Nem lesz több Windows 7 béta

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha be van kapcsolva nem kéne szétesnie a képnek, mert a textúra amibe rajzol a prtogram, el van választva a Secure Desktoptól, de lehet a hogy a programok nem szeritik a 3D felületet, illetve, az is megoldás lehet, hogy a kompatibiltás beállításoknál bekapcsolod a futtatás rendszergazdaként optciót. Akkor ugyan is még indítás elõtt megkérdezi.

Már csak azon vagyok kiakadva, hogy még minimum védelmi szinten is ott a windows pajzs ikon egyes parancsikonjaim sarkában, és olyan lehetetlen helyzetekben kérnek a program indítása közben engedélyt a futtatáshoz, ami szépen el is cseszi a program futását, mert onnantól el van csúszva a kép.

Mondjál már példákat légyszi. Én alapvetõen üzleti alkalmazásokat használok a munkám miatt, de sose tapasztaltam olyan horror dolgokat, amiket te az UAC-ról itt állítasz.

hdo
Az.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

3D felület fut?

Viszont a Windows a Securedesktopon bekövetkezõ eseményeket nem továbbitja még a szolgáltatásoknak sem, csak az adott dektopot létrehozó programnak (Winlogon.exe, UAC)

hdo
Értem. Kár hogy ezt az "apró kis mellékes" dolgot kihagyták az UAC FAQ-ból. Így már mindjárt máshogy néz ki a dolog.

Már csak azon vagyok kiakadva, hogy még minimum védelmi szinten is ott a windows pajzs ikon egyes parancsikonjaim sarkában, és olyan lehetetlen helyzetekben kérnek a program indítása közben engedélyt a futtatáshoz, ami szépen el is cseszi a program futását, mert onnantól el van csúszva a kép.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Egy tisztesseges keylogger servicekent fut, az scvhost pedig mar loginkor is megy hatterben. Ellenben au UAC megakadalyozza az adott keyloggered hogy pl egy websiteon talalhato asp, javascript, egyeb uid0-val garazdalkodjon a gepeden (es servicekent regisztralja magat pl)

Na ez sem mindig igaz, csak akkor ha a progeram WM_MINIMALIZED üzenet hatására kiswappelteti magát a pagefile-ba. Vista alatt ezt a húzást a superfetch normál esetben megakadályozza, ha rendelkezésre áll elegendõ ram.

És kiállította az ellenkezõjét, nem ettõl nem biztonságos, hanem attól, hogy nem ugrik úgy mindenre. Pl. egy progi valamilyen kritikus rendszer beállítást módosítana, arra alapjáraton rákérdez, de ha a progi egy rendszer komponenst paraméterezbe erre, arra már nem (ez az alap beállítás, VBScript így jár túl az "eszén"). Az eggyel keményebb fokozat sem igazán jelentõs elõre lépés, ugyan is a Windows beállításait még mindig rákérdezésnélkül bármi módosíthatja, csak gép beállításait nem. Csak max biztonságra állítva biztonságos sajnos.

en azt nem szeretem a win 7be amit vista-ba sem:
ha valamit le veszel a talcara pl egy jatekot ugyan annyi ramot hasznal mint ha jaccanal... ami xp-ben ugy van hogy ha lejon a talcara akkor alig hasznal valamit!

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Az UAC ugyanazt a Secure Desktopot hasznalja mint a loginkepernyo.
hdo
kac ... kac ...
bétánál ugyan nem

Amúgy UAC éppenhogy nem biztonságos, egyes esetekben. Mivan ha beszoptam egy keyloggert? Windows loginkor még nem gáz, de amint megtörtént a login, már fut is a háttérben. Ha UAC félóránként rinyál nekem egy normál fiókban hogy írjam be a rendszergazda jelszavamat, már meg is történt a baj, elsõre!

Pont a leiras alapjan nekem ugy tunik, hogy pont a default (bar megengedobb mint a Vista defaultja) a Secure Desktop-ot hasznalja.
En ez nemertem.
Az emberek sirnak hogy a windows nem eleg biztonsagos.
Ha megfelelo privilegizacios szintkezeles raknak be akkor meg azon hogy allandoan authot ker.
*nix/nux rendszeren se rohangaszik az desktop user uid0val, nemkonfigural interfaceket, netan nem irogatja a /etc tartalmat.
Aki az ilyen vedelmeket kikapcsolja az vegye tudomasul hogy a kenyelme oltaran nagymennyisegu biztonsagot aldozott fel..

Hát ezen a mondaton én is kiakadtam.

Egyébként, ha valaki elolvassa a UAC szintek leírását, akkor láthatja, hogy az alap szint, ami ép' hogy csak magasabb, mint a kikapcsolt, láthatja, hogy semmit sem ér igazán. Sajnos ami ér is valamit, az az idegesítõnek nevezett UAC szintr azaz a Vistáé.

Narxis
"A Microsoft jelezte, hogy nem tartja komoly hibának a jelenséget, így nem várható javítás a végleges változatban."

Ja hogyne, inkább csak megzavarná azt a hatalmas marketinget amit most vezetnek a Win 7-tel, majd adnak ki javítást hozzá, a végleges verzióban.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ha van frissítés akkor az a baj, hogy mennyi hibát kellett javítani, ha nincs frissítés, akkor meg az a baj, hogy miért nem javítják a hibákat 😄

Mégis mit kéne csinálniuk? A frissítések minden hónap második keddjén jelennek meg. Eddig idén 1, azaz EGY javítás érkezett az MS OS-ekhez. Akkor mi a problémád?

Our next engineering milestone
RC-ig nem is lesz, viszont az RC-t mindenki ra tudja majd frissiteni a betara.
(Egyebkent nem is szokas betara javitasokat kiadni...)
hdo
Nem csinálnak ezek a bétával szart se! 3 hete van fenn de még windows defender definíciós fájlon kívül nem szedtem le semmit windows updaten. Õk már ott csücsülnek egy kész verzión, már csak azt változtatják rajta, amire jelentõs feedback érkezik.

Palinko
sztem még kinn lesz idén, legkésõbb jövõ márciusig, lehet tévedek de úgy gondolom.
← ElőzőOldal 3 / 3