5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    A könnyen az easily valóban (tudtam, hogy valamibe belekötsz :D - NYERTEM!), és valóban így is szokták használni. Good upgrade path, affordable upgrade path, easily upgradeable, stb. Sajnos ez nem áll fent minden lejátszónál. Pl egy ilyen JVC-t nem is hiszem, hogy nagyon lehetne, de NAD-nál is gyak. kimerül a karcserén, esetleg átkábelezésen. Ez a lényeg :)

Nekem ezek nem nagyon tetszenek, de ha neked igen akkor porfogónak jó :) A 15 rongy az szerintem hatalmas túlzás egy ilyenért, nem a mostani van jó áron hanem a 15 volt a pofátlan túlárazás :D
  • Zephyr Retiring
    A könnyen szót én speciel easily-nek mondanám, de mindegy..
    Amúgy nem kötök bele :P
    A JVC külsőre milyen?
    Már amit a #1044-ben mutattam?
    Ez a stílus nekem baromira bejön..
    Nagy a kísértés, hogy beújítsam annyiért :)
    Én élőben utoljára a szegedi hi-fi nyusziban láttam egy hasonlót 2 éve..akkor 15 rongyért..
  • narumon
    Jajj megint sikerült a lényegtelen részét kiemelve félremagyaráznod valamit. Nálad ez hobbi? :)

Nem az upgraden volt a hangsúly hanem a KÖNNYEN szón. Amit külföldiül úgy hívnak, hogy upgrade path. És good upgrade path viszont nagyon nagyon kevés lemezjátszónak van. Mert ugye az tiszta, hogy ezen mit értünk? Hogy mindig relativ kicsi összeg hozzáadásával egyre jobb lejátszót kapsz. És nem mindegy, hogy ezt 2x tudod összvissz megtenni vagy 20x mondjuk. Teccikérteni?? :)
    Na most kössél ebbe is bele :D
  • Zephyr Retiring
    Az majd rá is fér.
    Én ma ezt a JVC-t hagytam ott.. de talán nem végleg
    És addig is míg gondolkodom rajta, meghallgatom a ma szerzett
    Celentano és New Paradise LP-ket..

• Iggy
    Hát hasonlít rá az biztos, csak Technics az drága meg biztos sokkal jobb!
    De jó nekem ez Reloop itthonra! Majd esetleg tűt meg hangszedőt cserélek egyszer rajta!
  • Zephyr Retiring
    B+ Narukám :)
    Pár ritka kivétellel majd minden pörgető upgrade-elhető :P
  • Zephyr Retiring
    Ughh..
    Te a Thorens-t vetted?
    Én meg azt hittem kaptad, vagy örökölted :)
    A mutatott JVC-vel egyetemben ezek már igazi klasszikus pörgetők :)
    Épp ma kínáltak nekem egy valamivel újabb JVC-t
    6 és fél rongyért.
    Ez már azért kicsit komolyabb volt, amolyan Technics feeling utóérzetű..
    El is hoztam volna, ha nem hagyom otthon a zsebpénzemet :D
    Csak némi aprópénz volt nálam, így ma beértem egy 84-es Celentano válogatáslemezzel és ha jól sejtem, akkor egy igazi újabb ritkasággal:
    a Gangster's Paradise 1982-es eredetijével a New Paradise-től.
    Van egy olyan érzésem, hogy ezzel a két koronggal sem jártam rosszul :)
    Bár a fekete JVC még kicsit birizgálja a fantáziámat...talán a hétvégén mégis csak elhozom..
  • narumon
    Igen, láttam és válaszoltam is! :)
  • narumon
    Hát ha még tudnád milyen hangja van egy ilyen technicsnek. Én mindenkinek azt mondom; aki teheti és relatíve olcsón hozzájut az feltétlenül szerezzen be egyet. Az ár/teljesítménye gyakorlatilag verhetetlen, és nagyon könnyen upgradelhető.
  • narumon
    Hehhe, sajnos nem :(
    Akkor egész olcsón meg lehetne úszni a lemezjátszó vásárlást de hát sajnos nem így van. Klónt már lehet kapni 30-40e forintért újat de sajnos az köszönőviszonyban sincs az eredetivel. A nagy reloop ami viszont már egészen hasonlít az meg bizony 150e forint :(
  • narumon
    Igen, ezek az úgynevezett klónok. Nagyon sok ilyen van a piacon mindenféle árkategóriában és minőségben.
  • Hornando
    Néhány napig nem leszek, mert elviszik karbantartani a gépemet.
    Addig is pörgetem a fekete korongokat
    De visszatérek! :)))
  • Hornando
    Én egy ilyen javascript:DoP('url')JVC QL-A2 direkt hajtású lemezjátszót adtam el és vettem helyette a Thorens-t.
    Persze a mai eszemmel már megtartanám, hiszen az a 8000 Ft, amit 10 éve kaptam érte, sem számít az évszázad üzletének.
  • Hornando
    Majdnem mint két tojás. Kérdés, hogy a bele is olyan, mint a Technics-é?
  • Hornando
    Sziasztok! Ez szép! Picit be is sárgultam az irigységtől... :-)
  • Hornando
    Szia Narumon! Írtam egy privát üzenetet.
  • Zephyr Retiring
    Kissé emlékeztet a Technics Mk 1200-esre..
    Vagy csak én látom így?
  • Zephyr Retiring
    A pörgetőről nem maradt fent fotóm, de rákerestem:
    ő volt a kicsike :)
    Illetve egy ugyanilyen típusú.
    És ha igaz amit itt írtak, akkor rossz üzletet kötöttem.
    Kár volt eladni 5 rugóért
  • Zephyr Retiring
    Nem mondanám komplikáltnak, bár kissé időigényes is lehet.
    Volt pár éve pl. egy alap fekete-arany Aiwa pörgetőm.
    Tök puritán semmi extra. Se pitch, se karos súlyállítás.
    Szintén hallhatóan lassan szólt. Ékszíjcsere sem segített.
    Fogtam egy lemezt feltettem, nagyjából belőttem fülre a sebességet aztán leellenőriztem egy stopperrel a lejátszott lemezen feltüntetett játékidőt.
    Egész jó lett. Még pár másodperccel még kicsit korrigálni kellett, és ennyi.
    A gép egy orosházi haweromhoz került.
    Ezen a szabadtéri bulin használta először :) és aztán meg is vette
    A kis Aiwa hallható a háttérben.
    Mekkora buli kerekedett belőle bakker
    Emlékszem még, híre ment hogy páran összeröffenünk a hawersrác kerti nyaralójában..
    A zsaruk éjfél után nem sokkal jöttek szólni, hogy kicsit csendesebben.
    Még szerencse, hogy a telek nagy része sötétségbe burkolózott..
    Volt ott izomagy, barbi baba, okádás, kefélés meg csak a jó ég tudja mi minden nem
    Szerettük volna megismételni a következő nyáron azt a bulit,
    de elmaradt.
    Ma már elszakadtunk egymástól, de azt az estét
    senki sem felejti el aki akkor ott volt
  • Iggy
    Nekem ez van Reloop RP-2000 MK3
  • narumon
    Imigyen néz ki pl az én lejátszóm. (állapotilag persze csak szeretném ha így nézne ki :D)

