Bakelit lemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jameg Sgt Pepper is<#smile>#smile>
.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
osztom a véleményed,legalább is részben.nem mindegy,hogy a bakelitet hányszor , milyen hangszedõvel , technikával játszották le.Na+hogyan tárolták.A hagyományos hanglemezgyártás során a jelrögzítésre olyan módszereket dolgoztak ki,melyek segítségével a legjobb minõséget próbálták elérni.A bakelitlemez hosszú élete során számos szabványosított felvételi-lejátszási jelleggörbe alakult ki.Volt , idõszak amikor a nagyobb gyártók a frekvenciameneten saját nagyobb vágási pontokat alkalmaztak,ami azt eredményezte,hogy a kölönbözõ kiadóknak ugyanazt a hanganyagot tartalmazó lemezei ugyanazon a lemezjátszón másképpen szóltak.Ez az összevisszaság senkinek sem volt jó , éppen ezért egy idõ óta egységes elvek szerint rögzítik a hanganyagot.A szabványosítást a Record Industri Associaton of America bizottság végezte el. És most jön a lényeg:A szabvány 2Hz és 25Khz között van.
forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!
bár nekem az arita cd fél évig se bírja<#idiota>#idiota>
amúgy elõször elkezdtük szemezgetni, hogy miaz amit megtartanánk, miaz amit nem...aztán arra jutottunk hogy jólesz még ez a gyûjtemény!
és majd énis fogom bõvíteni egy picit
de tényleg, pl. egy régi metallica album cd-n 4-5ezer forint, bakelit változatát meg belehet egy ezresért szerezni! szerintem tök jó.
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
szandi, halászjudit, meg dirty dancing ost<#idiota>#idiota>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...
körülbelüli árat tud rá mondani valaki darabját mennyiért lehetne venni?
(mennyit érnek kb?)
Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...
de komolyan ekkora biznisz van ebbe? mennyit adnak egyért?
ha így gondolkodsz akkor kár volt topikot nyitnod
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
mikimanó . stb. :]
u dont have to listen anybody else but me
Mussorgsky, led zeppelin, kedvencem a Pink Floyd...
kiskoromban ezekre aludtam el...és hát hosszú évek során belevésõdött eszembe...
hamarabb meghallgatom a Kraftwerk, Omega, Led Zeppelin vagy Pink Floyd-ot mint a mai tüc tüc zenét...
majd túrok elõ néhányat... :)
De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Nos hol is kezdjem. Elõször is nagyot néztem amikor láttam hogy nincs konkrétan bakelit lemezekkel foglalkozó topic itt a fórumon!
Pár hete nézegettem "a" licitálós oldalakat, és láttam hogy igenis van kereslet a bakelit lemezekre, fõleg a régebbi ritkább darabokra! Felvetõdött a kérdés a családban hogy volt-e a szülõknek bakelit lemeze! Jött is hamar a válasz, hohó, anyumnak volt bizony egy csomó, fennt van a padláson egy nagy dobozban:P
Ma lehoztuk az elsõ felét, de a "dobozt" még nem találtuk meg tesómmal...Csak kb. olyan 40lemezt, ami szétszórva volt a földön a többi lom között.
Hát, van köztük minden! a 70es évek végétõl kb. a nyolcvanak évek közepéig!
Hungária, Black Sabbath, Hofi, Beatles, Eltohn John, Santana, Abba, P-mobil, Edda, 100folk celsius, különféle disco válogatások (többek között One way ticket-tel<#idiota>#idiota>), Korda György, Deep purple (smoke on the water, yeee) és még sokan mások:D
Nektek van otthon ilyen "örökség"? Még nemtudjuk hogy eladjuk-e vagy esetleg kirakjuk dísznek õket...
Egy kis retró láz:D
Csinálok majd képeket róla!
Remélem megtalálom a többit is!
Várom a kommenteket hogy ti hogy álltok ilyen téren (vagy esetleg a szüleitek)