5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Itt is felfogatták valahogy azt a hangszedőt...
  • narumon
    Valamiért fára emlékeztem. Ez a sötétre pácolt pl elég korrektül néz ki.
  • Hornando
    Ellenben nem véletlen, hogy optikai tuningon is töröm a fejem, mert baromira tetszenek a fa burkolatú lemezjátszók.

• Hornando
    Nem, ugyanilyen, mint a csatolt videón csak persze polír nélkül.
    Ilyen:

Mi több, ez az:

• narumon
    Ez egy régi ortofon hangszedő, kicsit más hangolással mint a maiak. Meg kell hallgatni, van aki szereti a hangját, más szerint kissé tompa. Kinek mi. Tűt szerintem még most is kapsz bele, külföldről legalábbis biztosan.
  • narumon
    hát határeset. A tányér jól néz ki így fényesen de az egész lejátszó már határeset. A tiednek nem fa az oldala?
  • Hornando
    Jelenleg nem tudok lemezeket hallgatni, viszont találtam otthon egy újabb hangszedőt.
    Ortofon VMS 20 E Mk2 (viszont kéne bele egy új tű)
    Ismeritek? vélemény?
  • Hornando
    Legutóbb ebbe az optikai modifikációba szerettem bele. Annyi történt, hogy köröskörül felpolírozták az alu burkolatot.
    Nekem tetszik, még éppen a luxus és a bazári giccs határán sikerült egyensúlyoznia a tulajdonosnak.
    Lehet, hogy én is megcsinálom.
  • Hornando
    Írtam privátot.
  • narumon
    Helyes. Hangszedő kérdéssel hogy állsz?
  • narumon
    Hát én mindenféle "tuningot" támogatok, de spanyolul egy kukkot sem tudok :)
    Ha komolyan sor kerül rá akkor esetleg angol nyelvű forumokon szívesen szétnézek mit mikor mire éri meg cserélni. Ne essünk abba a hibába amit már korábban ecseteltem, hogy beleraksz több ezer forintnyi kábelt aminek az ára hangban soha nem térül meg mert más lehúzza. Nem minden lejátszóba érdemes sokat feccölni. A Thorensek jók azokat szeretik tuningolni, hogy konkrétan a 145 Mk2 milyen azt nem tudom.
  • Hornando
    Mi a véleményetek az ilyesmi optikai és műszaki tuningokról ?
    Arra gondoltam, hogy picit fel lehetne dobni a gyári megjelenést...
    Aztán ha már megbontásra kerül a sor, a kábeleket és csatlakozókat is le lehetne cserélni.
  • Hornando
    Jó estét az Uraknak!
    Rendbe hozták a PC-met, így visszatértem.
  • Zephyr Retiring
    Akkor ez most egy újabb paradigma :)
    Narukám lassan ideje lenne elgondolkodnod egy paradigma váltáson :)
  • mrmzsa
    Akit érdekel a VHS kazik (200 db), írjon küldöm a listát. (Bakeliteket hétvégén fogom összeírni, kis türelem küldöm azt is hamarosan)
    A 600 db magnókazikról is holnap tudok már küldeni fotókat amin látszanak az előadók.
  • narumon
    dehogynem :)
  • Zephyr Retiring
    "nem gyárt jó lemezjátszót"
    Megnyugtatlak: deckmagnót sem
  • Zephyr Retiring
    ..izé..inkább verset mint látod.
    (remélem tolerálod)
  • Zephyr Retiring
    Brjúsz Szpringti nem gyün be.
    Tanít a Takarítóm most nem ugrik be
    Kárl Orf egy kicsit amorf,
    Dájör Sztéc tö dzsuva,
    eMszí Háwer jól nyomná, csak hát..
    Síla Í túl vígí,
    a hírös vesztern filmeket nézni is kell ha hallgatom,
    Shekin Sztívensz meg éjces?
    Pojinter Szisztert meg lesz...rom

Lássuk, mi van még..
    Billi Ósn láv de túl nagyon (persze őt is lesz...rom)
    Greg kinn-benn meg ki a tkm?
    Kisszi hjúszton ha Vitni lenne érdekelne,
    Elvisz Prézli már van,
    Döbárzs már megint ki a f...lázs?
    és Vet Vet Vet...ez gondolatomban meg magot vet..

