26
  • matyasp99
    #26
    a krumpli a király.
    Én meg most vettem hosszas vágyakozás :) után egy n95-öst, kétéves technika, de ennyire futja csak :(
    De tényleg jó, hogy van benne minden. Amennyit én zenét hallgatok, arra bőven jó az mp3. A gps is hasznos lehet, megyek geocachingelni :) határidőnaplót (papír) meg csak a buzik használnak. Egy zsebben elfér minden, ami kell.
  • 3Error #25
    a sültkrumplival talán baj van? KRUMPLI POWAAA !!! :D
  • Sir Ny
    #24
    nekem is a krumpli a kedvenc ételem. főleg a héjában főtt krumpli. meg a rakott krumpli. meg a krumplis tészta, meg a krumplipüré, meg a krumplicukor. csak nyersen nem szeretem a krumplit.
  • Molnibalage
    #23
    Nekem csak telefonálásra kell perpillanat telefon. Arra meg a mostani is sok. Minek színes kijelző? Attól szebb lesz hangom?
  • Szefmester
    #22
    3-6 havonta új telefon? ha a drágábbakat vette meg akkor nem csak idióta de még valszeg üres a kassza is :) vagy ha nem akkor kiüríti.. 6 éve van telefonom, egy alcatel 556st kivételével mindet kéz alól vettem apróért, amikor már voltak jobbak.. és addig nem is akarok újat venni amíg lényegesen többet nem tud az új és óccsó telefon mint a P910i-m :) szal 20-30ért adják a wlant, a gps, és a pda-funkciókat megveszem, de NEKEM nincs szükségem és kényszerem arra hogy félévente új telefont vegyek..
  • Gerygrey
    #21
    Nekem meg a rakott krumpli a kedvenc ételem, akinek nem az HÜLYE.

    Kb ezt mondtad.
  • torcipepe
    #20
    #18 és #19: pótaksi

    én először azért cserélgettem sűrűn, mert valamelyik ismerősöm mindig nekem adta a kimustrált ezeréves téglafonját. aztán vettem egy siemens sf62-t, ami semmire se volt használható, ráadásul egy év se kellett hozzá, hogy meghaljon a kijelzője. így beszereztem egy 3330-at, ami egész addig bírta, míg el nem ejtettem (pedig akinek volt 33xx vagy 34xx a birtokában tudhatja, hogy ezek sokat kibírnak). ezután jött egy sgh-e250 anyámtól, majd egy k800i tesómtól. tavaly nyár óta pedig egy pda-telefont (qtek s200) nyúzok. régi darab lévén még nem a legkiforrottabb és hw-sw fronton sem a legtökéletesebb és legújabb, de teljesen testreszabható.
  • tomcsa4
    #19
    És ha hosszabb útra mész (és nem ritkán), akkor lemerül a teló és nem vagy elérhető. Ennyi. Persze akinek nem fontos a telefon erre a célra, azt nem is érdekli, de engem speciel igen.
  • torma99
    #18
    Itt korábban írták, hogy külön külön mindegyik dolog jobb, mint egyben, főleg az akksik miatt. Ezzel maximálisan egyetértek én is, és marhára vicces egy mostani tesztben, hogy este már fell kell tenni a kütyüt mert ha gpsezel 2 órát akkor meghal, kész,kaput...:) Egyébként marha viccesnek találom a mobil cserélgetőket, akik szegénykék nagyon frusztráltak, h nem 10 évvel korábban születtek, mert manapság már ki nem sz*rja le, h milyen telefonod van, csak a konzumidióták ugranak a tipitapidínó kijelzőre meg a sok egyéb vacakságra. Egytelefon max 30k-t ér,de akkor az már legyen por,ütés,cseppálló,hogy tartson. Az én telóm is 5 éves (6230),de ha az akksi nem hal meg még ugyanennyi ideig bőven jó lesz nekem....
  • Gerygrey
    #17
    Így vagyok vele én is.

