51
Tartás,gondozás,etetés.etc.
-
#11 Nekem volt 2 pandaegerem, és egy fehéregerem (utóbiról biztos hallott már néhány fórumhuszár).
Forgács volt az alom, amit nagyfater forgácsolt a forgácsműhelyében.
Hát szerintem pár nap alatt hozzászokik, max 1-2 hét. Gondolom ezt arra érted hogy mikorra szokja meg, hogy mi hol van (alvóvacok, kaja, víz stb, illetve hogy éjszakánként már nem rohangál körbe mint egy mérgezett egér).
Lehet simogatni, de előbb hozzá kell szoktatni a kézhez. Itt a pandaegér kicsit határozottabb volt, az belémharapott, ha már unta a dolgot már kézhezszokás után is, de csak ritkán, szóval hozzá volt az szokva kézhet. A fehéregér (lévén hogy albinó egér, így sokkal barátságosabb) ha jól emlékszem még egyszer sem harapott meg, még csak nem is próbált. Az annyira jámbor volt, hogy órákig elmászott volna a kezemben. Mivel picike állatok, így nagytenyeres simogatás nehéz lenne, tehát csak 1-2 ujjal tudod csak simogatni. Egyébként szeretik, ha a nyaka körül bizergálom, akár csak a macska ha az állát cirógatom. De ehhez is hozzá kell szoktatni.
Mókuskerék erősen ajánlott, szinte nélkülözhetetlen. Mászóka is jó ötlet, ezt akár felválthatja egy vastagabb (szerteágazó) faág is, amin tud mászkálni.
Almot 4-5 naponta szeintem lehet cserélni, vagy amint bukéja lesz. Ha kiveszitek a terráriumból, mind a három szemed tartsd rajta, nekem előszeretettel bújt el a szekrény mögé, ha nem vigyáztam rá. :)
Kaja a bolti rágcsálóeleség mellett gyümölcs, zöldség, nem fontos minden nap, elég pár naponta valami finomság neki. Az enyém még a nutellát is megettem, ízlett neki, mert ment a kanál után, miután elvettem. :)
Ha a szobádban szeretnéd tartani, előbb nézd meg, hogy milyen elemmel tud zajt csinálni, mert kora reggel ezek már aktívak. Például nyikorog-e a mókuskerék, vagy valamit neki tud kocogtatni az üvegnek (nem csak az oldalsó üvegnek, hanem a padlónak is).
Vízadagolónak én a szopgatós tartályt ajánlom, mert a madaras vízadagoló egy rémálom (ha eleve a szopogatósat akartad, akkor no problem). -
#10 Nekem is van tengerimalac,csak nem 30 kiló XD Igaz,minden szart megeszik. -
#9 tartunk a garázsba de nem éppen haszon állat!:D -
#8 amúgy tesóméknál tengeri malac van... dagi :D 30 kiló csak még 29 kilót híznia kell és szereti a vonder barom autóillatosítót :D -
#7 xD
ledarált macska :D há figyeld... XDXDXD -
#6 "milyen legyen az alom (macska vagy forgács)" OMG milyen debil állat az olyan aki macskát rak alomnak? :O -
#5 én írtom őket, de mindig van egy-kettő ami szaladgál.
remélem nem te szaporítod... -
#4 Az ér ha a garázsban van ?? Amúgy haverom szokott venni kisállat boltba, igaz a kígyója folyton felzabálja, szóval a tenyésztésig még nem jutott el xDD Am. meg a google a barátod :) -
#3 Nekem volt egerem. Háát mindent megrág és kirágja magát,ha nem fémből vagy üvegből van a helye. Én sima forgácsot használtam. Klozettpapír gurigát tehetsz be neki,általában azt használja alvásra. Simogatni meg attól függ milyen a személyisége az egérnek. -
#2 -
#1 Sziasztok!
Azoknak a hozzászólását várom akik tartanak otthon/ vagy tartottak egeret otthon. Olvastam pár dolgot róluk, de érdekelne hogy kinek milyen tapasztalata van, pl. mennyi idő mire hozzászokik a helyéhez vagy a környezetéhez, lehet e simogatni vagy harap, milyen legyen az alom (macska vagy forgács), esetleg mókuskereket vagy mászókákat igényel e a kisállatka :)
Légyszi irjatok!Mert érdekelne, éppen venni szeretnék, már volt egy vadászgörényem, de az csöppetsem ilyen körülményeket igényel.