Na jó, akkor ezek nem. De minden más jöhet
  • narumon
    Megint mesét költesz Zephyr bácsi! Nem azt mondtam. Max olyasmiket mondhattam, hogy nem gyárt jó lemezjátszót (tartom!), meg úgy általánosságban deck-en kívül mást nem is vettem volna tőlük, de ha jól tudom akkor egy ideje meg is szüntek nem? Vagy valaki felvásárolta.
  • Zephyr Retiring
    Akkó legyen: Analóg hanghordozók. Alcím: itt 7-et-havat összehordoz6ttok
  • Zephyr Retiring
    Szép szép, csak hát valakitől azt hallottam, az Aiwa nem gyárt minőségi cuccokat
    Márpedig ez igencsak lerontja az értékét nemigaz Narukám?
  • Musachy
    Ja!
  • narumon
    Nomeg itt van amit pl a Billy Ocean-nál írtam, hogy koszos a lemez. Ezt így én fel sem tenném, ha meg nekiállok lemosni, akkor egy csomó idő meg "vegyszer" el fog rá menni, akkor meg már azért nem adom oda 300Ft-ért mert több vegyszer ment el a lemosásra :)
    Smucig kis zsidó vagyok :)
  • narumon
    Egyébként meg ahogy írtam is. Ebben van olyan lemez amit vaterán hibátlanként árultak pl Mc Hammer - ez nálam pl messze van a hibátlantól. Szóval kinek mi. Volt egy Queen - Kind of Magic-em amit én nem hallgattam mert szerintem nagyon durván sercegett (természetesen vateráról hogy rohadjon meg), haver meg elvitte egy ezresért mert azt mondta, hogy neki az még teljesen jó.
    [És ezért nem nagyon szeretek most már vateráról vásárolni, mert magyar ember valamiért azt hiszi, hogy ha egy lemez serceg meg pattog az természetes és az attól még egy jó lemez - ha külföldi ilyet hall akkor símán ráírja, hogy szar példány és 20 cent max 1 USD-ért adja lemeztől függően.] No mindegy, ez egyéni nyomorom :)
  • narumon
    Naná de már az első hozzászólásban beírtam, hogy ezek többnyire több példányban vannak meg nekem (tehát itt a szarabb szerepel) vagy egyáltalán nem érdekel.
    És ezért is írtam, ha valami érdekel akkor kérdezzél akkor megnézem közelebbről, de nem cseszek el egy csomó időt arra, hogy egyesével feltegyem, megnézzem, meghallgassam - annyit nem ér az egész. Ennek megfelelő áron is gondoltam őket, - kivéve az Elvist meg a Debarge-ot mert azok nyilván jóval többet érnek.
  • Musachy
    Ami a topikot illeti, szerintem jól van ez így... maximum odaírnám a rend kedvéért, hogy VINYL. Esetleg analóg media lehetne még, de pont az egyszerűségben van a lényeg, jobban mutat így egyszerűen.
  • Musachy
    Hm... ez a ránézésre jó állapotú dolog szerintem te is jól tudod, hogy nem mérvadó vinyl lemezek esetében. Annál is inkább, mert aki ilyet vesz, az nyilván nem a nézegetésében talál élvezetet.
  • mrmzsa
    Azt nem igérem meg, hogy a kazettákat összeírom, de ezek is főleg a 80's évek magyar, és külföldi new wave, punk, alter, italo, rock. Készítek fotót, és azt elküldöm annak akit érdekel.
  • narumon
    Kb ennyit.
    Bár szerintem fordítva van, kazettát könnyebb eladni mint VHS-t. Szóval a kazi mellé VHS ajándékba az indokoltabb :)
    Pár darab kazi még lehet, hogy engem is érdekelne.
    Lehoztam a padlásról az AIWA decket ami a múltkori linkelés utána jutott eszembe. Sajnos most nem indul. Kell keresnem valami szerelőt aki ránéz, hogy mit lehet a baja. Sajnos a 900-as sorozatú már nincs meg de ez még igen:
    Aiwa F810
  • mrmzsa
    Kazettáról nem is beszélve, szerintem kb 500 db van. Ezekkel mit lehet kezdeni? (Ha valaki megveszi a VHS-t gratis megkapja az összes kazettát.)
  • narumon
    No a tegnapinak megfelelően ezek tuti nem kellenek:

