66
 • Epikurosz
  #66
  [URL=http://vg.hu/videogaleria_frame.php?video_galeria_id=60]"Kelj fel, és járj!"[/URL]
 • SaubyBoy
  #65
  ilyen GPS helymeghatározó lesz rajta, szal nem hiszem hogy ellopnák

  Valentino > rossz vicc, nem jó embertől sztem

 • Tetsuo
  #64
  Ha meg kene josolni h melyik a kovetkezo nemzet, a jelenlegi allasbol, ami eltunik Europaban (kiirtodik v jobb esetben integralodik) az a Magyar.
  Reszben azert mert ma Magyarorszagon szegyen, ha vkinek nemzeti identitastudata van v szimplan szereti a hazajat.
  :(
 • Tetsuo
  #63
  Azert ezt en nem mondanam. Sokan vannak akik itt kint se birjak a romakat..
  Meg az angoloknal is van 1 kis rasszizm, ugye. A pakikat alapbol ruhelli az osszes, pedig csak most "visszagyarmatositanak" 1 picit.
  A The Sun-ban megjelent A3-as -utcan felhasznalhato es tv-ben soxor latott- transzparenshez pedig no comment:
  Brit munkat, a briteknek!

  /Lesz itt meg balhe..
 • Alvarez999
  #62
  Hát, szerintem amikor már csak két ember él majd Magyarországon, akkor is azon fognak hajbakapni, hogy melyikük az igazi magyar.
 • pasi29uk
  #61
  Ezt jól elszerkesztettem... remélem mindenki le tudja szűrni azért a lényeget
 • pasi29uk
  #60
  Kedves Mindenki!

  Ha már ennyire szakértően akarjátok szelektálni a magyarokat remélem azzal is tisztában vagytok, hogy mi Angliában (magyar kisebbség) döntően (minimum!!! 60%) roma, többi a romániai - szlovák és az echte magyar származású. Ehhez képes nagyon jól elvagyunk egymással, soha egy rossz szót senki sem mond a másikra...
  Az, hogy a romák egymás között ill. a helyi szokásokkal - szabályokkal - törvényekkel mit művelnek az más lapra tartozik.

  Úgyhogy a cigány-magyar ellentétet és a többi borzalmat... amit az otthoni hírekből egyre gyakrabban hallok....

  Ránk és belső "mini társadalmi" kapcsolatainkra semmiféle hatással nincs.
  Az más lapra tartozik, hogy nem kicsit nézhetnek ránk ferde szemmel, mivel mégiscsak bevándorlók vagyunk ez tény.
 • Epikurosz
  #59
  Én a hozzád hasonlókkal úgy vagyok már, mint az orvos a gyógyíthatatlan rákos vagy fertőző betegekkel.
 • Alvarez999
  #58
  Az én sértődésemet szintúgy, mégpedig leginkább értelemmel. Szóval nyugi, esélyed sincs arra, hogy megsértődjem rád.
 • Epikurosz
  #57
  Az én érveimet ki kell érdemelni. Na, lehet sértődni.
 • Alvarez999
  #56
  "facsarjad csak a szép számaidat..."

  Hát, ez komoly érv volt. Nagyjából annyira, mint az eddigi érveid ebben a topicban.
 • barret
  #55
  Biztos át lehet majd programozni táskalopásra :D
 • Epikurosz
  #54
  facsarjad csak a szép számaidat...
 • Alvarez999
  #53
  "Vagy az úgymond rendes cigány integrálódik, ha azt látja, hogy a bűnöző cigányok sokkal jobban élnek bűncselekményekből, mint ő a napszámból vagy a segélyből?"

  A logikád felettébb furcsa. Ahogy a bűnözők jobb életmódja nem tartja vissza a rendes magyarokat a társadalomba integrálódástól, ugyanez a rendes cigányokat sem fogja visszatartani attól, hogy tisztességes életet éljenek. Mert ugye épp azért rendes cigány ill. rendes magyar, mert nem bűnöző.

