Hidegháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gundark 1 1
Mao? Hmm... Azért ott is volt egy kulturális forradalomnak nevezett remek dolog.
A cikkben semmi újat nem találtam. Eddig is tudtuk, micsoda korlátozások léteznek ebben az államban és meg is értem azokat, akik disszidálnak innen. Számomra Kim Ir csak egy mocskos agresszor, aki nem érdemli meg a tiszteletüket. És kiket tisztelnek? Mao, Sztálin? Mao még csak hagyján, na de Sztálin, aki a legelvetemültebb tömeggyilkos volt? Habár, ha orosz honban reneszánszát éli, miért itt lenne kivétel?
Remélem, azért az újraegyesítési szándék nem olyan lesz, amilyet Kim Ir-Szen dédelgetett '48-ban.....
F E R I

Csirkemell nélkül nincs élet!

Ennyire durva agymosott balosok nincsenek, ezek hülyébbek, mint a Balabbik, a mi nemzeti érzelmû balosaink.
veszelka
koreáról magyarok

a kommentek érdekesek

Igen, néhány részhez volt szerencsém, de ha jól tudom az amik is csináltak egy hasonló sorozatot.

Ez a film viszont tényleg hátborzongató: Fail Safe 2000-es feldolgozása.

Ez pedig egy hidegháborús örökség.
Molnibalage
A Threads címû alkotást láttad már? Fent van a googlevideo oldalon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ezekbe a képekbe mindig beleborzongok. A totális apokalipszisre készültek ezek a bunkerek.

Jó 14 éve láttam egyszer egy dokumentum sorozatot egy elképzelt 3. világháborúról. Sajnos már nem emlékszem a címére, de ál-riportokat készítettek magas rangú Nato és Varsói szer. tisztekkel.
Egész jó volt.
Talán valaki tud róla valamit..
veszelka
Pedig Cifu emlittete a haditechnikai topikban, hogy valószínûleg már gránát formájában is létezhet.

Molnibalage
Igen. az atomfegyverek EMP-je. Jelenleg más nincs. Ekkor meg már régen más miatt kell aggódni. A kritikus rendszerek ez ellen védve vannak. áskülönben a hordozó gép elektronikája is kukába menne..

A mûködõ EMP fegyver az a sci-fi írok agyában van, sehol máshol...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Viszont léteznek olyan eszközök, melyek képesek kiütni a számítógépes rendszert (konkrétan nem tudnék most egyet sem megnevezni, de szerintem vannak). Ha ilyeneket bevetnek, nem hiszem, hogy a technika sokáig elbírná.
Molnibalage
Szintén egyformán. Már minden fõbb dolgot számítógép vezérel elsõdelegesen. Hajtómûvek, FCS, SMS, stb.

Azt hiszem, rossz kérdést tettem fel. A számítógépes technikára gondoltam.
Molnibalage
Szerintem egyformán.

Napjainkban az amerikai, vagy az orosz(szovjet) technika van jobban ráutalva az elektronikára?
degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Jópofa.

degenerator

siló
Nem közvetlen téma de nagyon érdekes...
Ukrán rakétasiló

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Nem közevetlen HH.

Mirõl vakerálnak ezek? 3-5 Megatonna? Mi a péktõl lett volna ott termonukleáris láncerakció vagy egyáltalán fissziós szabályozatlan láncreakció. Tudom, Discovery...

Na, azt hiszem ennek nyomán meg is lesz, de nem ezt kerestem:

http://fu.web.elte.hu/atom/lista.html
Sziasztok!
Találtam régebben egy listát, hidegháborús "majdnem" helyzetekrõl, illetve elhagyott atombombákról, bajba került tengeralattjárókról. Talán egy fõiskolás srác szedte össze õket. Valakinek rémlik?
Na, lehet, hogy a két Korea között megszûnik a hadiállapot.

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1286862
degenerator
lehet, én is az vagyok? /annak tanulok?/

Molnibalage
Neked mitõl van több?

degenerator
" Attól, hogy valaki elvisel ilyen dolgokat, attól nem lesz jó katona."

Látszik, hogy lövésed sincs a lövészek világáról. Inkább maradj a vasmadaraknál.

"Ahhoz kicsit több kell ennél."

Az igaz, de ez az egyik alapfeltétel.

"Nem fogok újra errõl vitázni. "

Ebben egyetértek, totál felesleges.

Molnibalage
Nem, továbbra is baromság. Attól, hogy valaki elvisel ilyen dolgokat, attól nem lesz jó katona. Ahhoz kicsit több kell ennél.

Nem fogok újra errõl vitázni.

Inkább kudarc.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

degenerator
koreai megfelelõje

remélem kezditek sejteni, mire gondoltam, amikor molnival vitáztam.

Szovjet történelem nem ismert katonai, politikai kudarcokat, ugyebár?
Fõleg a tanításra gondolok.
Afganisztán, bár akkor még nem tartozott bele, de végül is minek nevezhetõ? Kudarc, vagy vereség?
Ahogy én hallottam az állami gondozás megfelelõje szinte.

degenerator

Azaz szinte mindenre
degenerator
meg robbantásra, meg ejtõernyõzésre, meg csapdák készítésére, meg túlélésre, meg aknatelepítésre, meg önvédelemre stb...