• narumon
    Ha van rajta poti akkor minek a csavarhúzó? Akkor told feljebb (tekerd feljebb) és kész.
    A félre értések elkerülése érdekében itt egy kép. Ha ilyen van a lemezjátszón (vagy hasonló) akkor van rajta, ha nincs akkor marad a csavarhúzós módszer (vagy még az sem).
  • narumon
    Vinylnirvana.hu
  • Iggy
    De van pitch, úgy tudom,h lehet szabályozni. De a a kis csavarhúzós plusz-mínuszos állítócsavart komplikált álligatini?
  • Zephyr Retiring
    Kérdésedből ítélve a pörgetőn nincs pitch potmeter. (azaz fordulatszám szabályzó).
    Ennek hiányában tudni kell a zeneszám eredeti játékidejét, és akkor már egy hangszerkesztő progival az elkészült hangállomány visszajátszási sebessége orvosolható is :)
    Vagy...
    Ékszíjcsere, vagy a motoron megkeresed a kiscsavarhúzós plusz-mínuszos állítócsavart..
    Profibb pörgetőkön ezt a ház szétszedése nélkül is megteheted..
  • Iggy
    Szia! Igen akkor is cincog!
    Van másik bajom is, van pár zeném audio CD-én meg ugyan azok lemezen is és mintha a lemezen lassabban szólna a zene 1-2bpm el.Ez orvosolható?
  • Zephyr Retiring
    Bocs, de ezt nem hagyhattam ki :D
  • Zephyr Retiring
    Cső.
    Dobj már egy direktlinket a blogodhoz, hogy mobilról is olvashassam :)
    Thx.
  • narumon
    Na hova menekült mindenki? Mindenki az én blogomat olvassa? :D
    Csináljak rá egy forumot? :P

Ha akartok gyönyörűséget látni akkor az új Rega valami nagyon szép:

• Zephyr Retiring
    Minden oksa :)
    És most szépen kösd rá a lemezjátszót az erősítődre (vagy phono-dra) és hallgasd meg úgy is :D
    Egy kicsit jobban kell szólnia :)
    Ha mégsem, no akkor tényleg bibi van :P
  • Iggy
    Ok, köszi!
  • narumon
    Ez teljesen normális ez az alapelve az egésznek :)
  • Iggy
    Sziasztok! Van egy amatőr kérdésem megint, nem kötöttem össze a lemezjátszót semmivel (erősítő, keverő) rá tettem 1 lemezt és halkat hallatszik a zene a tűből hangszedőből(Audio Technica 3600 L), ez normális vagy valami bibi van?
  • narumon
    Hát most már ez szól:

• narumon
    Ez pereg most:

• narumon
    Ebbe most botlottam bele, nem tudom ki árulja de ha megfelel a leírásnak akkor ez nagyon jó vétel:
    http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/lemezjatszo/hangszedo_audio_technika_pickup_at_120e_1701881498.html
  • narumon
    Bár lehet, hogy mégis. William szerintem eredetiket árul és nála is ilyen csomagolás van:

• narumon
    Hát ez a csomagolás nem túl bizalom gerjesztő az tény. A 120-asnak tudom megmutatni a csomagolását az ilyen:

Nyilván egy drágább hangszedő, de nem hiszem, hogy az olcsóbb annyival bénább csomagolásba kerülne.
    Egyébként szerintem ha rendesn hifi boltban veszed akkor nem hiszem, hogy gond lenne.
  • narumon
    Jelen! De nem mindig :)
  • shirak
    Hali,
    Amazon-on nem probaltad?