5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    Véleményem: nem.
  • Musachy
    "neked az fontosabb mint a hang"

Nem ezt mondtam.

"Tehát, bár egyértelmű, hogy a hangzás a lényeg a zenehallgatásban, de nekem a kinézet akkor is sokat számít."
    "nálam az esztétika mindig is számított (sokszor jobban, mint a hangzás"

Sokszor jobban - de túlnyomórészt nem...
  • narumon
    Tessék ez egy egyszerű de normális lemezjátszó DUAL 502
    http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/lemezjatszo/dual_cs_502_szijhajtasos_lemezjatszo_1970187659.html
  • narumon
    Mit nevezünk stílusnak? A kinézetet? Oké ezt már írtad, hogy neked az fontosabb mint a hang - én ezt teljesen máshogy gondolom, ráadásul a szépség is relatív.
  • narumon
    A technics az Panasonic. Vagyis Matsushita mint ahogy a Panasonic is. ITT, Hitachi, Sharp lehet, hogy csinált jó lejátszókat nem nagyon ismerem. Túl sokan csináltak ahhoz lemezjátszókat, hogy mindegyiket ismerni lehessen. Ráadásul ugye mit nevezünk jónak. A Technicsből is van faék egyszerűségű, fosszar is, mint ahogy itt a kis Dualra is írják, hogy felejtős. Inkább konkrét típusokról lehet beszélni, de azért nem meglepetés a jól sikerült darabok még ma is elég drágák - sőt!
  • Tyia
    Felejtem.
  • Wind 67
    Felejtős !
  • Tyia
    Aha...

Nem sietek végül is sehova, kapkodnom nem kell.

Persze tisztában vagyok a vaterás dolgokkal.
    Nézegetek...válogatok....

A Hitachi, az ITT, a Panasonic, a Sharp nem csinált jó gépeket?
    A korábban ajánlott Dual, Thorens, Technics, NAD, Pro-ject márkákból valójában a Technics volt ismerős egyedül.
    (A Technics az nem Panasonic? )

A 704-es az első számú célpont az eddigi infókból kiindulva.

601-es (nem Trabi)?
  • Musachy
    Ez egy roppant dizájnos, de annál egyszerűbb gép és az egyszerűség itt most nem annyira pozitív jelző. Ennél a 491-es is jobb. Persze kicsit drágább is, de kérdés a hangszedő. Az melyikben milyen? Hiszen lehet, hogy úgy máris drágább lesz az olcsóbb. Ismét csak hozzáteszem, hogy mindez csak a saját véleményem.
    Az meg, hogy Tolnában, Baranyában vagy Zalában, neadj' Isten Micsukófalván van, nem annyira fontos lenne, hacsak nem akarnál meggyőződni arról, hogy valóban szépen szól-e avagy hibátlan-e. Mert én már kaptam és küldtem összevissza mindenfélét postán, köztük egy jónéhány lemezjátszót is gondosan becsomagolva, de soha semelyiknek nem esett baja.
    Ha meg már leütöd, akkor utólag fogsz úgyis meggyőződni róla akkor is, ha személyesen veszed át. A vásárlástól macerás elállni, igaz, hogy amúgy még nehezebb a dolog. Na mindegy, te tudod mit akarsz, hogy akarod.
  • Tyia
    Dual CS 415-2

• Tyia
    Micsukacsiku nem volt....:))))

A Hornyphon (e nélkül) magnóban jó volt, (hogy ma csinálnak-e valamit azt nemtom) azért voltam bátor a lemezjátszójukról érdeklődni.
    A Nordmende ugyan ez.....

A magnókat még úgy, ahogy ismerem, de a lemezjátszókat kicsit sem....de napról napra tisztábban látok....remélem.

A Dual 415-2-őt nézegetem, igen ott.... 14.000.- lenne a vége...elméletileg.
    A leírtak nagyon jól hangzanak....csak Baranyában van....
  • Musachy
    Micsukacsiku
    Értem én a gyakorlatias hozzáállásodat, de akárhogy is azoknak a gépeknek van stílusa, de egy Reloopnak nincs. Az egy DJ lemezjátszó, arra biztosan jó, de én otthonra nem venném meg. Más kérdés, hogy amazok mennyire megbízhatóak...
    A 704-esért persze hogy sok, szerintem is, mert nem én vagyok az eladó. Ha én lennék, akkor az ötven is jó lenne.
    Nem egyszerű a kérdés, venni kell egy jó minőségű, jó állapotú lemezjátszót olcsón, de akkor még egy jó hangszedőt hozzá (az meg többe fog kerülni a lemezjátszónál). Aztán persze kell egy jó erősítő is és hangfalak, mert ki kéne használni a lemezjátszó lehetőségeit...
    Mondom igényhez kell szabni a dolgot, mert lehet, hogy nem is akarja audiofil-füllel hallgatni. Én sem.
  • narumon
    Végül a 704-es Dual 35000-ért kelt el. Szerintem az nagyon sok érte nem? Megér egy ilyen ennyit?
  • narumon
    Szerintem többre megy vele mint a Hornyphone-nal meg hokkentokkerrel, meg Micsukacsiku-val amiket eddig linkelt.
  • Musachy
    Dídzsé Tyiának ajánlva.
  • Musachy
    Reloopot...
  • narumon
    Nyah nemáááá! Vannak tradicionális gyártók! Miért nem azokat nézed? Miért kell mindenféle noname vacak (már megbocsáss) [Még akkor is ha tudomásom szerint a Hornyphone a Philips valami elvetélt valamilye volt]
    Vegyél: Dualt, Thorenst, Technicset, NAD-ot, Pro-jectet meg mittomén még mit lehet olcsóbb kategóriában találni, de ezek a cégek ezerszám - milliószám gyártották a lemezjátszókat, valamit csak konyítanak hozzá. Ha meg nem akarsz ilyen régi feelinget akkor vegyél egy használt Reloopot oszt csókolom!
  • narumon
    Nem, a többi is tisztességes csak a 700-as sorozat volt a szászlóshajó és ENGEM csak az érdekel :) Az a 491-es is bőven jobb mint a többi amit eddig linkeltél...
  • Tyia
    Hornyphon Sierra 5777
  • Tyia
    Erről valami?
    (Ha már ilyen márkájú a magnó)

