Bakelit lemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
köszönet GYÖRGY74-NEK
<#vigyor2>#vigyor2>
90s EURODANCE MINDÖRÖKKÉ!!! GO MAN UNITED!!! HALA MADRID ! 80s évek rock zenéi és napjaink rock-ja 80s stilusban
Saját tapasztalatom a Pattex Palma Fa normál nevezetûvel van, az mûködik, ahogy a videón.
imo :) science fiction is science fact
Idõtúllépés vagy akármi.
Így késõbb csak be kell illeszteni.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Én manapság ezt a lét használom:

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ez nagyon nagy zene, imádom! Szoktam is pörgetni rendszeresen! A másik ami még überállat BG-tõl az a Can't Love You!
Csak annyit akartam írni, hogy a videóban a csóka 80% desztillált víz + 20% izopropil alkohol keverékét használja mosásra. Egyesek szerint mosó- vagy mosogatószer maradéktalanul nem távolítható el és befolyásolja a hangzást.
90s EURODANCE MINDÖRÖKKÉ!!! GO MAN UNITED!!! HALA MADRID ! 80s évek rock zenéi és napjaink rock-ja 80s stilusban
Na és mi a helyzet a "hagyományos" mosószeres mosással?
Ajánlott vagy sem?
Én egyszer lemostam néhány, kevésbé kedvelt lemezemet, még anno Sunlichttal és langyos vízzel öblítettem, de sem jobb, sem rosszabb nem lett egyik sem.
Nyilván ezzel a módszerrel a barázdák mélyérõl nem jön ki a szennyezõdés, míg a porszívós módszerrel sikerülhet...
Egyébként egy ismerõsöm is Clin (+Alkohol) üvegtisztítót használ, aztán valami puha, vattaszerûséggel törli le a korongot. Állítása szerint mûködik a dolog.
Nem szeretnék "felhúzott" lossless-bõl mp3-at.
"Viszont egy jól elkészített és jó alapanyagú 320-as vinyl ripp szólhat igen igen szépen."
Ez érdekelt!!!
Köszi!
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Ugyanis semmi közük egymáshoz.
Egy szét -remasterelt lossless-el már nincs mit kezdeni.
Viszont egy jól elkészített és jó alapanyagú 320-as vinyl ripp szólhat igen igen szépen.
Viszont ami alapból az egekig "felhúzott" lossless felvétel abból már nem készítesz jó 320-as rippet sem.
Abban az esetben, h leveszed a polcról a régen hallgatott kedvenced és csak le akarod csapni róla a port a biztonság kedvéér elég annyi idõ is, de ha vásárolok 1 ismeretlen tárolású korongot, Én több idõt adok neki.
Csak a WAV peregjen
Egy "szét-remasterelt" lossless (ha ezt annak lehet nevezni) rosszabb-e (bármilyen szempontból), mint egy vinyl-rip 320-as mp3-ban (48 kHz).
Ha a kérdés, vagy a kérdezõ hülye, akkor elnézést!
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Egyébként milyen folyadékot használsz?
Gondolom annyiféle van belõlük, hogy még el is adják, de hol kapható?
A csatolt videón egy elég sûrûnek látszó folyadékot használ az illetõ.
Aztán még az tûnt fel, hogy nem hagyta sokáig hatni, elkente és rögtön fel is szívta.
Te is így csinálod?
Csak a WAV peregjen
1 bika motor 2 irányba megforgatja a rá applikált lemezjátszó korongot, majd a porszippantó (ami addicionálisan csatlakoztatható) 1 ülepítõ poháron keresztül a klippen is látott ráfordítható pvc csövön keresztül, amire finom francia bársony vagyon ragasztva leszipkázza az oldatba állított szennyezõdést..
Csak a WAV peregjen
Ilyet Én is csináltam, de a lemezjátszós alap nem mûködött (piri volt a motor, lefogta a vákum) így készítettem 1 bikábbat IBM Pc mini házból... ez most tuti.
Csak a WAV peregjen
Masterjam - Rhythm's In Your Mind (12", Maxi)
S-Express - Theme From S-Express (12")
Dance D-Vision - The Evolution (Make It Move) (12")
Sabrina - Sexy Girl (12")
B.G. The Prince Of Rap - The Colour Of My Dreams (12", Promo)
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
Ráadásul egy olyan Pioneer PL-512-bõl, amilyenrõl én csak álmodhatok.
Kiválóan mûködik
Sõt, ahogy nézem, azóta továbbfejlesztette a masinát.
Nekem egyik-másik masina tetszik, habár a hangminõségükrõl nem vagyok meggyõzõdve. Alapvetõen jobban szeretem a kipróbált és bevált gyári konstrukciókat.