  Avagy szerinted a cigány csak "úgymond" rendes, míg a magyar by default az? Mert akkor áruld el, miért vannak echt magyarok is szép számmal a börtönökben?
 • Epikurosz
  #52
  "akkor a sötétebb bőrűeket mélyebbre süllyeszti, mint amennyire most vannak."

  Édes fiam, te egy idióta liberális vagy.
  Te azt hiszed, hogy ha szemet hunysz a bűnözés felett, akkor a bűnöző majd megsajnál téged, vagy jó útra tér? Vagy az úgymond rendes cigány integrálódik, ha azt látja, hogy a bűnöző cigányok sokkal jobban élnek bűncselekményekből, mint ő a napszámból vagy a segélyből? Vagy mert Gyurcsány és a szadesz toleráns dumát nyomat?
  Gyorsan fejezd be a megtévesztést!
 • Ferrer
  #51
  "Ferrer te mi a bánatról beszélsz???? Menthetetlen? Ezt meg ki mondta neked? Van néhány f*szfej akik olyanná teszik az országod amelyben nem lehet élni, de te ne fuss el gyáván. Egyszer élünk, épp ezért gondolnunk kell arra is mi lesz a következő nemzedékkel. És miért látszik menthetetlennek az ország? Épp a nyugat mocska miatt. Gondold meg mit csinálsz mielőtt túl késő lenne."

  Nem tudom ezt csak úgy megfogalmazni.. Ipar eladva, az emberek nem bíznak se magukban se egymásban, mindenki a kiskapukat keresi mindenhol, de közben magukat nem hajlandók fejleszteni, az emberek nagy részét a média tereli, mint a birkákat, normális szervezettség már nincs, a politikusok meg egytől egyig kapitalista rablók, és ha már maga a szocialista párt se a modern vörös eszméket képviseli, akkor megette a fene az egészet.

  Én elsősorban ember vagyok, és csak azután magyar, de még az sem, nem ismerem a családfámat, de teljesen biztos vagyok benne, h az én őseimet is csak idetelepítették valamikor, vagy valahogy idekerültek.

  De igen, elismerem, h jó kis ország vagyunk, imádni fogok majd ide visszatérni egyszer, mégiscsak itt nőttem föl.
 • kvp
  #50
  Aki latta a Jetson csaladot es az automata porszivojukat ami mindig lenyelte a macskat, az tudja mire is jo egy ilyen kutyu. Ez egy utcai hasznalatra tervezett roomba, csak egyelore a mechanikaja vicces egy kicsit, de ez lathatolag meg csak a 0.1-es valtozat.
 • duke
  #49
  "DustBotot egy rádiós vevőegység segítségével a rendszer automatikusan a munkavégzési területre irányítja és pontosan tájékoztatja az útvonalról. A készüléknek a tájékozódásban egy integrált GPS-vevő, ultrahangos szenzorok és egy lézerszkenner segítenek, így sikeresen kikerülheti a különböző akadályokat, például a járókelőket, a parkoló autókat, a fákat vagy más tárgyakat. Ezenkívül a fedélzeti rendszer felismeri az utak jellemzőit is, többek között a lépcsőket.
  "
  Ez a sok technikai kütyü szart sem er.Egyetlen geppuskat kéne csak rászerelni,hogy szitává lője azt aki szemetet helyez el az erdökben,utcákon utak mellett,bárhol.
 • Alvarez999
  #48
  Tegyünk különbséget az állampolgárság, a nemzetiség és a kulturális identitás fogalmai között. A romák magyar állampolgárok, de nem magyar nemzetiségűek. Az pedig külön kérdés, hogy ők maguk vagy a környezetük a magyar vagy a roma közösségbe sorolja őket, ez nagyban függ az életmódjuktól is.

