5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#4531 -
#4530 Ez?
-
#4529 Azért árnyaltabb a kép, ha belevesszük az anyagiakat is. Az igényt sokszor az árak is erősen befolyásolják. -
#4528 Ja, OK.
A végét úgy mondtad, mintha a lesajnálók közé tartoznék én is. Jómúltkor pont én hoztam fel, hogy milyen jók a paraméterei. Mondjuk az én Onkyo-mé még jobb. -
#4527 Ezzel tök egyet értek - bár azért globálisan a minőség mint olyan az eléggé mérhető objektíven is az nem szubjektivitás kérdése, de autóvásárlásnál (főleg fiatalabb korban) abszolút az érzelmek dominálnak. Én már a rengeteg autó után azt mondom, hogy kb csak BMW de ez az én hisztim nyilván, mivel soha nem volt velük bajom, kényelmes, jó a menetteljesítménye, stb. Namármost az az emberke aki mondjuk vett egy szarrá hajtott, nem gondos kezek által használt BMW-t és utána a gatyáját is ráköltötte annak ezt én hiába mondom hülyének néz. Mint ahogy velem sem tudják elhitetni, hogy a Ford autót is tud gyártani nem csak gyári lomot :) -
#4526 Nem, én konkrétan arra gondoltam, hogy a Marantz TT42 egy jelenleg is gyártásban lévő élő termék aminek az új ára jelenleg 85.000 Ft. Namármost akkor szerintem ez használtan is megér 35-45e forintot. Ehhez képest a JVC olyan 15-20 nagyon max 25e forint körül szokott menni (Bár pl USA-ban sokkal olcsóbban is bele lehet botlani). Szóval ezért. Persze én szívesen elcserélem a kollegával ha ez minden vágya csak szóljon :)
A paraméterek megint egy kérdés mert abban ugye pl a sokat lesajnált Technics SL-1200 sorozat eléggé überkirály, de ott valahogy mégsem hisztek neki sokan :D
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.05. 11:42:06 -
#4525 De régebben egy másik fórumon is mondtam, hogy nem mindenki hiszi azt, hogy csak a német autó lehet jó. Ismerni kell az igényeket. Ez olyan, mintha valakinek, aki autót akar venni csak BMW-t, Mercedest vagy Audit ajánlanál, na esetleg VW-t. Holott ugyanabban az árkategóriában vehetne jobbat is, ha más márkát választ, ami nem ezen gyártók termékei. Vagy esetleg nem jobbat csak más formájút esetleg egyszerűen mást keres, mint a többség. Nem mindenkinek ugyanaz az elképzelése. -
#4524 Már miért ne lenne? Azért, mert Marantz meg JVC? A paraméterek ismeretében nem kérdés. Más dolog a szubjektív hallás utáni döntés. De az sosem lesz érzelem mentes, hacsak vaktesztet nem csinál. -
#4523 Szeressük a Linn-eket :)
Bár nem lemezjátszó, de volt szerencsém egy ideig hallgatni egy Linn Majik systemet. Khm elég jól szólt :)
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.05. 01:09:48 -
#4522 No neeeeem, én sem mondtam az összes Sonyra, hogy műanyag, van olyan amit nagyon is szeretnék itt az állványomon tudni, csak azt (nem meglepő módon) nem fogja tudni kollega a 10-20e közötti ársávban megvenni. Pl a biotracer armosok nagyon jók! Pl az általad is említett PS-X55ES, de ezt én itthon még nem is láttam és nyugaton sem lehet megszerezni komoly befektetés nélkül.
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.05. 01:04:11 -
#4521 Ezt nem értem a TT42-t kellene odaadni a JVC-ért? Akkor nem vagy normális már ne is haragudj... -
#4520 Halkan mondom, azért mert valami egyszerű, attól még lehet kifogástalan minőségű. Itt lásd örök kedvencem : LINN Sondek LP 12 -
#4519 Ezeket, majd holnap megnézegetem. -
#4518 Felhoztuk a topikot...(.remélem a New Wave is lesz ilyen magasságokban, egyszer már volt az első tízben.)