• bigivan
  • bigivan
    Sztem nálunk nem gyártottak lp-játszót. Amik voltak a vidirádiókban és a tornyokon, az mind japán volt. Az orion dettó ..
  • Tyia
    A Videoton nem gyártott jó lemezjátszókat?
  • Musachy
    A korábbi Sonynál jobb, a Dualoknál nem.
  • Tyia
    Ez fos?
    (Jó magnókat csinálnak./-tak/)

Nordmende RP-1200

• Tyia
    Most akkor nem csak a 700-as széria a jó?
  • Musachy
    Gondoltam, hogy ha valami, akkor ez lesz az, amivel nem fogsz (fogtok) egyetérteni. Nem is vártam. Nekem mondjuk nem célom a high-end. Volt (van) fa és műanyag lejátszóm is és nem zavar a jelenség (mármint ami a rezgés elnyelését illeti). A műanyag burkolatú is nehéz, nem 2kg-os.
  • narumon
    Háááát az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Az, hogy milyen anyagból készül a sasszi nagyban befolyásolja a hangot, ugyanis a rezgéseket valahogy el kell nyelni. Nem véletlenül kurva nehezek a high-end lejátszók. A 2kg műanyag gépezet ha megfeszül sem fog semmilyen rezgést elnyelni max felerősíteni.
  • narumon
    Nézz egy kisebb Dualt (pl a már korábban említett 491-et). Símán belefér az általad említett összegbe!
  • Musachy
    Különbözőek vagyunk, állítólag nem baj. A felfogásunk, a fülünk, a szemünk, az agyunk sem egyforma.
    Tehát, bár egyértelmű, hogy a hangzás a lényeg a zenehallgatásban, de nekem a kinézet akkor is sokat számít.
    Aztán: a NAD tényleg csúnya (de mint a régi csokireklámból ismerjük, a ronda is lehet finom...). Nem vitatom, hogy jól szólhat.
    Továbbá: hagyjuk ezt a műanyagosdit. Nem attól lesz valaminek szar hangja, hogy fa, fém vagy plasztik a burkolata - kivéve persze a hangfalakat, mert aktívan közreműködnek a hangkeltésben.
  • Tyia
    Ellapoztam a műa. Sony-t :)))
  • bigivan
    Teljesen egyetértek ezzel, vannak ugyanolyan áron klasszisokkal jobbak is !
  • bigivan
    Szerintem a lapos karral teljesen unicum és pofás is.
  • bigivan
    Amúgy nekem is Dualom van, egy CS-505-3-as Grado Gold Prestige fejegységgel .
  • narumon
    Egyetértek! Persze számít a kinézet is de csak ha hangban azonos a két cucc akkor megyek a design felé. Node kollega akkor se műanyag Sony-t nézzen, mert az sem szép és még szarul is szól :) [Egyébként tényleg olyan csúnyának látják egyesek a NAD-ot?]
  • bigivan
    Pedig zenében szerintem a hang klasszisokkal fontosabb, én így gondolom ! Ha a hang tetszik, teljesen mindegy hogyan néz ki, nem fogom lesegetni. Inkább hallgatom !!
  • Tyia
    Én nem találkoztam ezzel a géppel soha....vagy csak nem tűnt fel.
    Mondjuk mindig a nagyobb darabok érdekeltek.
  • Tyia
    "Patyomkin tojáshéj"
  • Musachy
    A Hi-fi Magazinban nevezték így - illetve ez volt az elterjedt beceneve, valamint "Patyomkin tojáshéj".
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.01. 19:49:54
  • Tyia
    Ezt a "rút kiskacsa" elnevezést a retronom.hu-n is láttam már.

Utoljára szerkesztette: Tyia, 2014.09.01. 19:45:49