    Egy utazásra lehet hogy vinnék magammal mobilt, PNA-t, hordozható média- (DVD) lejátszót, netbookot, e-book olvasót, zsebkonzolt, satöbbit. De egyrészt nem utazom annyit messzire hogy megérje mindezeket megvenni, másrészt arra hogy elfoglaljam valamivel magam egy 1-másfél órás vonatozás során, arra bőven jó egy jobb PDA is. És nincs nálam 8 eszköz 8 töltővel, mégis tudok filmet nézni, játszani, emailezni, MSN-ezni, olvasni, zenét- és (net)rádiót hallgatni, illetve útbaigazítást kérni ha eltévednék :) És egy használtan 50.000 Ft-ért vett HTC Universalom van, ami a zsebemben elfér, mégis van teljes billentyűzet és VGA érintőkijelző.
  • bigjoe
    #16
    Miért nem érdemes drága telefont venni?? Én vettem egy N95 8GB-telefont decemberben 100.000 Ft-ért.. És már most szervizben van... Jó minőséget kellene produkálni.... A másik vicc, hogy egy mobiltelefon életciklusának kb. két évnek kellene lenni... Uff
  • Gladiator
    #15
    Nem tom, en nem szeretnek allandoan egy telefont, egy fenykepezot, egy GPS-t, egy netbookot, hataridonaplot meg MP3 lejatszot hurcolaszni magammal. Persze, nem olyan a minosege, mintha kulon-kulon vennek mindent, de nem is kerul annyiba. Meg persze soha nem is lesz olyan a minosege, hisz mire elerik a mostani szintet, addigra azok is fejlodnek.

    Ha nyaralni megyek nyilvan viszek magammal rendes fenykepezot, de egyebkent varatlan dolgok megorokitesere boven jo a telo es sokszor orulok, hogy van mivel fenykepezni, megha kicsit ratyi minosegben is. GPS arra, hogy varosban kavarogjak nyaralaskor, szinten jo. Botfulem van, MP3 minosegben nem latok kulonbseget:D

    Szentem baromi jo, hogy ott van a zsebedben a telo, amivel par kattintassal latod milyen ido van, legujabb hirek, e-mail, net, GPS, fenykepeket videokat tudsz csinalni/mutogatni, latod a teendoidet, stb. Teny, hogy az akksik tenyleg szarok, de azert szep lassan fejlodnek. Csak itt is a programozok trehanysaga, hogy szarul optimalizaljak a telot, aztan 5x annyi aramot vesz fel, mint kene. De 1-2 szoftverfrissites es maris hasznalhatobb:)
  • tmisi
    #14
    Én is vettem még 2007 őszén egy k750-et, nagyrészt a fényképező miatt. Még nincs digitális gépem, de majd tervezek egyet ez évre. Komolyabb képekre nem jó a teló, de azért néha jól jön, ha kéznél van, mert a digi fényképezőt nem mindig hordja magánál az ember. Az biztos hogy "jobbra" nem cserélem le, max egy alapmodellre, bár mint mondtam a zsebfényképező jól jöhet még ritka pillanatokhoz. :) Viszont az mp3 lejátszást nem használom, jobban szeretek hifibe zenét hallgatni.
  • BaltásRém
    #13
    Hozzátok vissza inkább a piskóta-alcatelt !!!!!! (one touch easy) Annál jobb telefon nekem nem kell !!!!!
  • tomcsa4
    #12
    Igazad van! Nekem is Sony w200i-m van és külön van mp4 lejátszóm. Mert egy hosszabb út során ha lemerül a mobil, akkor elérhetetlen vagyok. Ez amíg az ember 15 éves, addig nem baj, de 20 felett már igen. És a hangja is sokkal jobb a külön mp4-nek.

