7
  • traveller
    #7
    A határon átnézik a gépet/adathordozót, ha le van kódolva és nem adod meg a hozzáférési jelszót, akkor egyszerűen elveszik és nem adják vissza az eszközt. Ha meg eltöröd akkor meg nem hiszem, hogy csak úgy elengednek Isten hírével. Minimum egy jó alapos kivizsgálást kapsz érte, ami nem 1-2 nap.
  • Alvarez999
    #6
    Mely eljárás egész mellesleg kiválóan példázza, mennyit érnek ezek a látszat- ill. pótcselekvések, melyekkel a kívánt célt nem, az emberek megalázását vagy - IT-ismeretektől függően pusztán bosszantását - ellenben tökéletesen elérik.
  • gettoharcos2
    #5
    "Vagy fogok egy SD-kártyát, beleteszem mondjuk egy könyv borítójába."

    ide még csak annyit fűznék hozzá, h otthon természetesen van róla biztonsági másolat, és ha elkapnak akkor a rendőr orra előtt töröm széjjel a pofájábaröhögve a cd-t , memóriazsugát, egyéb adathordozót...

    Ha kell az azon tárolt adat, akkor kiszedem, és beleteszem a laptop kártyaolvasójába. Visszafelé megint elrejtem, vagy kidobom a kukába.
  • gettoharcos2
    #4
    vagy fogok egy truecrypt 6-ost lekódolom vele az egész kalóz Windows XP rendszerpartíciómat és röhögve bemegyek vele a BSA-hoz, hogyha valaha ki vissza tudják fejteni, akkor önként ülöm le a 140 évet jó magaviseletbe
  • teddybear
    #3
    Vagy fogok egy SD-kártyát, beleteszem mondjuk egy könyv borítójába. Ha kell az azon tárolt adat, akkor kiszedem, és beleteszem a laptop kártyaolvasójába. Visszafelé megint elrejtem, vagy kidobom a kukába.
  • kvp
    #2
    Visz egy laptopot, amin nincs semmi. Ezt atnezik a hataron. Ezutan titkositott kapcsolaton keresztul belep a ceges halozatra, majd letolti a targyalashoz szukseges anyagokat. Hazateres elott ujraformazza a merevlemezt, amit megint csak atneznek a hataron. Jelenleg ez az egyetlen modja annak, hogy egy ceg bizalmas dokumentumai ne landoljanak a hatarorok, majd a titkosszolgalat gepein.
  • B0nFire
    #1
    "Amennyiben például az Egyesült Államokba utazna, akkor egy fontos fájlokat semmiképpen sem tartalmazó laptopot vinne csak magával"

    - Azt meg már minek?! Azért megy el valaki a világ másik végére, hogy ugyanazt a szart bámulja naphosszat, amit otthon? Ha meg nincs rajta fontos fájl, akkor minek cipeli magával? Hogy ha bele akar ugrani a folyóba, legyen nehezék? Ej, de fura kezd lenni ez a világ...