5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1167 Nem csoda, ha 3 évente jársz ki a piacra -
#1166 Most hívtunk egy szegedi ismerőst. Dorozsmán is, Mórahalmon is van bolhapiac. Nem is kicsi..de érdemes tavaszig várni vele.. -
#1165 Hááhháááá :)
Hát az nem a Mars tér mellett van :D
Egyébként szegeden inkább a cserepes sori piacon van bolhapiac, ott bakelit is előfordul, de a kukából kiszedett fajták, értelmeset még nem láttam... :( -
#1164 Talán Dorozsmán lehet akkor..esetleg Mórahalmán.. -
#1163 Hát a Mars téren van egy nagy piac. Bolhának szerintem nem bolha, meg én három évente egyszer járok ott - de feleségem hétvégente le szokott menni friss zöldségért, gyümölcsért, házi csirkéért meg ilyenekért, de lemez az egészen biztosan nincs :) -
#1162 Csak hallottam róla. Nem tudom, hogy az e.
Csak annyit, hogy nagy bolhapiac (talán a Mars téren)
De mivel Te vagy az odavalósi, ezt nem Neked kellene jobban tudnod? -
#1161 Hát ha konkrétan a Mars téri piacra gondolsz az még mindig a Mars téren van :) Szombat Vasárnap reggel van a nagypiac, de szerintem minden nap van. -
#1160 Helyileg Békéscsabához közelebb.
Oda sűrűbben is járok, mint Szegedre. Apropó Szeged..
Volt ott pár éve egy hatalmas bolha piac valahol a Mars tér környékén.
Az meg van még? És mikor van ha van? -
#1159 Igen tudom már megbeszéltük, hogy nem dobom ki ha lesz ilyen :) Most könnyen vagyok mert húgom meg a pasija kitalálta, hogy ők is vinyleznek - nekik adtam az egyik lemezjátszómat - meg ami kidobásra került volna lemezeket :)
Hát kérlek ezek a Disney-k Szegeden hónapokig kint voltak a kirakatban a kutya még csak rá sem kérdezett (pedig az ár is ki volt mellé téve). Abban biztak, hogy karácsonykor elmegy - de nem ment.
Akkor egészen közel vagy ám hozzám :D -
#1158 Jah 150db VHS? Valamiért 15db.ra gondoltam. Áh az 1-2e/db azt el kell felejteni, 100-300Ft/db de ha egyben adod a 150db-ot akkor tuti nem fog ennyire kijönni a darabára. Ugyanígy magnókazetták esetében - behatárolhatatlan, ha nincs szerencséd akkor 10e forintért megy el az egész ha szerencséd van akkor sokszorosáért - nem tudom megbecsülni - attól füg milyen "hülye" akad éppen rá. :) -
#1157 Mifelénk = Orosháza/Hódmezővásárhely
Másik: vinilt soha többé ne dobj ki...ha egyszer el is tüzelheted
(a legjobban a lédi gatya bakelitok égnek)
Végül: Disney jó pár mesét kiadott. Az ÖSSZES Disney VHS-en egyben
nekem is megért volna 3 rongyot. Legközelebb szólj
Az ízléseden meg nem akarok és nem is tudok finomítani.. -
#1156 "A hazai (mindenkinek meg volt) bakelitek és a külföldi hh-k közt
errefelé árügyileg különbséget nem szoktam tapasztalni."
Hát csak nem mindegy, hogy elviszik vagy nem :)
Nem hazait mondtam, hanem pl Hofit - én a végén az összes Hofi lemezt hírdettem ezer forintért, végül 500-ért vitte el egy srác. Amit mamámtól "örököltem" Koós meg Kovács Kati meg Korda lemezek, azokat meg egy év alatt sem tudtam eladni. Végül szimplán kidobtam őket. (ezt már múltkor ugye megbeszéltük :D) -
#1155 Mi az hogy mifelénk? Én EU mércével néztem :)
Nomeg, hogy a srác el is akarja adni, mert vaterán is van olyan akit látok folyamatosan, hogy xy lemezt már kb 1 éve árul folyamatosan, de a kutya sem viszi el.
Megmondom őszintén ugye a vinyl-be vagyok csak napi áron benne, de VHS-re pl haver tavaly bevitte az összes Disney kiadást original, van amelyik kibontva sem volt soha - antikváriumba kemény 3.000Ft-ért rakták ki a kirakatba, és múlt héten szóltak neki, hogy el kéne vinni mert csak a helyet foglalja :(
[Haver meg végül elhozta és odaadta a videójával együtt az iskolának ahova a kislánya jár] -
mrmzsa #1154 VHS-nek darabjáért gondoltad a 1-2 ezret, vagy összesen a 150 db-ot? És a többinél darab vagy összes? 650 db kazettáért mennyit lehet (egybe) kérni? (Nem szeretnék egyesével 100-200 Ft-ért rohangálni össze-vissza a városba, azért gondoltam, inkább olcsóbban, de egyben adnám el.) Köszönöm a segítséget. -
#1153 Esetleg arrafelé, ahol laksz..
Mifelénk:
magnókazik 50 ft/db
vinilek 100-200 ft/db
dvd-k 150-200 ft/db
vhs-ek 200 ft/db
Az árakat én sem értem. De attól még ennyi.
A hazai (mindenkinek meg volt) bakelitek és a külföldi hh-k közt
errefelé árügyileg különbséget nem szoktam tapasztalni. (szerencsére) -
mrmzsa #1152 Nagyon szépen köszönöm! -
#1151 Megkaptam!