    A másik: én nekem van a környezetemben divatmobilosok, természetesen pénzt ritkán van rajtuk, arra már nem futja. Szánalom :S
  • VoneOut
    #11
    Nekem a céges telefonom még mindig 6310es, ha minden nap 1órát beszélek rajta akkor is 1hetet simán kibír az akkumulátora, és sose kapcsolom ki.
    A privát meg egy k700i, azzal is csak telefonálok meg sms-ezek. :)
  • closed
    #10
    tényleg vicces ez a két cikk egymás után :-)
    Én mellesleg mindig úgy gondoltam, hogy a nagytudású mobilokat a gyártók erőltetik a felhasználókra: tegye fel a kezét, aki az első telefonja megvásárlásakor gondolt rá, hogy "de jó lenne, ha lenne benne fényképezőgép". Frászt. Van fényképezőgépem, van kézi GPS-em, van mp3-lejátszóm és van telefonom (nokia 1200). Külön külön, és mindegyik összehasonlíthatatlanul jobb, mint amit egy integrált cucc tud. Az aksiról nem is beszélve: tényleg vicc, hogy manapság egy tesztben le merik írni, hogy "normál használat mellett két napig bírja, ez jónak mondható". A telefonom két hétig(!) bírja, a gps-em 30 órát, az mp3 lejátszóm 15 órát, a fényképezőgépem 3-400 képig. Majd ha minőségben és akksi-élettartamban hozza ezeket egy mobil, és az ára is annyi lesz, mint a fentieknek együttvéve (kb 80ezer), akkor elgondolkodom, hogy kell-e nekem egybe-ketyere, de addig köszönöm, jól elvagyok nélküle.
  • Tetsuo
    #9
    Az elozo cikk pont az ellenkezojet hirdeti.
    ebbol is latszik h mennyit ernek ezek az informaciok.. LOL
    A 8megapixeles mobiltelo 1 kalap szar, rendes akksit bezzeg senki sem fejleszt, v olyat ami telleg jobba teszi az eletet.. csak a marketingfos.
  • Gladiator
    #8
    Bar nem olvastam el se ezt a cikket, se a masikat, de igy a cimbol itelve kicsit mokas, hogy az elozo cikk cime a mobil rovatban: "Nem csokken a mobilok iranti kereslet". Erdekes, par nap alatt milyet fordult a vilag:)
  • hdo
    #7
    Detto! D750i-m egyes funkcióit hiányolnám az új telefonokban. Eddig bármelyiket néztem, egyik se fedi le az összes általam fontosnak vélt funkciót amit a mostani telefonom tud, ezért hiába tud akármennyivel többet, nem is kellene másik. És most nem /csak/ hardveres funkcióra gondolok, hanem a telefon szoftverének a praktikusságára.
  • smv
    #6
    Bármilyen belépőszintű pda, akár használtan is. Simán viszik a pdf-eket, és doc xls szerkeszthető (még ha nem is akkora és olyan mértékben mint gépen)
  • Ferrer
    #5
    Nem biztos, hogy fognak valaha is akkora szenzorokat építeni telefonba, hogy ne legyen totál zajos a kép bent a szobában. Még a mai kompakt fényképezők is zajosítanak, aztán feldolgozás közben meg elmossák a képet, főleg, ha magasabb az érzékenység.. A megapixel meg tényleg hülyeség, jó nyomtatáshoz elég lenne 2 is.

    Nekem am PDF olvasásra meg szövegszerkesztésre kéne vmi kütyü, az ilyeneket, mint az mp3 lejátszó, gps vevő, kamera, játékok valszeg sose fogom kihasználni, mert nem tetszenek.
  • lazsi
    #4
    Nézegettem okostelefonokat is. Samu Innov 8 már elég közel áll tudásban az általam megkívánthoz egyedül az optika meg xenon vaku hiányzik belőle de az meg 100k és annyit nem szeretnék áldozni telefonra főleg úgy, hogy nincs benne minden amit szeretnék.
    Amúgy szerintem kb 2 éven belül az általam felvázolt tudást meg fogom kapni 60k alatt.
    Amúgy nem arról van szó, hogy nem kell jobb, hanem arról, hogy ha már egy csomó pénzt kifizetek akkor ne egy kicsit jobb telót kapjak h több megapixel+kicsivel nagyobb kijelző hanem lényeges újításokat: optikai zoom, gps, stb...
  • waterman
    #3
    na de ha nem kell neki jobb? nekem egy samsung sgh-x480 -asom van és amíg nem esik szét az is marad. se csengőhang, se mp3, se fénykép, se net, se semmi:) csak kihajthatós és nagyok a gombjai. ééés még nem úgy telefonálok vele, hogy előtte papírzacskóba dugom a kezem.
  • Narxis
    #2
    Ha erre vársz akkor még 10 év múlva és K750i-d lesz. Okostelefonokat nézz, P és C széria a Sony Ericsson-nál.
  • lazsi
    #1
    "korábbi 3-6 hónaponkénti készülékcsere"
    Te jó ég? Ki az a hülye aki ilyen gyakran cserélgeti a telefonját, egyáltalán minek? Ennyire gyorsan nem fejlődik a telekommunikáció...
    Az én telóm már 3 éves és marad is egy ideig pedig eléggé techbuzi vagyok, de egyszerűen a k750i-mhez képest nem látom a fejlődést amiért cserélnem kellene. A több megapixel nem ér semmit amíg nincs normális optika, a telefonon netezés nem érdekel mert lassú körülményes és drága jelenleg, egyedül a GPS mozgat meg de az is a windowsos készülékektől eltekintve használhatatlan mert nincs hozzá normális program.
    Majd cserélek, ha lesz normális optikás, optikai zoomos, xenon vakus használható gps-es érintőkijelzős divxet x264et akadás nélkül lejátszó telefon max 60ért.