51
Tartás,gondozás,etetés.etc.
  • Legend Killer
    vegyél degut :). az tök ari, nekem is olyanok voltak.
  • zvaragabor
    Mint írtam is, nekem volt egy pár, Jászberényben vettem. De gondolom ide csak nem jössz le. :) Meg nem is biztos, hogy van még.
  • Hayni
    Panda egeret szeretnék, de sehol sem láttam még..úgy láttam csak ő és a szatén egér ami tarka (a japán táncoló egéren kívül, de az dilis)
    Camponában is néztem meg vagy 5 helyen de csak fehér,szürke meg mongol futóegér,bár szatént is láttam de csak bézsbe, valaki nem látott ilyet? :

• piros mogyi
    Ő is az. Ilyen értelmesen csak egy pati tud nézni.
  • piros mogyi
    Igen ő patkány.
    Azért akad. Ajánlom a Camponás állatboltot.
    Ha veszel belőlük, akkor nagyobb helyre lesz szűksége, mert szépen meg tudnak nőni.
  • Hayni
  • Hayni
    Ilyet szeretnék ,de sehol sem találok, ha ő patkány is, akkor sem láttam még hasonlót állatkereskedésben :

vagy például :
  • Daza500
    Ez aranyos. Ugyanilyenem van, csak feketében. USB-s. :)
  • pista89
    Ilyet tartok én.
  • Hayni
    Akkor vhogy így kellene berendezni :) csak nem tudom mivel lehet ragasztani az üvegre ami megtartja a második szintet, vagy hogy az a ragasztó utána lekaparható lesz e.

• MuldR
    Nalunk 2 evig volt, utana sajnos el kellett ajandekoznunk, szerencsere volt a kozelben egy allatszereto kissrac. Nala meg 1 evet eltek, szal max ideig kihuztak.
  • piros mogyi
    Mindegy én a patkány mellett kampányolok.
  • piros mogyi
    Ezek szerint nálatok elélt egy évig.
  • MuldR
    Maga az eger nem budos, csak a kornyezete miatt.
    Hazi egeret/sokcsocsu egeret 3 naponta kell takaritani, es akkor nincs szaga. A sivatagi tuskeshatu a legkevesbe budos, azt eleg volt 5 naponta.

A nostenyek amugy kevesbe budosek mint a himek. Egyedul nem szabad tartani. Mivel a 2 him elofordulhat hogy marja egymast, celszeru 2 nostenyt tartani.

Ja, es egy ido utan hasznal WC-t/ Persze nem ugy mint egy macska. Szal szarni oda szarik ahol van, idonkent log le a seggszoren es ugy maszkal. :)
    Viszont a pisinek 80%-a egy ido utan a WC sarokba ment (1 ev utan) :)
  • piros mogyi
    Még nem mutattak ki összefüggést a megjelenés (szőr/bőr/szín) és a viselkedés között.
    Persze itt is ragozhatnánk a barna diók témát, de nem tesszük.
    Nekem volt egy harapós albínó patkányom. Túl is adtam rajta. Ezt leszámítva csak jó tapasztalataim voltak velük.
  • zvaragabor
    Hát nekem az jött le, és mások is azt mondták, hogy az albínó az jámborabb. :)
    De ha azt mondod, hogy ez alaptalan, hiszek neked.
  • piros mogyi
    Nem attól szelíd, hogy albínó, te fajta gyűlölő.
  • piros mogyi
    Mindent megrágcsál.
    Akváriumot, ha nagyobb akkor állandóan emelgetni pucoláskor nagyon strapás.
    A ketrec ronda, de ebből a szempontból praktikus, viszont abból ki tud szemetelni, az üvegből meg nem.
  • piros mogyi
    Na az egér nem használ vécét és mondom büdös, szal takaríthatod naponta.
  • piros mogyi
    Na az egér rágcsáló állat, értds mindig rágcsálnia kell és rág is valamit. Ez az elhelyezésénél vedd figyelembe. Elég szapora. Ha nem akarsz exponenciálisan növekvő populációt, akkor egy darab az indokolt. (Lehetőleg hím, mert a nőstényt korábban megdughatták.) Viszont egyedül meg nem érzi olyan jól magát.:(
    Másik fontos kérdés milyen fajtát is szeretnél. A "klasszikus" (házi vagy fehér) egér elég büdös. Szelídnek szelíd, de buta mint a tök. Van viszont más tipus, amit mongol futóegérnek hívnak. Picit nagyobb és szőrös a farka. Nem büdös és többféle divatos színben kapható. A görény után mindenképp törékenyebb, de ugyanolyan mozgékony állatokra számíts. Lényegesen kisebb, ezért ha elszabadul, akár napokig is keresheted.
    Amit én javasolnék a görény után az a patkány. Rendszertanilag az egér rokona, csak jóval nagyobb és intelligensebb. A kis patkány teljesen megszelídíthető. Enyém a nevére is hallgatott.
    Ha van kérdésed fordulj hozzám bizalommal. Lassan 20 éve vannak rágcsálóim.
  • tommygear
  • Sanyix
    nekem néha vannak egereim nemtudom hány, azt se tudom hol vannak, a macskáim hoznak néha 1-et onnan tudom hogy van :D
  • nonicks
    te hülye vagy xD egy egér sem terjeszt betegséget sőt a patkányok sem! (csak a rajta lévő élösködök)
  • MuldR
    Nekunk a fa hazat ragta szet, a muanyagot nem bantotta.
    Az egernek nincs pofazacskoja. :) Lehet kapni gyogynovenyes szenat. Azt special eloszeretettel ettek is. Mindig raktunk be nekik kicsit.
    A macskaalommal az volt a baj, hogy a kavicsokat ragcsaltak. A franc sem tudja mivel kezelik hogy olyan feher, szoval tobbet nem kaptak. En degu homokot raktam nekik a sarokba.