  Az utcatáblákba, köztéri szobrokba vagy kerítésekbe vezetett magasfeszültség több okból sem alkalmas e tárgyak védelmére.
 • Archenemy
  #47
  "Nem igaz, hogy az emberek nem képesek felfogni, hogy pontosan az ilyen mentalitás miatt nem fognak a sötétebb bőrszínű magyarok (igen, ők is magyarok, mint te vagy én) kikerülni a slamasztikából."

  Marian Cozma is nyilvánvalóan áttételesen a rászista magyarok áldozata. Olaszliszka is a magyarok hibája. Nyilván. A szemét rászista magyarok miatt kell késelni, rabolni. Hisz ez egyértelmű.
 • AbyssLord
  #46
  de tényleg!
  Nem igaz, hogy az emberek nem képesek felfogni, hogy pontosan az ilyen mentalitás miatt nem fognak a sötétebb bőrszínű magyarok (igen, ők is magyarok, mint te vagy én) kikerülni a slamasztikából.
  A rendőrfőnök beszólásával is pusztán annyi a gond, hogy ő egy közszereplő, aki vélemény formálásra képes. És ha ilyeneket mond, akkor a sötétebb bőrűeket mélyebbre süllyeszti, mint amennyire most vannak.
  Próbáljuk már meg kulturált emberként viselkedni, és ne egy amőba agyi szintjén, akinek a fő célja, hogy megkajáljon mindenkit, aki nem úgy néz ki mint ő.
  Amúgy nem is értem, hogy a téma hogyan keveredett ide egy takarító robotról. Bár továbbra sem értem, hogy miért egy robottal akarnak takarítani, amikor ezer szám vannak munkanélküliek, akik ugyan olyan jól elvégzik azt a munkát. Igaz őket meg kéne fizetni, de őket nem is tudnák ellopni, megrongálni, stb.
  Tök jó, hogy fejlődik a technológia, de azért a realitások talaján kéne maradni.
  Amúgy a rongálók ellen is lehetne védekezni. Pl magasfeszültség az utcatáblába? :) És nem az ipari áramra gondolok itt, hanem egy sima elektromos sokkolóra. És ugyanilyen elektromos sokkoló mehetne a köztéri szobrokba, fém kerítésekbe, utcatáblákba, és egyéb tapizást nem igénylő, potenciális rongálást szenvedő tárgyakba.
  Amúgy, hogy ne csak sírjunk, az új kombínó villamosok szerintem tök jó állapotban vannak még mindig. Ráadásul van rajta elég állóhely is, magas légtér amitől még tömegben sem kezdesz fuldokolni, alacsony padló. Nemrég tolókocsist láttam ilyen villamosra gond nélkül egyedül felszállni. Ráadásul az összes megállót is felújították a villamosokkal. Tehát ez szerintem jó húzás volt a békávától.
 • potschweiler
  #45
  Ferrer te mi a bánatról beszélsz???? Menthetetlen? Ezt meg ki mondta neked? Van néhány f*szfej akik olyanná teszik az országod amelyben nem lehet élni, de te ne fuss el gyáván. Egyszer élünk, épp ezért gondolnunk kell arra is mi lesz a következő nemzedékkel. És miért látszik menthetetlennek az ország? Épp a nyugat mocska miatt. Gondold meg mit csinálsz mielőtt túl késő lenne.
 • valamit
  #44
  szerintem jópofa ez a robot, ha meg a feladatát is jól ellátja, akkor ezzel az smses odahívhatósággal pláne az
 • Tsol
  #43 • Ferrer
  #42
  Ez az ország a rendszerváltás óta sajnos menthetetlen, aki nem akar elveszni, az menjen nyugat-Európába, mert egyszer élünk.
 • jaspercry
  #41
  Ez meg egy robot!Ti mi a F**-rol beszéltek itt!
 • ziipp
  #40
  Az a helyzet, hogy őket nem ismerjük. Ha tízből egy lebukik, hallunk egy nevet, amiről addig sehol, senki nem beszélt - szidjuk is rendesen, kap valami jelképes büntetést, a maradék kilenc pedig zavartalanul úszkál tovább. Egyik távoli ismerősom a Strabagnál dolgozik, mint építésvezető. Nem rég váltak a feleségével, de előtte évente többször mentek nyaralni külföldre, nagy házat építettek, stb. Hangsúlyozom, építészvezető az arc. Gondolom, ő csak a lehulló morzsákat kapta meg, amik azért szép nagy morzsák voltak. Mindenki jól jár, csak az állam - és közvetve az adófizetők - nem. Közeli szomszédainkhoz hasonlítva Magyarországon épülnek a legdrágábban az autópályák, pedig itt sima a terep, semmi extra műveletre nincs szükség, gondolok itt alagútfúrásra, -robbantásra, hidak építésére, stb.
 • Epikurosz
  #39
  "A legnagyobb részt büntetlenül maradó fehérgalléros bűnözés "