Gondolom, itt azért rendesen meg is tanítják õket a fegyver kezelésre.
Nos, az igazság az, hogy meglehetõsen keveset hallottam ilyen klubokról. Szerintem itthonra is be lehetne vezetni, csak ugye a reakció.
degenerator
nem propaganda. nem hallottál még az orosz ifjúsági honvédelmi klubokról? itthonra is meg kéne fontolni valami hasonlót.

No, lássuk csak.
1, ez propaganda akar lenni?
2, mert ha igen, hajlamos leszek elhinni, hogy már kiskölykökbõl is minirambókat igyekeznek kinevelni.
degenerator

F E R I
A II. Vh. utántól körülbelül mekkora létszámmal voltak jelen a szövetségesek Németországban (szovjeteket leszámítva), mármint repülõgép db szám, tankok száma és személyi állomány?

Molnibalage
Európából mennyire vonultak ki egyébként? A kontinensen van még állandó jenki jelenlét Avianot leszámítva? Angliában kik vannak még? Lakenheath bázis és ennyi? F-15E gépek vannak ott?

[NST]Cifu
Mindenféle, újságírók, aktivisták, eltévedt emberek, egykori bebörtönzöttek, és a többi. Nemrég például tavaly négy tengerészt kaptak el az Észak-Koreaiak, állítólag a saját felségvizeikre tévedtek a Dél-Koreai halászhajó, igaz õket végül nem fogolycsere által, hanem "gesztusként" engedték el az Északiak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Fogolycsere? Milyen dél-koreai foglyok vannak északon?

[NST]Cifu
És az elkapottakkal mi történik? Mert engem egy idõ után bõszítene az ilyesmi miközben a másik csak papol meg fenyegetõzik.

Egy részük börtönbe került, egy részük rövid úton ki lett cserélve fogolycsere által.

60 év után van bárki aki bármit tud a rokonáról a túloldalon?

Igen, a hidegháború alatt is voltak oda-vissza olyanok, akik átszöktek a családjukhoz. Különbözõ végeredmények születtek e téren...

2000-ben volt az elsõ családegyesítési tárgyalás, és itt sikereket is értek el, de 2007-ben a rakétatesztek után a tárgyalások megszakadtak.

Tavaly augusztusban volt a második ilyen megbeszélés, ahol a családegyesítéseket újra felmelegítették, ám 2009 végére Észak megint átcsapott fenyegetõzõ álláspontba, és nem lett semmi az egészbõl.

Vannak idõnként családösszehozó "programok",néha még a sajtó is beszámol ilyesmikrõl...
De biztos megoldható valahogy,tán a vöröskereszten keresztül.

Molnibalage
És az elkapottakkal mi történik? Mert engem egy idõ után bõszítene az ilyesmi miközben a másik csak papol meg fenyegetõzik.

60 év után van bárki aki bármit tud a rokonáról a túloldalon?

[NST]Cifu
Három okból nem olyan nagyon vicces azért. Elõször is akárhogy is nézzük, cirka 4 millió fõs bevethetõ hadseregük van. Csak legyen a negyedük valóban hû a rendszerhez, az is egy millió katonát jelent. Hiába a technikai hátrányuk, a Vietnami és az Afganisztáni háború bebizonyította, hogy ez keveset jelent, ha elégé motiváltak. Gyõzni talán nem fognak rövid úton, de amíg tudnak harcolnak, és még ez is lehet ahhoz, hogy bõven súlyos vérveszteséget okozzanak a Dél-Koreaiaknak. Még kellemetlenebb, ha Dél-Korea bevonul Észak-Koreába, hiszen nagyon nehéz kiszûrni a gerilla ellenállókat. Ismét: nem a gyõzelmi esélyekrõl, hanem az áldozatokról van szó. A modern nyugati világ nehezen emészt meg több ezres, tízezres veszteséglistát.

A második nagy probléma, hogy Szöul a határtól nem messze helyezkedik el, taktikai fegyverekkel is könnyedén támadható, igen nagy népsûrûségû város. Ez esetben is olyan komoly civil áldozatmennyiségrõl beszélhetünk, hogy az elfogadhatatlan a modern felfogás számára, és akkor még nem beszéltünk a nukleáris fegyverekrõl. Ugyan valószínûleg primitívek és gyengék, de még így is nagyon durva hatása lehet, ha egy ballisztikus rakétával felrobbantják a világ harmadik (negyedik, ötödik, stb...) nukleáris fegyverét - Japán területén.

Harmadszor pedig a két Korea között komoly családi kötelékek vannak mindig, senki sem támad úgy szívesen, hogy a célkeresztben lehet, hogy unokatestvéred vagy távoli rokonod is lehet. Amirõl még nehéz nyilatkozni, az az Észak-koreai kém és szabotõr tevékenység. Évtizedek óta kapnak el ilyeneket Dél-Koreában, és nehéz lenne megbecsülni is, hogy egy háború kirobbanásakor pontosan milyen mértékû károkat okozhatnak...

F E R I
Hát akkor ezek után tényleg viccesek, amikor fenyegetik a délieket 😊