121
-
shaq #41 gettoharcos te egy elvakult szánalom vagy:) légy vele boldog:) én amugy örülök, hogy szoktál írkálni ide vajon kiki névvel vagy ezzel, vagy tökmindegy, hogy milyennel, de mindig jó poén amiket írsz:) viszont te nagyon gáz vagy! hottold te nemtudom hogy ki vagy, lehet hogy teis vajon kikivagy a hozzászólás alapján, de teis csak fröcsögsz itt, semmi konkrétum! gratulálok -
hottold #40 (plussz egy rakás idijóta dolgot akarnak ugyanezzel a csapással szabványosítani és sztenderddé tenni) -
hottold #39 mindössze azért vagyok ilyen pipa, mert nem elég, hogy hülyének nézik az átlaglúzert, a felhasználókat, nem elég hogy a pofájába hazudnak, alattomosan sunyiskodnak a háta mögött, de még el is várják tőle, hogy fizessen egy rakás pénzt a sz*ros operációs rendszerükért ! -
gettoharcos2 #38 Ezen nincs mit építgetni, szépítgetni, SZÁNDÉKOSAN írták meg ilyen trágyára az egész Viszta vonalat, azért, hogy aztán a Harmadik Személy által megírt trójai (még véletlenül se a Májkroszoft) kényelmesen , bármikor megfigyelhesse a honpolgárokat.
-
#37 Megy a D3D a vistas driverrel, opengl nincs, de az egyikkel sem. -
#36 Na, már alig vártam az építő jellegű hozzászólásodat! -
gettoharcos2 #35 "A Windows 7 esetében eközben egy érdekes hibára hívta fel a figyelmet egy külső fejlesztő, amelyet ráadásul igen könnyen kihasználhatunk."
Ha még egy ilyen ócska trükkel is át lehet verni, az új , idézem: szuperbiztonságos, szuperbáros stb.. operációsrendszert, amit egy elsőéves, tojásfejű hallgató is összedob egy fél óra alatt, akkor mit szólnak majd az okos programozók által összetolt néhány kilobájtos esszembli rutinokhoz??? -
#34 Érdekes, nekem "Could not create D3D rendering device." hibaüzit írt ki kábé az összes játékra amit el akartam indítani Vistás drivert használva. Aztán mindenféle uninstall nélkül felraktam a Win7 beta drivert, az elvégezte a dolgát, és azóta is úgy játszok Win7 alatt mint akár XP alatt.
Amúgy nekem integrált ATI HD 3200-asom van, ami fel van húzva memóból 700 megára. -
wednes #33 Én is Win7-et használok, ma cseréltem le a beta drivert Catalyst 9.1-es Vistahoz való driverre és teljesen jól működik. POP nálam bugos volt a win7 driverrel, de most tökéletes.
Mondjuk jól le kell takarítani előtte, mert először nem csináltam meg jól és szar lett az egész annyira, hogy tehettem újra fel a rendszert. -
A1274815 #32 Igen Win7 Beta driver volt. Egyébként biztos vagyok benne, hogy az is okozta. Összevetve a múltkori alig van különbség a 3DMak-ban eredménnyel: vagy a 3DMark az egyetlen program amire optimalizálnak előszőr, vagy a 3DMark az a program amire nem lehet optimalizálni. -
#31 Bétás win7 driverre gondoltam, félreértések elkerülése végett! -
#30 Hogy lett volna az? Vistással nem működik a D3D ATI-nál, a bétás szoftver meg ugye, nevében benne van, még béta! -
wednes #29 Azonos volt mindkettőnél a driver a VGA-hoz? -
A1274815 #28
Kis Windows 7 teszt, ez uttal egy játékkal:
HL2-1280x1024, 16x aniso, reflect all, minden max, FSAA kikapcsolva, beépített videó stress test:
Windows Vista x64 Ultimate SP1: 243FPS
Windows 7 x64 Ultimate Beta1: 153FPS
Következő Far Cry-jal lesz.