  Kire gondolsz?
  Kulcsár Attilára? Focsiknéra? Madoffra?
 • Alvarez999
  #38
  Az elsikkasztott lámpával csak arra akartam utalni, hogy bár a gazdasági bűncselekmények kárösszege eloszlik, azért ezek is okozhatnak egészen konkrét egyéni kárt, sőt tragédiát. Ezzel nem kívántalak cáfolni, hiszen a másik oldalon egy ellopott színesfém forgalmi tábla (pl. elsőbbségadás kötelező) is igen komoly sérüléssel, sőt halállal járó balesetet okozhat.
 • Archenemy
  #37
  Jórészt egyetértünk, természetesen én sem támogatom a fehérgalláros bűnözést, csak kiemeltem, hogy ott nem azért alacsony a romák aránya, mert ők olyan becsületesek :p Két dolgot említenék:

  "A kiégett lámpa elsikkasztott ára is rögtön más megvilágításba kerül,"

  Nah ne viccelj már, ennyi erővel banánhéjat eldobni az utcán is olyan, mint megverni valakit, mert a banánhéjon is el lehet csúszni, ott is lehet combnyaktörés, stb :p Szóval súlyozzunk szerintem, egy kiégett lámpa nemkicserélése vagy 100 (vagy 10, vagy csak 1, tökmindegy) piti, de megalázó, veszélyes bűncselekmény közül az utóbbi a rosszabb, hiába ugyanannyi forintban.

  "Az sem nagy vigasz, hogy a millió nem vész el, mert ezzel az erővel a 6-os villamoson zsebtolvajló emberekre sem kellene haragudni. "

  Igen. Ha valaki úgy lop el tőlem 10k forintot, hogy én nem veszem észre, csak később (azaz nincs konfrontáció, nincs rongálás), az nekem kevésbé fáj, mintha odajön a kocsimhoz, és beveri az üvegét (van konfrontáció, nettó kár van). Mindegy kéne hogy legyen, ha csak a saját forintosított káromat nézem, de mégsem az, a már korábban említett körülmények miatt.

  Mint írtam, egyebekben egyetértünk ("fejétől bűzlik a hal", ill.
  "a fehérgalléros bűnözés is káros" témákban).
 • Alvarez999
  #36
  Amit írsz, az természetesen úgy van, én is beleírtam volna, csak nem akartam kisregényt írni. A romák nem angyalok és a fehérek sem alávaló gonoszok. Mindegyik ott bűnöz, ahol tud, már ha van rá hajlama és lehetősége.

  Ami a bűncselekmények kárát illeti, ebben vitatkoznék veled. A társadalmi közérzetet valóban jobban rontják a kisebb értékű, de gyakoribb bűncselekmények, ez igaz. A legnagyobb részt büntetlenül maradó fehérgalléros bűnözés azonban az egész társadalom szövetét mérgezi, mert egyre többen gondolják úgy, hogy nem érdemes becsületesnek maradni, ha a kiváltságosok szinte büntetlenül lophatnak. "Ugyan miért ne ügyeskedjek az adókkal, ha egyes politikusok nevetségesen csekély vagyont és jövedelmet vallanak be? Ugyan miért adjak számlát, ha a parlamenti képviselők számla nélkül számolhatnak el milliókat?" - kérdezhetik és kérdezik is sokan, aztán ők is ügyeskednek.

