5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Tyia
    Ez milyen?
  • Tyia
  • Tyia
    Csak madzag kell....meg egy DUAL 704-es.....egy ilyet kinéztem.

Lassan be fogok gyűjteni minden "alkatrészt".
  • Musachy
    Éppenséggel lehet, mivel van phono bemenete.
  • Tyia
    Újabb kombináció: Lett egy Hornyphon TR 6841-es (Philips D-8614) magnóm.
    Lehet ezt erősítőnek használni, erősítettlen lemezjátszó esetében....ideiglenesen?
  • Tyia
    akkor ez:)))
  • Tyia
    Ez milyen?

• Tyia
    Bakker ennek egy külön szoba kell:)
  • Musachy
    Na ez semmiképp se maradhat ki az érdekességek közül! Nagyszerű darab.
  • Musachy
    Egy nem lapos, de egybeépült Schneiderben láttam egy Dual ASP 130-ast, ami egy egész komoly lejátszó. Ha a többi része is hasonló minőségű, akkor egy normál lemezjátszó árában van a rendszer.
  • Tyia
    Ilyeneket kotorászom éppen...
  • Musachy
    Érdekességként van ott egy Wega is (ami Sony), nem túl szép szerintem, abban szintén Dual van, egy 1211-es. Ez meg egy fokkal gyengébb az 1237-nél.
    Bár ezek is "egyben-gépek", de ezek szerintem sokkal jobbak, mint a későbbi "mini hifik". Meg valamiért személy szerint nekem nagyon tetszik némelyik. Láttam már olyat, amit majdnem megvettem...
    Persze oda kell figyelni, hogy milyen állapotban van a kiszemelt darab, hiszen ezek még a hetvenes évek termékei többnyire.
  • Musachy
    Persze a Dual esetében is (ahogy a Sonynál is) vannak nagyon jók és kevésbé jók. Ha már a "hi-fi center" a téma, láttam egy Saba márkájút, amiben például Dual 1237A játszó van, ami azért már egy lépéssel jobb, ha nem kettővel, mint az említett Sony, na meg Audio Technica hangszedő van a karban.
  • Tyia
    Ja, ja ezt figyelgettem.

Láttam máshol is ilyen márkájút (üzletben), ott sem volt olcsó....
  • Musachy
    Ez a Bang & Olufsen épp nem a legolcsóbb, de biztos jó...
  • Tyia
    És az jó?
  • Musachy
    Igen, igen. Van, amelyikben Dual lemezjátszó van.
  • Tyia
    ilyesmi...ez lehet, hogy nem fa...

• Tyia
    Tényleg?
    Van olyan több helyen is...
  • Musachy
    Sejtem mire gondolsz. Na azok elég jó gépek voltak, sokszor komoly lemezjátszóval felszerelve.
  • Tyia
    Na igen, hiába akarok én elmenni Nuukra, ha csak a Komáromig elég a pénzem:))))

• Tyia
    Az a fajta (apám szerint) "zenegép" ami tartalmaz rádiót, egy kazis magnót és lemezjátszót, de ez fekvő kivitelben és sok esetben fából.
    Ráadásul a 70-es évek végéről származnak ezek nagy többségben.
    Na az ilyen cuccról mit gondoltok?
    Tényleg a sötétben kotorászom.
  • Musachy
    Ettől függetlenül még meg lehetsz vele elégedve. A több százezres, milliós gépeket használók meg a sima hi-fi eszközöket nem tartják megfelelőnek. Kinek mire van igénye vagy még inkább pénze (igény lehetne, ha a pénz több lenne, de sokszor az emberek bankszámlájának "vastagsága" szabja a határt).
  • Tyia
    Persze, hogy igaza van!

• Biatomi
    """""Sohasem késő"""""""
    idéztem Wind kollégát,és lám milyen igaza van!
  • Tyia
    Hi!

Valami ilyesmire számítottam....
    A Sony név ebben az esetben sem valami nagy garancia, sajnos.
    Igényem...
    ..fene tudja. Olyan rég volt már lemezjátszóm...az is inkább az alant kevésbé dicsért music center kategória.
    Nem tudom.
    Lehet, hogy egy komolyabb cucchoz hozzá sem mernék nyúlni:)
    Ezek a spécibb kütyük valahogy elkerültek az elmúlt évtizedekben.
    Ahogy bejött a "valódi cd kultúra" eladtam, meg elszórtam a jó kis lemezeimet....most meg kezdhetném/kezdhetem elölről, ami őszintén megvallva nem baj, csak az eszköz....ugye ami inkább hibádzik.
    Lemezeket lehet bárhonnan "összegubizni". Az egy jó szórakozás.
    Az a baj, hogy magát a "Zenét" (lásd: New Wave) szerintem elég jól ismerem, de a lejátszásukhoz szükséges eszközökhöz vajmi keveset konyítok. Itt tartok.
    A jelenlegi cd-s "hi-fi"-m is egy mini-hifi:))) és sony. MHC-EX600. Ezzel mondjuk nincs bajom, de lehet, hogy egy "IC-vérű" ember körberöhögne...

• Musachy
    Üdv. ismét!
    Személyes tapasztalatom nincs, így csak a fellelhető információk alapján tudok valamit nyilatkozni. Kérdés, hogy mekkora az igény?
    Ugyanis hi-fi szemszögből nézve a száraz statisztikai adatok nem kecsegtetnek túl jó minőséggel, a zaj 45dB - nagyon gyenge, a torzítás 0,25% (WRMS) - az meg sok.
    Szubjektív adatokkal nem rendelkezem, nem tudom, hogy hogyan szólhat. Persze egy miditorony részegységeként túl sok elvárásom nem lenne, de ez csak a személyes véleményem. Persze tudom, hogy volna, aki ezzel ellentmondana, például Fing... őőő, akarom mondani Zefír barátunk, aki harcosan kiállt az egybesajtolt minihifik minősége mellett is.
    Szóval szigorúan magánvélemény: részemről nem kellene, de mindenkinek más az igénye, elképzelése.
  • Tyia
    ..ról...........:)
  • Tyia
    Szép Estét!

A véleményetekre lennék kíváncsi.

Mit gondoltok a SONY PS-LX49P lemezjátszótól?
  • Musachy
    Nagy muzsika.
  • bigivan
    Szevasztok Tagok !
    Itt látható két fantasztikus zenész, végre együtt. Hatalmas kedvencem ez a dal

• kaposi1
    Egy AJÁNLAT ami szerintem neked is elnyeri majd a tetszésedet.
  • narumon
    Jah, az írottakról ne is beszéljünk....
    Fel is raktam így kajafőzéshez egy kis Pet Shop Boys - Actually lemezt ami ugyan nem olyan régi de a 20 évet símán üti és teljesen hibátlanul szól :P
  • pointer4
    És a DVD, ennek a tizedét bírja :(
  • Musachy
    na mégegyszer...
  • Musachy
    cédék
  • Musachy
    Az eleje még jó is, de ahogy elkezdenek "nyimnyámmogni", onnantól el is van q'rva. Na meg ez a videó...
  • Biatomi

nekem tetszik
  • johnlennon
    Sziasztok!
    Akit érdekel:
  • kaposi1
    Tud valaki róla hogy ezt a remek maxi-t kiadták újra esetleg egy kiadónál?
    Mert egyet is ritka birtokolni nem hogy ennyit egy helyen.

Tudom lenne ebben a topikban is aki be tudná rakni mert megvan neki , de engem most másért érdekelne.