-
A1274815 #27 Azt nem mondtad., hogy teljes képernyős játéknál csinálja, mert annál automatikusan kikapcsol a 3D felület és közismerten nem torelálják, ha valamelyik másik program képernyő felbontást vált, vagy háttérbe kényszeríti őket. De szerintem ha eleve úgy indítod, hogy Adminként fusson nem következhet be szét csúszás, mivel még a program indítása előtt megkérdezi az UAC a dolgokat, majd már Admin jogokkal indítja a programot. -
#26 Nem, nincs. -
Kovász #25 Az új UAC-ba nem lehet kivételeket megadni? tehát mondjuk nincs egy jelölőnégyzet az ablakban, hogy "többé ennél a proginál ne kérdezd"? -
puppetmast3r #24 Erdekes hogy a WoW OsX-en is ezt csinalja sokszor, mind ablakban mind fullscreenen. Lehuzom a dokkra, vissza es neha "konnyezni" kezdenek a texturak, vagy megjelenik par artifact (emlekszik meg vki erre a kifejezesre a regi demos idokbol? :) ), vagy siman elcsuszik a kep... -
#23 Próbáltam az általad felsorolt dolgokat. A végeredmény ugyanaz. Ami teljes képernyős 3d alkalmazás az szétcsúszik. Vagy megoldja egy alt tab, alt tab vissza, vagy nem. Sajnos van hogy "vagy nem". -
#22 Pölö az összes játék launchere amit eddig felraktam /WoW, SRO stb./ ... _béta_tesztelek_ tehát kipróbálok mindent, SRO-val például nem is játszok, de öcsém igen, és ha kijön a Win7 végleges verziója, és esetleg fel akarnám rakni a gépére, nagyon nem szeretném ha ugyanezt a hibát generálná neki. WoW annyival szerencsésebb hogy ha úgy van beállítva hogy ablakban fusson - ahogy játszok vele szokásosan - akkor ilyennel nincs gond, teljes képernyőn is elég neki egy alt tab, meg mégegyszer vissza, és helyreáll ... de a Silkroad az marad valahol a jobb alsó sarokban és csak a bal felső negyedét látom a játéknak. -
A1274815 #21 Ha be van kapcsolva nem kéne szétesnie a képnek, mert a textúra amibe rajzol a prtogram, el van választva a Secure Desktoptól, de lehet a hogy a programok nem szeritik a 3D felületet, illetve, az is megoldás lehet, hogy a kompatibiltás beállításoknál bekapcsolod a futtatás rendszergazdaként optciót. Akkor ugyan is még indítás előtt megkérdezi. -
mrzool #20 Már csak azon vagyok kiakadva, hogy még minimum védelmi szinten is ott a windows pajzs ikon egyes parancsikonjaim sarkában, és olyan lehetetlen helyzetekben kérnek a program indítása közben engedélyt a futtatáshoz, ami szépen el is cseszi a program futását, mert onnantól el van csúszva a kép.
Mondjál már példákat légyszi. Én alapvetően üzleti alkalmazásokat használok a munkám miatt, de sose tapasztaltam olyan horror dolgokat, amiket te az UAC-ról itt állítasz. -
#19 Az. -
A1274815 #18 3D felület fut? -
A1274815 #17 Viszont a Windows a Securedesktopon bekövetkező eseményeket nem továbbitja még a szolgáltatásoknak sem, csak az adott dektopot létrehozó programnak (Winlogon.exe, UAC) -
#16 Értem. Kár hogy ezt az "apró kis mellékes" dolgot kihagyták az UAC FAQ-ból. Így már mindjárt máshogy néz ki a dolog.