  A kiégett lámpa elsikkasztott ára is rögtön más megvilágításba kerül, ha valaki gyerekét a hiányzó lámpa okozta rosszabb látási viszonyok miatt gázolják halálra, vagy valaki 70+ éves anyja-apja a rossz világítás miatt töri el a combcsontját, ami ebben a korban köztudomásúlag igen gyakran halálos - nem maga a sérülés, hanem a vele járó hosszas ágybanfekvés.

  Az sem nagy vigasz, hogy a millió nem vész el, mert ezzel az erővel a 6-os villamoson zsebtolvajló emberekre sem kellene haragudni. A lopott pénzt elköltik piára és cigarettára, aminek az adója (ÁFA plusz jövedéki adó) az államkincstárat gyarapítja. De pl. a közbeszerzéseken kartellezés révén ellopott százmilliárdok (autópályák és egyebek) már egy főre vetítve is komoly veszteséget jelentenek, vagyis a kár még elosztva is igen jelentős.

  Azt se feledd, hogy a fejétől bűzlik a hal. A kisstílű bűncselekményekkel szemben azért sem lép fel hatékonyan az állam, mert ez felvetné a kérdést, vajon mi lesz a nagystílű bűnözőkkel. Más oldalról megközelítve az egyes ember azért sem vigyáz a közvagyonra, mert az "elit" azt az üzenetet közvetíti, hogy a közvagyon közpréda. Legalábbis olyan mértékben, amennyire ki-ki lopni tud belőle. Ez egyébként nagyon hasonlít a kádári éra laissez-faire gyakorlatára.
 • Archenemy
  #35
  Tovább árnyalnám a képet:

  Az általad említett "sikkasztások", stb, elkövetői nem azért főleg fehérek, mert a fehérek alávaló gaz nemzet, és a roma meg lehet, hogy lop kicsinykét, de el aztán soha nem sikkasztaná az autópályaépítésre szánt pénzt. Azért fehérek nagyrészt a tettesek, mert ők vannak olyan helyzetben, hogy tudnak sikkasztani. Tehát itt torzít a minta.

  Ugyanezért van az is, hogy "adócsalásban" ritkábban bűnösek a romák: mivel ritkábban adóznak (segély után nem kell), ezért ha akarnának se tudnának pl. adót csalni. Nem azért, mert olyan jó gyerekek.

  Harmadrészt egy bűncselekménynek nem csak pénzben kifejezhető kára van. Ha egy polgármester elsikkaszt 1 millió forintot, amiből ki lehetett volna cserélni egy kiégett lámpát, és emiatt nem lesz kicserélve, hát ó jaj, k. annyát a tisztelt pógármester úrnak, de ez van.
  Ellenben ha egy roma gyerek kést tart anyád hasához, elveszi tőle a mobilját meg 10k forintot, meg a miheztartás végett még megrugdalja kicsit, akkor itt forintban nézve századakkora kár történt. Te melyiket választanád mégis, melyik történjen? Ne legyen kicserélve egy lámpa, vagy rúgják fejbe egy családtagodat, miután kirabolták?
  Tehát van az embereknek egy tűrőképessége, és van, ami nem megy akasztja ki ezt (nem cserélnek ki egy lámpát, nem újítanak fel egy parkot, stb), meg van, ami kiakasztja (megverik, megerőszakolják, betörnek hozzá, stb). Lehet forintban nézegetni, csak nem biztos, hogy értelme is van, hiszen az első esetben kvázi "eloszlik" a kár sok ember között, a másodikban pedig egy ember "kapja meg" a kárt, ami nem csak forintos, hanem érzelmi kár is - megalázottság, kiszolgáltatottság. Ezért a második típusú bűncselekményt mindig sokkal komolyabban fogják venni.

