52
-
gettoharcos2 #52 http://index.hu/tech/szoftver/win040209/
itt láttam egy részletesebb leírást a 6 változatról és eléggé felkavarodott a gyomrom, főleg a Starter Editiontól, amely max. 3 alkalmazást tud egyszerre futtatni
A két másik kedvenc cikkem a :
"A cégeknek már nem kell a Vista" ( http://index.hu/tech/szoftver/jntk090204 )
és a
"Magyarországon megbukott a Windows Vista" ( http://nettrend.hu/technika/magyarorszagon-megbukott-a-windows-vista )
Ehhez már csak annyit tennék hozzá a Windows 7 , Windows Vista alapú lesz és nincs több kérdésem tisztel bíróság ! -
Roli012 #51 az aláírásodhoz szeretném hozzáfűzni hogy téged szerintem átb@sztak.
amúgy meg linux és kész -
gettoharcos2 #50 nincs kizárva, hogy elfut rajta , de csak ha min. 2 giga rammal, és 6 gigaherces procival rendelkezel -
#49 Ugye a Win7re hiba nélkül felkúszik a TOR? Mert addig fel se rakom! -
nickwearby #48 az én igényeimnek tökig elég az XP.... -
A1274815 #47 Home Basic -
hottold #46 Az én igényeimnek nincs megfelelő verzió:
nekem van : a neve: Windows XP
-
Turdus #45 Az én igényeimnek nincs megfelelő verzió:
1) nem kell a csilivili
2) stabil, kis erőforrásigényű mag
3) megbízható, stabil user-level utilityk
Ezt melyik nyújtja a 6 közül? (utility-ken olyanokat értek, mint pl a route, a nagy programok persze bugosak, ezt már megszoktuk).
-
Turdus #44 "nem a csatorna fizet a szolgáltatónak"
Téves. Abban igazad van, hogy Te is fizetsz érte, de a csatorna is jó sok nullás összeget perkál egy bizonyos Antenna Hungária nevű cégnek, hogy sugározzák az adását (ebbe beletartozik minden, tv, rádió stb. csatorna). Ezért ellenzik annyira az iptv-t, és ezért nyomatják annyira a szolgáltatók: ott nincs műsorszórási díj. -
#43 Persze hogy nem lehet testre szabni, mert már testre van szabva... Mindenki tudja mik az igényei és azt a verziót választja ami a legjobban megfelel neki! -
A1274815 #42 Igazság szerint a Windows 7 verziószámí 6.1. -
A1274815 #41 Hűha! De menő gyerek itt valaki4 -
#40 Akkor már miért nem 7? Ez csak mindenkit megzavar, hogy 7 a verziószáma és 6 a változatok száma. -
BenceYCE #39 Egy op rendszert sem tudnak jól legyártani, vagy ellopni, nemhogy hatot! Az év vicce! -
hypno #38 Egy a fontos, egy a lényeg, az hogy...
Ne a windows legyen a legnagyobb gépigényű szoftver a gépen.
A többit majd valahogy kisakkozzuk. -
torcipepe #37 sajnos a feltevésedben van egy sántító dolog, mégpedig, hogy nem a csatorna fizet a szolgáltatónak hogy adja a műsorát, hanem te fizetsz a szolgáltatón keresztül a csatornának, hogy megkapd a műsort.
viszont itt jó mederben voltál, ha nem nézel bizonyos csatornákat, akkor miért is kell azt is kifizetned??
a harmadik, hogy főleg a kábeles szolgáltatóknál nem lehet megoldani, hogy lakásonként más jöjjön. max annyi, hogy van egy minimum és egy full csomag. ha minimumot rendelsz, akkor kapsz egy sávszűrőt a leágazásodhoz. IP és kártyás-beltéris megoldásoknál ez nem akadály, ott digitálisan állítható volna. -
torcipepe #36 én valahogy jobban preferálnám, ha egy kiadás volna különböző telepítési beállításokkal, hogy kiválaszthasd, mi kell és mi nem. valahogy úgy, mint az nLite-ban, persze rendszerturka nélkül. -
Ez a gondolat nemcsak benned merült fel, szerintem jó néhányan elgondolkodtak már rajta. Ez a csomag rendszer mindkét félnek jó. A tévének is, meg a végfogyasztónak. Elmondom mire gondolok, nem biztos hogy így is van; ez csak egy feltevés.