Bruce Springsteen - Born in the USA (holland) borító türhető állapotban a lemez emlékeim szerint egész jóban
    Tanita Tikaram - Ancient Heart (Magyar) borító koszosas - lemez egészen szép kivéve egy számban egy komplett karcot (szerintem nem ugrik de biztosan belehallatszik)
    Carl Orff - Carmina Burana (cseh) - cseh filharmonikusok, szép borító szép lemez meg kiskönyv is van benne
    Dire Straits - Brothers in Arms - kopottas borító, sercegős lemez (lehet hogy csak mosás kéne neki) szerintem Yugo kiadás
    Mc Hammer - Please Hammer Dont hurt em (UK) hibátlan példányként vettem vaterán (jellemző) helyette inkább VG+/VG-re értékelném. Serceg.
    Sheila E - Romance 1600 (német) olyan VG borító és VG+ lemez
    Famous Western Film Melodies - (cseh) NM/NM
    Shakin Stevens - Shaky (yugo) viseltes borító a lemez ránézésre nem vészes
    Pointer Sisters - Black and White (német) egészen jó állapotú lemez ránézésre
    Billy Ocean - Love zone (yugó) viseltes borító, belső tasak hiányzik a lemez ránézésre dzsuvás de nagy karcokat nem látok
    Greg Kihn Band - (német) jó állapot de fingom sincs mi ez :)
    Cissy Houston - lemezcím nincs gondolom debut album (1977) (talán USA nyomás) agészen tűrhető állapotban
    Elvis Presley - The Sun Sessions (yugo) egészen jó állapotban a lemezen szabad szemmel nem látok karcot csak kicsit poros (mosás valószínűleg megoldja)
    Debarge - Rhythm of the Night (USA) egészen jó állapotban
    Wet Wet Wet - Popped in Souled Out (UK) szintén egészen jó állapotban

ha valamelyik érdekel valakit akkor jelezd és közelebbről is megnézem, meg szabunk neki árat. :)
  • narumon
    leszavazom.... akkor legyen minden ami analóg, de digitális médium ide be ne tegye a lábát, van nekik elég forum :)
  • Zephyr Retiring
    Annyira talán nem is off :)
    Hiszen Zenei fórumban volnánk :P
    Később még megszavazhatjuk az új totyikcím javaslatomat is imhó:
    Hanghordozók (avagy: bakelitok cédék és kazik) alcím: MD,BD,VHS, SACD..stb... :D
  • mrmzsa
    Kibannoltak.
    OFF: Van kb. 150 db VHS másolt kazettám is.
    Főleg a 80' és 90's évek hangrábeszélős sikerfilmjei, és Super channel, sky Trax, MTV videoklipek koncert filmek. Ezeket is összeírom, ha valakit érdekel, jutányos áron megszabadulnék ezektől (is), akinek van helye, és ideje, igazi ritkaságok is vannak közöttük. Most is (akár a bakelteknél)szívesebben adnám el inkább itt, mint a Vaterán.
  • Musachy
    Felkerestem (volna) a blogodat és ezt találtam: "A felhasználási feltételek megszegése miatt ez a blog le lett tiltva."
  • Musachy
    Az említett előadóktól ilyen van itthon (Koncz Zsuzsa két LP és egy Kovács Kati+LGT összjáték).

• narumon
    Nálam valamivel jobb a helyzet. A zavaró csak az, hogy amikor hozok egy láda lemezt (valami kiárusítás miatt egyben adták) akkor át kell túrni, ha van benne jó akkor meg kell hallgatni, hogy mennyire jó példány - ha már megvan akkor meg kell keresni a másik példányt, hogy az mennyire ép példány - kicserélni. Vagyis legalábbis valami ilyesmit kéne. Helyette egy ideig útban van, aztán meghallgatok belőle párat aztán megint útban van és akkor elrakom valahova, jobb esetben a többi közé. Csak így fordul elő, hogy Dire Straits - Brothers in Arms legalább 3-4x van meg - amit eddig megtaláltam. És egyik sem igazán jó példány és most itt a gond, hogy vajon hibátlanban meg sincs, vagy csak nem tudom és vegyek-e még egy példányt amit hibátlannak árulnak és lehet, hogy nem is az :o

Nagy dilemmák ezek :)
    Lemezt tőlem senki nem visz el, azért kéztörés jár minimum. Ez nem egy rohadt cd, hogy ha eltünik nincs gond :)
  • Zephyr Retiring
    Most akkor szorozd ezt meg párszor..
    És megkapod a káosz szót.
    Na ez van nálam lemezügyben :(
    + sokszor azt sem tudom, ki mit is visz el vagy hozott volna meg :)
    De mivel az általam keresett zenék több, mint 65%-át be tudom szerezni máshonnét, nagyon nem is érdekel..
  • narumon
    He? Pont azért kérdezem. (Egyébként vaterán is mindig árulok valamilyen lemezt - bevallom nagy összevisszaság van nálam lemez ügyben :/)