Már csak azon vagyok kiakadva, hogy még minimum védelmi szinten is ott a windows pajzs ikon egyes parancsikonjaim sarkában, és olyan lehetetlen helyzetekben kérnek a program indítása közben engedélyt a futtatáshoz, ami szépen el is cseszi a program futását, mert onnantól el van csúszva a kép. -
puppetmast3r #15 Egy tisztesseges keylogger servicekent fut, az scvhost pedig mar loginkor is megy hatterben. Ellenben au UAC megakadalyozza az adott keyloggered hogy pl egy websiteon talalhato asp, javascript, egyeb uid0-val garazdalkodjon a gepeden (es servicekent regisztralja magat pl) -
A1274815 #14 Na ez sem mindig igaz, csak akkor ha a progeram WM_MINIMALIZED üzenet hatására kiswappelteti magát a pagefile-ba. Vista alatt ezt a húzást a superfetch normál esetben megakadályozza, ha rendelkezésre áll elegendő ram. -
A1274815 #13 És kiállította az ellenkezőjét, nem ettől nem biztonságos, hanem attól, hogy nem ugrik úgy mindenre. Pl. egy progi valamilyen kritikus rendszer beállítást módosítana, arra alapjáraton rákérdez, de ha a progi egy rendszer komponenst paraméterezbe erre, arra már nem (ez az alap beállítás, VBScript így jár túl az "eszén"). Az eggyel keményebb fokozat sem igazán jelentős előre lépés, ugyan is a Windows beállításait még mindig rákérdezésnélkül bármi módosíthatja, csak gép beállításait nem. Csak max biztonságra állítva biztonságos sajnos. -
WorldTorrent #12 en azt nem szeretem a win 7be amit vista-ba sem:
ha valamit le veszel a talcara pl egy jatekot ugyan annyi ramot hasznal mint ha jaccanal... ami xp-ben ugy van hogy ha lejon a talcara akkor alig hasznal valamit! -
Benedicht #11 Az UAC ugyanazt a Secure Desktopot hasznalja mint a loginkepernyo. -
#10 kac ... kac ...
bétánál ugyan nem
Amúgy UAC éppenhogy nem biztonságos, egyes esetekben. Mivan ha beszoptam egy keyloggert? Windows loginkor még nem gáz, de amint megtörtént a login, már fut is a háttérben. Ha UAC félóránként rinyál nekem egy normál fiókban hogy írjam be a rendszergazda jelszavamat, már meg is történt a baj, elsőre! -
Benedicht #9 Pont a leiras alapjan nekem ugy tunik, hogy pont a default (bar megengedobb mint a Vista defaultja) a Secure Desktop-ot hasznalja. -
puppetmast3r #8 En ez nemertem.
Az emberek sirnak hogy a windows nem eleg biztonsagos.
Ha megfelelo privilegizacios szintkezeles raknak be akkor meg azon hogy allandoan authot ker.
*nix/nux rendszeren se rohangaszik az desktop user uid0val, nemkonfigural interfaceket, netan nem irogatja a /etc tartalmat.
Aki az ilyen vedelmeket kikapcsolja az vegye tudomasul hogy a kenyelme oltaran nagymennyisegu biztonsagot aldozott fel.. -
A1274815 #7 Hát ezen a mondaton én is kiakadtam.
Egyébként, ha valaki elolvassa a UAC szintek leírását, akkor láthatja, hogy az alap szint, ami ép' hogy csak magasabb, mint a kikapcsolt, láthatja, hogy semmit sem ér igazán. Sajnos ami ér is valamit, az az idegesítőnek nevezett UAC szintr azaz a Vistáé. -
#6 "A Microsoft jelezte, hogy nem tartja komoly hibának a jelenséget, így nem várható javítás a végleges változatban."
Ja hogyne, inkább csak megzavarná azt a hatalmas marketinget amit most vezetnek a Win 7-tel, majd adnak ki javítást hozzá, a végleges verzióban. -
Flashy #5 ha van frissítés akkor az a baj, hogy mennyi hibát kellett javítani, ha nincs frissítés, akkor meg az a baj, hogy miért nem javítják a hibákat :D -
mrzool #4 Mégis mit kéne csinálniuk? A frissítések minden hónap második keddjén jelennek meg. Eddig idén 1, azaz EGY javítás érkezett az MS OS-ekhez. Akkor mi a problémád? -
Benedicht #3 Our next engineering milestone
RC-ig nem is lesz, viszont az RC-t mindenki ra tudja majd frissiteni a betara.
(Egyebkent nem is szokas betara javitasokat kiadni...) -
#2 Nem csinálnak ezek a bétával szart se! 3 hete van fenn de még windows defender definíciós fájlon kívül nem szedtem le semmit windows updaten. Ők már ott csücsülnek egy kész verzión, már csak azt változtatják rajta, amire jelentős feedback érkezik.