Kajakkal vigyazni kell. Lehet kapni Vitakraft eger menut. Azt imadjak! nem kell csodalkozni ha minden magot nem esznek meg. Van 1-2 fajta benne, amit utalnak azt meghagyjak. Horcsog kaja is jo nekik, de vigyazni kell, a nagyon olcso kajak tele vannak napraforgoval, es attol nagyon elhiznak. Lehet nekik adni, sot kell is, de az olcso magkeverekek 80%-a napraforgo. Az tul sok. Az egermenunek idealis az osszeallitasa (sajna nem mindenhol kapni). Nem olcso, de sokaig eleg, mert nem esznek ezek olyan sokat.
    A masik amit szeretnek a szaritott feher hal. Abbol is heti 2-3 db-ot adtunk nekik. Imadjak es tele van asvanyi anyagokkal.
    A masik "jutalomfalat" a tokmag. Az meg a nagy kedvencuk. az is hizlal mint a diszno, szoval nem szabad sokat adni nekik. :)
  • laci 700
    Ha nem a pincében tartod szabadon, akkor nem.
  • laci 700
    Hát nekünk aranyhörcsögünk vlt de azért hasonlít néhány dologban az egérre. Ha terráriumot veszel neki akkor legyen minél magasabb, vagy le kell takarni pl fém hálóval mert nekünk az első éjszaka kiszökött. xD Általában van egy sarok amit kiválaszt magának a dolga intézésére, oda érdemes beszórni egy kis macskaalmot (lehetőleg ne olyat ami porzik) és rá a forgácsot. Érdemes kintről filccel megjelölni nehogy oda rakd legközelebb a házát. xD Egy kisebb fa ház elég neki, a műanyagot szétrágja és nem szellőzik annyira ezért ha beviszi a kaját bepenészesedik:S Alomnak a forgács a legjobb, a széna kiszúrhatja a pofazacskóját ha betömi. Néha adhatsz neki hosszú csíkokra tépett papírzsepit, pl kibéleli vele a kuckóját meg eljátszadozik vele. :P
    Mókuskereket mindenképp vegyél neki van hogy éjszakákat át tud benne játszadozni. Ajánlott olyat ami nem nyikorog mert elég idegesítőt tud lenni. :P Legalább heti 2-3 takarítás, minden napos játszás, és figyelni hogy ne legyen beteg. Sajnos 1-3 évnél nem nagyon élnek tovább de így is sok örömöt tudnak okozni.
  • mama 2
    Ezek a házban tartott egerek nem terjesztenek betegségeket?:C
  • MuldR
    Egeszseges eger NEM ragja a racsot. Ha ragja, akkor asvanyianyag hianya van. Taplalkozason valtoztatni.
    Felulrol nem szabad megfogni (mint a madar) attol fraszt kapnak.
    Van olyan fajta, ami ha homokot raksz be egy ido utan WCnek hasznalja (sok ido utan) :)
    Alommal vigyazni! Citrusfelek mergezoek az egerekre! Sajnos a kisallatkereskedesekben nagyon sok helyen csak az van. Ha fat raksz be neki, akkor is ugyanez a helyzet. Ne citrusfat.
    Ez egy jo oldal, csak sajna mar nem frissul:
    http://musmusculus.try.hu/

