantasztikus dal 30-ik esztendejének megjelenésére.
    Lengyel barátaink készítettek egy 300 példányos korongot újra feldolgozva ezt a remek dalt.

De szerencsére a stílus maradt a régi , de mégis új hangszerelésben szólalnak meg a dalok.
    A B. oldalon meg hát ugye ott a Save Me.

Savage ‎– Only You (30th Anniversary Remix) 2014

Itt lehet belehallgatni .
    Rendelni pedig itt!
  • Biatomi
    Ti hogy vagytok vele?
    nem tudok segíteni,mert csak az italo disco-ig látok
  • narumon
    Nagy szívfájdalmam, hogy ez a lemez nem jelent meg vinylen;

http://www.discogs.com/Unique-II-Level-II/master/102718

Imádom és szinte minden szám jó rajta. Van valami nagyon egyedi hangzásuk nem az a teljesen szokványos és mégis az :)
    Ti hogy vagytok vele?
  • Musachy
    Az tuti nagyon jó. Én is Edirol (Roland) eszközt használok, de az enyém külső, USB-s. UA-5-ös. Szintén 24/96-os, de analógról 24/48-ban tud digitalizálni, ami nekem pont jó, mert én arra vagyok ráállva, mivel szerintem bőven elég.
  • narumon
    Edirol (Roland) UA-1EX hangkártyáról tud valaki valamit? 24bit 96khz, németben vettem, de nem próbáltam még.
  • narumon
    Hol lesz megvehető?
  • kaposi1
    Igen Magyar de Angliában él.
    Elvileg Jul 30-án kint lesz a lemez.
  • narumon
    Ez magyar srác? Nekem kicsit furcsa, de szóljatok ha kapható lesz, nekem is kell egy belőle!
  • Musachy
    Most láttam a vaterán egy JVC F4-est, na az egy kiváló gépezet!