Bakelit lemezek

← ElőzőOldal 103 / 103

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Paulie
van jópár lemeze apámnak meg persze nekemis egy Master of Puppets:)
jameg Sgt Pepper is<#smile>

.

Sadist
Ez már csak a rajta tárolt információ mennyiség és a fizikai korlátok miatt is butaság.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

kakaoskalacs
de ugy kapja veszi öket van neki mindenféle :)

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

tgolyo
Szia!
osztom a véleményed,legalább is részben.nem mindegy,hogy a bakelitet hányszor , milyen hangszedõvel , technikával játszották le.Na+hogyan tárolták.A hagyományos hanglemezgyártás során a jelrögzítésre olyan módszereket dolgoztak ki,melyek segítségével a legjobb minõséget próbálták elérni.A bakelitlemez hosszú élete során számos szabványosított felvételi-lejátszási jelleggörbe alakult ki.Volt , idõszak amikor a nagyobb gyártók a frekvenciameneten saját nagyobb vágási pontokat alkalmaztak,ami azt eredményezte,hogy a kölönbözõ kiadóknak ugyanazt a hanganyagot tartalmazó lemezei ugyanazon a lemezjátszón másképpen szóltak.Ez az összevisszaság senkinek sem volt jó , éppen ezért egy idõ óta egységes elvek szerint rögzítik a hanganyagot.A szabványosítást a Record Industri Associaton of America bizottság végezte el. És most jön a lényeg:A szabvány 2Hz és 25Khz között van.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

tigeroo
jaja!

bár nekem az arita cd fél évig se bírja<#idiota>

amúgy elõször elkezdtük szemezgetni, hogy miaz amit megtartanánk, miaz amit nem...aztán arra jutottunk hogy jólesz még ez a gyûjtemény!

és majd énis fogom bõvíteni egy picit
de tényleg, pl. egy régi metallica album cd-n 4-5ezer forint, bakelit változatát meg belehet egy ezresért szerezni! szerintem tök jó.
tigeroo
hoh az már szép!

kakaoskalacs
fater gyüjti bakeliteket 800db van neki kb :D

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

bakelites kiadások a DJ-knek jelennek meg
életedben nem hallottál még megfelelõ cd lejátszót sem , szóval inkább maradjá csendbe.

akyyy
nekem csak 3 van asszem.
szandi, halászjudit, meg dirty dancing ost<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

bakvarnyu
Sokkal jobban szól a bakelit mint a cd (megfelelõ lejátszóval persze)és még ma is jelennek meg limitált példányban bakelites kiadások.

Az is milyen érdekes, hogy ezeknek a 40+ éves lemezeknek mit se ártott a kor, viszont az a CD amit kb 6-7 évvel ezelõtt írtam ki, imádkozni kell, hogy beolvassa...

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Eladni

Nekünk is van pár darab.
körülbelüli árat tud rá mondani valaki darabját mennyiért lehetne venni?

Nekünk is van asszem kereken 120 db, Dire Strairs, Pink Floyd szerintem összes,Jacko, Santana régi magyarok, gyerek-lemezek(Vuk :) )

(mennyit érnek kb?)

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

valamelyik nap láttam usb-s lemezjátszót :D

de komolyan ekkora biznisz van ebbe? mennyit adnak egyért?
"Még nemtudjuk hogy eladjuk-e vagy esetleg kirakjuk dísznek õket..."

ha így gondolkodsz akkor kár volt topikot nyitnod

trogerzsiger
Uh fater keresi az sajátjait, õ is átmásolná cdre.. neki is van deep purple lemeze.. de jó lenne ha meglenne ...

John Cena
nekünk is volt 40-60darab de mind oda adtuk keresztfaternak de szerintem már õk is tovább adták

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Csuhai G

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Csuhai G
Nekünk kb 50-60 darab van, köztük Depeche Mode, Fleetwood Mac, LGT, Verdi, és a Regélõ. :)

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Alexease
Nekem meg meg van az osszes bakelit lemezem, neha meg hallgatom oket;) Olyan 2-300 db lehet. Az elso lemezemet meg 1980-ban vettem, 90 Ft-ert (Beatrice, Omega, LGT, Kisstadion koncert lemez):)
VRSDM
nekem is van díszként 3ilyen tartóban 40darab kb / tartó. jól mutatnak. leginkább a szüleim zenéi, meg az én gyerekkorom slágerei :)
mikimanó . stb. :]

u dont have to listen anybody else but me

SimaSuna
apám gyûjtögette...rentgeteg van/volt...még orsós magnóhoz szallagon 1 pár sláger megvan még..
Mussorgsky, led zeppelin, kedvencem a Pink Floyd...
kiskoromban ezekre aludtam el...és hát hosszú évek során belevésõdött eszembe...
hamarabb meghallgatom a Kraftwerk, Omega, Led Zeppelin vagy Pink Floyd-ot mint a mai tüc tüc zenét...
majd túrok elõ néhányat... :)
cicai

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

LasDen
faternak van vagy 100 db.....de az egészet átvette CD-re, úgyhogy egy része a padláson a többi meg a helyén porosodik :D Az összes 70-es, 80-as évekbõl van és mind külföldi :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tigeroo
Sziasztok!
Nos hol is kezdjem. Elõször is nagyot néztem amikor láttam hogy nincs konkrétan bakelit lemezekkel foglalkozó topic itt a fórumon!
Pár hete nézegettem "a" licitálós oldalakat, és láttam hogy igenis van kereslet a bakelit lemezekre, fõleg a régebbi ritkább darabokra! Felvetõdött a kérdés a családban hogy volt-e a szülõknek bakelit lemeze! Jött is hamar a válasz, hohó, anyumnak volt bizony egy csomó, fennt van a padláson egy nagy dobozban:P
Ma lehoztuk az elsõ felét, de a "dobozt" még nem találtuk meg tesómmal...Csak kb. olyan 40lemezt, ami szétszórva volt a földön a többi lom között.
Hát, van köztük minden! a 70es évek végétõl kb. a nyolcvanak évek közepéig!

Hungária, Black Sabbath, Hofi, Beatles, Eltohn John, Santana, Abba, P-mobil, Edda, 100folk celsius, különféle disco válogatások (többek között One way ticket-tel<#idiota>), Korda György, Deep purple (smoke on the water, yeee) és még sokan mások:D

Nektek van otthon ilyen "örökség"? Még nemtudjuk hogy eladjuk-e vagy esetleg kirakjuk dísznek õket...
Egy kis retró láz:D
Csinálok majd képeket róla!
Remélem megtalálom a többit is!

Várom a kommenteket hogy ti hogy álltok ilyen téren (vagy esetleg a szüleitek)
← ElőzőOldal 103 / 103