Én még mindig azt mondom, hogy legalább termékcsoportra szedd szét. Szerintem tök mások a célcsoportok. Aki DVD-t vesz az nem hiszem, hogy bakelitet venne, stb stb. Én pl adnék pénzt néhány lemezedért (ez miatt mondjuk egyben fel lehet rakni mert a nagy része szerintem kb 100 forintot ér), de pl teljesen hidegen hagynak a DVd-k meg VHS-ek, és még ingyen sem kellene - mert jelentősen megnövelik a postaköltséget. És gondolom nem csak én vagyok így.
Szerintem
1, DVDk
2, Audio kazik
3, LPk
4, VHS
Ebből az én elgondolásom szerint a legnagyobb érték az audio kazetták, azért (mint korábban írtam) ha mákod van jó pénzt kaszálhatsz. A VHS-ért szerintem 1-2e-nek már örülni kell, dvd-k esetében talán 2-5e forint, LP-knél meg tudni kéne állapotot és kiadást 1-2 lemez szerintem gyorsan elmenne a 400-600 Ft kategóriában - van 1-2 lemezed ami talán 1000-1500Ftért is elmegy ha jó állapotú, de a nagy része (hofik, magyar cover válogatások pl gyakorlatilag eladhatatlanok mert ezek azok amik annó konkrétan mindenkinek megvoltak).
LP-kről tárgyalhatunk esetleg mert van pár aminek a borítója így hirtelen ránézésre szebb mint az én példányom (illetve van 1-2 ami nekem meg sincs).
A fentiek szigorúan saját vélemények majd a többiek is hozzászólnak. -
#1150 Nem tudom, kinek mennyit. Az a helyzet, hogy az árak bessaccolásával én is mindig gondban vagyok, ha néha eladok valamit.
Ha Vaterára feldobod, akkor majd licitálgatnak rá és kialakul, sok ember között mindig több akad, akinek kell.
-
mrmzsa #1149 Szerinted mennyit ér meg (egybe?)az egész cucc? -
mrmzsa #1148 Ment e-mailben! -
#1147 Esetleg nagy kérés lenne ha elküldenéd ide: [email protected] -
#1146 Hát nekem nincs szerencsém : a fájl nem található a rendszerünkön :( -
#1145 Kösz a listákat. Néztem a lemezeket, egész sok megvan nekem is. -
mrmzsa #1144 Itt a link! -
#1143 pl
http://www.toldacuccot.hu/ -
mrmzsa #1142 Eddig nem kellett, de mondjatok egy másik oldalt, és feltöltöm oda is.
-
mrmzsa #1141 Bármilyen segítséget szívesen fogadok, vonatkozzon az az árakra, minőségre, értékesítési tapasztalatok, stb. -
#1140 Nekem azt mondja, hogy regisztrálnom kell ahhoz, hogy letöltsem. -
mrmzsa #1139 Sziasztok!
A csatolt oldalról letölthetik egy mappában az összes kis, és nagy lemezeimet, kazettákat, VHS, DVD-ket egyben. (Készítettem listákat + fotóztam lemezeket kazettákat, stb.)
LP, DVD, VHS, MC
Egyben szeretnék megválni ezektől, ha valakit érdekel közületek várom az ajánlatát, (akár külön-külön is), ha innen nem érdekel senki akkor pár napon belül felkerül a Vaterára.
Köszönöm! -
#1138 Én ma megint Pandora's Box lemezeket pörgettem a lejátszón illetve belehallgattam abba a bizonyos korábban fotózott K.Kati+Locomotiv GT LP-be, mert nem emlékeztem rá, hogy milyen is.
-
#1137 Hát nekem meg beesett pár munka hétvégére úgyhogy most én sem nagyon pörgettem. Talán majd kedd környékén már lesz rá időm. -
#1136 Dehogynem. Pörgetted a fórumot :)
Amúgy igen. Új logó, új személyiség.
Új gondolatok és új nézőpontok..
De van, ami nem változott: a jó öreg fekete korongok szeretete ;) -
#1135 Nocsak, új logo?
Jelenleg nincs hangszedő a barázdabillegetőbe, szóval én mostanában nem pörgettem semmit.
-
#1134 Szasztok skacok. Mizu veletek?
Hallgattatok manapság valami jó kis fekete korongot?
Vagy még csak épülgetnek azok a pörgetők? -
#1133 Nem szemrehányásnak szántam, mert számomra már az új portéka is továbblépésnek számít. Egyébként írtam neked. -
#1132 Hát tegnap este beszéltem meg vele.... :( -
#1131 Na ha ezt a hírt előbb bedobod, akkor talán éltem volna a lehetőséggel, de közben ugye bevásároltam. Pedig egy 440 engem is érdekelt volna. -
#1130 Egy kis felajánlás;
1, Valószínűleg 1-2 hónapon belül lesz egy eladó AT120E hangszedőm, olyan 150 órát mehetett kb.
2, Márciusban jön ismerős USA-ból, érdekel-e valakit
a, AT440Mla olyan 48.000 Ft környékén (pontosan még nem tudom)
b, Shure M97xE olyan 21-22 körül.
c, AT-F7 MC olyan 76-80 körül.
ezek vannak ott mellette egy kis hifiboltba (vagyis gondolom más is de ezeket küldte. Valakit érdekel valami? Mert nekem hozni fog egy 440-et akkor már mindegy hogy vetetek-e valami mást is vele ott - persze szigorúan előre kifizetve csak!) -
#1129 Jóccakát :) -
#1128 Igen, és az én schell-em is ilyen, mint itt a képen és mégsem megy rá az új cucc. Szombaton napközben bővebben is beszámolok mindenről. Most lépek aludni. Jó éjt mindenkinek! :-)