  És még egy dolog van, amit leírnék, az "értelmesség" a bűncselekményben. Ha valaki elsikkaszt egymillió forintot, akkor az egymillió forint megmarad, csak gazdát cserél (ezt sem akarom mentegetni, ez se szép dolog, de mégis). Ellenben ha szétvág egy félmillió forintos vezetéket, és eladja 500 forintért nyersanyagnak, akkor nettó kárt okozott, tönkretett valamit, amin más esetleg hetekig, hónapokig dolgozott, és ez engem kvára fel bír bszni.
 • gettoharcos2
  #34
  majd kíváncsi leszek magyarországra kétezer hányszázban fognak ezek a megoldások eljutni ?
 • gettoharcos2
  #33
  miért van valami különbség a digók és a cigányok közt? (a nyelvükön kívül)
 • cateran
  #32
  Jó reggelt! Már rég az övék....
 • szily3
  #31
  De a cigányoknak nem kell robot! Nem értitek?
  Ez itt a lényeg ¢¢ :'(
  Kössük fel őket! Lécciléccinagyon ·^^
  Amúgy nem vagyok rasszista, de a cigányok egész K-Európán élősködnek, szóval minden okom megvan utálni őket. Egyszer állok áruház előtt, várok valakit, mire odajön egy purdi, olyan 7-8 éves, s elkezd menőzni, hogy 'Hé haver, figyuzzá má, most jöttem a börtönből érted?? Tudod ugye, az mien kemíny hely?? Megöltem anyámat haver, vágod, megöltem anyámat !! Ugye haver értessz?? Ezt baszd meg milyen bicskát vettem?? << óccsó pillangóbicskát eléveszi >> Vágod ugye?? Én nem akarok kötekedni érted?? Jobb ha te se fogsz vágod ugye?? Most jövök a gádzsóktól ember!! Az ugye tudod, milyen kemíny??' Nos nagyjából ezeket a szavakat használta. Aztán feltűnt egy közrendészeti közeg - micsoda hülye szó, a rendőr mitől közeg? - a csórikának meg már nem volt több kedve mesélni, perc alatt meglépett.
  CIGÁNYOK! Csak nehogy a terroristák kezére kerüljenek!
 • Alvarez999
  #30
  Abszolút egyetértek abban, amit a #27-ben írtál. A bökkenő csak az, hogy a #15-ben, amelyre én reagáltam, egészen mást írtál. Abban azt sugalltad, hogy az illegális színesfémbizniszben csak romák játszanak szerepet, ami pedig nem igaz.

  Mellesleg ha az okozott kár összegét tekintjük, akkor már megint nem a romák vezetnek, egy főre jutó átlagban sem. A romák jellemzően kisebb összegű bűncselekményeket követnek el. Ezzel szemben az óriási társadalmi károkat okozó gazdasági bűncselekményeket (korrupció, állami vagyon magánkézbe való átjátszása potom áron, árkartell, olajszőkítés, Tocsik, Princz Gábor, Szabadi Béla, stb. stb.) nagyon is jellemzően nem romák követik el. De az utóbbi hetek bankrablásait sem romák hajtották végre.

  Ezzel természetesen nem védek senkit, aki bűnöző, az bűnöző, bőrszíntől függetlenül. A fentebb leírtak azonban kissé árnyalják a képet.
 • jaspercry
  #29
  Ez csak egy ,büdös robot!!!!egy kicsit elkalandoztatok.....

 • Tsol
  #28
 • Archenemy
  #27
  Az lenne rasszizmus, ha azt mondanám, azért van arányaiban több cigány bűnöző, mint fehér, mert a cigány genetikai hulladék aljanép, vérükben van a rombolás.

  Ez viszont bizonyítatlan, valamint szalonképtelen is, tehát ilyet nem mondok.

  De csak annyit mondani, hogy arányaiban több a cigány bűnöző, mint a nemcigány, az nem rasszizmus, hanem tényszerű adatközlés. Mint azt a közelmúlt eseményei (szerintem logikusan) bebizonyították.