Vannak népszerű tévék, amiket sokan néznek, és vannak népszerűtlenek, amiket a kutya nem néz. Na most a népszerűtlen fizet azért a kábelszolgáltatónak, hogy benne lehessen a csomagban, így elvétve előfordulhat, hogy néhányan mégis nézni fogják őket. Ha viszont mi választhatnánk ki, hogy melyeket nézzük, fel kéne állítani valamilyen népszerűségi listát. Ezen a listán a legnépszerűbb lenne a legdrágább. Mondjuk a retekklub. Mert a népszerűség nem egyenlő azzal, hogy milyen értéket közvetít. Szóval akármit is mondunk, a retek Magyarországon a legnépszerűbb tévé. Így viszont lehetséges, hogy annyiba kerülne, amit az ember nem tud megfizetni. Viszont mindenki szeretné nézni. Így aztán belepakolják a többivel együtt egy batyuba, és azért tudják olcsóbban adni, mert a kevésbé nézett tévék befizetése kompenzálja a másikból kieső bevételeket. Így jár jól mindkét fél.
Hozzátenném, hogy az analógia annyiban sántít, hogy a retek sugárzott, tehát antennával is lehet venni. Mindazonáltal nem hiszem, hogy bárki szívesen dugdosná ki-be a tévéantennát, ha azt akarja nézni.
-
#34 "vagyis meghiúsultak az egyszerűsítésben reménykedők álmai" - haggyál már - az én álmaimnak rég annyi. -
05lampard #33 Az emberek 70-80%-a (aki tényleg nem tudná eldönteni), az leszedi az MSDN image-t és felteszi az Ultimatet egy activaltorral :P -
lokko #32 Windows egy cikk címében, és még az sg.hu-n sem történik semmi komolyabb Microsoft fikázás a kommentekben ... ennyit változott a világ ??? -
#31 R2 jön a win7el -
SityiSXT #30 Vistánál most is megvan a lehetőség, hogy upgrade-elj másik verzióra... -
mcganyol #29 a legnagyobb baj, hogy az emberek 70-80%-a nem fogja tudni eldönteni, hogy akkor neki melyik csomagra is lenne szüksége. hiába írják le a dobozán a különbségeket, viszonylag kevés az az ember aki egyáltalán megérti azt. és mégkevesebb aki meg tudja ítélni, hogy a következő 3-5évben (ameddig használná a win7-et) ezekből neki mire lesz MAJD szüksége.
remélem tévedek, de gyanítom ha home-ot veszel, aztán valamiért mégis kiderül, hogy professional kellett volna, akkor nem lesz egyszerű az átállás (értsd nincs upgrade, csak az újabb teljes vételárú win megvásárlásával és újratelepítéssel).
megint a warezosok járnak jól, mert az ultimate-t fogják szedni... :)
a kedélyek megnyugtatására pedig, egyébként elhiszem, hogy sokat gondolkodtak rajta az ms-es fiúk és ez a létező legjobb megoldás. de attól ez még egy sz@r megoldás. a két dolog ugyanis nem zárja ki egymást :) -
puppetmast3r #28 Milyen szerver?
A Windows Server System 2008 mar kb feleve elerheto. -
gemi #27 Miért nem 7 verzió,ha már win 7 :) Amúgy meg egyetértek vele,hogy jobb lenne egy alapcsomag,amihez a felhasználó döntené el,hogy milyen plusz csomagokat rak. És minden plusznak ott lenne a leírása külön és az ára is.Ha egy csomagnak egy másikra van szükség ,akkor nem lehetne csak együtt kiválasztani stb.. A jó dolgokat eltanulhatnák másoktól. -
SityiSXT #26 Windows XP-ből is volt jópár változat:
Starter Edition
Home Edition
Professional
Media Center Edition
Tablet PC Edition
Professional x64 Edition
A Vista ehhez képest egyszerű, mert mind létezik 32 és 64 bites változatban:
Starter
Home Basic
Home Premium
Business
Ultimate -
gettoharcos2 #25 "Azt mindenki jól tudja, hogy a Vista finoman szólva vegyes fogadtatásban részesült."