-
#4517 Feljött a topik az ötödik helyre a "Népszerű témák" listán. -
#4516 Gondolom nincs olyan "védelmi vonala", mint a V-nek és társainak. -
#4515 Kíváncsiságból rákerestem épp a PS-FL77-re és az e-bayen csodák csodája: kb. 5-12 ezertől dobja fel... Persze ugyanez van "sosem használt" megjegyzéssel 238 ezerért...
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.04. 22:30:18 -
#4514 Persze nem biztos, hogy ezekhez hozzá is lehet pont jutni vagy lehet, hogy ezek drágák... Van azért jópár, kiragadok belőle egy-kettőt.
Van a PS-X555ES, amit nagyon dicsérnek. Ez egy tangenciális gép, állítólag az egyik legjobb ebből a megoldásból, a paraméterei mindenesetre meggyőzőek.
Azt vettem ki, hogy a midi méretet is kedveled, abban is van jó is, pl. szintén lineáris a PS-LX55 II meg a PS-LX910. Ugyanilyen, de fiókos megoldás: PS-FL77.
Figyelemre méltó jelenség még a PS-FL5.
Néhány jó. Szerintem a google képeket is ad hozzá. -
#4513 Sok olyat hallani, hogy beszopatták a vevőket az ott hirdetők... -
#4512 IGAZI NAGY ÁLLAT Ghettoblasterre szerintem jó sokáig kell várni, a V-n van egy Condor 897-es, de az állat lecsavarozta a felső kazetta ajtót....
meg elhagyta a fülét. Jó nagy dög, de az elbarmolt "homlokzattal" nem kell, pedig csak 8,000.- ra tartja.
A két expressz szerű oldal mennyire komolyan vehető?
Egyenlőre idegenkedem. -
#4511 például? -
#4510 Nézegettem Sony lejátszókat, azért van azok közt is elég jó. Persze ekkor jön az, hogy "műanyag"... -
#4509 Jól szól, az az érdekessége, hogy elektronikus a kazetta vezérlése. -
#4508 Jól üvölt? -
#4507 Inkább csak boombox, Minden oké vele, az antennáját kellett csak kicserélnem.
-
#4506 Na és mi van a boombox-szal, vagy ghettoblasterrel vagy mi a csuda? Hogy szuperál? -
#4505 Nem könnyű a hülye, lemezjátszót vásárolni akarók helyzete. -
#4504 Ezt nem tudom, de ránézésre elég kommersznek tűnik. -
#4503 Ez? -
#4502 Valahogy éreztem. -
#4501 Micsoda választék! Őszintén? Lomi kategória. Összeszedte nyugaton a kilapátolt felesleges porfogót a csávó és eladja itthon. -
#4500 -
#4499 hátha ajánlható valamely... -
#4498 lemezjátszók -
#4497 Philips F 7213 ?
-
#4496 Van az ismert netpiacos helyen egy olyan JVC, amit Sanyo kolléga említett 17e fix. Mondjuk a konkrét állapot nem tudom milyen lehet, de ez nagyon pici pénz érte, ha hibátlan.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.04. 19:35:43 -
#4495 De a Hitachi is készített, ráadásul nagyon jókat is. -
#4494 A Telefunken csinált még jó gépeket és nagy tapasztalattal rendelkezik szórakoztatóelektronikai téren. Bár a villámára sok, de még elég alacsonyan van a licit. Ilyen lejátszóm is volt és nagyon jó. Ja és a látszat ellenére fa házikóban van. -
#4493 Csere! -
sanyo71 #4492 Sziasztok!!
Látom megy a lemezjátszó készülékek átfogó értékeléseEvvel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem.
Egy csere üzlet részében hozzájutnék egy JVC QL-F4 pörgetőhöz,ami viszont távozna a házból az egy Marantz TT42.Vélemények??
Érdemes a kettőt megcserélni???