Amugy googlevel erdemes szetnezni.
    Ja, mokuskerek is es maszoka is. :)
    Mokuskerekbol nehez jot talalni. Ha teheted olyat vegyel, aminek egyik oldalat teljesen nyitott, masik teljesen zart. Nekem olyan 2 oldalt nyitott alvanyossal az egyik majdnem lefejezte magat. Beporgette es ki akart ugrani. :)
    Es ne sporolj a helyel. Minnel nagyobb van nekik, annal boldogabbak.
    Nekem egy baromi nagy terrarium volt + a tetejen 3 szint magas hatalmas ketrec. Mindebbe 2 sivatagi tuskeshatu eger. Tudtak rohangalni rendesen :)
    Ja, ha racs, akkor tegyel ra valami papirt, mert a racsokon tonkremegy a labuk.
  • Shifter
    növéremék patkánya (tengeri malac) az olyan nyugodt mint a fene :D kiveszed nem rohan el sehova :D be van fosva mint állat és olyan hogyha leoltod a lámpát akkor alszik :D mint 1 rossz madár mikor ráteszik a takarót :D
  • somdav95
    Meg jobbra balra..
  • vmvr
    táncolóegereim voltak, kettő. a terráriumban forgács volt és beraktam hozzájuk wcpapír gurigát, azzal jól elvoltak. általában az volt a program, hogy ki be szaladgáltak mint az őrültek, aztán ha lenyugodtak akkor aludtak egyet. harapni nem haraptak, legalábbis ez a kettő. érdemes őket párban venni, mert egyedül unatkoznak ők is. a kajálásra meg már nem emlékszem, de kaptak egész jó cuccokat, zöldségeket meg gyümölcsöket, meg ettek ilyen egeres kaját is.
  • msstz
    jajj, vicces volt
  • ForzaInter
    itt van a kezemben, tologatom le fel
  • zvaragabor
    Jah hogy rácsketrecről van szó? Hát én nem tartanám benne, nagyyon faszán tud vele ilyen-olyan zajokat kelteni, amelyek nem hagyják az emberfiát, hogy édesded módjára szunyúkáljanak. :) A műanyag is hasonló cipőben jár, azt is előszeretettel rágják meg. De kipróbálhatod, ha rágják, és hangos, akkor legföljebb lecseréled üveg terráriumra. Erre ugye kell tető, mert kimászik. Legjobb a szintén üveglap tető, mert azt sem tudják rágni, bár ekkor már kevésbé szellőzik. Én úgy oldottam meg, hogy bakokat tettem a lap és a falak közé, így szellőzik, de mégsem akkora a rés, hogy kimásszon.

Két alomcsere alatt nem fog annyira összekoszolódni az üveglap, hogy már csúnya lenne. Így is-úgy is tisztítani kell, tehát alomcserekor mehet a rács/doboz/üveg a csap alá.
  • Hayni
    Ohh, köszi a választ.Igazából annyira csúnya a rácsketrec,akváriumot gondoltam hogy szerzek, mert íróasztalon lenne akkor :D de azt meg mindig összefogdossa, akkor ha műanyag a háza akkor azt is megrágcsálja?
  • Viktor99
    Egyszer ismerősünknél aludtam, de nekik patkányuk volt. Hát mit nem mondjak... Ott rágták a rohadt fémketrecet hajnali kettőig.
  • zvaragabor
    Akartad mondani zvara. :)
  • F1re
    táncolo egerem voot (meg amivel a madárpokunkat etettuk feher egerek)
  • zomgzerg

driver nemkell
    éjszaka is az egérpadon hagyom
    gombostűvel kikaparom a koszt a gombok alól pár havonta
    better than sex
  • herczeg
    hörcsög számít? rágcsálónak valami rágókát érdemes berakni (egy fadarab pont jó). ha terráriumozol mókuskerék felejtős, állati okos kis dögök szökésre használják nem futásra (vagy le kell zárni a tetejét se én azt nem szeretem). simogatós egyedtől függ. nekem kettő volt egyik harapós harciaskodós a másik meg tök szelíd. néha kiengedtünk és tök ari volt ahogy ott rohangált, lehetett vele játszani meg simogatni és majrézott mikor visszaraktuk a helyére. asszem nemtől is függ mert a lány volt a jófej.
    éjszakai állatok ahogy zavara is írta