Khm... tényleg nagyon finom volt a szólás. -
#24 Amúgy elég gáz itt 2 dolog. Az egyik már elhangzott, hogy kapsz 6 csomagot, oszt annyi. Nem igazi választási lehetőség, nem tudod testreszabni, max "megveszed" az ultimate edísönt és úgy butítod vissza ahogy neked teccik.
De a másik dolog súlyosabb, mégpedig hogy ugyan azt kapja gyak mindenki, mert tartok tőle némi registry machinációval, némelyik verzió átalakítható a másikba.
A gáz itt az, hogy Vérpistike hivatásos makro-virusíró, elkezd szórakozni és a fél világot szétfertőzi a szemetével, a nyugdíjas mamókától kezdve a különböző bankokig. -
qwas #23 Nem ebbe a temaba vag, de hasonlo a gondom a kabelszolgaltatokkal. A mai technikai szinten nem ertem mert eroltetik az emberre az elore gyartott csomagjaikat. Mert nem lehet megmondani, hogy nekem X Y Z csatorna kell es kesz. Mondjanak ra egy arat es ennyi. Mert kell egy magas csomagot megvenni amibol 1db csatornat nezek. Mondjuk sikerult nekem ezt a problemat megoldani mert mar majd egy eve nem nezunk semmilyen tv musort sem. Egyszeruen csak nem eri meg az idot. :) -
#22 Höhöhö...
Akkor elkerülte figyelmedet cizellált személyiségem súlyos léptekkel történő fejlődése, mert most éppen Vista buzi vagyok!
Mondjuk abból is valami agyontweakelt verzióé, minden esetre a Vistát jó alapnak tartom ehhez.
Viszont te semmit nem változtál, maradtál ugyan az a ...., aki voltál! -
gettoharcos2 #21 "Hat változatban érkezik a Windows 7"
Te jó ég ! Ebből még egy is sok ...
-
#20 Xp-n még külön volt a 64-bit is :), meg az EU akart egy olyan Xp-t is, amibe nincs MediaPlayer (nem írom le miért, van elég cikk róla).
Amúgy meg az a 6 verzió nem 6 lesz :)
Mindegyikből lesz Retail meg OEM. OEM-nél ráadásul külön van a 32 meg a 64 bit, + az EU is kapni fog egy változatot amibe nem lesz se media player, se IE, se calculator, se windows kép és fax megjelenítő, se pasziánsz, hogy az user szabadon eldönthesse mit akar használni. -
#19 Sanyix jó az aláírásod, szórol szóra igaz! :))
Témánál maradva én csak röhögök a sok idióta linux buzin mint nárcisz, nexus aki a kisebbrendűség érzését próbálja kiélni minden windows topikban... -
#18 Én majd a PIRATES-verziót fogom használni
[IMG]http://[/IMG] -
Turdus #17 Azért zavaró, mert így csak előre összeválogatott csomagokból választhatsz. Minden más rendszeren ez úgy működik, hogy felteszed az alaprendszert, majd kiválasztod, hogy milyen egyéb csomagokra van szükséged. Ergo szabadon variálhatod, mi kell. Ez itt nincs. -
#16 sztem az Ultimate verziót fogom letölteni torrentről -
#15 nem csak ott, az maszop székházban is :D -
2097 #14 Valaki árulja már el, hogy mi a fenét zavarja a több választási lehetőség?
Egyébként XP-ből volt még a Media Center is a teljesség kedvéért. Mindenki azt veszi meg ami szüksége van és vannak olyan emberek akiknek számít a pár ezer forint megtakarítás. -
#13 Téged agymostak Redmondban?